Partyzant
14 10 2004, 19:57
Wszystko właściwie co chciałem napisac juz tu zostało napisane. Troche szczęścia tez jest potrzebne, a te mieliśmy. Ale to co wyrabia Janas kiedyś przyniesie opłakane skutki - założę się że jeżeli byłoby ciągle 0-0 to Franek wszedłby dopiero na ostatnie 5-10 minut! A jak stracilismy bramke to już nie miał wyjścia... Frankowski pokazał co jest wart - ma teraz taka skuteczność że co strzał to gol.
Janas teraz powinien go przeprosić za to co o nim gadał!!! ("Jakbym miał tyle sytuacji co Frankowski to teżbym cos strzelił")
Prawda jest taka że to Franek obudził zespół w dwóch ostatnich meczach. Zasługuje na miesjsce w "11".
Brava dla Krzynówka za dynamit w nodze i asystę, dla Żurawia za kapitalny ciąg na bramkę oraz dla Szymka za prowokowanie Savage'a :wink: .
P.S. No to co Franek?

Teraz ze dwie Barthezowi za miesiąc??
Shanahan
14 10 2004, 20:48
To co wyprawiają Polacy w ostatnich meczach reprezentacji każe zdjąć okulary, przetrzeć je o łysinkę i westchnąć: ja nic z tego nie rozumiem.
Przez 70 minut meczu gramy tragicznie z Walią, oddajemy w tym czasie jeden celny strzał na bramkę rywali, po czym, jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, zmieniamy całkowicie oblicze meczu- przeprowadzamy trzy wspaniałe akcje i strzelamy trzy wspaniałe bramki ( wszystkie miodzio- można spokojnie sie chwalić i pokazywać na świecie -"śmy są chłopy na schwał").
Mimo wszystko drużyna Engela prezentowała lepszą grę- to była piłka na dużo wyższym poziomie. Ale póki będziemy grali tak skutecznie jak do tej pory w tych eliminacjach to wszystkie narzekania będzie sobie można głęboko wsadzić. Pozostaje liczyć na udaną wiosnę i 9 punktów w dwumeczu z Azerami i rewanżu z Irlandią Północną.
Spragnionym bramek z meczu z Walią, okraszonych entuzjastycznym komentarzem Dariusza Szpakowskiego polecam wizytę na wisla-multi.com - pośpieszcie się bo bramki szybko spadają z serwera.
Wielkie brawa dla naszej reprezentacji.Wreszcie wygrywają ważne mecze.
Wczoraj dowiedziałem się,że aż 2 zespoły z drugich miejsc awansują bezpośrednio do mś.Z waszych postów wyczytałem,że będzie brany pod uwage bilans meczy w grupie.Pytam się,czy ostatni zespół w grupie będzie brany pod uwagę w bilansie czy nie?
AFAIR tylko 4 pierwsze zespoły liczą się do bilansu.
Napisalem wczesniej, jakie sa zasady promowania zespolow w eliminacjach MŚ' 2006, widocznie na marne, albo komus nie chce sie czytac i wprowadza innym forumowiczom mętlik w glowie.
DO BILANSU LICZA SIE MECZE Z 6 - MA PIERWSZYMI ZESPOLAMI. :wink:
Jaką ręką, gość wbił prawidłowo gola ramieniem.
shi
Z tą bramką to byłyby jaja, gdyby była wyrównująca, na szczęście nie decydowała praktycznie o niczym.
Czy była prawidłowa...? Kiedyś w 1994 trafił w podobnych okolicznościach na inaugurację turnieju - Cafu, w meczu ze Szkocją. Tylko, ze byla to bramka ewidentnie strzelona barkiem. Ta Hartsona natomiast - raczej ramieniem. Według fachowcow - bylych sedziow - strzelona zostala jednak nieprawidlowo. Wydaje mi sie, ze przy stanie 1:2 (czy tez remisowym) sedzia zastanawialby sie o wiele dluzej, a i liniowy mialby trudny orzech do zgryzienia...
Słuchajcie, prawda jest taka, że w meczach z Austrią i Walią mielismy pięć sytuacji bramkowych i strzelilismy sześć goli. (...) Gol moim zdaniem prawidłowy Walijczyków - ramieniem, nie było żadnego kontaktu z ręką. Żewłakow ładował tak samo na 3:0 z USA w Koreii. Gdyby było 2:1, też uznaliby tego gola. Tym bardziej - wobec wyniku - by go uznali. :wink:
Update: Rafi gdzieś wyszukał w przepisach, że ramieniem nie można "strzelać".

Czyli jednak nieprawidłowo.
shi
Wyciąg z "Międzynarodowych przepisów gry w piłkę nożną" respektowanych przez FIFA:
Określenie ręki i zasięgu gry
13. W rozumieniu przepisów gry pojęcie:
- ręka oznacza całą długość ramienia od palców do końca ramienia przed barkiem,
- w zasięgu gry i równoważne mu odległość zagrywania oznacza odległość zawodnika od piłki nie większą niż dwa metry. - zagranie piłki barkiem nie może być uznane za grę ręką.
Sami oceńcie, czy sędzia się pomylił, czy też nie... :wink:
Chyba ktoś tu nie zna zasad piłki nożnej :wink:
O kiedy wg. ciebie Shiva wolno strzelać ramieniem
Jakaś nowa ustawa czy jak ?

Wszystko wyjaśniłem w poście powyżej, żeby rozwiać wątpliwości...
Pozdrawiam

Wszystko wyjaśniłem w poście powyżej, żeby rozwiać wątpliwości...
Pozdrawiam

No tak.BARKIEM można strzelać ale jush RAMIENIEM niezbyt.
Oki oki teraz trza sie przygotowywać do meczu Polska-Francja

(17.11.04).Obstawiam że będzie wynik 2:2 (Niepoprawny optymista

)
Mackal21
15 10 2004, 16:19
Wielkie brawa dla naszej reprezentacji.Wreszcie wygrywają ważne mecze.
Wczoraj dowiedziałem się,że aż 2 zespoły z drugich miejsc awansują bezpośrednio do mś.Z waszych postów wyczytałem,że będzie brany pod uwage bilans meczy w grupie.Pytam się,czy ostatni zespół w grupie będzie brany pod uwagę w bilansie czy nie?
AFAIR tylko 4 pierwsze zespoły liczą się do bilansu.
Napisalem wczesniej, jakie sa zasady promowania zespolow w eliminacjach MŚ' 2006, widocznie na marne, albo komus nie chce sie czytac i wprowadza innym forumowiczom mętlik w glowie.
DO BILANSU LICZA SIE MECZE Z 6 - MA PIERWSZYMI ZESPOLAMI. :wink:
Czytałem,czytałem.Z tego co teraz napisałeś to do bilansu liczą się mecze z 6 pierwszymi zespołami.Co ma oznaczać ta 6??????
Przecież Polska ma 5 rywali w grupie,a nie 6.Mógłbyś to wyjaśnić :?
Bilans obejmuje pierwszych szesc druzyn w kazdej z grup... Czyli kazdej reprezentacji zalicza sie po 2 mecze z 5 - cioma rywalami, a wiec lacznie - 10 spotkan. W naszej grupie sa to wszystkie mecze; w 3 pierwszych grupach nie bierze sie pod uwage meczow z ostatnia ekipą w tabeli...
Sorki za przejezyczenie, ale tyle razy to juz pisalem, ze... sam sie zgubilem... :wink:
Wyciąg z oficjalnego regulaminu FIFA:
* The winner of each group and the 2 best 2nd placed teams qualify directly.
* To determine the 2 best 2nd placed teams, the results against the teams of the same group in 1st, 3rd, 4th, 5th and 6th place will be taken into consideration.
I wszystko jasne... :wink:
Mackal21
15 10 2004, 23:58
Bilans obejmuje pierwszych szesc druzyn w kazdej z grup... Czyli kazdej reprezentacji zalicza sie po 2 mecze z 5 - cioma rywalami, a wiec lacznie - 10 spotkan. W naszej grupie sa to wszystkie mecze; w 3 pierwszych grupach nie bierze sie pod uwage meczow z ostatnia ekipą w tabeli...
Sorki za przejezyczenie, ale tyle razy to juz pisalem, ze... sam sie zgubilem... :wink:
Ok.Już wszystko wiem.Niech nasi dokopią Azerom z 6:0,żeby mieli lepszy bilans.Kazda bramka na wagę złota.
Ok.Już wszystko wiem.Niech nasi dokopią Azerom z 6:0,żeby mieli lepszy bilans.Kazda bramka na wagę złota.
żebyś się nie zdziwił bo z Azerbejdżanem będzie o wiele ciężej niż np. z Irlandią.Zresztą niech najlepiej świadcza o tym męki jakie przeżywała w Baku Anglia.
_Globus_
16 10 2004, 21:23
Groclin dziś na czele. Jak sądzicie, doczekamy się niebawem jakichś powołań dla grodziszczan (oprócz Mili ofkoz)?
Tia, ciekaw jestem kogo...
świerzbik
17 10 2004, 15:15
Tia, ciekaw jestem kogo...

Kiedyś bardzo dobrze prezentował się Sobolewski, może jeszcze wróci do szczytowej formy.
Kornelia
18 10 2004, 10:33
Słyszałam, że podobno nasi dobrze grali, to prawda? Aż trudno uwierzyć...
_Globus_
18 10 2004, 15:10
Ano

A gdy się zainteresujesz tym niesamowitym sportem na dłużej, takie zwycięstwa będą samkowały o WIELE lepiej! Naprawdę warto
Damy rade:)
Odnosząc się do kwestii gry ręką, wyczyn Hartsona z meczu w Walii, był absolutnie zgodny z przepisami, w porównaniu z czynem, którego dopuścił się O.Neuville. Czasem mam wrażenie, iż niektórzy piłkarze powinni zmienić dyscypline. Niemiec z pewnością byłby zdolnym siatkarzem, zaś Walijczycy gładko daliby sobie rade z treningeim karete.
_Globus_
18 10 2004, 19:28
wyczyn Hartsona z meczu w Walii, był absolutnie zgodny z przepisami, w porównaniu z czynem, którego dopuścił się O.Neuville
Ja już normalnie nie kumam...
wyczyn Hartsona z meczu w Walii, był absolutnie zgodny z przepisami, w porównaniu z czynem, którego dopuścił się O.Neuville
Ja już normalnie nie kumam...

Czego nie kumasz ?
Że niektórzy idioci nie umieją grać w piłke czy nie widziałeś owego gola ?
na pierwsze pyt. też nie mam odp. ale co do drugiego :
Nie oglądasz Wiadomości :wink: ?
2 teamy niemieckie grały (z czego przeciwny do Neuvilla teamu był ten w którym gra Kosowski[sorki ale nie pamiętam klubów niemieckich]) i Neuville se strzelił gola ręką...do tego tak perfidnie to było widać a on sie cieszył jakby co najmniej zza pola karnego trafił
Niemiecka liga
Hartson umie grać w piłkę, ale ten strzał ręką to przecież on nie zrobił tego specjalnie, piłka zeszła mu na ramię. To był ewidentny błąd sędziego, tak jak ktos napisał wcześniej, drugiego gola też nie powinno być.
Sędzie łobuzie wsadzimy ci....
Sędzie łobuzie wsadzimy ci....

...uja w buzie
Zleży w którym meczu i w której minucie :wink:
Z Austrią jako-tako graliśmy.
Z Irlandią płn. nawet nawet.
Z Anglią okropnie.
Z Walią pierwsze 10 minut nawet nawet...potem do 60-70 min. tragicznie no i dalej po wejściu Frankowskiego i Mili było wporzo
Więc jak jush mówiłem zależy w którym meczu :wink:
Nasza repra gra strasznie niestety skokowo...tyle.
Kornelia
19 10 2004, 07:46
A jakie prognozy na następny mecz? Bo znajomi pewnie będą chcieli do pubu na mecz znowu iść a nie wiem czy warto się z nimi wybrać...
sądzę, że te plany z pubem musisz odłożyć do wiosny

, chyba, że Ci chodzi o mecz towarzyski z Francją na pożegnanie Zidane
sądzę, że te plany z pubem musisz odłożyć do wiosny , chyba, że Ci chodzi o mecz towarzyski z Francją na pożegnanie Zidane
No raczej jej o to chodziło bo o co innego ? :wink:
A jakie prognozy na następny mecz? Bo znajomi pewnie będą chcieli do pubu na mecz znowu iść a nie wiem czy warto się z nimi wybrać...
Zawsze warto
No dzięki naszemu "Janosikowi" mamy bynajmniej troche niespodzianek co do wyniku (vide mecz Polska-Walia

) :wink:
Jeśli jednak wpuści od początku meczu Frankowskiego może być dobry mecz...ale sądze że teraz wpuści naszego "ulubieńca" - Rasiak "the woody"

gdyż ostatnio strzelił w derby country gola :cry:
Mecz i tak trza obejrzeć
Po pierwsze franek do 1szego składu zamiast włodara który sie bezsprzecznie zablokował.Po drugie powołać SMOLIŃSKIEGO z legii.Ten chłopak to W U L K A N .przebija mile o klase .W meczu z groclinem wymusił 4 kartki 8O i fantastycznie grał
Jeśli tak to wolno jeszcze powiedzieć o 2 czerwonych dzięki Krzynówkowi i golu
Krzynówek rulez
_Globus_
21 10 2004, 15:07
Czego nie kumasz ?
Nie oglądasz Wiadomości ?
2 teamy niemieckie grały (z czego przeciwny do Neuvilla teamu był ten w którym gra Kosowski[sorki ale nie pamiętam klubów niemieckich]) i Neuville se strzelił gola ręką...do tego tak perfidnie to było widać a on sie cieszył jakby co najmniej zza pola karnego trafił
Niemiecka liga
Dzięki, chyba rozumiem
Polskę zawsze warto oglądać

Wybrać sie można,
a jeżeli wyniki meczu są pozytywne to można je oblać
albo
jezeli są niekorzystne to można je znieczulić
W sumie po to idzie sie do pubu.
Czego nie kumasz ?
Nie oglądasz Wiadomości ?
Niemiecka liga
Dzięki, chyba rozumiem

To ma być jakaś aluzja ?
Ej no sorry ale bundesligi nie czytam nie oglądam i sie nią nie interesuje(no prócz troche Bayeru

).Trudno sie mówi ale mam jakiś wstręt do tego narodu (ani język mi sie ich nie podoba, ani gra w nodze...).
_Globus_
25 10 2004, 14:50
Odin: zamotałem się

. Peace, Chłopie
Nie apmiętam już o co mi chodziło
, ale żadnych jaj se z Ciebie nie robiłem
HHGLOBUS " zobaczysz - zaskarże cie do sądu, oskarże o obrażanie na forum publicznym.Oczywiście chce sie widzieć także z twoimi rodzicami.Nie przepraszaj, jestem bezlitosny" - znasz ten text ?
Napisał to "pewien gostek" na tym forum (inny topic)
Ofkoz nic do ciebie chopie nie mam
Nie bierz tego ofkoz na serio.
Peace brothers
_Globus_
26 10 2004, 16:43
gdzieś to widziałem

Luz
Wróćmy do tematu...
_Bardock
26 10 2004, 22:50
Peace, Chłopie :D
Peace brothers
Jezu, jaka uprzejma wymiana zdań, iście niespotykane w forum sportowym 8O Przestańcie, bo zaniżacie nam poziom chamstwa
_Globus_
27 10 2004, 14:58
Gdzie Ten Jezu?!
Ma być grzecznie
Peace, Chłopie :D
Peace brothers
Jezu, jaka uprzejma wymiana zdań, iście niespotykane w forum sportowym 8O Przestańcie, bo zaniżacie nam poziom chamstwa

Nie wymieniaj imienia pana Boga na daremno
Na pokute - 3 zdrowaśki
_Globus_
12 11 2004, 09:47
FIFA może wykluczyć naszą kadrę!
Zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej ogłosił, że rozważa możliwość zawieszenia Szczakowianki Jaworzno w prawach członkowskich - czytamy w \"Życiu Warszawy\".
Związek uważa, że klub z Jaworzna, składając pozew do sądu cywilnego przeciwko PZPN naruszył przepisy macierzystej federacji i FIFA.
- Przepisy FIFA mówią, że klub nie może wystąpić do sądu przeciw związkowi. Jeśli członek federacji chce dochodzić swoich praw, ma do wyboru Najwyższą Komisję Odwoławczą, Komisję Kasacyjną lub Trybunał Arbitrażowy - mówi wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator.
O sprawie została powiadomiona FIFA. Jeśli jej władze się tym zainteresują, może to mieć przykre skutki dla całego naszego futbolu. FIFA może zawiesić PZPN w prawach członkowskich za złamanie statutu związku. Nasza reprezentacja mogłaby wówczas zostać wykluczona z rozgrywek międzynarodowych.
A ja Wam powiem tak: srutututu. Nic nam nie zrobią

.
FIFA może wykluczyć naszą kadrę!
Zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej ogłosił, że rozważa możliwość zawieszenia Szczakowianki Jaworzno w prawach członkowskich - czytamy w \"Życiu Warszawy\".
Związek uważa, że klub z Jaworzna, składając pozew do sądu cywilnego przeciwko PZPN naruszył przepisy macierzystej federacji i FIFA.
- Przepisy FIFA mówią, że klub nie może wystąpić do sądu przeciw związkowi. Jeśli członek federacji chce dochodzić swoich praw, ma do wyboru Najwyższą Komisję Odwoławczą, Komisję Kasacyjną lub Trybunał Arbitrażowy - mówi wiceprezes PZPN Eugeniusz Kolator.
O sprawie została powiadomiona FIFA. Jeśli jej władze się tym zainteresują, może to mieć przykre skutki dla całego naszego futbolu. FIFA może zawiesić PZPN w prawach członkowskich za złamanie statutu związku. Nasza reprezentacja mogłaby wówczas zostać wykluczona z rozgrywek międzynarodowych.
Tia, a Rasiak zacznie strzelać gole w reprezentacji i poprowadzi naszą kadre do wygrania pożegnalnego meczu Zidane'a który w tym meczu nie wystąpi
_Globus_
13 11 2004, 21:59
Panowie, zdrowie pań, to już za kilka dni nasze Orły pokonają niedawnych Mistrzów Świata i Europy

Ile stawiacie? Ja skromnie - 3:2
PS: Kto mi pojedynczo kasuje posty? To tak ma być?
Będzie 1 - 0 dla naszych.
Kornelia
15 11 2004, 12:29
A kiedy jest ten mecz?
_Globus_
15 11 2004, 16:04
Środa, 17. listopada, godzina 21.00 (zaś zapomniałem, jak ten stadion się zwał...)
POLSKA !!!
Remis 1:1 Janas ogłosił, że w pierwszym składzie wybiegnie Frankowski. Teraz chłopak bedzie się mógł pokazać, liczę na jego bramkę
Partyzant
17 11 2004, 12:10
Mam nadziej ze nie wtopimy. Franek ma grac od początku. Jakby było 1-1, to nie byłoby źle...
P.S. Maiden hasło "Zygo oddaj kiełbaski" rządzi...
Partyzant
17 11 2004, 21:59
Do przerwy 0 - 0 dzięki Dudkowi!! Rząsa się ciągle myli na lwej obronie, stoperzy niepewnie, nie wyglada to dobrze. Ale kontry nasze są groźne.
Polscy pilkarze sa jak jaja - graja ale nie wchodza

:P:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.