Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Saunter
Nie ma co płakać po sparingach, tym bardziej, że chłopaki pokazali momentami fajną grę i było na co popatrzeć jak porozgrywali z pierwszej piłki.

Ktoś napisał, że nasz gol to fart, bo pomiędzy nogami bramkarza, etc. Hmm, ile goli w meczach wpada takich, że na 100% jest nie do obrony? Klose strzelił ze spalonego, drugi gol Niemiec to samobój. Czyli Niemcy już odpadają, bo nie umieją strzelać Białorusi, a co dopiero naszym?
Wyso
Zresztą która drużyna daje z siebie 100% możliwości w meczu towarzyskim?
Wszystko zweryfikuje EURO 2008 - tam każdy będzie walczył (albo chociaż próbował).
dr_hakenbusz
No mnie się podobało. Obrona nieco kuleje, ale może Żewłakow to zmieni. Zwłaszcza lewa strona słabo, poza Krzynówkiem nie ma tutaj żadnego klasowego zawodnika. I nie wiem, czy ten nasz łowca muraw jest nam niezbędnie potrzebny w pierwszym składzie - Saganowski przez 15 minut zrobił dwa razy tyle co Żurawski przez 45. Poza tym przód całkiem nieźle się prezentuje, Krzynówek i Smolarek wiadomo, poza tym dobrze pokazali się Łobodziński i Roger. No i Boruk oczywiście klasa. Po takim występie można mieć nadzieję no jakąś walkę na Euro smile.gif
przema
mecz z danią, wypadł wiare poprawnie. Niestety, martwi mnie postawa obrońców, stałe fragmenty i sytuacje w której bramke zdobyli Duńczycy, od kilku spotkań nie są poprawiane, zawsze jest to samo, już od meczu z USA. Fizycznie jest dobrze, wkońcu widać ręke fachowca, a nie eksperymentowanie Janasa, pod tytułem: biegamy panowie, ku....wa biegamy. Krzynówek to skarb, Smolarek, kiedy przyjdzie walka o coś, też pokaże klase, do tego walczący Lewandowski i Wasilewski, oraz najszybszy Błaszczykowski i tym razem oddamy troche strzałów na bramkę Niemców. Osobny temat to niejaki Dudka. Według mnie obecność tego pana na boisku, gwarantuje Niemcom czy Chorwatom, zdobycie z jego winy conajmniej jednej bramki, Austriacy tego nie będą potrafili wykorzystać. Nie będe pisał, że będzie dobrze, bo dwa poprzednie mundiale, są cały czas w głowie, ale przynajmniej powalczymy piłkarsko, a nie tylko sercem.
Ficuś
CYTAT(przema @ 1 06 2008, 21:58) *
mecz z danią, wypadł wiare poprawnie. Niestety, martwi mnie postawa obrońców, stałe fragmenty i sytuacje w której bramke zdobyli Duńczycy, od kilku spotkań nie są poprawiane, zawsze jest to samo, już od meczu z USA. Fizycznie jest dobrze, wkońcu widać ręke fachowca, a nie eksperymentowanie Janasa, pod tytułem: biegamy panowie, ku....wa biegamy. Krzynówek to skarb, Smolarek, kiedy przyjdzie walka o coś, też pokaże klase, do tego walczący Lewandowski i Wasilewski, oraz najszybszy Błaszczykowski i tym razem oddamy troche strzałów na bramkę Niemców. Osobny temat to niejaki Dudka. Według mnie obecność tego pana na boisku, gwarantuje Niemcom czy Chorwatom, zdobycie z jego winy conajmniej jednej bramki, Austriacy tego nie będą potrafili wykorzystać. Nie będe pisał, że będzie dobrze, bo dwa poprzednie mundiale, są cały czas w głowie, ale przynajmniej powalczymy piłkarsko, a nie tylko sercem.

Mam dokładnie identyczne odczucia.Pierwszy raz od kilku lat mam pewność,że nasi piłkarze są piłkarsko dobrze przygotowani do imprezy i są w stanie na niej powalczyć.Oczywiście w cuda nie wierzę i jakimś hura optymistą nie jestem lecz na poziom jaki reprezentuje nasza kadra jest dobrze.Martwi mnie tylko obrona ,Bąk z całym szacunkiem do niego najlepsze lata ma za sobą i asekuracja w kryciu.W przodzie martwią mnie stałe fragmenty,jedynie Roger umie w miarę dokładnie wrzucić piłkę w pole karne.Reszta wrzutek czy to ze słych fragmentów czy z gry są beznadziejne.Ale jeszcze tydzień czasu więc chłopcy pewnie nad tym popracują.
ogqozo
Tratatata, za godzinę mecz polskiej reprezentacji. Najważniejszy od 2 lat.

Skład, dla przypomnienia:
Boruc - Golański, Bąk, Żewłakow, Wasilewski - Krzynówek, Dudka, Lewandowski, Łobodziński - Żurawski - Smolarek

W sumie najmocniejszy, jaki dało radę. Jedyny istotny brak, to nieobecność Błaszczykowskiego, który był chyba jednak jedną z nadziei na dobry wynik. Teraz zostają ci, co zawsze, czyli Boruc (że za wiele nie stracimy) oraz zrywy Krzynówka i Smolarka (że coś tam strzelimy).

Szanse? Moim zdaniem jakieś są. Wczoraj Czesi nie pokazali prawie nic, ale zdołali wygrać z mocną Szwajcarią. Niemcy na pewno są silniejsi, ale wynik nie jest IMO przesądzony. Typuję szczodrze 1-1.
firana140
Jesteśmy po pierwszej połowie.

Hmmm... Na pewno cieszy że mecz może się podobać.
Mamy dużo szczęścia, niemcy zresztą też. To nie jest powtórka sprzed dwóch lat gdzie udało nam się utrzymać remis do końcówki i w końcu dostaliśmy po tyłkach.
3 rzeczy których najbardziej szkdoa:
-Strzał Krzynówka na samym początku, mógł ją spokojnie przyjąć albo chociaż nie walić ile fabryka dała tylko przymierzyć w bok bramki, Lehmann bez szans
-Pudło Żurawskiego, ;f trafił pięto w piłkę, nic dodać nic ująć
-Gol dla niemców ze spalonego ;[ sędzia liniowy na pohybel!!111!!
gork
Dobry mecz:) najlepsi gracze to polski napastnik w Niemczech i Brazylijczyk w Polsce. Przykre.
ogqozo
Przegrywamy na otwarcie mistrzostw 0-2, najpierw tracąc gola w połowie pierwszej połowy, a później - w połowie drugiej połowy. Naszej reprezentacji starcza sił na pierwszy kwadrans, później coraz większa przewaga przeciwnika. Niby coś tam się staramy, kilka razy jesteśmy blisko, nawet strzelamy coś tam z niepewnego spalonego, ale i tak bezradność jest aż nazbyt widoczna. W drugiej połowie grają już praktycznie tylko zmiennicy.

Przypomina wam coś ten scenariusz? Bo mi tak, i to zbyt dobrze. Zbyt dobrze go znam.
lampard114
Jaki żal, co to w ogole było? Brak jakiegokolwiek krycia. Golański to chyba największa porażka zaraz obok prawie całego składu na czele ze Smolarkiem, Krzynówkiem za to świetnie grał Roger oby grał tak dalej to nie powinniśmy mieć problemów z awansem. BTW. mam nadzieję że temu peda.łowi Pedalskiemu zniknie uśmieszek z twarzy kiedy Niemcy nie awansują do ćwierćfinału.
janol
Szkoda. Zagraliśmy lepiej niż dwa lata temu, ale wynik gorszy.
Hańbą naszego Narodu jest fakt, że Roger był najlepszym zawodnikiem w naszej drużynie, obok Lewandowskiego.
Szkoda, kurde.
Kmiot
Ale zdecydujcie się, bo opinie dotyczące tego jednego meczu pojawiają się w trzech tematach, a skakać mi się nie chce.

Aha, mecz był ciekawy.
masterlag
No i po meczu... Co tu dużo mówić daliśmy przysłowiowej dupy, 1sza połowa niezbyt z naszej strony (chociaż takiej żenady jak na WM 06 nie było) co zostało udokumentowane stratą bramki.Druga wyrównana ze wskazaniem na nas ale co z tego skoro Golański (pipi)a maniane i tracimy przy tym bramkę, inna sprawa że powinno być przynajmniej 2-1 bo spalonego w sytuacji Smolarka nie było.Na plus z wyjściowego ustawienia zaskoczył mnie Łobo a in minus zdecydowanie Krzynówek który miał problemy z przyjęciem prostych wydawałoby się piłek i Żuraw który poza z(pipi)aną sytuacją był praktycznie nie widoczny.Z zawodników, którzy weszli zdecydowanie najlepszy był Roger, który był chyba także naszym najlepszym zawodnikiem w 2iej połowie.No nic zobaczymy co dalej, ale myślę że przy takiej grze jak w 2iej połowie i unikaniu takich debilnych błędów w defensywie po tym co pokazali dziś Austriacy i Chorwaci jesteśmy spokojnie w stanie ich pyknąć, ale potrzebne są jakieś zmiany bo nie wyobrażam sobie by znowu wybiegł boski magic który gra padake a na ławce został chociażby Roger który kilkoma zagraniami pokazał i zrobił więcej od tragica.
Musiolik
Dudka nic nie walczył, biegał bez celu, głupio tracił. Roger robił więcej dymu niż Żuraw, nie tracił piłek, potrafił się świetnie zastawić i jeszcze lepiej zagrać. I do cholery, który idiota kiwa się w swoim polu karnym! (wiem, Golański).
Najlepiej zagrali:
-Lewy, Roger, Wasyl, Boruc
Najsłabiej:
-Golański, Dudka, Żuraw
przema
grali jak nigdy, przegrali jak zawsze. To zdanie najlepiej oddaje dzisiejszy mecz. KUR>>>>> MAĆ !!! Pierwsza bramka, jak i pierwsza akcja groźna niemców, nie powinny być absolutnie puszczone. Cóż z tego, że zawodnik który był na spalonym, nie uczestniczył ( początkowo ) w akcji, skoro za chwile otrzymał piłke i w tej samej akcji uczestniczył ?? !!, pierwsza żółta kartka dla sędziego. Bramka z ewidentnego spalonego, zdarza się. Potem, dobra gra polaków, ale BRAK NAPASTNIKA W POLSKIEJ DRUŻYNIE !!! Słaby mecz Ebiego, Żurawskiego ( mógł zostać, bochaterem, znów jest zerem ) i Krzynówka. Druga połowa znakomicie zaczęta, pierwsze 15 minut to znakomita gra Polaków, a zwłaszcza ( nielubianego przezemnie ) ROGERA ( NAJLEPSZY NA BOISKU ). Niestety reszta drużyny, nie potrafi myśleć tak jak on. Druga bramka Niemców zasłużona. Piepszony KONFIDENT PODOLSKI ( niech się nie kompromituje wypowiedziami, że on Polak, bo żaden z niego Polak, ZA MILION DOLARÓW, nie przyjąłbym NIEMIECKIEGO OBYWATELSTWA ). Szkoda. Piłkarsko to był najlepszy mecz tych mistrzostw, jeżeli nasi się nie podłamią, to powinni wyjść z grupy, bo po tej tragedii z meczu austria- chorwacja ( najgorszy mecz w 2008 roku jaki widziałem ) to naprawde mamy szanse. Jesteśmy najlepiej przygotowanie z drużyn 2002, 2006, 2008, a mecz z Niemcami nie był w tej grupie kluczowy do wyjścia z niej.
Słoik
Bramkarza mamy swietnego, ale to wiedzial kazdy przed meczem. Boruc to klasa swiatowa bez dwoch zdan. Wasilewski w przodzie zagrał całkiem niezle - w defesywie Podolski robił go, jak chciał. Golanski juz duzo lepiej grał z tyłu, ale popełnił jeden, katastrofalny blad, po ktorym stracilismy gola. Mniejsza ilosc akcji z lewej strony byla spowodowana raczej fatalna dyspozycja Krzynowka, aktory gubil pilke wybitnie czesto. Bak i Zewlakow wiekszych bledow nie popelnili, chociaz mozna ich obarczyc za bledne zastawienie pulapki offsajdowej przy sytuacji Klose - Podolski. Dudka jest strasznie wolny, bardzo latwo go minac w srodku pola - proponowalbym zmiane na tej pozycji. Lewy zagrał lepiej - widac, ze czesto gra w meczach o stawke, umie przerzucic pilke, strzelic, zastawic się. Lobodzinski to nie Blaszyczkowski. A wrzutki zarowno Lobo jak i Piszczka byly po prostu fatalne. Zurawski niewidoczny. Roger - najlepsza roszada. Roznice miedzy Nim, a reszta Polakow bylo widac golym okiem. I tutaj chyba tkwi sedno. Nie da rady dobrej druzyny stworzyc z samych przecietniakow. Konieczna jest implementacja kilku graczy wyjatkowych, niepowtarzalnych. Jak chociazby wlasnie Kuba Blaszczykowski, Roger, Boruc, nawet Ebi. Chociaz, ten ostatni dzisiaj na pewno zawiodl. Wlasnie w ten sposob wygralismy z Portugalią. Dzieki rewelacyjnej postawie Kuby, Smolarka, umiejetnie wlaczajacemu sie do akcji ofensywnych Golanskiemu. Siłą były skrzydła. Dzisiaj, Krzynowek najlepiej sobie radzil na lewej obronie, a Lobodzinski nie potrafil dobrze dosrodkowac.

Moje oceny:
Boruc - 7
Golanski - 5
Bak - 5.5
Zewlakow - 5.5
Wasilewski - 5.5
Lobodzinski - 5.5
Dudka - 5
Lewandowski - 6
Krzynowek - 4
Zurawski - 4
Smolarek - 4
------------------
Piszczek - 5
Roger - 6
Saganowski [gral zbyt krotko]
Iron
No nie grali aż tak źle coś tam próbowali fakt, że te gole zdobyte przez niemców kontrowersyjne trochę a naszej reprezentacji brakuje jeszcze z 2 Brazylijczyków, ale bądźmy realistami graliśmy z niemcami drużyną o wiele lepszą od nas. Jak dla mnie to brakuje zawodnika który by pociągną indywidualne akcje zakończone strzałem, kogoś kto nie boi się wejść na chama, minie jeszcze trochę lat zanim dojdziemy do poziomu europejskich zespołów, dobrze że polska piłka idzie w dobrym kierunku, ale nasz czas jeszcze nie nadszedł ...
Kubaa__
pi,pka. Polacy slabo, szczegolnie w pierwszej polowie, brakowalo szybkosci w przeprowadzaniu akcji, walki, zaangazowania, poza tym w ogole jakos tak bez ładu i składu. po wejsciu Rogera faktycznie cos tam zaczelo sie dziac, ale chyba nikt nie łudził sie, ze to starczy na szwabow. fajne zachowanie Podolskiego po bramkach. u nas slabo obrona, mielismy sporo szczescia, bo kiwanie sie majac z tylu tylko bramkarza albo krotkie podania pod wlasna bramka moga miec swoje konsekwencje. chłopaki, nie robcie tak, bo mi go,wno z nerwow zeby powybija :f.
po 4 meczach na euro chyba poki co Polacy najslabsi.
Obsolete
Wszyscy sie sr ali z nieobecnosci Blaszczykowskiego, a tu sie okazalo, ze drugie skrzydlo w postaci Krzynowka jest tragiczne;f
Ze skladem jaki gral z Portugalia i z forma jaka sie wtedy prezentowal, to byla szansa na remis. Przy 1-0, w drugiej polowie ladnie przycisnelismy Niemcow, ale wyszlo jak wyszlo. Pech. Ja i tak nie uleglem tej wielkiej medialnej euforii i obstawialem ,ze dostaniemy w du pe;] Jednak uwazam, ze z grupy powinnismy wyjsc. Okazalo sie tak jak mialo sie okazac, to mecz z Chorwatami bedzie najwazniejszy. Oby nasi pilkarze po tej porazce sie nie podlamali, bo maja naprawde duze szanse na wyjscie.
orzel
Może powiem banialuk ale polacy zagrali niezły mecz.Szkoda nie wykorzystanych sytuacji .Tak jak przedmówca za znacze że najlepszy Niemiec to polak ,a najlepszy polak to brazylijczyk .Szkoda troche takiego obrotu sprawy.Mimo wszysto mam ndzieje że możemy wyjść dalej z grupy.DO boju POLSKA.Ja tam wieże dalej.Co by się nie działo na zawsze Polska.
El Loco Chocko
Nie jest zle...zaden dojcz bramki nam nie strzelil.
Sep
Nie było aż tak źle, brakowało jednak ciekawszych akcji i większej walki, nasi piłkarze powinni od początku siąść na Niemcach, bo z takim przeciwnikiem inaczej sie nie da wygrać. Ale z Austriakami i Chorwatami możemy powalczyć o korzystny wynik bo są w naszym zasięgu. Obrona popełniała dzisiaj głupie błędy, Smolarek i Żurawski prawie nie widoczni, Krzynówek za dużo próbował indywidualnych akcji co nie przynosiło żadnych korzyści, na plus należy ocenić Boruca, Lewandowskiego i Rogera który po wejściu wprowadził ożywienie w naszych szeregach. Jeżeli chcemy wygrać następne mecze musimy od początku atakować i zagrać bardziej ofensywnie, musi od początku zagrać Roger który pokazał że potrafi dobrze rozegrać i podać.
Ficuś
Jak na poziom Polski to mecz w wykonaniu naszych był wg mnie dobry.Pierwszy raz w życiu widziałem by w meczu z Niemcami ,Polacy zamknęli Szwabów na ich połowie i to przez dobre 20min(2 połowa).Oczywiście to nie był poziom z meczu z Portugalią ale takie mecze zdarzają się raz na kilkanaście lat.Mecz przegraliśmy przez indywidualne błędy(Golanski out) i brak prawdziwego napastnika.Pierwsza bramka dla Niemców ze spalonego,druga to fart(na 10 takich piłek pewnie z 8 poszłoby w trybuny) a Polacy strzelili prawidłowo gola.No ale coż liczy się wynik,a tu było gorzej niż 2 lata temu mimo,że kadra z tego meczu i postawa naszych była z 5 razy lepsza niż wtedy
Zwyrodnialec
Wiedziałem, że tak będzie. Pierwsze mecze na dwóch ostatnich Mundialach, zakończyły się dokładnie tak samo. Dobrze obstawiłem, że przegrają 2:0 wink.gif.
Kornolio
Mi szkoda tego spalonego dla Polaków gdzie była bramka (ja tam niczego nie widziałem na powtórce). Ale ważne że Kubica dał dziś czadu ;]
lukasz
Najlepszy w składzie Polski...Roger.Dużo luzu i przede wszystkim technika. Żurawski , któryś już raz zawodzi w meczu o coś , ten koleś totalnie na nerwy mi działa. Lewandowski oddał chyba z piedzięsiąt strzałów , ale chyba tylko po to by ponabijać statystykę albo d.upy Niemcom. Wasilewski konkretne drewno plus totalne chamstwo w grze , skakanie po pilkarzach , jakies macanie łokciem. Golański w pierwszej połowie i w drugiej obsrany . Krzynowek sam probowal dryblowac trzech. Smolarek osamotniony.
Momenty drugiej połowy fajne , szkoda ,że nie umieli ich wykorzystać ,bo widać ,że Lehman bez formy jest.Poczatk pierwszej polowy tak od 10 minuty to dwa kilo ciezsze spodenki u naszych. Widać ,że niektorych euro przerosło.
winner
3 Rogerów więcej i 5 Krzynówków mniej - mamy MISZCZA xD
Mordechay
Jednak słowa wielu się sprawdziły, ze tylko Polacy będą strzelać w tym meczu.

Mimo przegranej mecz mi się podobał, widać było różnice poziomu gry między Niemcami a Polakami.Brakuje nam szybkości, ogrania, zwinności, odwagi i brazylijskiej fantazji.Roger na ogromny plus, jako jedyny zasługuje na paszport polski. Boruca tez warto pochwalic chociaż nie napracował się jak 2 lata temu (1sza bramka była do wybronienia, zabrakło 10 cm)Lewy tez się spisywał, a i Lobo mnie zaskoczył mile. Opier.dol nalezy się całej obronie, Żurawskiemu (jednak najlepiej to on gra w reklamach) i Dudce.Zawiódł mnie Krzynek, nie poznaję go.Prawdą jest, że jeśli pomoc u nas nie istnieje, nie istnieje też Smolarek.

Mam nadzieję, że Leo wyciągnie wnioski z porażki, przekalkuluje, pomyśli i po następnych meczach da nam wraz z jego podopiecznymi powody do radości.

Polska ole!
Słoik
A najlepsze jest to, ze jak zwykle nie ma na kogo postawic w kadrze, z listy zawodnikow rezerwowych. Juz sto razy pisałem, ze nie wiem, dlaczego nikt nie powoluje Irka Jelenia - moim zdaniem, najlepszego polskiego pilkarza z napastnikow obok Ebiego. W zasadzie wiec, jestesmy skazani na tych samych graczy. Bo chyba nikt nie liczy na to, ze Piszczek, albo Zahorski czy Saganowski zmienia oblicze tej kadry.

Pomysł grania na jednego napastnika, tez jest srednio trafiony. Jeden Smolarek absorbujacy uwage obrocow, to malo, aby wyciagnac Niemcow z okolic pola karnego. Poza tym, Ebi to typ zawodnika a'la Inzaghi, umie przylozyc noge, swietnie wykorzystac sytuacje sam na sam, ale kreatywnoscia raczej nie grzeszy.
Maiden
Robert Kubica! Robert Kubica! Wygrał z niemcem jadąc niemieckim samochodem. Pocieszające wink.gif

Wróciłem z Pół Mokotowskich wink.gif Pełen rozśpiewany peron metra, przepełniony, ledwie zipiący wagon. Fajne.

Do rzeczy:

Boruc - 7 Bronił co mógł. No ale jak się ma takich obrońców to... Kapitalna obrona strzała Balasa.
Golanski - 3 Żal, porażka. Dlaczego nie grał Warzyniak? Końcówkę sezonu miał kapitalną, a strzał poza Lewym i kryzniem ma najmocniejszy w kadrze.
Bak - 5 Średno. Coraz starszy. Szkoda.
Zewlakow - 5.5 Miał być filarem obrony - nie był nim. Szkoda.
Wasilewski - 5.5 Prosto acz ostro. Przyjemnie było patrzeć jak kopie niemców.
Lobodzinski - 4 Słabiutki. Nawet dośrodkować nie umie. Szkoda, że nie ma Kuby. Szkoda też, że od przeszło roku Leo nie może liczyć na Szałachowskiego.
Dudka - 4.5 Niewidoczny.
Lewandowski - 3.5 W pełni zgadzam się z Łukaszem. Mariusz, aka, "stzelę se jeszcze raz" Lewandowski. Żal.
Krzynowek - 3.5 Przewidywalny do bólu. Tak jak Bąk. Coraz starszy.
Zurawski - 2 Przemilczę. Niech pogra sobie jeszcze dwa lata w Grecji, a potem trzy na Cyprze. W kadrze nie powinno go być. Od dwóch lat.
Smolarek - 4 Niewidoczny - trochę usprawiedliwia go fakt, że nie dostawał dobrych piłek, ale chyba spodziewaliśmy się czegoś innego?
------------------
Piszczek - 3 Trzymał poziom Łobodzińskiego. Słabizna.
Roger - 7.5 Luz, kreatywność, zespołowość, techika. Najlepszy z naszych.
Saganowski - Bez oceny. Za krótko.

Leo jest niewątpliwie znakomitym trenerem, ake sekekcjonerem jest dużo gorszym.

Dlaczego nie grał Wawrzyniak?
Dlaczego Roger wszedł dopiero po przerwie?
A może można było Dudkę cofnąć na OL, a Roger jako DMF'a? Grywał na tej pozycji w Legii. Ewentualnie Murawskiego w miejsce Dudki?

Ech...

Najlepszy, zasłyszany dziś przezemnie tekst: Jacuś, kij żeś brzydki, strzeloooj! - Kwik xD

lukasz

CYTAT(Słoik @ 8 06 2008, 23:58) *
A najlepsze jest to, ze jak zwykle nie ma na kogo postawic w kadrze, z listy zawodnikow rezerwowych. Juz sto razy pisałem, ze nie wiem, dlaczego nikt nie powoluje Irka Jelenia - moim zdaniem, najlepszego polskiego pilkarza z napastnikow obok Ebiego. W zasadzie wiec, jestesmy skazani na tych samych graczy. Bo chyba nikt nie liczy na to, ze Piszczek, albo Zahorski czy Saganowski zmienia oblicze tej kadry.

Pomysł grania na jednego napastnika, tez jest srednio trafiony. Jeden Smolarek absorbujacy uwage obrocow, to malo, aby wyciagnac Niemcow z okolic pola karnego.

Jeleń jest skonfliktowany z Benhałerem. Niestety , dla naszej kadry.
Słoik
A skad o tym wiesz? Tj. z jakiego zrodla? Bo ja nigdzie o tym nie czytałem.
Musiolik
Z tego co sam Jeleń mówił, to przez pół sezonu leczył dyskopatię, więc ciekawe jak miał grać, skoro w Auxerre zagrał 2 mecze i 3 mecze przerwy i tak przez cały sezon.
golab
to 0:2 to i tak niski wymiar kary po tym co w tym meczu zobaczyłem, pierwsza akcja - błąd obrony helmutów i Krzynówek zachowuje się jak amator posyłając piłkę w trybuny - LOL, pierwsza akcja dla SSmanów, gdzie fart naszych anemików uratował, była dość czytelnym ostrzeżeniem, żeby uważać z offsidem, no niestety SSmani dostali prezent od arbitrów na 0:1, gol na 0:2 to już ewidentny błąd polskiego obrońcy,
wyszły w tym meczu możliwości polskiej ekipy, gdzie mało kto potrafi wygrać pojedynek one on one, podania są anemiczne, występują problemy z przyjęciem piłki, ciągłe kopanie do przodu, słabe przygotowanie kondycyjne to już norma (nie wiem, może oni jarają pety i chleją wódę na zgrupowaniach albo zamawiają prostytutki)

a teraz tak:
boruc - dobry bramkarz to jest, ale żadna klasa światowa - obronić piłkę lecącą prosto w siebie to każdy potrafi odbić/przerzucić (strzał ballacka), przy pierwszej bramce mógł wyjść coś spróbować, przy drugiej zrobił paradę w miejscu, więc nic dziwnego, że odchodząca piłka po strzale volksdeutscha znalazła się w siatce

smolarek - ten typ to się nadaje na skrzydła, a nie na środkowego napastnika, którego polska reprezentacja nie ma, można było wziąć brożka za kogoś tam, który miałby jakieś szanse w powietrzu z niemieckimi obrońcami, kompletnie niewidoczny poza akcją z dyskusyjnym spalonym

żurawski - ten koleś mnie wku.rwia strasznie, naprawdę można wbić kołek na polu karnym rywala, obwiązać go koszulką z polskiej repry i będzie z niego większy pożytek, tego "strzału" nie ma co komentować

krzynówek - to chyba nie był jego dzień, no ale i tak się chłop starał, bo grał na kilku pozycjach, wyręczając swoich niepełnosprawnych kolegów, a nawet starał się wygrywać pojedynki one on one, co w tej reprze potrafi tylko on, łobodziński, roger, rzadko smolarek i nieobecny błaszczykowski

roger - wszedł na boisko i zaczął kombinować, dryblował mieszał, stworzył też najlepszą akcję do strzelenia bramki, najlepszy zawodnik polskiej ekipy na boisku (straszna sprawa)

saganowski - wszedł na krótko i jako napastnik znalazł się gdzie trzeba prawie sadząc lehmannowi babola, smolarek mógł wybiec zza pleców obrońców i poprawić, no ale nadaje się obecnie do grania w reklamach pepsi albo odbierania wiktorów w tvnie

lewandoski - coś tam grał, ale wsławił się tym, że oddawał piłkę niemieckiemu bramkarzowi pod pozorem "strzałów z dystansu"

w następnych meczach życzę sobie rogera i saganowskiego od początku, może coś z nich będzie, smolarka wstawić w miejsce żurawskiego, a magica na ławkę do napełniania bidonów

co do "beenhauera" to kompletnie nie rozumiem jego wizji - gdzie jeleń czy brożek? żewłakow powinien grać na flance wobec braków kadrowych, w środku jop z braku laku

co do meczów następnych, to nie nastawiałbym się na nie wiadomo co - z austrioą będziemy grać przeciw 11stce piłkarzy i arbitrom, a potem przeciw chorwatom, którzy wy(pipi)ali angoli (z którymi polscy piłkarze mają kompleks porównywalny z SSmanami) na wembley w eliminacjach, a dziś bez wysiłku pokonali austriaków

postawa volksdeutscha podolskiego to dziecinada, po cholerę to aktorstwo, szanujmy się;p
ogqozo
Media, jak zawsze, robią co mogą, by tylko nie skrytykować Beenhakkera. Może to i słuszne - bo jak się go skrytykuje, to się obrazi i ucieknie. Jednak zdecydowanie nie widzę w tym sprawiedliwości, by podkreślać na każdym kroku, że "przegraliśmy, ale przecież graliśmy 10000 razy lepiej niż za Janasa".

Bo wcale tak nie graliśmy. Było równie słabo i równie bezradnie. Okej - nie polegliśmy z Ekwadorem, tylko z "supermocnymi" Niemcami, ale... cóż, poczekajmy dalej. Na razie - jest tak samo, jak 2 lata temu i jak 6 lat temu. To mnie trochę boli, ale to po prostu prawda.

Media boją się przyznać oczywistej prawdy - że z 8 drużyn, które już grały, wypadliśmy na Euro zdecydowanie najsłabiej (i wątpliwe, by za 2 dni było inaczej). Austriacy, Szwajcarzy i Turcy przegrali, ale do końca cisnęli, mieli świetne okazje, potrafili na dłuższy czas przejąć inicjatywę. My - nie. Nie było ani jednego elementu, w którym bylibyśmy w stanie nawiązać walkę z rywalem. Nie było żadnego sposobu, żadnego triku, w którym moglibyśmy upatrywać nadziei. No chyba, że tym "sposobem" było liczenie an to, że Lewandowski, znany z tego, że zawsze strzela i nigdy nie trafia, nagle wreszcie trafi. Ale to nie jest taktyka, która by biła na głowę "sposoby" Janasa. To liczenie na cud, a taki nie może się trafiać co mecz.

Niektórzy piszą, że "styl" był diametralnie inny, niż ten, w którym przegrywaliśmy z Niemcami dwa lata temu, na ich terenie, w doliczonym czasie. "Styl". Tak się zawsze tłumaczy, kiedy żaden obiektywny czynnik nie przemawia na twoją korzyść. Tak naprawdę to bzdura. Było po prostu tak samo. Oby skończyło się inaczej.
Maiden
Przesadzasz. Zagraliśmy dużo lepiej niż dwa lata temu. Co nie znaczy, że się cieszę bądź jestem dumny. Bynajmniej.
lukasz
CYTAT(Słoik @ 9 06 2008, 00:31) *
A skad o tym wiesz? Tj. z jakiego zrodla? Bo ja nigdzie o tym nie czytałem.

Jeleń olał jakieś powołanie od Lea na towarzyski mecz czy jakoś tak i od tego czasu Benhałer nie dał już szansy Ireneuszowi. Sprawie ukrącono łeb , bo kto w tym kraju wytyka błędy Holendrowi? Zresztą , to taki nieoficjalny konflikt , ani jeden ani drugi w wywiadach nie atakują drugiej strony.
A nóż obrazi się i pójdzie. W ogóle nie będzie zdziwki u mnie jeśli Leo poda się do dymisji po turnieju , bo zauważyłem ,że on nie lubi firmować swoim nazwiskiem porażek. Przypomnijcie sobie U-18 z rok temu. Jak wygraliśmy z Brazylią to Leo przyjechał wspierać naszych , jak przej.ebaliśmy z USA to z powrotem do kraju wrócił xD ch.uj z tym ,że orzełkom udało się później wyjść jednak z grupy.
zajman
Ehmmmm ... widziałem wczoraj rogera pierwszy raz w akcji - troszke boli że brazylijczyk jest najlepszym z naszych (jak to brzmi ohmy.gif ) przyznac musze jedno - gośc ma spokuj którego brakuje każdemu innemu piłkarzowi reprezentacji , wpadł i dał czadu , ma zaje.biste podania , kontroluje piłke i ogólnie widzi co trzeba. Skoro u niemiaszków w składzie najlepszy jet polak (kut.as jeden ) to u nas brazylijczyk sad.gif .

Napastnik polski- tu sytuacja jest dramatyczna bo najleszym napastnikiem polski mógłby byc kubica:P szybki , zwinny i mądry laugh.gif A tak serio to smolara do pomocy trzeba a krzynówa w środek i tylko strzela . Chce Rasiaka!!!!

p.s Żurawski jak zwykle mnie nie zawodzi i udowadnia poraz kolejny że jest totalnym zerem w rep. Dobry do eliminacji , hu.jowy na turniej, zero akcji i do tego zmarnował Pesową 'lame' - nosz kurde jak tego można było nie trafić.
.:marioo:.
Dobra przegraliśmy, mamy jeszcze dwa mecze. Oby nasi tym razem nie zawiedli.

Jeśli chodzi o Żurawskiego to to totalna porażka, od zawsze tak twierdziłem i będe twierdził, Nie dość że nigdy nic nie gra, to jeszcze nosi opaskę kapitana. A po przegranym meczu twierdzi że udo go bolało przed meczem confused.gif To po *uj wychodzisz i zabierasz miejsce innym.
Mam nadzieję że po tych mistrzostwach już więcej w reprezentacji nie zagra. Jest bardzo słaby.

Krzynówek mimo wszystko zagrał dobrze, przynajmniej się starał.
Wyso
CYTAT(lukasz @ 9 06 2008, 11:31) *
Jeleń olał jakieś powołanie od Lea na towarzyski mecz czy jakoś tak i od tego czasu Benhałer nie dał już szansy Ireneuszowi. Sprawie ukrącono łeb , bo kto w tym kraju wytyka błędy Holendrowi?

To by tłumaczyło czemu Leo wypowiadał się w samych superlatywach o Piszczku.

CYTAT(lukasz @ 9 06 2008, 11:31) *
Zresztą , to taki nieoficjalny konflikt , ani jeden ani drugi w wywiadach nie atakują drugiej strony.
A nóż obrazi się i pójdzie. W ogóle nie będzie zdziwki u mnie jeśli Leo poda się do dymisji po turnieju , bo zauważyłem ,że on nie lubi firmować swoim nazwiskiem porażek. Przypomnijcie sobie U-18 z rok temu. Jak wygraliśmy z Brazylią to Leo przyjechał wspierać naszych , jak przej.ebaliśmy z USA to z powrotem do kraju wrócił xD ch.uj z tym ,że orzełkom udało się później wyjść jednak z grupy.

Wczoraj po meczu Boniek mówił, że nie ważne czy wyjdziemy z grupy czy nie to Benhakker powinien zostać. Lepiej zmienić aktorów niż trenera - coś w tym stylu na koniec dodał.
Manor
CYTAT(zajman666 @ 9 06 2008, 10:17) *
Skoro u niemiaszków w składzie najlepszy jet polak (kut.as jeden ) to u nas brazylijczyk sad.gif .

co prawda wczoraj z kumplami wypominaliśmy Podolskiemu i Klose nawet to, że ich dziadkowie palili Polaków i Żydów w obozach zagłady i tym podobne, ale to po paru piwach. A tak na poważnie to Podolski w wywiadzie po meczu wydał się sympatyczny i dobrze życzył Polakom, więc nie wiem skąd ta zawiść. Równie dobrze można by powiedzieć że Roger to ku.tas, bo powinien grać w Brazyli.

Co do meczu to nie chce mi się powtarzać co inni pisali, powiem tylko że 2 lata temu zdecydowanie bardziej się emocjonowałem, teraz raczej niespodzianki żadnej nie było.

A druga bramka Podolskiego to poezja, strasznie fuksiarska po tym co zrobił Klose, no ale naszła Podolskiemu idealnie i pięknie uderzył.
zajman
Tak na poważnie to mam na niego wyje.bane tongue.gif Nigdy go nie lubiłem a to że podjarany dwoma golami gada w wywiadach co gada nie zmieni nic. Roger nie strzela goli Brasili hyh.gif
Obsolete
Apel do prezydenta: odebrać obywatelstwo Podolskiemu i Klose

Wezwałem dziś rano Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego do natychmiastowego wszczęcia procedur pozbawienia obywatelstwa polskiego tych osób, które występują w narodowych barwach obcych państw - pisze na blogu w Onet.pl Mirosław Orzechowski

Ta jest!!!xDDD
gork
Moim zdaniem powinnismy jeszcze jednego Brazylijczyka do skladu wziac. Takiego na atak, zeby Roger mial komu podawac i bysmy wygywali wtedy!
A co do Podolskiego, to nie rozumiem wiekszosci zachowan Polakow w stylu: Pedalski ty (pipi)u itp. Kiedys dawno temu byl program gdzies o nim, ze chcial grac dla Polski, ale dzialacze mieli go w (pipi)e i woleli jakis tam Juskowiakow i innych, niz stawiac na mlodych. Niemcy go zauwazyli, dostal propozycje o jakiej marza wszysc pilkarze (mozliwosc gry na Euro / MŚ), a ze w Polsce szans nie mial, to ja przyjal. Wychodzi stara prawda, ze jestesmy zje,banym narodem, ktory nie umie doceniac swoich i tylko narzeka, jak ktos sie wybije. I tak nie jest tylko w pilce noznej, ale w wielu dziedzinach (polscy informatycy, wynalazcy itp. sa wylapywani i doceniani przez wszystkie kraje swiata, poza Polska). Podolski wydaje sie spoko kolesiem (nie to co Klozet, tego ch,uja nienawidze catfight.gif ) i zycze mu jak najlepiej. Jak widac Polak potrafi (poza Polska).
masterlag
CYTAT
Apel do prezydenta: odebrać obywatelstwo Podolskiemu i Klose

Wezwałem dziś rano Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego do natychmiastowego wszczęcia procedur pozbawienia obywatelstwa polskiego tych osób, które występują w narodowych barwach obcych państw - pisze na blogu w Onet.pl Mirosław Orzechowski

A czegóż innego można się spodziewać po "grilujących na swastyce"??
Ficuś
Oglądał ktoś analizę meczu wczoraj na Polsacie.Żurawski mówił,że od 3 dni miał bóle w udzie i wczoraj w trakcie 1 połowy uraz mu się powiększył i musiał zejść.teraz leci konferencja prasowa polskiej kadry na tvn24 i lekarz mówi,że Żurawski ma kontuzje i nie zagra już na Euro.Czy w związku z tym nie mogli postąpić tak jak z Błaszczykowskim i jeszcze przed Euro powołać kogoś w jego miejsce?Było ryzyko wykluczenia jak w przypadku Kuby.Żurawski sam powiedział,że już maił bóle w nodze na zgrupowaniu...

PS.Orzechowski dla przypomnienia to też człowiek odpowiedzialny za pomysł zmian w nauczaniu bilogii w naszych szkołach w myśl ,której polskie dzieci miały się uczyć ,że człowieka stworzył Bóg,a teoria ewolucji Darwina jest tylko alternatywą.
Zeratul
korwa przeszczesliwy ze pierwszy raz w historii w USA jest transmisja euro... zaczalem szerzyc reklame meczu polska niemcy wsrod znajomych, ktorzy odpowiadali szybko "f@ck soccer" pojechalem sobie rano na plaze, wrocilem o 1pm do domu... szybka przekaska, schlodzone piwko i zaczyna sie spektakl... w polowie pierwszej polowie gdy juz bylem lekko podkorwiony dzwoni kumpel "r u done?" no to mu mowie "almost" zaczal sie smiac majac w d@pie wynik. Wszystkie kolezanki przyslaly mi wiadomosc, ze trzymaja kciuki za Polske... po pierwszej polowie... wsiadlem w auto i pojechalem sie relaksowac zostawiajac Polske, caly soccer i g@wniana gre Polakow gdzies gleboko...

a co do Podolskiego i Klose... nie wiem... moze to ja zostalem tak wychowany w domu przez dziadka, ktory mial 9 lat gdy wybuchla wojna. Moze mam uraze do Niemcow, kompleks... ale fakt jest faktem... nie widze najmniejszego problemu by Polak olal reprezentacje Polski i gral w reprezentacji Francji, Anglii, USA, Sri Lanki czy Tajwanu... ale strawic tego ze gra dla Niemiec nie potrafie.

I to w sumie jedyny bol jaki czulem. Mam gdzies cale Euro jedyne czego naprawde chcialem, to by Polska pokonala Niemcy... w koncu. Wyszlo jak zawsze. Moim zdaniem chlopcy za bardzo sie nie starali na boisku, byli po prostu gorsi i stremowani. Zurawski z meczu na mecz gra coraz gorzej dalej wciskajac kit ludziom, ze jest najlepszy.
Kubaa__
CYTAT(gork @ 9 06 2008, 13:30) *
A co do Podolskiego, to nie rozumiem wiekszosci zachowan Polakow w stylu: Pedalski ty (pipi)u itp. Kiedys dawno temu byl program gdzies o nim, ze chcial grac dla Polski, ale dzialacze mieli go w (pipi)e i woleli jakis tam Juskowiakow i innych, niz stawiac na mlodych. Niemcy go zauwazyli, dostal propozycje o jakiej marza wszysc pilkarze (mozliwosc gry na Euro / MŚ), a ze w Polsce szans nie mial, to ja przyjal. Wychodzi stara prawda, ze jestesmy zje,banym narodem, ktory nie umie doceniac swoich i tylko narzeka, jak ktos sie wybije. I tak nie jest tylko w pilce noznej, ale w wielu dziedzinach (polscy informatycy, wynalazcy itp. sa wylapywani i doceniani przez wszystkie kraje swiata, poza Polska). Podolski wydaje sie spoko kolesiem (nie to co Klozet, tego ch,uja nienawidze catfight.gif ) i zycze mu jak najlepiej. Jak widac Polak potrafi (poza Polska).

dokladnie. powiem nawet, ze bardzo dobrze ze to wlasnie on strzelil nam te gole (a nie Klose, "tego ch,uja nienawidze"), PZPN moze teraz wywiesic przed swoja siedzibą napis "wiemy, jestesmy popi,rdoleni". chlopak nie raz mowil o tym i zglaszal, ze chce grac dla Polski, a ze w zwiazku mamy samych niedorozwojow to teraz nie ma co plakac i wyzywac goscia od ku,tasow. ponadto fajnie zachowal sie po strzeleniu bramek i podczas pomeczoewgo wywiadu.
Maiden
No - pytanie czy się dziadzki uczą na błędach i czy nie popełnią błędu Poldiego w wypadku Obraniaka. A szkoda by było bo gość zapowiada się na świetnego grajka.
przema
CYTAT(gork @ 9 06 2008, 13:30) *
Moim zdaniem powinnismy jeszcze jednego Brazylijczyka do skladu wziac. Takiego na atak, zeby Roger mial komu podawac i bysmy wygywali wtedy!

jeżeli urodziłem się w Polsce, i czuję się Polakiem, mam Polską rodzinę i wyjeżdżam za żarciem do Niemiec, gram dobrze w piłkę nożną i jestem piłkarzem Bayernu Monachium, więc mam sosu jak lodu i nie muszę się bawić w promowanie siebie, za wszelką cenę, wysyłam pismo do PZPN: " Witam, nazywam się Łukasz Podolski, urodziłem się w Polsce i jestem z tego dumny, czuję się Polakiem i chcę grać dla Polskiej reprezentacji". Otrzymuję odpowiedź: " Na dzień dzisiejszy, nie jesteśmy zainteresowani, pańską kandydaturą do naszej kadry". Więc, jeżeli CZUJĘ SIĘ POLAKIEM, odpisuje: " Dziękuję za rozpatrzenie mojego wniosku, mimo to, zgłaszam swoją pełną gotowość i czekam, aż będe mógł zagrać w reprezentacji kraju, w którym się urodziłem." TAK ZACHOWUJE SIĘ KTOŚ, kto identyfikuje się z takim a nie innym narodem.

Przypadek drugi: biegam sobie po polskich boiskach, a mam opaloną skóre nawet w zime, a nigdy nie byłem na solarium, udzielam wywiadu: " Mam mało kasy, a myślę, że troche lepiej biegam niż te białasy z ligi, chciałbym wypromować swoje du**ko, a przy okazji pomogę wam, żeby ograć tych czy tamtych, bo widzę, że wam zależy. To jak będzie dill ??
- takie zachowanie rozumiem i jestem w stanie przyjąć takiego ziomka do kadry, za szczerość

- udawanie, że nie cieszy mnie bramka w barwach niemiec, to kut*su*a jakich mało
- przyjmowanie do kadry brazylijczyka z drugiego sortu ( mimo wszystko był najlepszym zawodnikiem w naszej reprezentacji ), który udaje, że to zaszczyt, a nie mówi w prost, że to dobry biznes to kut*su*a

za reszte zapłacisz master card
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.