Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
świerzbik
Brawo Janas, oby tak dalej, w końcu Rasiak to taki rasowy napastnik, którego umiejętności przyćmiewają samego Ronaldo. Chociaż przydałaby się jeszcze jedna zmiana w ataku reprezentacji. Wywalić tego, no jak mu tam...Żurawskiego, a na jego miejsce wspaniały Lewandowski, gracz który ciągnie grę że hohoho laugh.gif
GOPA
Taran?? no jasne bo tylko tyle potrafi laugh.gif Engel wczoraj powiedzial jak wygrali ostatnio,dlugie pilki za obroncow , oni sa wysocy i wolni.Franek tutaj pasowalby jak ulal , maly zwinny moze ich wymanewrowac.Niestety Rasiak zas hapnol laske Janasowi i bedziemy mieli tarana na boichu :cry:
rafi
W tym troche racji jest, ze "Franka" mogliby chciec "upolowac", gdyby szarżował od pierwszych minut. Niemniej jednak wystawianie "Drewniaka" pod taki pretekstem jest troche dziwne. Czy Eriksson nie wystawilby Owena na Austrie, Walie, czy Irlandie, bo ten nie ma warunkow i mogliby go poobijac?
Janas czasami przedstawia bardzo oryginalny sposob myślenia... laugh.gif
Il Capitano
Myślę ,że rozsądnym rozwiązaniem byłoby postawienie na atak:
Żurawski - Włodarczyk icon_twisted.gif

Skład na Walię powinien prezentować się następująco bez adnych eksperymanetów:

---------------------------------Dudek--------------------------------
------------------------------------------------------------------------
--Baszczyński----------Hajto------------Bąk-------------Rząsa----
--------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
--Kosowski----------Kałużny-----------Szymkowiak---Krzynówek
-----------------------Żuwrawski-----Włodarczyk--------------------

Czekałbym tu na powrót Olisadebe u boku Maćka!
Za Baszczyńskiego powinien grać Michał Żewłakow jak tylko wyleczy kontuzję! Nie wiem kogo obsadzić zamiast Szymkowiaka!
Z pewnością nie byłoby to "rudy teatrzyk" , marynarz wcinający szpinak laugh.gif i "łysy L"! Może Sobolewski cool.gif
_Globus_
Nie wiem kogo obsadzić zamiast Szymkowiaka!
Jak to kto? Sebastian Mila cool.gif
świerzbik
Nie wiem kogo obsadzić zamiast Szymkowiaka!
Jak to kto? Sebastian Mila cool.gif

Wg mnie obaj są piłkarzami, którzy mogą grać kadrze, lecz nic wielkiego do gry zespołu nie wniosą. Lepszym rozwiązaniem jest chyba jednak Mila. O ile tylko uświadomi sobie, że ma być ofensywnym pomocnikiem i tylko tam operować, a nie biegac wszędzie po boisku niczym dzieci z podstawówki z jęzorem na wierzchu :wink: Niestety ale w polskiej reprezentacji brakuje środkowego pomocnika, o klasie chociaż troche zbliżonej do np. takiego Krzynówka.
Sado
Może Kwiek niedługo zacznie się ogrywać w wiśle i będzie Polskim dobrym ofensywnym pomocnikiem,
Odin91
Co do Szymkowiaka to jestem pozytywnie nastawiony.Choć teraz forme ma nijaką tak gdy ma szczyt formy czy gdy "nie nabawi sie" złej formy potrafi na boisku namieszać.Co do Mili to troche innaczej.Mila jest dobry ale te jego strzały...niby mocne, niby trudne do obrony ale jednak w bramke żadko trafiają smile.gif
Na razie bym stawiał na Szymkowiaku.

PS. A tu coś o naszym ulubieńcu (the woody) http://sport.interia.pl/news?inf=551125 (sprzed wczoraj) biggrin.gif
Ostro po nim pojechali biggrin.gif
Geronimo
"...upolowany" haha - widać, że mamy trenera z kapelusza yyy tzn prosto z klubu łowieckiego laugh.gif
Nie mam nic do Janasa, ale te jego metody były dobre na kilka dobrych lat temu-teraz piłka poszła do przodu, a ten nieborak tego chyba nie czuje. Czemu nie wpadnie na to, że to nasi rywale mogli by dopasowywac swój styl do nas (tym bardziej, ze to zadna potęga)
Najlepszy sposób - wziąć większy młotek laugh.gif ...to może lepiej Hajte na atak wpuścić question.gif icon_twisted.gif a tak poza tym to co z niego (Rasiaka) za taran, jak gra na stojąco???
rafi
Brak wyobrazni Janasa znow dal o sobie znac, niestety... Po czerwonej kartce Radomskiego i kontuzji Lewandowskiego w kadrze brakuje defensywnego pomocnika na mecz z Walia. Kałużny calego meczu nie wytrzyma, dalbym mu godzine, nie wiecej. W takiej sytuacji prawdopodobny jest udzial i Mili i Szymkowiaka (zupełnie bez formy), albo opcja z Bąkiem, wysunietym tuz przed obrońcami, co sprawdzano juz na sparingach.

W kazdym razie przed Wiedniem tez kazdy narzekal, a bylo pięknie...
Oby tak dzisiaj... :wink:
rafi
http://sport.onet.pl/992946,wiadomosci.html

Przeczytajcie to... Hajto ma w swojej wypowiedzi troche racji. Od dawien dawna u nas panuje zwyczaj gloryfikowania zwyciezcow i opluwania tych, ktorzy zawodza. Nie twierdze, ze "Woody" (przydomek juz raczej na stale przylgnie;) powinien wychodzic w podstawowym skladzie, ale jak to ujal Piechniczek w przypadku Kałużnego - "zasluguje na troche ciepła, bo szacunek to dzisiaj niemodne słowo".

Pewnie jak Rasiak wyjdzie dzis na boisko w Cardiff i znow zawiedzie - bede sie smial z tego, co napisalem, ale co tam... :wink:

Jak napisał walijski dziennik "Western Mail": Walio, strzeż się, nadchodzi Polska!

Tak więc - dajcie nam kolejny powód do dumy! :wink:
Mathiu

Przeczytajcie to... Hajto ma w swojej wypowiedzi troche racji. Od dawien dawna u nas panuje zwyczaj gloryfikowania zwyciezcow i opluwania tych, ktorzy zawodza. Nie twierdze, ze \"Woody\" (przydomek juz raczej na stale przylgnie;) powinien wychodzic w podstawowym skladzie, ale jak to ujal Piechniczek w przypadku Kałużnego - \"zasluguje na troche ciepła, bo szacunek to dzisiaj niemodne słowo\". 

Pewnie jak Rasiak wyjdzie dzis na boisko w Cardiff i znow zawiedzie - bede sie smial z tego, co napisalem, ale co tam...  :wink: 

Jak napisał walijski dziennik \"Western Mail\": Walio, strzeż się, nadchodzi Polska!

Ojojoj miał "trudne chwile" biedak...Ale co mnie to qrva obchodzi?! Ja chcę, żeby reprezentacja wygrywała, a nie bawiła się w pomoc ludziom w trudnej sytuacji... Od tego jest psycholog. Niech najpierw Woody Woodpecker wróci do "normalnej sytuacji", wtedy Janas mógłby się ewentualnie zastanowić nad powołaniem go... Ale oczywiście Janas wie lepiej. Eh, jakby to niejaki Thomas Fox zapytał: "Co z tą Polską?" icon_twisted.gif

Liczę, że Walia skosi naszego "Tarana" i po 3 minucie meczu będzie musiał zejść z murawy... A bez niego to już damy radę.
Mackal21
Myślę ,że rozsądnym rozwiązaniem byłoby postawienie na atak:
Żurawski - Włodarczyk icon_twisted.gif 

Skład na Walię powinien prezentować się następująco bez adnych eksperymanetów:

---------------------------------Dudek--------------------------------
--Baszczyński----------Hajto------------Bąk-------------Rząsa----
--Kosowski----------Kałużny-----------Szymkowiak---Krzynówek
-----------------------Żuwrawski-----Włodarczyk--------------------

Czekałbym tu na powrót Olisadebe u boku Maćka!
Za Baszczyńskiego powinien grać Michał Żewłakow jak tylko wyleczy kontuzję! Nie wiem kogo obsadzić zamiast Szymkowiaka! 
Z pewnością nie byłoby to \"rudy teatrzyk\" , marynarz wcinający szpinak laugh.gif  i \"łysy L\"! Może Sobolewski cool.gif

A gdzie podziałeś Frankowskiego.Ja jestem za tym ,aby zagrał od pierwszych minut.
świerzbik
A gdzie podziałeś Frankowskiego.Ja jestem za tym ,aby zagrał od pierwszych minut.

Za Frankowskim to obecnie pewnie większość Polski stoi, ale co z tego skoro pewnie znowu "kołka" w ataku zobaczymy.
rafi

Przeczytajcie to... Hajto ma w swojej wypowiedzi troche racji. Od dawien dawna u nas panuje zwyczaj gloryfikowania zwyciezcow i opluwania tych, ktorzy zawodza. Nie twierdze, ze \"Woody\" (przydomek juz raczej na stale przylgnie;) powinien wychodzic w podstawowym skladzie, ale jak to ujal Piechniczek w przypadku Kałużnego - \"zasluguje na troche ciepła, bo szacunek to dzisiaj niemodne słowo\". 

Pewnie jak Rasiak wyjdzie dzis na boisko w Cardiff i znow zawiedzie - bede sie smial z tego, co napisalem, ale co tam...  :wink: 

Jak napisał walijski dziennik \"Western Mail\": Walio, strzeż się, nadchodzi Polska!

Ojojoj miał \"trudne chwile\" biedak...Ale co mnie to (pipi) obchodzi?! Ja chcę, żeby reprezentacja wygrywała, a nie bawiła się w pomoc ludziom w trudnej sytuacji... Od tego jest psycholog. Niech najpierw Woody Woodpecker wróci do \"normalnej sytuacji\", wtedy Janas mógłby się ewentualnie zastanowić nad powołaniem go... Ale oczywiście Janas wie lepiej. Eh, jakby to niejaki Thomas Fox zapytał: \"Co z tą Polską?\" icon_twisted.gif

Liczę, że Walia skosi naszego \"Tarana\" i po 3 minucie meczu będzie musiał zejść z murawy... A bez niego to już damy radę.

Przypomne Ci tylko, ze przed meczem z Austrią wszyscy w podobny sposob wyrazali sie o Kałużnym, że "za gruby, za slaby i rzadko gra". Odplacil sie przecietna grą i... golem, ktory ustawil mecz. :wink:
I nie jestem pewien, czy zrozumiales, co chcialem przekazac... Nie chodzi o wyciaganie Rasiaka poprzez niesluszne wystawianie go w ważnych meczach, ale o niepiętnowanie goscia, ktory jeszcze kiedys moze cos zrobic dla polskiej piłki.
Powiem Ci tak; kilkakrotnie widzialem Rasiaka na żywo, na meczach i treningach Odry Wodzisław, potem gdy przyjezdzal na Śląsk w barwach Groclinu. I to był znakomity napastnik: umial sie ustawic w polu karnym, uderzyc z glowki, sytuacyjnie, piłka go szukala. Teraz ma chwile załamania i winien jest przede wszystkim Janas, ktory zamiast poczekac, az sytuacja zawodnika sie ustabilizuje - ciągnie go na sile i wystawia na pośmiewisko calej pilkarskiej Polski...
Moze Rasiak powinien powiedziec: "dziękuję, na razie jestem za słaby, prosze poczekac z powolaniem az wrócę do formy". Moze byloby lepiej. Ale to wszystko "może", bo znow pewnie znalezliby sie "fachowcy", ktorzy mowiliby, ze "Drewniak" stchorzyl, nie ma honoru, ambicji itp.
Janas zachowuje sie, jakby mial klapki na oczach - to fakt. Ale piszesz, ze nie interesuja Cie pozasportowe aspekty - chcesz tylko zwyciestw. No to na razie mozesz byc zadowolony - w Belfaście 3:0, w Wiedniu 3:1 icon_twisted.gif Nikła porazka z Anglia nie przekresla szans nawet na 1 miejsce w grupie. Bądź dobrej mysli :wink:
Odin91
było 3:0 było 3:1 więc statystycznie wygramy 3:2 biggrin.gif
Choć i tak sądze że będzie 2:1...Kałuzny pokazał ostatnio dobrą gre-niech zostanie.Jeśli dziś Rasiak znów pokaże że "nie ma formy" i nie dobiegnie nawet do piłki i w następnym meczu zagra...będe go wyśmiewać chyba do końca życia.Bynajmniej chłopak rozumie że nie umie grać-nawet nie chce rozmawiać z dziennikarzami o swojej grze.Może jeszcze kiedyś wyjdzie na "ładnie wystrugane drewienko" laugh.gif
GOPA
czarno to widze :? Dzisiaj to juz nawet Krzynowek nie gra.Jak tak dalej beda grali to remis bedzie mega sukcesem naszych orelkow laugh.gif
Mendrek
Hmm... 3:1... Ladnie. Walia dostala w koncowce po pupie. Szkoda ze Hiszpania zremisowala... Mialbym 180 zl.
Viruss
no i wygralismy 3-2 - nie ma zle wiedzialem ze bedzie dobrze :wink:
Jakuza
ładna końcówka w wykonaniu Polaków i strzał ręką Hartsona jak w reklamie Okocimia biggrin.gif - 3:2 - 9 pkt jest dobrze biggrin.gif
Tokar
Nasi to jednak farta mają.Przez godzinę grają jak pipy spacerując po boisku,póxniej 3 zrywy i mecz wygrany.Nawet ta nieudana pułapka offside'owa z doliczonego czasu gry niczego nie zdołała spieprzyć :wink:
O dziwo jesteśmy w całkiem niezłej sytuacji i jak tak dalej pójdzie,to rzeczywiście mamy szanse wyjśc bezpośrednio z drugiego miejsca w grupie.
Kubaa__
Rewelacja !!!! Wygraliśmy 3:2, po pięknych (!!) golach Franka (yeah), Zurawskiego i Krzynówka. Początek nie rokowal, ze bedzie az tak dobrze, a pozniej jeszcze bramka w drugiej polowie. No ale Nasi - jak to ostatnio mają w zwyczaju - pod koniec nieźle sie wk****li laugh.gif , wpuścili Frankowskiego, 3 gole i pozamiatane :wink: . Szkoda tylko tej drugiej bramki dla Walii (swoją drogą oszysty i niesamowici "faulerzy"), ale niech sie cieszą smile.gif .
T_4_killer
Nasi to jednak farta mają.Przez godzinę grają jak pipy spacerując po boisku,póxniej 3 zrywy i mecz wygrany.Nawet ta nieudana pułapka offside'owa z doliczonego czasu gry niczego nie zdołała spieprzyć :wink:  
O dziwo jesteśmy w całkiem niezłej sytuacji i jak tak dalej pójdzie,to rzeczywiście mamy szanse wyjśc bezpośrednio z drugiego miejsca w grupie.

Jaki tam fart? Przeciez Franek wszedl! to wiadomo, ze brameczki beda:D A tak w ogole to mamy szanse wyjsc z 1 miejsca w grupiE!! a nie z 2.
Topek
Frankowski powienien wychodzić od 1 minuty :!: Rasiak na sybir icon_twisted.gif
AkUz
Zay***sta końcówka meczu! Do 60 minuty było TRAGICZNIE, Walia miała ogromną przewagę a jednak strzeliła tylko jedną bramkę - wszedł Franek łowca bramek i zryw Polski - kapitalny gol Franka, niesamowity gol Żurawia(lewą nogą!) i petarda Krzynówka który po raz kolejny potwierdzil wielka klase:P Hartson strzelil se reka na zakonczenie ale niczego to juz nie zmienilo tongue.gif Jest dobrze - 2 miejsce prawie pewne...
_Globus_
Nie no, ja wiedziałem, że Polska jest najlepsza na świecie, ale nie wiedziałem, że aż tak bardzo najlepsza wink.gif. Generalnie trza wierzyć w nasz zespół, a nie tylko bzdryngolic farmazony pod adresem piłkarzy i selekcjonera ( i kto to mówi...). Tak, musimy to powiedziec otwarcie: nieco zawaliliśmy mecz a Anglią (mógł być remis), ale ciągle mamy duże szanse na nawet pierwsze miejsce, nie mówiąc już o barażach (dziś potyczka Austrii).Nad trzecią drużyną w tabeli mamy aż 4 punkty przewagi, a nie graliśmy jeszcze z Azerami - ten bilans mówi sam za siebie.
Frankowski powienien wychodzić od 1 minuty  Rasiak na sybir

Czy ja wiem, może taka powinna być rola Franka, taka, jaką pokozał w ostatnich występach w reprezentacji - wchodzi na 20-30 min. i porusza całą drużyna do walki. Ta jego bramka, zresztą nie tylko jego - cud, miód i cytrynka:). Obstawiam w STSie: Polska w finale niemieckiego mundialu! smile.gif
rekin
Po pierwszej polowie spodziewalem sie najgorszego. Bardzo ladne bramki Polakow. Mamy 4 punkty przewagi nad trzecia Austria i tylko punkt straty do Anglikow.
Il Capitano
I niech ktoś jeszcze kiedyś napisze coś o Jerzym to dosłownie zbrechtam laugh.gif Niech jeszcze usłyszę o Majdanie albo Borucu laugh.gif .Co?! Wygraliśmy fartem!...Bzdura! Tak jak Engel powiedział, nasi pokazali dojrzały futbol! Drużyna potrafiła się podnieść po straconej bramce!

Znowu bramkę można zapisać na konto Rząsy! Tym razem kapitalnie asystował do napastnika walijskiego laugh.gif Ten palant mnie denerwuje!
Zmienić ciecia! Spróbować ze Stolarczykiem! Hajto zagrał bardzo dobrze ,mniej dobrze Jacek Bąk który po długim ,długim czasie zanotował słabszy występ! Kłos robił swoje! Baszczyński dał jakoś tam radę! Jeżeli chodzi o Kałużnego to porażka! Za wcześnie zaczynałem go chwalić! Na ławę z nim... icon_twisted.gif Szymkowiak starał się, walczył w środku pola, odbierał piłki. Gorzej dzisiaj ze skrzydłami ale nie ma powodu do obaw...O Włodarczyku też nic nie napiszę, podobnie jak z "Tatą" za wcześnie chwaliłem chociaż źle nie było! Z pewnością lepiej niż Rasialdo/Rasialdinho laugh.gif laugh.gif laugh.gif Marynasz wcinający szpinak laugh.gif wszedł i ofensywa zaczęła się lepiej spisywać! A więc Mila i Szymek w środku!

Frankowski pokazał klase ,chopak jest na fali a już pieprzą ,że będzie wchodzić na 20-30 min solił bramy! Akurat w każdym meczu scenariusz będzie się powtarzał..aha...Niech lepiej wchodzi od pierwszych minut!
Maciek także znakomicie zresztą jak zawsze ostatnimi czasy!

Ok Janas nie kombinuj tylko wystawiaj:

---------------------------Dudek----------------------------------
Baszczyński--------Hajto----------Bąk--------------Rząsa(hmmmm)
----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Krzynówe-++->------Szymkowiak------Mila------- -<-++Kosowski
---------------------------------------------------------------------
-------------------Frankowski----------Żurawski-------------------

I wara Janas zmieniać skład!Niech grają ze sobą jak najdłużej, niech się cały czas zgrywają przez wieki i jeszcze trochę biggrin.gif

P.S. Jeżeli chodzi o występy reprezentacji to muszę Wam napisać,że niegdy nie wiadomo przed meczem jak zagrają! Mogą spartolić spotkanie na całej linii, mogą zagrać przyzwoicie ewentualnie bardzo dobrze ,kapitalnie...Możliwości jest jeszcze sporo i tak naprawdę każdy występ naszych jest jedną wielką niewiadomą! Jezscze raz powtórzę!
NIGDY NIE wIADOMO JAK ZAGRA POLSKA!!! cool.gif
wsm
wspaniala koncowka:) Gdy dostawalismy 0:1 liczylem chociaz na remis a tu prosze;p Krzynowek po raz kolejny pokazal ze jest najlepszym polskim pilkarzem. Creditsy powinni tez otrzymac Zurawski, Frankowski i Janas(!) - myslalem ze na asekuracyjnej zmianie napastnik-napastnik sie skonczy.
dante2003
Krzynówek lepszy od Carlosa :!: icon_twisted.gif
Sado
Noooo i tak Polska ma grać, strzelać po 3 gole w każdym meczu(marzenie laugh.gif ) W końcu się przekonałem do Frankowskiego biggrin.gif Po 60 min gry myślałem, że Polska przegra ze 3:0 grali beznadziejnie, a tu proszę, wchodzi Frankowski i 3:1, później gol Hartsona ręką, ale i tak Polska wygrywa. Hehe.
W(pipi).ił mnie Savage. Ciągle kosił. Powinien dostać czerwoną. F icon_twisted.gif :!: RAJER
świerzbik
Krzynówek lepszy od Carlosa :!:  :twisted:

Jasne taaa, a tak na serio to Jacek nie zagrał jakiegoś tam wybitnego spotkania, lecz chwała mu za ta wspaniała bramkę(zdobywając ja pokazał, iż jest w wyśmienitej formie). Frankowski pociągnął grę, choć przyznam, iż podobała mi się gra Włodarczyka w pierwszej połowie spotkania. No i Rasiak wont laugh.gif
arboos
No to teraz jak nie wyjdziemy z tej lekkopółśmiesznej grupy z conajmniej 2 miejsca to będzie katastrofa. Ja tam na piewsze miejsce bym nie liczył, ale jak będziemy wygrywać wszystkie mecze z tymi leszczami to jest szansa, że będziemy mieli najlepszy bilans z wszyskich drugich miejsc i nie potrzebne będą baraze. Mamy teraz bardzo korzystny terminarz i trzeba to wykorzystać i wygrywać wszystko co jest do wygrania.
A znając nasze polskie szczęscie, będąc w barażach pewnie trafimy na jakiś mocny zespół i będzie po ptakach.

A jeszcze wracając do wczorajszego meczu, trzeba powiedzieć , że przez 65 minut nie zrobilismy nic. Ale moze było to spowodowane tym , że nasze orły miały jakąś grype czy cóś i tym większa chwała im za to, że wygrali i to tak wysoko.
A Frankowski przekonał mnie tymi dwoma meczami, że miejsce w kadrze mu sie napewno należy. Jeszcze jak wróci Oli to naprawde będziemy mieli kim straszyc.
R_L_S_
Oczywiscie ze mu sie nalezy, napewno o wiele bardziej anizeli cieciom pokroju Rasiaka czy Lewandowskiego. Wspaniala koncowka, jednak reszta meczu w wykonaniu Polakow kiepska. Grupa jest łatwa, widze spora szanse na 2 miejsce i awans bez barazy. Mecze z Walia, Austria i Irlandia Pól. gramy u siebie, dwa mecze z Azerami i Anglie na wyjezdzie z ktora pewnie jak zwykle przegramy ;]
świerzbik
Grupa jest łatwa, widze spora szanse na 2 miejsce i awans bez barazy.

Ke?? To drużyny które zajmą 2 miejsca w grupach nie grają w barażach?
Chyba coś Ci sie pomyliło(albo ja mam złe info :wink: ).
arboos
Jeśli będziemy mieli najlepszy bilans sposród wszystkich drugich miejsc to awansujemy bezpośrednio.
dante2003
Krzynówek lepszy od Carlosa :!:  :twisted:

Jasne taaa, a tak na serio to Jacek nie zagrał jakiegoś tam wybitnego spotkania, lecz chwała mu za ta wspaniała bramkę(zdobywając ja pokazał, iż jest w wyśmienitej formie). Frankowski pociągnął grę, choć przyznam, iż podobała mi się gra Włodarczyka w pierwszej połowie spotkania. No i Rasiak wont laugh.gif

Chodzi mi o jego strzały. W czterech ostatnich meczach strzelił bramkę zza pola karnego.
rafi
Z Europy w MŚ' 2006 zagra 14 drużyn: zwyciezcy 8 grup eliminacyjnych, 2 z najlepszym bilansem z drugich miejsc (bilans spotkan pierwszych sześciu druzyn w kazdej tabeli), a takze zwyciezcy barazow, pomiedzy 6 zespolami, ktore zajma drugie miejsca, ale nie awansuja z bilansem :wink: No i naturalnie Niemcy, jako gospodarz.
Słoik
Z moich wnikliwych analiz wynika, że arbiter, mimo przyzwoitej postawy w przekroju całego spotkania, kardynalnie się pomylił w dwóch bramkowych sytuacjach. Po pierwsze, Pan Hartson gola strzelił - niczym Boski Diego - łapskiem; po drugie, gdy walijczycy wyprowadzali akcje
po faulu Tomka Hajto futbolówka była w ruchu.
Fakt jest faktem, że po trzech trudnych spotkaniach na wyjezdzie, reprezencjacja Polski znalazła się - dość nieoczekiwanie - w bardzo dobrej sytuacji do wyjścia z grupy nawet z pierwszej pozycji.
Na wyróżnienie, z pewnością zasługują zdobywcy bramek - lecz należy przyznać, iż głaskany przez lud Jacek Krzynówek zaprezentował się w całym meczu, najwyżej średnio.
Odin91
Polska przez 60 minut grała co najwyżej średnio.Gdy wszedł na boisko Frankowski - nasze Orły dostały skrzydeł.Nie były to doskonałe skrzydła gdyż brakowało szybkiego pomocnika(Szymek szybki co jak co ale nie jest)...i pojawił sie Mila.Może i nie umie on zbytnio strzelać ale gość jest szybki i potrafi walczyć o piłke.Z takim składem możemy grać ! biggrin.gif
z 0:1 3:1 !! biggrin.gif
Potem strzał ręką(sędzia-palant nic nie widział...) i 3:2 :?
Ale i tak wygraliśmy !!
Nie pamiętam czy w tym topicu to pisałem ale obstawiłem właśnie wynik 3:2 !! biggrin.gif
Medium jestem czy jak ? biggrin.gif
Polska rulez icon_twisted.gif
dante2003
Zauważ że Krzynówek był przeziębiony.
rafi
Wkleję Wam mój text, analizujący sytuację po rozegranych do tej pory meczach eliminacyjnych do MŚ w strefie europejskiej.

Zakładam, że w najgorszym razie (tylko zakładam;) ) przegramy na wyjeździe z Anglią, spotkania u siebie zaś - wygramy. Pokonamy też dwukrotnie Azerów. W razie czego rezerwuje nam jedną wpadkę, czyli remis w którymś meczu. Będziemy mieli w 10 zaliczonych meczach 22 punkty.
W grupach 1, 2 i 3 odrzucone zostaną wszystkim drużynom 2 mecze z ostatnią reprezentacją w tabeli. Dla nas układ jest bardzo obiecujący, już tłumaczę dlaczego.

Grupa 1 – najsłabszym zespołem będzie Andora, albo Armenia. O awans będą walczyć Holendrzy, Czesi i Rumuni, Finlandia raczej nie. Holendrzy już stracili punkty w Macedonii, ale z kolei pokonali Czechów. Liczę, że może namieszać jeszcze Rumunia. Przy takim obrocie sprawy polscy piłkarze powinni mieć lepszy bilans, niż 2 zespół tej grupy.

Grupa 2 – ta grupa jest totalnie wyrównana. Ostatnie miejsce rezerwuję dla Kazachstanu, po porażce z Albanią. Mecze z Kazachstanem nie będą zaliczane do bilansu. Już na dzień dzisiejszy drużyny z tej grupy pogubiły mnóstwo punktów, remisując między sobą. Grecy zaś (choć nie sądzę, żeby włączyli się do walki o premiowane miejsca) – przegrali w Albanii. Uważam, że drugi zespół tej grupy na pewno nie będzie miał czołowego bilansu.

Grupa 3 – pasuje nam, że ostatnie miejsce zajmie Luksemburg. W tej sytuacji jeśliby Portugalia nie zajęła pierwszego miejsca w grupie (ale raczej zajmie) – mają już dwa punkty „w plecy” na Liechtensteinie. Gdy jednak zajmą pierwszą lokatę, o drugie miejsce powalczy Słowacja z Rosją (w pierwszym meczu remis). Liczę na to, że obudzą się Łotysze i odbiorą tym ekipom jakieś punkty.

Grupa 4 – ciekawa sytuacja. Francuzi bez formy, ale jednak pozostają faworytem grupy. O drugą pozycję powalczą Irlandczycy, Szwajcarzy i może Izrael (najmniejsze szanse). Nam pasują remisy Francji z Izraelem, Irlandią, a także... Szwajcarii i Izraelem. Jak widać te drużyny pogubiły już sporo punktów na meczach pomiędzy sobą.

Grupa 5 – Włosi raczej wygrają grupę. Norwegowie już stracili punkty u siebie z Białorusią
i polegli we Włoszech; odebrali natomiast pulę Słowenii, z którą stoczą batalię o drugie miejsce. Namieszać może również Białoruś, na co my... bardzo liczymy. wink.gif

Grupa 7 – tutaj już odnotowaliśmy 4 remisy. Jeśli mimo wszystko wygrają Hiszpanie (a stawiam, że tak będzie) – o drugą lokatę będą się bili Belgowie z Serbią. Na razie zaskakują swoją postawą Litwini. Bardzo dobrze, bo odebrali już punkty Belgii, a Serbowie stracili je w Bośni.

Grupa 8 – Chorwacja, Szwecja i Bułgaria rozdzielą pomiędzy sobą dwa pierwsze miejsca. Dla nas najlepiej byłoby, gdyby walka była wyrównana do samego końca, a to bardzo prawdopodobne. Cieszy fakt, że Szwedzi przegrali u siebie z Chorwacją, a ta z kolei – zremisowała z Bułgarią. Być może jakąś niespodziankę sprawią w końcu Węgrzy lub Islandia.

Dodam, że na Wembley zagramy równy rok po wiktorii w Cardiff. Będzie to ostatnie spotkanie w eliminacjach. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem - będziemy mieli w kieszeni drugie miejsce, z szansami na bezpośredni awans. Zagramy bez obciążeń, o wszystko... Sami sobie dopiszcie zakończenie... :wink:
Odin91
Co jak co ale ja licze na jakąś wpadke Anglików.Może w końcu Walia sie obudzi i zremisuje z Agnolami !(lub zwycięży ale w to nie wierze :wink: )
Jeśli Grecja wygrała mistrza Europy to można nawet liczyć na wygraną z Agolami przez Polske !! biggrin.gif
A może powtórka Anglia-Austria ? biggrin.gif
Nic no, sie zobaczy na wiosne icon_twisted.gif
Jakuza
Ja mam pytanie z innej beczki - czy w tym roku będą jeszcze jakieś mecze reprezentacji Polski ( towarzyskie ) question.gif i jak tak to z kim question.gif
puszkin
najbliższy jest chyba z Francją
Shiva
Jaką ręką, gość wbił prawidłowo gola ramieniem.

shi
Mackal21
Wielkie brawa dla naszej reprezentacji.Wreszcie wygrywają ważne mecze.
Wczoraj dowiedziałem się,że aż 2 zespoły z drugich miejsc awansują bezpośrednio do mś.Z waszych postów wyczytałem,że będzie brany pod uwage bilans meczy w grupie.Pytam się,czy ostatni zespół w grupie będzie brany pod uwagę w bilansie czy nie?
dante2003
Wielkie brawa dla naszej reprezentacji.Wreszcie wygrywają ważne mecze.
Wczoraj dowiedziałem się,że aż 2 zespoły z drugich miejsc awansują bezpośrednio do mś.Z waszych postów wyczytałem,że będzie brany pod uwage bilans meczy w grupie.Pytam się,czy ostatni zespół w grupie będzie brany pod uwagę w bilansie czy nie?

AFAIR tylko 4 pierwsze zespoły liczą się do bilansu.
Odin91

Kiedy question.gif
Nie zdaje mi sie by to było w ty roku

Jaką ręką, gość wbił prawidłowo gola ramieniem.  

Że co prosze ? laugh.gif
"Mało uważnie" żeś oglądał ten mecz jak sądze...
Jakuza

Kiedy question.gif
Nie zdaje mi sie by to było w ty roku

Wzięte ze strony PZPN-u :

2004-11-17 - Paryż Francja - Polska
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.