Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Ficuś
Prawda jest taka ,że obojętnie kto by poprowadził Polską drużynę w tym składzie i w tej formie na Euro-Ferguson,Mourinho,Benitez to wyglądałoby to identycznie.Przecież żaden trener nie karze swoim zawodnikom dośrodkowywać w trybuny,nie wracać się za piłkarzem ,czy też oddawać piłkę rywalom.

I nie ma co wracać do meczu z Portugalią-to był ewenement,mecz życia tej reprezentacji,każdy wtedy zagrał praktycznie mecz swojego życia.Prawda jest taka ,że nie mamy szans na Euro w składzie gdzie 3/4 zawodników to na co dzień rezerwowi w europejskich klubach.Do tego dochodzi brak całkowity wyszkolenia technicznego!!!nie dziwi Was,że jedynie jako tako technicznie wyszkolony jest Smolarek,który dorastał całe życie w Holandii i Roger ?
stona
CYTAT(Ficuś @ 17 06 2008, 00:17) *
nie dziwi Was,że jedynie jako tako technicznie wyszkolony jest Smolarek,który dorastał całe życie w Holandii i Roger ?

..no akurat to chyba nikogo nie dziwi smile.gif
Mordechay
Pozwolę sobie na ocenę kilku piłkarzy w meczu z Chorwacją

Boruc-kapitalny występ, ten bramkarz jest wart więcej niz cała nasza repra, zasłuzone 10/10

Wasilewski-więcej fauli niż celnych podań, powinien uprawiać zapasy, gdybym wiedział rok temu, gdy byłem w Zakopanem, że tak ch.jowo będzie grał na EURO to (pipi)nąłbym mu ze łba, gdy go spotkałem, porażka 3/10

Wawrzyniak-widać, że potrzebuje doświadczenia, wnet może stać się nawet filarem naszej obrony 6/10

Kokoszka-jak na debiut nieźle 7/10

Dudka-gra w obronie tego zawodnika to porażka, ale jako defensywny pomocnik dobrze się spisuje za grę w obronie 3/10, za grę w pomocy 6,5/10

Lewandowski-postrzelał se, za takie strzały dziękuję mu bardzo, poza tym powinien sobie zamontować lusterka na barach, żeby widzieć kto go goni z tyłu 3/10

Łobodziński-klapa, słabe podania, za wolny, ciągle tracił piłkę 3/10

Krzynówek- "staramy się, także cały czas do przodu", no starał się, gdyby sędzia nie odgwizdał spalonego, którego de facto nie było, być może nie bylibyśmy ostatnim zespołem w tabeli, ponownie za mocno wypuszcza piłkę, strzały na wiwat, za wolno biega 5/10

Roger-średnio, mało celnych podań, ale potrafi się kiwać i przejść paru zawodników i chwała mu za to 7/10

Saganowski-ciężko grać skutecznie na szpicy, gdy skrzydłowi takie madafaki odpier.dalają 5/10

Smolarek-świetna zmiana, kilka dobrych akcji, celne podania z pomysłem, widać, ze grał na swojej pozycji, jeden z 3 najbardziej poszkodowanych w tym turnieju obok Rogera i Boruca 8/10

Zahorski-jeszcze osesek, ale technikę ma, zwalił sytuację 1on1, ale nie mam do niego o to pretensji, jeszcze nie dorósł do takiego turnieju 7/10

Powielamy te same błędy.Gramy górnymi piłkami, co nam wychodzi beznadziejnie, nie mamy techniki, obrona się gubi, nie potrafi kryć 1on1 jak to robiła świetnie Australia w Niemczech za Hiddinka, nie mamy szybkości, brak piłkarzy, którzy poderwą zespół do gry, brak oczu dookoła głowy, zabierają nam piłki od tylca.Nie będę wspominał o nieobecnych Jeleniu i Błaszczykowskim, bo nie wiadomo co by zrobili, gdyby mieli zaszczyt zagrać w tym turnieju, dlatego nie mówię, że przegralismy, ponieważ zabrakło ich. Brak formy.Nie dziwi mnie, że morale drużyny sa słabe, gdy się widzi Beenhakkera z miną pełną poczucia bezradności.Nie powiem nic nowego, ale gdy dobrze przygotują się kondycyjnie, bo to podstawa na takich imprezach, to możemy powalczyc z wielkimi tego sportu.
White
Wydaje mi się jednak że stałe fragmenty mieliśmy całkiem nieźle wyćwiczone.
Ciekawe od jakich klubów dostanie propozycje Boruc. Dla jego kariery to Euro było nawet dobre, bo gdyby obrona tak nie zawodziła nie miałby okazji do tylu świetnych interwencji ;].
hellium
Nie wiem jak udało im się zakwalifikować do ME.
Grali fatalnie…

na takiej imprezie nie można opierać taktyki gry na bramkarzu twisted.gif
orzel
Ja też swoje 3 grosze dodam.Osobiście nie napalałem sie na jakiś super wynik na tych mistrzostwach,ale gra co nie których kopaczy to żenada.Krzynówek którego bardzo szanuje zagrał bardzo słabo,Lewandowski to samo.Dudka w obronie to pomyłka,choć w środku pola nie żle,Wasilewski to niech się na rugby zapisze.Nie wiem czemu nie dostał szansy Garguła(nasze dośrodkowania to tragedia).Przyzwoity poziom jedynie nowy polak , Saganowski,mimo wszystko Smolarek.Bardzo dobrze pokazał sie też Zahorski z Wawrzyniakiem.Nie mam nic do Leo ale jednej rzeczy nie kumam jak można wyjść jednym napastnikiem w meczach o życie z Austrią i Chorwacją gdzie powinniśmy teoretycznie ciągle atakować.Na temat Boruca nie pisze bo wiadomo.Szkoda chłopaków ale sami są sobie winni .
Jedyna nadzieja w holendrach , mam nadzieje żę rozjadą wszystkich i zdobędą mistrza tak jak w 88.
signap
Juz za 4 lata juz za 4 lata Polska będzie Mistrzem Swiata

(XD)
Saunter
Chyba Europy, bo świata to już za 2:)

Niedawno wróciłem z podróży życia chyba jak na razie, bo byłem w Wiedniu na Polska-Austria. Niesamowita, niezapomniana atmosfera, ciągły ryk. Jak Rogerski strzelił gola to nie wiedziałem gdzie jestem, ekstaza była olbrzymia. Komuś z foruma udało się też załapać na UEFA EURO 2008 wersja live?
Sasori
CYTAT(Saunter @ 17 06 2008, 14:06) *
Chyba Europy, bo świata to już za 2:)

Niedawno wróciłem z podróży życia chyba jak na razie, bo byłem w Wiedniu na Polska-Austria. Niesamowita, niezapomniana atmosfera, ciągły ryk. Jak Rogerski strzelił gola to nie wiedziałem gdzie jestem, ekstaza była olbrzymia. Komuś z foruma udało się też załapać na UEFA EURO 2008 wersja live?

Pozazdrościć (i, jeśli też darłeś pałę, to pogratulować). Doping na tym meczu był niesamowity, nawet teraz przechodzą mnie ciary.
luk_ash
CYTAT(Saunter @ 17 06 2008, 14:06) *

no pozazdrościć. ja byłem 2 lata temu na Polska-Kostaryka w Hanoverze. atmosfera przed meczem taka, że na meczu zasnąłem tongue.gif (to że był nudny to inna sprawa). no i na stadionie 3/4 Polaków to też masakra.
Maiden
CYTAT(Słoik @ 16 06 2008, 23:09) *
Bo gral przecietnie i jest zbyt wolny na bocznego obronce.

Jako jedyny nie bał się gry do przodu, mijał chorwatów na lewym skrzydle, wrzucał dokładne piłki w pole karne.
Szkoda że nie mógł zaprezentować jednego ze swoich największych atutów: atomowego uderzenia.

Przeciętnie to grał Murawski.
Słoik
No, z pewnoscia sie bede klocic z fanbojem Legii, co do oceny pilkarza z owego klubu.

Jak dla mnie, Wawrzyniak zagral przecietnie i tyle. Ty mozesz sobie upatrywac w Nim drugiego Roberto Carlosa.
dr_hakenbusz
No jest tragedia. To co robiła nasza reprezentacja na tym turnieju to katastrofa. Nie winię piłkarzy za to, że są słabi. Od małego są trenowani archaicznymi metodami, szkoleniowcy u nas zatrzymali się 30 lat temu i nic dziwnego, że takie efekty. Ja tylko nie rozumiem, dlaczego nasi NIC nie grali. Rozumiem, że czasem się człowiek stara ale nie wychodzi. Ale naszym się nawet nie chciało chcieć! Zero biegania, zero krycia, zero wychodzenia na pozycję, zero agresji, zero ambicji... Jedynie Boruk, Roger i Sagan coś pokazali. Nie powiem nawet, że mięliśmy 3 łatwe (jak na taki turniej) mecze, z których mogliśmy zrobić 5-6 punktów. Wystarczyło zagrać "tylko" solidnie, tak na poziomie Czechów. Niemcy ograli nas na piechotę, podarowaliśmy im obie bramki w prezencie, Austrię to powinniśmy rezerwami rozjechać, bo to jest futbolowy trzeci świat a z rezerwami Chorwacji co najmniej remis był osiągalny. Ale nasi żadnemu rywalowi nie postawili twardych warunków, żadnej bramki nie straciliśmy po dobrej akcji rywali, wszystkie podaliśmy na tacy.
Wyniki gorsze niż za Janasa, chociaż "styl" lepszy. I może tu tkwi problem, że Leo wymaga od naszych gry "do przodu", a oni są stworzeni do murowania bramki i grania z kontry (czytaj "wybijania na oślep"). Jeżeli założyć, że selekcjoner skila piłkarzom nie doda, za to jego rolą jest ustawienie taktyczne i zmotywowanie piłkarzy, to nasz Leo dał doopy. O taktyce jakiejkolwiek nie może być mowy, a motywację to może nasi mięli, ale z niej nie korzystali. Oczywiście uważam, że Benhaker powinien zostać do MŚ w 2010, zwłaszcza, że nikogo lepszego nie znajdziemy. Może po 4 latach pracy zrobimy drugi krok i ugramy coś w finałowym turnieju.
Dobre strony naszego występu to Boruc, który potwierdził swą klasę i łatwiej mu będzie o dobry transfer. Roger może też gdzieś powędruje, byle nie na ławę. Poza tym swą pozycję w kadrze wzmocnił Sagan. No i Jop&Żuraw już chyba w pierwszym składzie nie zagrają, a już samo to jest wyraźnym wzmocnieniem naszej ekipy. Najgorsze za to jest to, że teraz Tomaszewski i inni domorośli eksperci mają żer, triumfalne "a nie mówiłem" wszelakich frustratów będzie się przewijać w TV pewnie do mundialu w 2010.
W sumie to teraz nie wiem, czy oglądać eliminacje do MŚ... Grupę mamy łatwą, nawet z pierwszego miejsca można wyjść - Czesi ostatnio słabiej, no i trenera zmieniają. Tylko co nam z tego, jeżeli znowu będzie kompromitacja w finałach ? Pewnie do kolejnego naszego meczu minie mi ten smut, ale teraz jest załamka całkowita.
seb.maz
Każdy z Nas żył nadziejami,że może wkońcu,ale niestety było jak było.nie chodziło mi nawet o taką grę jak Holandia,czy Hiszpania,ale o takich solidnych kopaczy jak np.Szwajcaria w tym turnieju,Chorwacja,Turcja,Szwecja,Grecja 4 lata temu,liczyłem właśnie na to...... pełne zaangażowanie , grę z tzw."jajami"
Ps.Co do karnego to moim zdaniem Lewandowski dał pretekst do odgwizdania go
dr_hakenbusz
Dokładnie. Wiadomo, że gwiazd nie mamy, ale nawet Austria wypadła lepiej, nie tylko wynikami, ale też stylem. Niechbym chociaż widział, że próbowaliśmy, że było zaangażowanie, walka. Nie było nic...
seb.maz
Wezmy właśnie tą nieszczesną Austrię,która zajmuje odległe miejsce w rankingu,przed mistrzostwami wszyscy w kraju są przeciw nim,spisują ich na straty,padają opinie,że jest to najsłabsza drużyna w historii Austrii i będzie najgorszą w historii mistrzostw,a tu dzielnie walczą z Chorwacją,z Nami przy zwykłym bramkarzu wynik byłby 3:0 po 30min.i z Niemcami też napewno tanio skóry nie sprzedali(nie oglądałem meczu ani nawet skrótów).Można się zmobilizowac......MOŻNA!!!!!
ogqozo
Szczerze mówiąc, to średnio mnie obeszły te mistrzostwa w wykonaniu Polski. Niby próbowałem, udawałem, ale tak naprawdę... nic. Ani nie wierzyłem w zwycięstwo, ani nie załamywały mnie porażki. Dlaczego? Bo JA TO JUŻ WIDZIAŁEM.

Jest dokładnie tak samo. Chyba już to pisałem, ale co tam - naprawdę NIC się nie zmienia. Ciągle to samo. Obojętnie, kto trenuje naszą reprezentację - zawsze okazuje się, że podczas wielkiej imprezy polscy zawodnicy dają z siebie to, co najgorsze. Największe gwiazdy grają, jakby tylko czekały na ostatni gwizdek i wypłatę. Zero zaangażowania ze strony kogokolwiek innego niż bramkarz. Wszyscy sprawiają wrażenie, jakby wynik był im obojętny. Podczas eliminacji biegają, starają się, a podczas finałów - nic, zero, kompletna padaka. Przecież w meczu z Chorwacją nie było ani minuty, w której byśmy mieli jakąkolwiek nadzieję na dobry wynik! A oni grali drugim składem i nawet woleli, żeby Polska awansowała kosztem Niemiec!

Co by nie mówić o Leo. Jego wyniki pracy z kadrą są podobne, jak poprzedników. Nie oceniam jego pracy, ale widoczne gołym okiem efekty - o nich nie da się powiedzieć nic pocieszającego. Przez ostatni rok kadra robiła się z meczu na mecz coraz gorsza. Ja nie wiem, czy z nich da się jeszcze coś wycisnąć.
Mathiu
*Jesteśmy lepsi od Mistrzów Europy i Wicemistrzów Świata. Nic tylko się cieszyć XD

*statystycznie wink.gif
Cris
Powołania na mecz z Maccabi Haifa (6 sierpnia).

Bramkarze: Sebastian Przyrowski (Polonia Warszawa), Adam Stachowiak (Odra Wodzisław Śl.)

Obrońcy: Jakub Rzeźniczak, Przemysław Wysocki (obaj Legia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Mariusz Pawelec (Śląsk Wrocław), Tomasz Lisowski (Widzew Łódź), Piotr Polczak (Cracovia).

Pomocnicy: Radosław Majewski (Polonia Warszawa), Piotr Kuklis (Widzew Łódź), Bartłomiej Dudzic (Cracovia), Tomasz Bandrowski, Sławomir Peszko (obaj Lech Poznań), Adam Danch, Michał Pazdan (obaj Górnik Zabrze)

Napastnicy: Maciej Rybus (Legia Warszawa), Marcin Krzywicki (Cracovia), Robert Lewandowski (Lech Poznań), Tomasz Zahorski (Górnik Zabrze), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin).

Brak powołań dla piłkarzy Wisły Kraków (Liga Mistrzów).
Cris
W miejsce kontuzjowanego napastnika Cracovii Marcina Krzywickiego powołany został Krzysztof Król , obrońca Jagiellonii Białystok.
Ludwa07
Nie do końca o reprezentacji ale ... Sebek znów przemówił [382]bow.gif

http://sport.onet.pl/0,1248675,1800725,wiadomosc.html

Kocham wywiady z nim tongue.gif
Jak czytałem ostatni z nim (jak przechodził do Valarengi) to mówił, że będzie jak Ronaldinho czy Messi jeszcze tongue.gif
Teraz z kolei stwierdza, że Polacy za bardzo chcą grać w piłkę i dlatego nam nie wychodzi ^^

Uwielbiam jego wypowiedzi tongue.gif
przema
CYTAT(Ludwa07 @ 4 08 2008, 14:39) *
Nie do końca o reprezentacji ale ... Sebek znów przemówił [382]bow.gif

http://sport.onet.pl/0,1248675,1800725,wiadomosc.html

Kocham wywiady z nim tongue.gif
Jak czytałem ostatni z nim (jak przechodził do Valarengi) to mówił, że będzie jak Ronaldinho czy Messi jeszcze tongue.gif
Teraz z kolei stwierdza, że Polacy za bardzo chcą grać w piłkę i dlatego nam nie wychodzi ^^

Uwielbiam jego wypowiedzi tongue.gif

daruj mu, przecież to blondynka biggrin.gif
Musiolik
Jest szansa zobaczyć gdziekolwiek dzisiejszy sparing?
Cris
Hm... minuta po minucie chyba Cię nie zadowoli smile.gif
http://live.sportowefakty.pl/launch_football_1675.html

Myślę , że i tak nie ma czym zawracać głowy bo gramy niestety tylko z juniorami Maccabi Haifa (gracze do lat 23).
Mecz zaczyna się o 16 we Wronkach.
Cris
Polska 5-0 Maccabi Haifa

1:0 - Zahorski 15'
2:0 - Peszko 36'
3:0 - Zahorski 53'
4:0 - Zahorski 66'
5:0 - Kuklis 90'+2
Cris
Kadra Polski na mecz z Ukrainą:

Bramkarze: Artur Boruc, Łukasz Fabiański.

Obrońcy: Paweł Golański, Adam Kokoszka, Michał Żewłakow, Grzegorz Bronowicki, Marcin Kowalczyk, Piotr Polczak.

Pomocnicy: Mariusz Lewandowski, Dariusz Dudka, Rafał Murawski, Jacek Krzynówek, Jakub Błaszczykowski, Łukasz Piszczek, Roger, Radosław Majewski, Szymon Pawłowski.

Napastnicy: Ireneusz Jeleń, Euzebiusz Smolarek.

Rezerwowi: Sebastian Przyrowski, Grzegorz Wojtkowiak, Tomasz Jodłowiec, Tomasz Bandrowski, Sławomir Peszko, Tomasz Zahorski.

Z powodu występu w europejskich pucharach Beenhakker powołał tylko po jednym piłkarzu z Legii Warszawa i Lecha Poznań (maksymalnie zagrają 45 minut) i ani jednego z Wisły Kraków.
Spotkanie z Ukrainą , 20 sierpnia.
luk_ash
z całym szacunkiem na benhałera (biggrin.gif) - dwóch "napastników"?!
no może irek jeszcze, ale ebi już wiele razy pokazał, że lepiej gra z tyłu.
rozumiem, że taktyka znowu hiper ofensywna z jednym napastnikiem, ale nie czas zacząć wprowadzać młodych??
ile by musiał strzelić zahorski żeby go powołał?? na h** boruc na taki mecz skoro wszyscy wiedzą jak gra?! ma się zgrać z drużyną?! nie lepiej dać pograć innym??

może trochę przesadzam, ale tak ja najpierw napisałem szacun dla leo i wierze, że wie co robi, tylko wydawało mi się z tego co mówił, że będzie przebudowywał reprezentacje....
Sarge
"Przebudować" nie znaczy od razu "wywrócić skład do góry nogami" smile.gif .
Wyso
Kapitanem w najblizszych eliminacjach bedzie Michał Żewłakow a jeśli on nie będzie mógł grać to zastąpi go Mariusz Lewandowski.

http://sport.wp.pl/wid,10274219,kat,1728,t...ml?ticaid=1675c

Dzisiejszy mecz z Ukraina bedzie nadawany w ktorejs z telewizji?
Mordechay
CYTAT
Dzisiejszy mecz z Ukraina bedzie nadawany w ktorejs z telewizji?

TVP1 17.45 studio
Obsolete
Selekcjoner reprezentacji Polski, Leo Beenhakker, wykluczył z kadry trzech piłkarzy - Artura Boruca, Dariusza Dudkę i Radosława Majewskiego - podaje futbol.pl powołujący się na wypowiedź rzecznika PZPN, Zbigniewa Koźmińskiego.
Według Koźmińskiego przyczyną takiej decyzja był udział reprezentantów w libacji alkoholowej piłkarzy wraz z dziennikarzami po przegranym meczu we Lwowie z reprezentacją Ukrainy.

- Sprawą zajmie się Wydział Dyscypliny PZPN - powiedział Koźmiński. - Piłkarze na pewno nie wystąpią w najbliższych spotkaniach ze Słowenią i San Marino - dodał rzecznik.
Mecze ze Słowenią i San Marino zostaną rozegrane 6 i 10 września.
Lipa
Ostatnio modne się to robi. Jestem ciekawy co z tego wyniknie. Dudka powiedział, że nic na ten temat nie wie i jest zdziwiony takimi rzeczami. Ile w tym prawdy ?
Larou
Jak to Kowal mawiał - "dobry piłkarz pije" ;]

a co do zdarzenia, nie wiem ile w tym prawdy ale warto przeczytać:

CYTAT
Najukochańszy dziadek w Polsce, czyli Leo Beenhakker, pokazał srogie oblicze. Wywalił, przynajmniej na chwilę, z kadry Artura Boruca, Dariusza Dudkę i Radosława Majewskiego. Rzekomo mieli się nawalić po meczu z Ukrainą, co nie było nawet dziwne, bo po takim meczu to nic, tylko się schlać. Zresztą już wielokrotnie – choćby podczas sprawy Świerczewskiego i Majdana – pisaliśmy, że wszyscy piłkarze piją na potęgę i tylko kompletny hipokryta mógłby to komuś wypominać. Nas zastanawia jedno – po co zrobiono z tego taki teatrzyk, zamiast załatwić sprawę po cichu?

Zastanawia nas to tym bardziej, że rzecznik prasowy PZPN Zbigniew Koźmiński w rozmowie z portalem futbol.pl zwyczajnie skłamał. Powiedział: - Boruc, Dudka i Majewski wzięli udział w libacji alkoholowej z dziennikarzami. Z tego powodu zostali wykluczeni z kadry. Sprawą zajmie się Wydział Dyscypliny PZPN. Piłkarze na pewno nie zagrają w najbliższych meczach ze Słowenią i San Marino.

Po pierwsze – zrobiliśmy rozeznanie i wiemy, że nie pili z dziennikarzami. Jeśli w pierwszym zdaniu natykamy się na kłamstwo, to nie wiemy, jak traktować kolejne. Niech Koźmiński poda nazwiska tych dziennikarzy – śmiało. Dopóki tego nie zrobi, uznajemy, że łże jak pies. Poza tym Koźmiński mógłby nie wychodzić przed szereg, bo w kwestii tego, kto zagra ze Słowenią nie ma nic do gadania.

Ale w porządku – przyjmijmy, że Boruc, Dudka i Majewski pili. Pierwsi dwaj piją zawsze (jak cała kadra), ten ostatni też w końcu musiał zacząć – inaczej byłby w zespole odludkiem. Takie są realia i nie ma co się na nie obrażać. Każde zgrupowanie reprezentacji to jakieś 15 litrów whisky. Sęk w tym, żeby pić po meczu, a nie przed.

Ci, którzy lubią teorie spiskowe, twierdzą, że to wszystko po to, aby wreszcie wstawić między słupki ukochanego synka, Łukasza Fabiańskiego. Nas to nie przekonuje – Boruc ma jednak za silną pozycję, a poza tym „Dudi” to też pupilek Beenhakkera.

Jak dla nas Beenhakkerowi po prostu drużyna rozchodzi się w rękach. On widzi, że tonie, więc wykonuje jakieś kretyńskie, paniczne ruchy, które zamiast pomóc – tylko zaszkodzą.

http://www.weszlo.com/news/883
golab
no, to zagadka: czemu polska reprezentacja gra chujowo, znalazła swe rozwiązanie
Linek
Ciekawe, jak się czuje Roger "abstynent" Guerreiro w tym gronie wink.gif
Ludwa07
Leon powołał

http://sport.onet.pl/0,1248770,1813186,wiadomosc.html

jest Boguski i jest Lewandowski. Dużo nowych twarzy - Leoś trochę ryzykuje bo sporo nieogranych w kadrze będzie. Mi tam brakuje Jelenia - choćby na ławkę bo się już w reprze dość dobrze pokazał. No cóż zobaczymy co zagrają piłkarze ekstraklasy i jak nam pójdzie bez Boruca (Fabiański jest gorszy - w mecz z Ukrainą pieknie wybił piłkę na głowę ukraińca - ciekawe czy mu zapisali asystę tongue.gif)
Saunter
Nieciekawy wynik, przeciętna gra. Szkoda, że Leo musi od nowa budować obronę, bo na razie Kowalczyk i Bosacki nie zdali egzaminu. Wasil od zawsze mnie nie przekonuje. Roger nie taki, Krzynówek zaskakująco nieźle. Żałuję tylko, że nie dał szansy Lewandowskiemu, ale w sumie to też spore ryzyko.

Teraz bez wpadki w San Marino i nic jeszcze nie stracone, OLE!
Kubaa__
no ale grali jak ci,py. obejrzalem pierwsza polowe i koncowke drugiej, Leosia troche nie rozumiem, nie ma sie co oszukiwac, ze remis ze Slowenia to biedny wynik, a tu prawie caly mecz gramy jednym napastnikiem, zamiast ostro nak...wiać na bramke "rywala" (taki z nich przeciwnik jak z koziej du,py trąbka).
a z San Marino po prostu nie mozna miec "wpadki". chyba....
Cris
W ostatnich eliminacjach było gorzej (3:1 z Finlandią do tyłu).
Oceńmy reprezentację po tym nie jak zaczyna,a jak kończy ;]
Mejm
Błaszczu do Brazyli reszta do piachu.
przema
tragedia. Fabiański i Błaszczykowski, to za mało, nawet na zdziwionych fatalną postawą Polaków, Słoweńców. Jaki stadion taki mecz. Ciężko będzie z takim zaangażowaniem i formą niektórych asów, cokolwiek ulepić. Leo wypalił swoje możliwości i nic więcej z naszymi nieosiągnie. Czy zmiana miotły coś da ? Czy Wichniarek i Jeleń coś by dali ? Niewiem, dowiemy się po remisie z San Marino.
lukasz
Benhałer- temu panu już dziękujemy. Każdy trener w drużynie z jakimikolwiek ambicjami po klęsce jak euro musi zostać odsunięty ,bo efekt jest później taki jak oglądamy teraz. Atmosfera leży a siwy starzec nie ma już żadnego posłuchu ani autorytetu. Ciesze się z tego beznadziejnego wyniku ,bo nie będzie zasłony dymnej typu "eliminacje poszły dobrze , więc czego się obawiać ? ". Z obecnej kadry absolutnie do wyj.ebania jest Wasilewski. Biega jak jakiś taran a nie ma z niego żadnego pożytku. Nie dziwie się ,że Anderlecht dołuje jak tacy wirtuozi u niego grają.

Jeleń podobno zamierza podziękować za występy w kadrze dopóki kadrę prowadzi siwy starzec ,bo wie , że u niego już nie pogra. Powołanie na Ukrainę miało zamknąć usta dziennikarzom.
Ölschmitz
zgadzam sie z lukaszem. benhauser zrobil duzo dobrego i jestem pewien ze zaden polak mu tego nie zapomni. ale druzyna sie rozsypuje i gadanie ze jest ok nic nie pomoze.

no chyba ze bedzie comeback jak w tamtych eliminacjach.
dr_hakenbusz
Tylko teraz mamy znacznie mniej czasu na comeback, a rywale nie stoją w miejscu jak nasza reprezentacja. Futbol gna od przodu, słabi się podciągają, czego dowodem występ Austrii. Leo jak przyszedł to wniósł wiele optymizmu, opowiadał jakie to mamy talenty piłkarskie itp. Teraz, gdy wiemy, jak to wygląda po Euro, została tylko czarna rozpacz. Owszem, piłkarze słabi, ale dlaczego znowu gramy jednym napadziorem ? To z kim można wystawić ofensywny wariant jak nie z 79 drużyną rankingu FIFA ? U siebie... Saganowski z Rogerem świetnie współpracowali na Euro, a teraz jeden zmienia drugiego.
Nie ma stylu, nie ma wyniku, nie ma nic.
Lorack
Leoś się nam pogubił. Po wygranych eliminacjach zaczeła się lawina bzdurnych decyzji i zachowań (powołania, sztab, sprzeczne wypowiedzi itd), nazbierała się tego masa, że nawet nie chce mi się wymieniać. Wygląda to teraz jakby Leo walczył nie o awans ale o nastawienie ludzi przeciw sobie i szybkie zainkasowanie odszkodowania za zerwany kontrakt. Pogieło go, wtf? I ten Krzynówek... wstawiany na siłe, ile można (za zasługi to dają medale i zaproszenie na bal kombatanta, a nie do repry biorą kur.wa), już Matusiaka tak załatwił, zamiast dać mu spokój to pół roku go ciągnął za uszy mimo zerowej formy, przez co siedzieli na nim wszyscy i się chłopakowi odechciało. Może piłkarze zrobią Beenhakkera w wała, mimo powołań i ustawień z du.py, zagrają na tyle dobrze, by awansować i dziadek pomęczy się u nas dłużej niż by chciał.
Cris
Jeleń i Wichniarek już zapowiedzieli , że w kadrze u Leo już nie zagrają.
Saunter
I krzyż im na drogę, tak się nie zachowuje reprezentant Polski...

Bez popadania w skrajności, jeszcze zostało 90% eliminacji. Skąd ludzie spoza kadry, dziennikarze, kibice wiedzą jaki posłuch w drużynie ma Beenhakker?

Rumuni przegrali u siebie 0-3 z jakimiś leszczami, Włosi do 90 remisowali z Cyprem. Się zdarzają takie wyniki. Co musieli mówić w Portugalii po meczach z Polską? Ludzie, trochę spokoju, bez wniosków w 1/10 drogi. Teraz 3 punkty z San Marino i mamy w tabeli 4 oczka.
Słoik
Ale ja mam wrażenie, ze to nie jest jako taka decyzja o rezygnacji z gry w kadrze, jeno wotum nieufności wobec Beenhakkera i sposobu, w jaki traktuje niektórych graczy, "nie za bardzo pasujących do koncepcji".

Na boisku nie widziałem zadnej koncepcji gry. W zasadzie, u siebie, z cienką jak barszcz Słowenią, gralismy bez klasycznego napastnika. Piszczek raczej wystepuje z boku pomocy, na skrzydle. O wyrzucenie z kadry Wasilewskiego apeluje od roku - ten facet nie nadaje się na bocznego obronce, tylko na zawodnika rugby. Ci, co mieli zagrac dobrze - zagrali (Kuba i Fabianski). Od reszty, nie nalezy oczekiwac cudów. Lewandowski jest piłkarzem mocno średnim, choc solidnym, ktory radzi sobie, gdy obok ma utalentowanego kolege, albo przeciwnik jest słaby. Krzynowek nigdy nie wroci do formy z okresu gry w Bayerze - jest samolubny, nie mysli na boisku, wszystko to widzielismy na Euro. Kazdy, kto oglada Legie wie, ze Roger jest bez formy. Szczytem wszystkiego, bylo wprowadzenie powolanego a trybie pilnym Saganowskiego, a nie Lewandowskiego, ktory dostal powolanie w pierwszym terminie.

Ale, tak to juz jest, jak sie pomija piłkarzy dobrych, albo rokujących nadzieje, zastepujac ich średniakami.

Ja, na miejscu Leo, powolalbym na pewno Jelenia. On robi roznice, w stylu gry, mozliwosciach kadry. Koniecznie trzeba zagrac w koncu dwoma, klasycznymi napastnikami - 451 nigdy Nam nie sluzylo. Brozek, Lewandowski, Jelen, moze Sosin? Jego cieniutki klub awansowal teraz do LM. Pamietam mecz w reprezentacji, kiedy strzelil dwie bramki głową. Potem, sluch o Nim zaginął. Szkoda, iz Janczyk odpłynął w odmętach mroznej Moskwy. Problemem jest lewe skrzydło. Swietnie, jako alternatywa Kuby, na prawej stronie swego czasu zaprezentowal sie Grosicki. Powinnismy przede wszystkim stwarzac zagrozenie ze skrzydeł, Kamil jest piłkarzem, potrafiacym minac rywala i dosrodkowac. Na prawa strone obrony niech wraca Golanski. W srodku Zewlakow. Przyjrzałbym sie bardziej zawodnikom Polonii - a konkretniej Jodłowcowi. Sam Marino interesowal sie tym defesorem, a to dla mnie naprawde swietna rekomendacja (to ten facet, ktory sciagnal do Napoli Hamsika, czy Gargano). W koncu niech do kadry wroci Głowacki - dalej nie rozumiem powodow, dla których Arek jest ciągle pomijany przez Beenhakkera. Podsumowując:

Gk: Fabianski, Boruc.
Obrona: Zewlakow, Golanski, Jodłowiec, Głowacki.
Pomoc: Błaszczykowski, Roger, Grosicki, Lewandowski, Boguski, Majewski.
Atak: Jelen, Brozek, Lewandowski, Sosin.

Wciaz widoczne braki, ale na takiej podstawie, da rade zbudowac w moim mniemaniu cos konkretnego.
dr_hakenbusz
Usprawiedliwianie, że Francja czy Rumunia też przegrały jest "bezprzedmiotowe". Nie ma to nic wspólnego z naszym beznadziejnym występem. Francja czy Włochy mają taką ekipę, że mogą wszystkie pozostałe mecze wygrać 3:0. My nie mamy takiej ekipy. My musimy wygrywać 'swoje' i walczyć na wyjazdach jednocześnie licząc na potknięcia rywali.
Nie ma też co liczyć, że jak poprzednio, pierwszy przegrany mecz może odwrócić resztę spotkań w pasmo zwycięstw. Wcześniej Leo nie znał piłkarzy, po pierwszym meczu przemeblował 3/4 składu i uzdrowił kadrę. Wczorajsza bezładna zbieranina to nic innego, tylko reprezentacja Polski po dwuletniej pracy Leo Beenhakkera. Słabo, bardzo słabo. I jeszcze te tłumaczenia, że kontuzja Brożka, że wymuszone przedwczesne zmiany. No ludzie, rywal z jakiegoś piłkarskiego niebytu, własne boisko (bądź co bądź) i okazuje się, że bez Bosackiego nie można grać w piłkę. To samo Brożek - nigdy nie grał rewelacyjnie w kadrze (nie neguję jego skila), i nagle okazuje się niedoszłym zbawicielem polskiej piłki. A prawda jest niestety taka, że w eliminacjach do Euro, Leonowi udało się tchnąć optymizm w piłkarzy - Smolarek i Lewandowski wspięli się na szczyt swoich możliwości, do tego Boruc, który walczył o dobry kontrakt w dobrym klubie i zaskakująco dobre występy Krzynówka. To wszystko stworzyło solidny szkielet, do tego zawsze ktoś się dorzucił: a to Błaszczu jak nie miał kontuzji, a to Matusiak i było do przodu. Niestety po zderzeniu z brutalnym światem ME, czar z eliminacji prysł, drużyna się rozlazła, Boruc z Dudka zapili i mamy remis u siebie z leszczami.
Jeszcze jedna sprawa, Leo dawał ogromny kredyt zaufania Żurawskiemu, Matusiakowi, teraz Krzynówkowi, który wiadomo że do 2010 pożegna się z kadrą. Dlaczego nie może tego uczynić wobec Jelenia czy nawet Brożka...
Saunter
Ja nie umiem pojąć zachwytów nad Jeleniem. Wybaczcie, ale jego wyczyny nie są tak powalające na kolana, żeby za każdym razem lamentować, że nie ma go w składzie. Co innego ostatnia gra Wichniarka, tu mniej rozumiem ten tok rozumowania. Obaj zrezygnowali, na razie temat zamknięty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.