ironiss
17 02 2004, 19:37
moze mam spózniony reflex ale co tam :wink: wczoraj w wiadomosciach sportowych slyszalem ze do polskiej reprezentacji ma przystąpic jais nowy nygas z afryki i ma grac w pierwszym meczu eleminacyjnym do mś. wie ktos coś wiecej na ten temat ?
Nic nie słyszałem o tym i nie kojarzę żadnego nazwiska ( raczej nie chodzi o Uche

)
Jeśli chodzi o reprezentację to dziwi mnie ta "kontuzja" Smolarka ( jeśli zawodnik po meczu mówi że na pewno przyjedzie to nie powinno być tematu, a tymczasem Feyenord wysyła faks że nie może przyjechać z powodu rzekomej kontuzji ).
Janas wystawił już jedenastkę i szczerze mówiąc nie wiem co w tej jedenastce robi Gorawski ? Zawodnik który na wiosnę raczej będzie siedział na ławie w Wiśle, dostaję powołanie ( którego nie powinien dostać) i jeszcze wychodzi w podstawowym składzie. Zagrywka w stylu Janasa
ja mowie ze bedzie 3-1 dla Polski
Ja obstawiam 1 bramkowe zwyciestwo Biało Czerwonych.
Co najwyżej 2:0 dla Polski.
70 minuta i jest 2-0 dla Polski, moze jeszcze dokopiemy na 3
Janas wystawił już jedenastkę i szczerze mówiąc nie wiem co w tej jedenastce robi Gorawski ? Zawodnik który na wiosnę raczej będzie siedział na ławie w Wiśle, dostaję powołanie ( którego nie powinien dostać) i jeszcze wychodzi w podstawowym składzie. Zagrywka w stylu Janasa

huh i zawodnik, który wg. Ciebie nie powinien dostać powołania, jest najlepszym piłkarzem na boisku w pierwszej połowie (może solidnie przepracował okres pzygotowawczy

)
The Gunners
19 02 2004, 12:50

huh i zawodnik, który wg. Ciebie nie powinien dostać powołania, jest najlepszym piłkarzem na boisku w pierwszej połowie (może solidnie przepracował okres pzygotowawczy

)
Zgadzam się z ironissem.Gorawski miał udaną pierwszą połowę,co z tego,w drugiej już nie grał tak porywająco,grał swoje,czyli za dużo nie pokazywał.Najlepszym zawodnikiem był zdecydowanie Żewłakow.
w 68 minucie wszedł za Gorawskiego Zieńczuk, który wypadł bardzo blado... Żewłakow - wg. mnie grał na przyzwoitym poziomie, ale gracz meczu... nie, zdecydowanie Gorawski - szybki, błyskotliwy, kreatywny, nie spodziewałem się po nim takiego mocnego wejścia
ironiss
19 02 2004, 13:47
Muszę przyznać że zaskoczył mnie Gorawski, ale niełatwo będzie się przebić - konkurencja jest duża ( Krzynówek, Kosowski, Mila, Smolarek ).
shadow^^^
19 02 2004, 14:14
Zdecydowanie najlepszym graczem bym Gorawski szybki, zdecydowany nie bal sie podejmowac ryzyka,szybki i przedewszystkim dobre dosrodkowania pozatym trzymal sie swojej pozycji i zalozen taktycznych bardzo mozliwe ze nareszcie po czasach Karwana znajdziemy dobrego prawego pomocnika wszystko wyjdzie w praniu zobaczymy co pokaze w nastepnych meczach..Żewłakow?? zagral solidnie ale w pierwszej polowie widac bylo ze nie gral na swojej pozycji.
_Bardock
19 02 2004, 14:56
6 zwycięstw, ciekawe kiedy przegrają, znając ich to zapewnie będzie to pierwszy mecz w eliminacjach...
Il Capitano
19 02 2004, 16:57
Niedzielan jak zwykle zagrał bardzo dobrze!
Nie podobała mi się gra Krzynówka i Lewandowskiego,czekam na powrót Sobola i Szymka niech pokazą jak się gra w drugiej lini
Mnie rowniez zaskoczyl Gorawski. Pamietam go jeszcze z meczow z Anderlechtem: byl beznadziejny, oberwalo mu sie sporo od kibicow. I polowe mial swietna i chcialbym aby przez cala wiosne prezentowal taki poziom, wtedy moze Judasz siedzialby na lawie. W II polowie byl wyraznie slabszy, zreszta jak caly Polski zespol.
Il Capitano
21 02 2004, 11:41
co do Gorawskiego:
Gorawski: "Zawiodłem Kasperczaka"
"Pomocnik reprezentacji Polski, Damian Gorawski, w wywiadzie dla "Faktu" powiedział, że być może będzie musiał odejść z Wisły Kraków.
Gorawski, który rozegrał dobre mecz przeciwko Słowenii, w Wiśle, na swojej pozycji - prawej pomocy - nie jest pierwszym zawodnikiem.
"W klubie nie jestem nawet pierwszy na swojej pozycji. Jestem numerem drugim. Kalu Uche to świetny piłkarz i coś dla Wisły zrobił, a ja nic. Mam 25 lat i to nie jest pora na ławkę rezerwowych. Być może będę musiał odejść do jakiegoś słabszego klubu" - powiedział Gorawski."
"Miałem pół roku, by przekonać do siebie trenera Henryka Kasperczaka, wiem, że nie spełniłem jego oczekiwań. Zawiodłem. Brakowało mi komfortu psychicznego. Oddawałem szybko piłkę, nie potrafiłem wziąć odpowiedzialności na siebie. W Krakowie nie jestem sobą w stu procentach. Ale jeszcze raz spróbuję podjąć walkę" - dodał Gorawski.
Anonymous
1 03 2004, 20:14
Tej dużo się nie pomyliłem . Czemu nikt nie typował wyniku Polska-Wyspy Owcze.Słabi jesteście.A ty R_L_S nie bądz taki mądry.
Kroolik
27 03 2004, 19:34
Gilewicz do kadry :!:
Austria Vienna [5 - 1] Sturm Graz
02' [1 - 0]
Radoslaw Gilewicz
38' [2 - 0]
Radoslaw Gilewicz
40' [2 - 1] Mario Haas
42' [3 - 1]
Radoslaw Gilewicz
45' [4 - 1]
Radoslaw Gilewicz
82' [5 - 1] Sigurd Rushfeldt
GILEWICZ CHYBA DO KADRY ZBIERACZY ZNACZKÓW Z POKEMONAMI NA CZAS BEZ SKARPETEK POD WODĄ W CZASIE ŚNIEGÓW ANTARKTYCZNYCH!!!!!!!!
A DZIŚ POLSKA USA 3-0 DLA NAS A JAK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rotfl... z wlochami wygrali 3-1, a z takimi USA co wygrali na mundialu rowniez tyle samo, nagle przegrywaja 0-1
GILEWICZ CHYBA DO KADRY ZBIERACZY ZNACZKÓW Z POKEMONAMI NA CZAS BEZ SKARPETEK POD WODĄ W CZASIE ŚNIEGÓW ANTARKTYCZNYCH!!!!!!!!

śmieszny naiwniaczek:] i co teraz frajerze? twoje orły dały sie wyruchac hamburgerowi
Il Capitano
3 04 2004, 16:44
Denerwował mnie sędzia,który non tops gwizdał faul!
Wybacz kolego ale daj do kurewskiej nędzy pograć trochę a nie odgwizdujesz co sekundę faul!!!Meczyk był słaby w wykonaniu naszej reprezentacji ale i United States także za wiele nie pokazały!
Bo prawda jest taka,gdyby nie błąd lini obrony,to bramki by nie było a mecz zakończyłby się remisem!Druga połowa była lepsza ale co z tego jak i tak wyrównania nie było.
Znowu wielkie pomyłki w kadrze :Gorawski,Nalepa, Rasiak(już mnie denerwuje ,poza głową nie umie grać niczym) Radomski(żenada),Baszczyński (p i p a) winię go za utratę bramki,Hajto (co za imbecyl,prawie dostaliśmy bramę przez jegno niezdecydowanie)
Mój skład wygląda następująco:
Bramka: Jerzy!
Prawa pomoc: Żewłakow
Lewa pomoc: Kłos(Rząsa)
Środek pomoc: Bąk
Środek pomoc: Głowacki(Kłos)
Prawa pomoc: Kamil Kosowski - wymiana z Krzynówkiem
Lewa pomoc: Krzynówek - wymiana z Kosowskim
Środek pomoc : Sobolewski
Środek pomoc: Smolarek!!!
Snajper: Niedzielan
Snajper: Żurawski
EWENTUALNIE ZA KOGOŚ Z NAPASTNIKÓW Olisadebe(bambus)!
KUŹWA!!!!
Janas posłuchaj mnie bo Radio Maryja da Ci w ryja!!!

śmieszny naiwniaczek:] i co teraz frajerze? twoje orły dały sie wyruchac hamburgerowi

DOBRZE ŻE TE ORŁY CIEBIE NIE WYDMUCHAŁY!!!!!!!!!!!!!!!!1
ironiss
17 04 2004, 10:16
Janas rozesłał powołania, nasz czarny koń wraca do gry - ciekawe co pokaże. Warto to odnotować także powołanie Kosowskiego, który został wybrany najgorszym lewym pomocnikiem Bundesligi

. W Irlandii zagra za to (prawdopodobnie) po 2 latach przerwy symbol ManU - Roy Keane.
Zdaje mi się, że wczorajszy macz Legii z Jagiellonią był kupiony co wy na to?
Il Capitano
23 04 2004, 15:48
Idę na ten mecz!!!Szkoda,że coś tam znowu z "Kosą" się dzieje!
Zobaczyc Roy'a Keane'a do nie lada zaszczyt!

Irlandia musi przegrać,nasi potrzebuję teraz conajmniej remisu!
FC Bayern Monachium
23 05 2004, 12:03
Kiedy gramy z Grecją i Szwecją?
Il Capitano
27 05 2004, 18:35
Sobota mecz z Grecją!
Sroda mecz ze Szwecją!
Hurra!!Dwie porażki lub ewentualnie remisy!!Dobrze przynajmniej ,że grają z takimi rywalami bo oszlifują skład przed el.me.
Kubaa__
29 05 2004, 20:01
Koniec pierwszej połowy - 1:0 dla "naszych"

.
Krzynówek zarządził podczas wywiadu:
- Czy pana dośrodkowanie było adresowane do kogoś konkretnego.
- No wie pan, podaje się tam gdzie jest najwięcej ludzi.
ROTFL

.
No nie wiem czy z prowadzenia po samobóji jest się z czego cieszyć
IMO Grecy grają lepiej tyle że nie umieją wykończyć akcji. Aż strach patrzec gdy ktoś od nas dostaje piłke przed polem karnym Greków i albo nie wie co z nią zrobić albo nie ma do kogo podać
Ale badźmy dobrej wiary, mecz się jeszcze nie skończył.
Mecz zakończony. W drugiej połowie nasi poprawili się z "obecnością" pod polem Greckiego kipera. Konstruowanie akcji poprawne, jak zwykle brak wykończenia ale nie można mieć o to żalu - Grecka obrona też dawała rade. Moim zdaniem mecz wyrównany a "zwycięstwo" Polski niezasłuzone (jak być szczerym to na całego

)
ciup to ja juz nawet mecze przegapiam :cry:
jaki byl wynik ??
1:0 po samoboju

A Rasiak to sie robi jeszcze wiekszym drewniakiem niz byl, przeciez on wogole nie ma techniki :?
Rasiak nie ma techniki, a do tego marnuje wszystkie sytuacje, które miał

Dla mnie on jako podstawowy gracz to nieporozumienie...
Ja sie chyba nie doczekam meczu polskiej reprezentacji w którym na 10 dośrodkowań na pole karne celna jest chociaż połowa.
A tak to albo za mocno, za lekko, za wysoko, za nisko. Ewentualnie prosto w obrońcę... :?
kamson11
30 05 2004, 00:20
1:0 po samoboju

A Rasiak to sie robi jeszcze wiekszym drewniakiem niz byl, przeciez on wogole nie ma techniki :?
Przynajmniej można mieć z niego polewki
Rasiak nie ma techniki, a do tego marnuje wszystkie sytuacje, które miał

Dla mnie on jako podstawowy gracz to nieporozumienie...
Zgadzam się.
Swoją drogą w jednym z ostatnich numerów "Piłki Noznej" jakiś czytelnik przysłał list w którym mówił że warto byłoby spróbować w reprezentacji Żurawskiego i Reissa którzy przecież znają się jeszcze z Lecha i na pewno nie byłoby pomiędzy nimi nieporozumień.
Jak myślicie ? Dla mnie warto spróbować... byle przed eliminacjami do MŚ
Il Capitano
30 05 2004, 09:56
Rasiak niech spier.... z reprezentacji!!!!
Mila też mnie mocno wkur.... razem z Szymkowiakiem!
Mimo,że Seba miał parę dobrych zagrań to miał wiele w(pipi)iających strat!W środku pola najwięcej!
Tak być nie może,musimy mieć zawodników którzy potrafią przyjąć,rozglądnąc się dookoła siebie i dokładnie podać a nie napiżdżają do przodu na łeb na szyję żeby tylko podejść do bramki przeciwnika!
Chociaż nie ukrywwam,pierwsza połowa podobała mi się bardziej niż druga!Więcej składnych akcji ,zwłaszcza w ostatnich 10 minutach pierwszej odsłony!Poza postawą Rasiaka,Mili,Szymkowiaka,Radomskiego (którego prawie nie było widać) nie mam do reszty zastrzeżeń!Chodzi także o zmienników, Kosowski za mało grał abym mógł coś napisać,podobnie Kaczorowski a i Kukiełka nie mógł pokazać swojego kunsztu ahahaha
Janas powinien spróbowac pomocnika Lecha ,Golińskiego i napastnika Reissa a nie Kaczorowskiego który miał już parę okazji występować "u nas"!
LOL Szymkowiak może nie błysnął w tym meczu ale Mila, akurat IMO ten mecz był jego najlepszym w reprezentacji. Owszem - tracił piłki, ale rekompensował to wspaniałymi podaniami. Poza tym był bardzo aktywny i widoczny na boisku... jakby to powiedzieli komentatorzy "Szukał gry".
Il Capitano
30 05 2004, 10:11
LOL Szymkowiak może nie błysnął w tym meczu ale Mila, akurat IMO ten mecz był jego najlepszym w reprezentacji. Owszem - tracił piłki, ale rekompensował to wspaniałymi podaniami. Poza tym był bardzo aktywny i widoczny na boisku... jakby to powiedzieli komentatorzy \"Szukał gry\".
Ale zaraz przytrzymać,poczekać na partnerów aż się pokażą on gra prostopadłe piłki do wolnego Rasiaka!Paranoja!
Miał dużo niedokładnych podać,poza jednym dośrodkowaniem z lewej strony do Zurawskiego!Za dużo start w środku pola,nie może grać on na pozycji środkowego pomocnika,ponieważ się nie sprawdza,już drugi mecz z Irlandią wogóle nic,nie pokazał,zresztą podobnie cała drużyna!
Ustawienie 4-5-1 pokazuje,że dzięki niemu możemy grać defensywny ,nie tracący bramek futbol!Chociaż lepszy rywal ,mógłby nam wbić ,kto wie!
W ogóle nasza reprezentacja powinna się dużo zmienić. Jedynie obrona trzyma poziom IMO. W ataku Żuraw i Reissik, po bokach wchodzacy i wrzucający szybko Krzynówek i... hmm no nie wiem
Ale do czego zmierzam moim zdaniem najlepsze ustawienie druzyny na świecie ma Milan, i w naszej reprezentacji można by bło zastosować coś a'la to - nie wiem jakimi zawodnikami ale trzeba próbować
Mackal21
30 05 2004, 12:08
Nienawidzę używać słowa fuks w sporcie.Ale w tym przypadku muszę.Ogólnie beznadziejny mecz.A Grecja z Portugalią na Euro 2004 ma przechlapane.
Nie wiem czy widzieliście ustawienie na dzisiejszy mecz. Kto w ataku ? Uwaga, uwaga... Mila i Rasiak.... Żurawski jako prawe skrzydło... nie mam pytań
Nie wiem czy widzieliście ustawienie na dzisiejszy mecz. Kto w ataku ? Uwaga, uwaga... Mila i Rasiak.... Żurawski jako prawe skrzydło... nie mam pytań
taaa...a potem się dziwicie , że Żurawski bramek w reprezentacji nie strzela :?
Wiesz jak teraz będzie ? "UUUUU ten Żurawski to ale dupa, wogóle podwać nie umie, wrzucać nie umie... a co gorsze... bramki nie strzelił" Tak, będzie... tak będzie.
hahahaha.Tylko chyba nie wiesz ,że na pomocy to on może zagrał ze dwa mecze w kadrze.Resztę grał jako napastnik i co z tego wynikło?Dobrego Nic.
hahahaha.Tylko chyba nie wiesz ,że na pomocy to on może zagrał ze dwa mecze w kadrze.Resztę grał jako napastnik i co z tego wynikło?Dobrego Nic.

Czyli znowu zaczynamy spór "Żurawski tak czy nie" ?
Kryrykujecie tylko Żurawskiego a tymczasem on nie gra ani lepiej ani gorzej niz pozostali kopacze w naszej reprezentacji. Nie wiem, co tak sie czepiacie Żurawskiego?
Kurde, niektorzy rzucaja sie na Zurawia a popatrzcie co dzisiaj bedzie wyprawial Rasiak...Ja Wam mowie, taktyka Janasa jest dobra...Tylko nie z Rasiakiem na szpicu....Przeciez nawet jak dojda jakies podania(a pewnie dzisiaj dojdzie 1) to on tego nigdy w zyciu nie strzeli...wszedzie doklada tylko ten leb i jakos fuksem niekiedy wpada...a komentator oczywiscie mowi, ze piekna glowka rasiaka(to nic, ze poleciala 6 metrow nad bramka)....Czytalem dzisiaj ze Janas chyba zamiast Szymka postawi na Lewandowskiego, dla mnie ten gosciu wraz z Radomskim to totalne nieporozumienie...Chociaz prawda tez jest, ze z Grecja Szymka w ogole nie widzielismy.....Zobaczymy jak bedzie, mecz juz tuz tuz
Mam nadzieje, ze jednak zaczniemy wreszcie cos grac, cos moze wreszcie zaswita...FORZA POLSKA !!!!!!
Dobra może i jest ale jak zwykle zostanie zweryfikowana w meczu z Anglią.Jak nie wejdziemy do mundialu 2006 to oznaczać będzie to ,że taktyka jest do (pipi).
Dobra może i jest ale jak zwykle zostanie zweryfikowana w meczu z Anglią.Jak nie wejdziemy do mundialu 2006 to oznaczać będzie to ,że taktyka jest do (pipi).
No co ty... pewnie że nie wejdziemy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.