Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76
Pablo_el
ja nie chcem rasialdo tongue.gif

Won rzasa (za duzo idzie akcji lewa strona), kosa, kaluzny(duzo strat).

Mila sie kaleczy ale kto za niego?
T_4_killer
Normalnie LOL, nic nie gramy, podania nie dochodza, nie potrafimy wystawiac sie na dogodne pozycje....BIDA!! Jak tak dalej pojdzie to czarno widze nasza POLSKA reprezentacje;/
Odin91
Można przegrywać z Białorusią od 8 minuty? Można- Polak Potrafi :|
Ocenie to krótko :
Mila - prawie dno... - 2/10

Kosowski-Dobra postawa, dobre dośrodk. - 9/10
Krzynówek-Jak na jego umiejętności to dość słabo-8/10
Żurawski-Zawiodłem się, słaba postawa, dość słabe podania- 7/10
Frankowski-Ooo...tu jest dobrze, choć sytuacji paru nie wykorzystał- 8/10
Obrońcy (szczególnie Kłos) - FATALNIE - Ogólnie - 4

Ogólnie- Bardzo słabo gramy... sad.gif
Dobrze raz powiedział komentator po 'dośrodkowaniu' Kosy - 'No i tutaj bez komentarza'

Ide Oglądać mecz :|
Kubaa__

Ty chyba inny mecz oglądasz 8O .
Ale w jednym masz racje - Polak potrafi ;/.
Lipa
1:3 ;/
WIEDZIAŁEM, ŻE RASIAK SPIER**** JAKĄŚ AKCJĘ !!!
DAREK ŻURAW NIECH ********* :!: :!: :!: :!:
JAK TAK DALEJ PÓJDZIE, TO Z AZERBEJDŻANEM PRZEGRAMY confused.gif
konstant
Rasiak 0/10

Nie wiem wogule po hóya go trener wpuścił na boisko. Przyz on wogule grac nie umie, nawet na pusta bramke nie umie trafic laugh.gif icon_evil.gif
Lipa
To była masakra icon_evil.gif
Mówiłem od początku, żeby RASIAK NIE GRAŁ :!: :!: :!:
Topek
Mila beznadziejny, ja nie wiem jakim prawem on gra w reprze i dlaczego smolarek nie grał?
Partyzant
O żesz w morde... 1-3 :!: 8O Obstawiał ktoś tak??

Jak zwykle Polacy olewaja mecze towarzyskie, dzisiejszy dzień nie był wyjatkiem... icon_twisted.gif Stracili dwa gole u siebie w końcówce, A. Hleb i Romaszczenko zamiatali obrońcami aż miło...

Co do stoperów - Żuraw i Hajto to jakas kpina - czas pierwszego nigdy nie nadejdzie, czas drugiego juz minął. Za wolni , za mało zwrotni.

Boczni - Rząsa potrafi nawet nieźle wrzucić,w obronie duzo gorzej. Żewłakow bez wyrazu.

Pomoc - "Rui Kosa" bez komentarza, niech nie płacze że kibluje w słabym Kaiserslautern. Wrzutki za bramkę ?? Dziękuję , postoję.

Krzynówek - jak na niego to niewiele pokazał, tylko się szarpał z kolesiami.
"Metalkałuża" - no comments.
Mila - w pierwszej połowie słabiutko, w drugiej dużo lepiej, pare celnych podań.
Radomski - ten się przynajmniej nie musi wstydzić tego meczu, chyba najlepszy polski DMF obecnie.Jak trzeba to delikatnie sfauluje

Gorawski - parę niezłych zagrań, Zając - buraki na pole sadzić.

Żurawski - jest cholernie nierozegrany, mógł strzelic 3 gole chyba

Frankowski - słabo, miał jedna sytuację tylko

I na koniec "Woody" :wink: - poza jednym ładnym strzałem z półobrotu pokazał tylko jak nie strzelać z 5 metró do pustej. Chyba za duzo gra w PES4 bo chciał lobować... laugh.gif Kto twierdzi że dzisiejszy środkowy napastnik nie musi byc zwinny i zwrotny powinien zmienić zainteresowania/hobby/pracę. Właśnie tego zabrakło Rasiakowi żeby to strzelić

A tak poza tym , chyba nie ma się co tym przejmowac , chociaż wynik pójdzie w świat. Jestem pewien że w El. MŚ będzie "ciut" lepiej tongue.gif :wink:
T_4_killer
hehe Hleb przepowiedzial wynik:P a nie chcialo mi sie w to wierzyc;/
http://pilka.interia.pl/wiecej/news?inf=590678
_Globus_
Co z naród. Co za ludzie. Co za wstyd! CO ZA OKLEP :!:

Jednym słowem: LOL
Odin91

Ty chyba inny mecz oglądasz 8O .
Ale w jednym masz racje - Polak potrafi ;/.

Dobrze dośrodkowywał tylko piłke gubił...

Dudek - 8/10
Boruc - 7-/10
Kłos - nie pokazuj mi sie na oczy... wink.gif - 3/10
Hajto - jako tako grał - 7/10
Żewłakow - zaskoczył mnie, dobra gra - 8/10
Rząsa - buehehehe - 3/10
Kałużny - Lol ? - 5/10
Mila - okropnie - 4/10
Kosowski - obiektywnie patrząc to... - 8/10
Gorawski - już wiem dlaczego zapłacili za niego 2mln - 10/10
Krzynówek - dobra gra, poprawa po połowie - 9/10
Zając - średnia postawa - 6/10
Żurawski - po połowie zaczął grać - 8/10
Frankowski - zadziwiająca postawa, dalej trzyma forme - 9+/10

Na koniec nasza 'drewniana gwiazdeczka' icon_twisted.gif
RASIAK -
Otóż poprawił się z ostatnich występów w reprze - oddał strzał na bramke i nauczył się podawać jako tako :roll:
Pozatym widać u niego zdrewniałą noge której nie chce mu sie podnieść by strzelić do pustej bramki. Mało ? Otóż 10letnie dziecko wbiłoby taką piłke do budy ale nasz 'guru' jest lepszy i chiał zapewne lobować bramkarza którego nie było. Przyjmowanie piłki też chyba zostawił w dzieciństwie. Technika ? Jaka technika...chyba że drewniana.
Globus - spróbuj ty mi go kiedyś bronić i mówić - "Jeszcze wam Grzesiu pokaże" laugh.gif - ocena - (z poprawą) 1/10

'Nasi' grali FATALNIE. Pierwsza połowa wołała o pomstę do nieba - zero podań, zero gry.
W drugiej wyraźnie lepiej zaczeliśmy grać-nawet gola strzeliliśmy (thx to obrońca z Białorusi). Potem było coraz gorzej...'strzał' Rasialda na 'bramke' (?) + dwa gole dla przeciwnika....

Rasiak - ja ci tego meczu NIGDY nie wybacze :x

Widać że Janas wyćwiczył naszą kadre na 'bóstwo'. Piękna prezentacja w nowym roku. Jeszcze z Azerami przegramy - Polak potrafi.
Ozi
Na temat poziomu gry reprezentacji nie chce mi sie pisać bo jak jest każdy widzi.

Jedna uwaga - Łazarek ruuuulz!

"Kozie skóry..." nie no rotfl...laugh.gif
Odin91
O żesz w morde... 1-3 Obstawiał ktoś tak?? 

Ja ...ale dla nas :?
LOL roku - zawsze bedzie jakiś mecz za który bedziemy sie wstydzić (np. Polska-Dania 1:5)
_Globus_
nasz 'guru' jest lepszy i chiał zapewne lobować bramkarza którego nie było.

LOL laugh.gif dobre biggrin.gif
Globus - spróbuj ty mi go kiedyś bronić i mówić - \"Jeszcze wam Grzesiu pokaże\"

Grzesiu Wam jeszcze... wink.gif. E tam, fajny był mecz, jaja jak berety biggrin.gif.
Pablo_el
jak to Janas powiedzial z taka gra nawet z Azerbejdzanem i Irlandia nie wygraja

Dudek 7/10 poprawna postawa - nie mial okazji do interwencji za duzo

Boruc 7/10 bramke nr2 prawie obronil a w bramce nr3 nie blysnal tylko achowal sie poprawnie a zawalila obrona

Klos 4/10 gral slabo ale nie tragicznie - zmarzl na pewno wink.gif

Hajto 5/10 kilka dobrych podan - jak na niego naprawde dobrze

Zuraw 5/10 mroczny niewidoczny - gral naprawde niezle tylko go widac nie bylo

Rzasa 1/10 dwie bramki to jego zasluga, w ataku poprawnie

Zewlakow 7/10 poprawna gra w obronie, ladny wolny i pare wrzutek

Kaluzny 2/10 slabiutko, duzo strat

Mila 3/10 pierwsza polowa bardzo slabo a druga slabo - po kiego h** wchodzi w pole karne a nie cofa do rozgrywania??

Radomski 9/10 wniosl wiele ozywienia do druzyny, pokazal to czego reszcie zawodnikow brakowalo -> ZAANGAZOWANIE

Krzynowek 7/10 poprawnie ale za duzo energi marnowal na glupie przepychanki i niepotrzebne dryblingi

Kosowski 5/10 dosc aktywny ale za duzo start

Zajac 2/10 to wogule byl na boisku?

Gorawski 8/10 bardzo poprawny wystep - chyba jedyny Polak ktory w tym meczy ogrywal Bialorusinow !

Zurawski 8/10 gral bardzo dobrze ale nie mial wsparcia Mili

Frankowski 7/10 poprawny wystep, aktywny

Rossi 0/10 wujek Pawel znowu go powolal :cry: Ta piekna gra na czas, te super woleje i wysokie loty...
Partyzant
Odin , za co takie wysokie oceny question.gif Myśmy mecz przegrali a nie wygrali... laugh.gif
GOPA
wy sie nie znacie !! Rasialdinho chcial strzelic przewratka ale ze chlop nie umi nawet kopyrtki do przodu to i jakas dziwna figure walnol i zmascil akcje laugh.gif A jednak kretow nie maja w Grodzisku hyhy.Gorawski widac ze chlopak szarpie w Pesa bo pokazal pare ladnych akcji.Ogolnie nie ma co pisac dno totalne niech oni kuwa ta reprezentacje rozwiaza i zrobia lige w szachy laugh.gif
piotrekh3
Ja się dziwie za co wy tkie wysokie oceny wystawiacie, przecież wszyscy byli kiepscy 9mało powiedziane). Nawet Żurawski pomimo tego, że gola strzelił grał źle. To, że mieli pare akcji dosyć dobrych to nie znaczy, że dobrze grali. Ogólnie to można podsumować tak - tragedia !!!

A Rasiak biegał jak żyd po pustym sklepie tongue.gif
Kubaa__
E tam, marudzicie. Sami musicie przyznać, ze ten mecz przebił niejedną dobrą komedie laugh.gif .
Bartek
Po pierwsze: LOL
Po drugie: LOL

No, a teraz można na chłodno ocenić występ naszych.
Najbardziej bolało to, o czym mówili w trakcie meczu komentatorzy - brak zaangażowania naszych piłkarzy. W pierwszej połowie to ja nie wiem, co im się stało. Białoruś ich przestraszyła, czy co? Łukaszenko może zadzwonił do Janasa z pogróżkam? Bo przez pierwsze 20 minut, to nasi nie istnieli na boisku. Podczas gdy Białoruś oddała z 5-6 strzałów na bramkę Dudka, nasi mieli 1-2 strzały, i to mało groźne.

Za dużo strat - po jednej takiej starcie Mili padła pierwsza bramka. A kto pilnował Gleba? Nikt. Bo i po co? I tak nie strzeli przecież z takiej odległości, nie? :wink:

W ogóle Mila był beznadziejny w pierwszej połowie, za dużo się przewracał, holował piłkę zamiast podawać partnerom. W drugiej się poprawił chłopak, ale tylko przez pierwsze 20 minut drugiej połowy, jak wszyscy. Potem jakoś uszła z nich para...znowu...niestety,

Kosowski to ja nie wiem za co grał w tym meczu? Ma jakieś układy z trenerem? Bo Janas chyba nie liczył na jego sobre dośrodkowania. A jeśli liczył, to niech zmieni zawód. To już nie pierwszy mecz, w którym Kosowski pokazał, że nie za bardzo potrafi dobrze dośrodkować.
Kosowski - obiektywnie patrząc to... - 8/10

Ty chyba faktycznie na inny mecz patrzyłeś :wink:

W drugiej połowie zaczęło się coś dziać w końcu, szkoda że tylko przez 15-20 minut. To zasługa głównie Gorawskiego i Radomskiego, którzy zmienili słabo/beznadziejnie grających Kosowskiego i Kałużnego. Jak Janas jeszcze raz powoła Kałużnego do kadry, to...

Gorawski mógł strzelić gola, ale trochę źle przyjmował piłkę w polu karnym na klatę, choć i tak udało mu się oddać niezły strzał.

A gol Żurawskiego? Dobre podanie Krzynówka, "trochę" szczęścia - gdyby ten obrońca nie trącił lekko piłki głową, to by nic nie było z tej akcji, taka jest prawda. Szkoda tylko, że Frankowski jakiś taki zagubiony był - miał co prawda jedną dobrą sytuację w pierwszej połowie, ale strzelał lewą nogą za wysoko.

Druga i trzecia bramka dla Białorusi - zawalata obrona naszych, szczególnie przy golu na 1:3 - 3-4 piłkarzy przy młodszym Glebie, a ten spokojnie podaje do innego Białorusina...szkoda słów :?

A to co robił z naszymi Gleb to już woła o pomstę do nieba... :wink:
qwer
No pewnie. Tylko jednak jakoś nie chciało mi sie z tego śmiać. Bardziej nerwy mi puszczały.
Pablo_el
bo zawiodla glownie pomoc i obrona - atak JAK NA POLAKOW gral niezle smile.gif
W moich ocenach plikarz meczu (czyli A.Hleb) dostaje 10/10 a reszta odpowiednio nizej.

Pozatym ja od nasszych orlow jusz niczego nie oczekuje - musi sie pojawic jakis zawodnik co pociagnie cala druzyne bo ani Mila ani Szymek tego nie umieja.
Bartek
No pewnie. Tylko jednak jakoś nie chciało mi sie z tego śmiać. Bardziej nerwy mi puszczały.

Ja już się nauczyłem, że nie należy się zbyt entuzjazmować jak nasi grają. I nie należy do tego serio podchodzić, skoro sami piłkarze nie traktują tego, co robią serio :wink: Trza się wyluzować, wtedy porażki z Białorusią już tak nie bolą.
Jak pisze Kubaa_ mecze polskiej kadry momentami przebijają niejedną dobrą komedię laugh.gif tylko trzeba do nich odpowiednio podchodzić. Na luzie panowie, na luzie.

No i byłoby lepiej, dla ludzi o słabych nerwach, gdyby Polska się do żadnych MŚ nie kwalifikowała, bo wtedy jest szansa, że się nasi zbłaźnią przed oczami milionów telewidzów na całym świecie.

Aha, jeszcze jedna uwaga nt meczu. Nie znam stadionu Groclinu, ale rozwiązanie architektoniczne jest tam przednie - żeby dojść na ławki rezerwowych piłkarze, trenerzy, masażyści i kto tam jeszcze muszą przez całe boisko wszerz przejść. Wygląda to wprost komicznie laugh.gif
Topek
Kaluzny HAHAHAHAHAHAHA

Mila HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Kosowski <lol>

Zajac HAHAHAHAHA

Gorawski Ma twarz ja laka eskimosa

Frankowski stoj dalej z pilka w polu karnym glabie

Rossi 0/10 HAHAHAHAHA
Sarge
Nie no, bez komentarza... Nasi zagrali FA-TAL-NIE!!! Właśnie tego się spodziewałem - po całkiem niezłym rozpoczęciu eliminacji, teraz po przerwie znowu trzeba budować wszystko od początku... Co "nie zagrało"? Heh, można by powiedzieć - wszystko laugh.gif . Jednak gra obrony to jakieś nieporozumienie - właściwie każda bramka była ewidentnym błędem obrońców!

Kłos i Rząsa grali tragicznie, Hajto jeszcze zagrał "jako tako". Żuraw... cóż, po jego debiucie w reprezentacji spodziewałem się, że się spręży a tymczasem też był za mało widoczny. Z obrony całkiem nieźle spisał się jedynie Żewłakow, co było dla mnie sporym zaskoczeniem...

Mila od jakiegoś już czasu w reprezentacji gra wyraźnie słabo... Eh, gdzie te jego najlepsze mecze w pucharze UEFA z Groclinem? Teraz wydawało się, że nie potrafił robić nic innego od ciągłego przewracania się na murawie... Kałużny i Kosowski też zagrali bardzo przeciętnie. Zaskoczył mnie Gorawski - naprawdę wniósł sporo dobrego (przynajmniej w pierwszych minutach drugiej połowy) w grę reprezentacji... Krzynówek trochę poniżej swoich możliwości, aczkolwiek na tle całej drużyny wypada bardzo dobrze. Frankowski trochę mniej widoczny, nie potrafił wykorzystać kilku okazji. Żurawski świetnie zachował się przy swojej pierwszej i jedynej w tym meczu bramce. Poza tym ogólnie jego występ uważam raczej za udany. Później jeszcze wszedł Zając, ale nic nowego nie wniósł do gry.

Obaj bramkarze (Dudek i Boruc) raczej dobrze się spisali, przy wszystkich bramkach nie mieli większych szans.

Na oddzielny akapit "zasługuje"... oczywiście Rasiak laugh.gif ! Żal mi chłopaka, jeśli odwiedza różne fora i czyta podobne opinie laugh.gif , ale taka jest prawda - chłopcze, odpuść sobie grę w reprezentacji, a ty Janas przestań go wreszcie do niej powoływać! Dzisiaj nastąpił moment kulminacyjny - przy akcji, w której strzelał na pustą bramkę pokazał pełnię swoich możliwości biggrin.gif . Jakby to powiedział Gmoch: "poszedł strącać gołębie" biggrin.gif . Brak mi już słów na tego "zawodnika", niech już mi się nie pokazuje więcej w reprezentacji icon_evil.gif .

Hmm... Daruję sobie ocenę poszczególnych zawodników, bo średnia wyszłaby pewnie coś koło 5/10 - heh, żeby tylko icon_twisted.gif ... Naprawdę nie jestem wielkim optymistą przed kolejnymi meczami eliminacji do MŚ, bo z taką grą to z Azerbejdżanem możemy przegrać laugh.gif ...
rafi
Na tym forum nie ma ani jednego obiektywnego komentarza.

Prawda jest taka, ze GRA BYŁA DUŻO LEPSZA, NIŻ WYNIK. Przez pewne (i to wcale nie tak krókie) momenty - gra Polaków mogła się podobać.
O wszystkim przesądziły katastrofalne błędy eksperymentalnie złożonej obrony. Rząsa wyglądał, jakby bał się piłki i napastników rywali, a środkowi obrońcy byli zawsze tam, gdzie nie było piłki (Hajto miał problemy z koordynacją ruchowąwink.gif - a przecież gdyby Janas mial chocby polsat sport - moglby zobaczyc, ze jest kompletnie bez formy...
Radomski zagral poprawnie, a Kałużny, jak przewidywalem, przeszedl obok meczu;)

W ofensywie bylo lepiej - kilka ciekawych akcji, kilka okazji (napastnicy wyraznie "nie czuli piłki"), pod koniec tylko troche brak wiary dopadł naszych pilkarzy.

Rasiak? Nie dostawal piłek, a taki pilkarz bez wsparcia z linii pomocy jest bezradny. Ale biegal, walczyl, a gdy bodajże Mila dogral mu ładną pilke za plecy obroncow - ładnie ją przyjal i uderzyl lewą nogą minimalnie niecelnie... Choć rzeczywiście - zmarnował "setkę"... jednak i inni mieli szanse, ktorych nie wykorzystali.

Partyzant, Twoje słowa:
"Kto twierdzi że dzisiejszy środkowy napastnik nie musi byc zwinny i zwrotny powinien zmienić zainteresowania/hobby/pracę."
są wyjatkowo nietrafną ironią/złośliwym komentarzem.
Rasiakowi zabrakło glownie koncentracji oraz... odrobiny szczescia. Niemniej jednak te dwie sytuacje były zagrozeniem dla białoruskiej bramki. Jesli przyjdzie fala skuteczności - bedzie zupelnie inaczej. Pomyśl też o tych, ktorzy dograli w pole karne tak mala liczbe pilek, ktore moznaby zamienic na gole. Przepiękna centra z prawej strony Gorawskiego i celne podanie Mili to za mało. Winić nalezy caly zespol, a jesli sie juz upierasz przy indywidualnych naganach - glownie obronę, i ofensywne skrzydła... Pozdrawiam.
iaikO
Buhahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahhaaha!
Buuuuhhahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahah!
Buuuuuuuuuhhahhahahaahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahaha!
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUhahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahah! BUhahahahahahhaah!

Łojej, wymowny komentarz icon_twisted.gif Ale niestety jak najbardziej adekwatny... :?
Bartek
O wszystkim przesądziły katastrofalne błędy eksperymentalnie złożonej obrony. Rząsa wyglądał, jakby bał się piłki i napastników rywali, a środkowi obrońcy byli zawsze tam, gdzie nie było piłki (Hajto miał problemy z koordynacją ruchowąwink.gif - a przecież gdyby Janas mial chocby polsat sport - moglby zobaczyc, ze jest kompletnie bez formy... 
Radomski zagral poprawnie, a Kałużny, jak przewidywalem, przeszedl obok meczu;)

To Kałużny w ogóle w tym meczu grał? :wink: A tak poważnie, dobrze, że Janas go zmienił w połowie meczu, bo w pierwszej połowie to Radek się zbytnio nie namęczył. W paru momentach wyglądało tak, jakby nie chciało mu się startować do piłki. Jak zresztą paru innym piłkarzom też, vide sytuacja z końcówki pierwszej połowy - atak Białorusi, obrońcy wybijają piłkę przed pole karne, gdzie jest Kosowski, który jakoś zwleka ze startem do piłki, w efekcie czego Białorusin jest przy nim błyskawicznie. Na szczęście Kosa dał się sfaulować, bo inaczej mogłoby być krucho.
Nasza lewa obrona chyba w ogóle nie istniała w pierwszej połowie. Przecież Białorusini hasali sobie po ich prawym skrzydle aż miło. Mieli tam tyle swobody, że aż strach...
W drugiej połowie wszedł Hajto. Też się nie ustrzegł paru błędów, jak choćby niepewne wybicia piłki. I po jednym takim wybiciu w górę zamiast w przód, Romaszczenko ładbie huknął z lewej nogi z woleja i tylko milimetry brakowały, żeby piłka wpadła do siatki Boruca.

A czy gra była lepsza niż wynik? Piszesz tak rafi, a potem sam wymieniasz sytuacje przemawiające na niekorzyść naszych. Prawda jest taka, że w pierwszej połowie (przynajmniej przez 20-25 minut) nie potrafiliśmy sobie z przeciwnikiem poradzić. Lepiej było na początku drugiej połowy...no a potem co się stało, to wszyscy widzieliśmy :wink: U naszych kopaczy widać było wyraźnie brak zaangażowania, a to jest największy grzech, jaki piłkarz może popełnić. Lepiej było ze zmiennikami w drugiej połowie, ale to nam meczu nie uratowało.
B0CZEK
kolejny udany i wyrownany mecz ze swiatowej klasy rywalem laugh.gif

ps na nastepny towarzyski niech nam dadza Andore albo San Marino wtedy orly janasa pokarza jak sie gra w pilke cool.gif laugh.gif
Odin91
Partyzant- oceny były pod pryzmatem naszej gry w tym meczu (najlepiej grał Gorawski a najgorzej Rasiak).
Nie chodziło o to że Kosa dostał 8 i pewnie sądze że jest the best-nie.
Chodziło o to że jak na gre naszej repry to grał dość dobrze wink.gif
Oczywiście ja go nie ocenie nigdy dobrze bo za bardzo go lubie smile.gif
...w Sobote rewanż z ligowym składem :roll:
Litości.... sad.gif
iaikO
http://sport.onet.pl/1020297,0,0,wia,10514...dyscyplina.html

Może jednak uda sie uniknąć kompromisu tongue.gif
rafi
A czy gra była lepsza niż wynik? Piszesz tak rafi, a potem sam wymieniasz sytuacje przemawiające na niekorzyść naszych. Prawda jest taka, że w pierwszej połowie (przynajmniej przez 20-25 minut) nie potrafiliśmy sobie z przeciwnikiem poradzić. Lepiej było na początku drugiej połowy...no a potem co się stało, to wszyscy widzieliśmy :wink: U naszych kopaczy widać było wyraźnie brak zaangażowania, a to jest największy grzech, jaki piłkarz może popełnić. Lepiej było ze zmiennikami w drugiej połowie, ale to nam meczu nie uratowało.

Gdybym nie wymieniał takich sytuacji - na tablicy wynikow nie widnialo by po meczu 1:3. A wlasnie dlatego gra byla lepsza, niz wynik. Bo mecz mial wyrownany przebieg, a o wyniku zadecydowaly indywidualne bledy naszych obroncow. Nie bede pisał po sto razy tego, co kazdy chyba widzial;)

A nie pamietasz przebiegu meczu między 55, a 75 minutą? Wtedy to my mieliśmy zdecydowana przewage w polu, ktorej jednak nie udalo sie wykorzystac. Mecz toczył sie falami, a na nasze nieszczescie druzyna zagubila sie zupelnie akurat pod sam koniec - stąd kompromitujace wrazenie, zawsze w podswiadomosci zostaja bardziej czytelne momenty końcowe, niz z poczatku meczu;)
Przy odrobinie szczescia i wiekszego zaangazowania po bramce Żurawskiego mogla pasc nastepna, poszlibysmy za ciosem, i zapewne wynik bylby odwrotny.

I wbrew pozorom - to był bardzo cenny sprawdzian dla Janasa. Bardzo cenny. I nie rozumiem ludzi, ktorzy wypisuja z jakim to słąbym rywalem przegralismy itp... Białoruś to juz europejski średniak, a utalentowana mlodziez walczyla niedawno o awans do IO, przegrywajac swoja szanse troche pechowo, i na wlasne zyczenie.

Najwazniejsze to wyciagnac wnioski i przygotowac zespol na maksymalnych obrotach na mecze z Azerbejdżanem i Irlandią Północną w marcu. To bedzie prawdziwa wojna, to tych meczów NIE MOŻEMY przegrać. I dobrze, ze w podswiadomosci naszych bedzie tkwila jeszcze jakis czas Białoruś. :wink:
rafi
BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUhahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahah! BUhahahahahahhaah!

Łojej, wymowny komentarz icon_twisted.gif Ale niestety jak najbardziej adekwatny... :?

Adekwatny do czego, poziomu prowadzonej przez ciebie polemiki? :wink:
iaikO

Adekwatny do czego, poziomu prowadzonej przez ciebie polemiki? :wink:

A o czym jest mowa w topiku? wink.gif Może o wyczynach naszych zdolnych reprezentantów? wink.gif
Odin91
Wszyscy sie nabijali z Białorusi "rozwalimy ich z marszu", "lamerzy, bedzie wynik dwucyfrowy dla nas" a tu wał - 3:1 w dupe.
Jedeyne co mnie pociesza to to że nasi reprezentanci (prócz wyjątka-Rasialdo) nie są 'w grze' tzn. Żurawski, Frankowski ect. nie grają bo mają przerwe.
W MŚ bedzie lepiej wink.gif
Partyzant
Rafi - chodzi o to że wg mnie nawet w świetnej formie Rasiak nie będzie lepszy od Żurawskiego grającago na swoim normalnym poziomie... O Franku chyba tez mogę tak napisać...

Rasiak zachował się przy tej "setce" trochę tak jakby nie grał w klubie. A przecież jest w środku sezonu. Niestety brak mu dobrej koordynacji, zwinności i sprytu . Na jego miejscu Żurawski prawdopodobnie by to wykorzystał, podobnie Franek.

Ale Rasiak i tak zagrał lepiej niż w ostatnich jego "tragicznych" występach z zeszłego roku :!:
GOPA
Rafi ma racje , moim zdaniem znow tak zle nie bylo.Musimy pamietac ze to tylko mecz towarzyski i zawodnicy mogli bac sie o swe nogi , nie dali z siebie 100%.Gdy my naciskalismy to Bialorusini zaczeli sie gubic , troche presingu i widzieliscie co sie dzialo.Niestety w tym dniu dobrze byl dysponowany ich bramkarz.Moim zdaniem oprocz paru zawodnikow w ich zespole nie ma dobrych graczy.Dlaczego wygrali ?? Bo grali twardo , presingiem , odwaznie i potrafili wykorzystac 100% okazje.Nasi mieli takich z 2 lub 3 i to pewne sety , ale raz zmascil Zuraw , raz Rasialdinho i bodajze Franek sie zamotal w polu karnym zamiast huknac laugh.gif
Ja sie tam o nich nie boje i wieze ze wygramy oba mecze w marcu !!
Partyzant
W sumie w swoim przedostatnim poście tez napisałem że nie ma się co przejmować meczami towarzyskimi... cool.gif Będzie lepiej :wink:
Ale krytyka nie zaszkodzi :wink:
Słoik
Być może nie uwierzycie, ale tuż przed meczem obstawiałem wynik 2:1, dla Białorusi. Dlaczego?
- Reprezentaci, występujący w kraju, są w głównej mierze w trakcie okresu przygotowawczego [P.S jak gra liga na Białorusi?].
- To tylko mecz towarzyski. Jest oczywiste, iż niektórzy będą uważać na własne kości.
- Darek Żuraw, Radek Kałużny, Tomek Rząsa to piłkarze, którzy nie wnoszą do drużyny żadnych elementów pozytywnych.
- Ekipa Białorusi, jest wbrew pozorom całkiem niezła.

Mimo wszystko, sądzę, że z przebiegu gry nie należała sie 'Orzełkom' porażka. Sprawiedliwy, byłby wynik 2:2. Przypomnijmy sobie sytuacje, które mieli Maciek Żurawski, Tomek Frankowski, Grzesiu Rasiak i Damian Gorawski.

Sebek Mila, w drugiej połowie zagrał zupełnie nieźle. Pierwsze 45 minut, w jego wykonaniu, jednak było kompletnym nieporozumieniem. Jacek Krzynówek, był widoczny z kolei tylko i wyłącznie do przerwy.
Guzik
Można sie było tego spodziewac po serii dobrych wystepów w eliminacjach i zgarnieciu nagród w temacie "drużyna roku".Nasze orły poczuły sie jak Brazylijczycy i mysleli ze taka Bialorus która notabene całkem niezle grała z Włochami padnie przed nimi na kolana niestety pierwsze minuty meczu zweryfiukowały te załozenia na niekorzusc naszych gwiazdeczek .A Mila to niech solidnie popracuje nad soba jak nie chce grzac ławy w Austrii bo do klasowego rozgrywajacego to mu jeszcze duzo brakuje, a Hleb pokazał jak graja wspóczesni playmakerzy.

[color=yellow][/color] GDYNIA 1 LIGA
Bartek
Niestety w tym dniu dobrze byl dysponowany ich bramkarz

A mnie się zdawało, że udało mu się popełnić parę błędów, chociażby przy dośrodkowaniach z rzutów rożnych. Czasami wyskakiwał w powietrze nie wiadomo po co. Źle obliczał tor lotu piłki.

A nie pamietasz przebiegu meczu między 55, a 75 minutą? Wtedy to my mieliśmy zdecydowana przewage w polu, ktorej jednak nie udalo sie wykorzystac.

No tak, tylko że z kolei między 1 a 20 minutą nasi nie mieli nic do powiedzenia. No i w końcówce też nie za bardzo wiedzieli, co zrobić z piłką. Wiem, że Janas zawsze tłumaczy się tym, że naszej kadrze lepiej się gra z kontry i że nie potrafimy grać atakiem pozycyjnym. I to było widać w tym meczu. Napastnicy stojący bez ruchu i czekający, aż łaskawie dostaną piłkę pod nogi. A w tym czasie Krzynówek z Żewłakowem wymieniający bezsensowne podania przy linii bocznej...

Przy odrobinie szczescia i wiekszego zaangazowania

Właśnie o to chodzi...brak zaangażowania. Jak już wcześniej napisałem, jest to grzech wręcz niewybaczalny. I usprawiedliwieniem nie może być fakt, że to był tylko mecz towarzyski. W końcu Białoruś jakoś potrafiła się zmobilizować i grać z pewnym zaangażowaniem?

Mimo wszystko, sądzę, że z przebiegu gry nie należała sie 'Orzełkom' porażka. Sprawiedliwy, byłby wynik 2:2.

Nie ma czegoś takiego, jak sprawiedliwy wynik. To, że nasi przegrali 1:3 znaczy, że nie zasłużyli na mniejszy wymiar kary i tyle. Jak się przegrywa, to oznacza, że się jest po prostu słabszym.
Il Capitano
Dosłownie 'KABARET"! Tak mogę podsumować spotkanie i naszą reprezentację! Równolegle na Eurosporcie leciał mecz Francja - Szwecja i po szybkim przęłączaniu TVP - Eurosport, Eurosport - TVP miałem wraz z kuzynem i bracholem zwałę! Laliśmy ze śmiechu! Jaki klimat panował na tamtym spotkaniu, kilkadziesiąt tysięcy widzów - śpiewy, ,melodie...to widowisko, te akcje, ta klasa zespołówzawodników, ten styl i gra!!!! 8O
Szybki powrót do TVP i.... laugh.gif laugh.gif laugh.gifŻenująca gra w futbol laugh.gif 'prymitywne' akcje laugh.gif Jakieś pojedyńcze trąbki laugh.gif , widzów 'setki tysięcy' , laugh.gif stadion laugh.gif (mimo iż malutki nie można mu odmówić nowoczesności!) Jakaś śmieszna muzyczka przygrywająca w tle podczas wypowiedzi pomeczowych laugh.gif Jeden ogólny ŚMIECH! laugh.gif laugh.gif laugh.gif Tak mogę podsumować samo widowisko!

Co do piłkarzy to nie mam większych zastrzeżeń z pewnością do Mili!
Grał przyzwoicie ,zwłaszcza w drugiej połowie, zawodnik ten przeplata dobre występy ze słabymi! Z Białorusią pokazał się z tej swojej lepszej strony. Jerzy D. nie miał nic do powiedzenia przy tej bramce. Jak zwykle nasi obrońcy pokazują ,że umieją pomagaćzdobywać bramki dla przeciwników!Zamiast podkładać belki pod nogi rywalom to oni je stamtąd biorą laugh.gif Obrona porażająco kiepsko! Artur Boruc mógł mieć pretensje tylko do wcześniej wspomnianego bloku defensywnego.
Rasialdo miał znakomitą sytuację praktycznie na pustą ale potocznie pisząć: spier....ł! Zastanawialiśmy się czy nie chciał on przypadkiem wrzucić sobie piłki na główkę w końcu z nich jest ponoć największy pożytek laugh.gif Ogólnie rzecz biorąc niewykorzystane sytuacje, bezradnośćbezsilnosć naszych piłkarzy. Porażka......

Na koniec udał się Janas z którego polewaliśmy przez kolejne 5 minut!!!
I te wypowiedzi które w gruncie rzeczy miały garść faktów ,a brzmiały mniej więcej tak:
"No nie wiem...jeżeli tak zagra defensywa w meczach eliminacyjnych z Irlandią Płn czy laugh.gif Azejberdżanem laugh.gif boję się o chłopaków..."

Co pan zamierza dalej zrobić?
"W zasadzie to jeszcze nie wiem laugh.gif ... na pewno przeanalizujemy to spotkanie ,musimy wyciągnać z niego wnioski...."

Szczaliśmy ze śmiechu z niektórych słów!!!
rafi
[quote="Partyzant"]Rasiak zachował się przy tej "setce" trochę tak jakby nie grał w klubie. A przecież jest w środku sezonu. Niestety brak mu dobrej koordynacji, zwinności i sprytu . Na jego miejscu Żurawski prawdopodobnie by to wykorzystał, podobnie Franek.[quote]

Musiales chyba ogladac inny mecz. :wink:
Ja widzialem taki, w ktorym Frankowski mial przynajmniej jedną prawie stuprocentowa sytuacje...
WeeMan
Nie ma co owijać w bawełnę...Polska reprezentacja zagrała gorzej niż źle.Naprawdę,po tym co zobaczyłem nie zdziwiłaby mnie porażka naszych ,,Orłów" z San Marino czy innym Bangladeszem...błędy jak u dzieci,toż to są podstawy piłki nożnej... sad.gif
Odin91
Rasiak zachował się przy tej \"setce\" trochę tak jakby nie grał w klubie. A przecież jest w środku sezonu. Niestety brak mu dobrej koordynacji, zwinności i sprytu . Na jego miejscu Żurawski prawdopodobnie by to wykorzystał, podobnie Franek.

Musiales chyba ogladac inny mecz. :wink:
Ja widzialem taki, w ktorym Frankowski mial przynajmniej jedną prawie stuprocentowa sytuacje...

Jaki inny mecz ? On się ak zachował jakby miał góra 17 lat i ledwo co zaczął grać w klubie :?
Frankowski na pewno bynajmniej strzeliłby w światło bramki a nie - PES4 w wykonaniu Rasiaka - normalnie strzał z L1 laugh.gif
Litości wink.gif
Frankowski sytuacji nie wykorzystał bo :
1.Nie jest 'ograny' (potrzeba mu meczy a nie sparingów wink.gif )
2.Był 'popychany' przez przeciwników

Rasiak był wolny, nikt mu nie przeszkadzał i co - lob.
Rafi nie broń już go-chłopak nie umie grać w reprezentacji-to nie Derby Country.
Bartek
Frankowski sytuacji nie wykorzystał bo :  
1.Nie jest 'ograny' (potrzeba mu meczy a nie sparingów  :wink:  )  
2.Był 'popychany' przez przeciwników

1. Tu może jest i trochę racji. W meczach eliminacyjnych, w których Frankowski wchodził z ławki rezerwowych i strzelał gole widać było, że ma formę, wie, co zrobić z piłką, jak się zachować. No po prostu był ograny.
Ale sparingi to też mecze. Nieważne, że Wisła grała tam jakieś mecze z Konikami Polnymi z Zurychu i przegrywała ( :wink: ), mecz to mecz.

2. No taka jest rola obrońców, nie? :wink: Żeby 'popychali' napastnika nie dając mu strzelić na bramkę. A przy tej sytuacji, kiedy dostał piłkę w polu karnym Białorusi w drugiej połowie i stał z nią, to już powinien się był lepiej zachować.

Frankowski na pewno bynajmniej strzeliłby w światło bramki

Takiś pewien? A może zachowałby się tak samo, a może jeszcze gorzej? Takie gdybanie nie ma za bardzo sensu. Gdyby tam stał Frankowski, a gdyby Żurawski strzelił głową, a gdyby...

Rasiak nie potrafi grać w reprezentacji, reprezentacja to nie Derby County? To jak to świadczy o reprezentacji? Napastnicy są od strzelania bramek, a żeby to robić muszą dostawać dobre piłki od pomocników. Skoro w Derby Rasiak takie piłki dostaje, a w kadrze nie, to...

I jak już, to nie 'bynajmniej', ino 'przynajmniej' :wink:

BTW, wie ktoś, czy ten dzisiejszy mecz gdzieś pokazują w telewizorni? Bo prześledziłem program i nie znalazłem :?
Odin91
hehe - ale zauważ że Rasiak jest w środku sezonu i jak sie zachowuje-Frankowski zagrał 2-3 sparingi a to mu nie wystarcza.

Rasiak nie potrafi grać w reprezentacji, reprezentacja to nie Derby County? To jak to świadczy o reprezentacji? Napastnicy są od strzelania bramek, a żeby to robić muszą dostawać dobre piłki od pomocników. Skoro w Derby Rasiak takie piłki dostaje, a w kadrze nie, to...

Tu akurat chodziło mi o styl gry. W Polsce więcej jest podań 'po ziemi', więcej kontr-prezydaje się zwinność. W Derby Country Jest dużo więcej dośrodkowań a w samej lidze więcej błędów obrońców-stąd takie przypuszczenie. On się nie nadaje do gry w reprezentacji.

NIE MA KU.RWA MECZU POLSKA-BIAŁORUŚ W TVP !!!!!!!!
SKANDAL !! :!:
_Globus_
[b]3:0 DO PRZERWY PROSZĘ PAŃSTWA :!: :!: :!:
POLSKA :!: :!: :!: POLSKA :!: :!: :!:
Odin91
ty sie tak nie ciesz wink.gif to tylko PolskaLiga-U-21 Białoruś wink.gif
Jakbyśmy nie wygrywali to...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.