Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mecze polskiej reprezentacji
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75
yaczes
2taj mozecie sobie rozmawiac o najblizszych meczach.
R_L_S_
tak wogole to dzis mlodziezowka wygrala 0:2 z łotwa
Łotwa 0:2 (0:1) Polska
Bramki: - Nawotczyński (43 min.)
- Olszar (61 min.)
Jakuza
Będzie dobrze jak wygramy z Łotwą bo raczej niema co liczyć na wygraną z Szwecją

Moje typy :

Łotwa 1 : 2 Polska
Polska 1 : 3 Szwecja
R_L_S_
Moje typy:
Wariant optymistyczny
Łotwa-Polska 0:1
Polska-Szwecja 0:0

Wariant prawdopodobny ;]
Łotwa-Polska 0:0
Polska-Szwecja 1:3
rychu18
a ja tam jestem pełen optymizmu przed meczami eliminacyjnymi ME.
polska wygra z łotwą i pojedzie ze szwecją.
Cameoxbox
Nom
Ja też ale to że przegramy ze Szwedami to chyba raczej wiadome niestety sad.gif
Ale optymizm musi być.
Jakuza
Nom
Ja też ale to że przegramy ze Szwedami to chyba raczej wiadome niestety sad.gif 
Ale optymizm musi być.

Mój optymizm skończył się po meczach z Łotwą ( u siebie ) i Szwecją ( na wyjeździe ) sad.gif
EviLT
Ja typuje
Polska - Łotwa 0-0
Polska - Szwecja 0-3

Niestety nasz atak jest nedzny - nie sforsujemy atak Łotwy a napewno Szwecji

Mysle ze tylko dzieki Dudkowi nie stracimy gola z Łotwa
Sarni
Łotwa - Polska 1:0
Polska - Szwecja 1:5

To będdzie kompromitacja, czuję to...
wsm
jak by nie bylo Polska dalej nie przejdzie hyh.gif
Deks
Łotwa - Polska 2-0
Szwecja - Polska 3-0

Nie ma nadzieji,
nie ma optymizmu,
nie ma litości... icon_twisted.gif
SkViOt
Łotwa - Polska 1-2
Szwecja - Polska 3-0
tooom19
ludzie... wstyd mi za wasz patryiotyzm ...

2 zwycięstwa gładkie będą
toudi
moim skromnym zdaniem to z Łotwa wygramy i bedzie 2:0 dla naszych, no a jak smile.gif a Szwedzi to tesh nie jest przeciwnik nie do ogrania, "nie taki diabel straszny jak go maluja", wiec i z nim mozemy wygrac, tylko trzeba grac a nie latac po murawie jak debile, wiecej dokladnosci w podaniach, presing i Szwecje tesh przejdziemy, moj typ to 2:1 dla Orlow.

Do Boju Polsko !!!!!

ps. ale ze mnie patriota ? marzyciel ?? kij to wie
piotrszwiec
Bądźmy dobrej myśli al według mnie padnie taki wynik:

Łotwa-Polska 1:2
Polska-Szwecja 2:0

Mniejmy nadzieje, żeby tylko ten pierwszy wynik się sprawdził.
AkUz
Z Łotwą to powinni wygrać z palcem w...... Typuje 2:0 dla nas. Ale ze Szwecją będzie cholernie ciężko...Typuje 1:2 dla Szwecji...
Sarni
ludzie... wstyd mi za wasz patryiotyzm  ... 

A może powinieneś być realistą ?
2 gładkie zwycięstwa - po tym co pokazali Polacy przez ostatni rok (żadnego dobrego meczu), 1 pkt w tych 2 meczach byłby sukcesem.

Ano pewnie, przecież z Łotwą to koło 11:0 wygramy, a Szwecji 5:0 to w ciągu 45 minut walniemy hjehje.

Nie będzie reprezentacji, dopóki nie będzie dobrej ligi lub zawodników w dobrych klubach za granicą (a takiego zawodnika mamy jednego - i to bramkarza. Jesteśmy jednym z 14 państw europejskich które nie mają swojego reprezentanta w polu w 3 najlepszych ligach świata - razem z takimi potęgami jak Cypr, Armenia, Albania, Liechtenstein czy San Marino)
rockatansky
...Łotwa-Polska 0:2...
...Polska-Szwecja 1:1...
Kaxi
Optymizm musi byc! Z Łotwą wygramy 3:1, a ze szwecja moze byc ciezko wiec bedzie albo 1:1 albo 1:0 dla nas. A nawet jak przegramy oba to i tak nastene emcze bede ogladal. Było ne było to reprezentacja Polski, a narodowosci nie zamierzam zmieniac.
rychu18
ludzie... wstyd mi za wasz patryiotyzm  ... 

zgadzam się...
yab
Łotwa-Polska 0:1
Polska-Szwecja 2:1

nara
Cameoxbox
Łotwa 1:2 Polska
Szwecja 2:3 Polska

Oby...
^CzarnY
Optymizm musi byc! Z Łotwą wygramy 3:1, a ze szwecja moze byc ciezko wiec bedzie albo 1:1 albo 1:0 dla nas. A nawet jak przegramy oba to i tak nastene emcze bede ogladal. Było ne było to reprezentacja Polski, a narodowosci nie zamierzam zmieniac.

Nie mam absolutnie nic do dodania, podpisuje sie obiema rekami pod ta wypowiedzia.
rychu18
pięknie,pięknie,pięknie!!!czekam na drugą połowę jest wyśmienicie!!!
satanak
Wynik dobry, ale gra tragiczna
T_4_killer

w porownaniu do poprzednich wystapien naszej kadry, to ten wystep jest wystepem najlepszym!
rychu18

w porownaniu do poprzednich wystapien naszej kadry, to ten wystep jest wystepem najlepszym!

święta racja killer!!!
yab

I w końcu nasi strzelają bramki biggrin.gif

nara
rychu18
polska,polska,polska,polska!!!!ok wracam do meczu!!!
yaczes
Moze niedlugo strzela nawet gola z akcji ;>
drk
Widać polska reprezentacja jest na najlepszej drodze aby odzyskać zufanie kibiców. Ale ze Szwecją napewno polegną .
Jakuza
Jest wspaniale :!:

Teraz będe liczył na remis ze Szwecją biggrin.gif
rychu18
Jest wspaniale  :!:

Teraz będe liczył na remis ze Szwecją  biggrin.gif

święta racja ,jakuza!!!zadanie wykonane!!!
Deks
2-0

zaskoczyli mnie ale w drugiej połowie i tak nic nie grali...
Foorman
Zastrzeżeń do gry Polaków co nie miara, ale wynik napawa pewnym optymizmem. Wciąż ciężko jest nam rozegrać parę piłek w tyłach i zbyt często ratujemy się długimi podaniami. Za dużo jest chaosu, częściej należy przyjąć piłkę i zabrać się do linii... no ale jak to zrobić skoro przy przyjęciu prostej piłki zdaża się, że odskakuje ona na 5m... Poza tym za mało ruchu. Zawodnicy zagrywają piłkę i czekają zamiast wyjść na pozycję. Współczuje też napastnikom, bo nie dostali zbyt wielu dobrych piłek. Mimo to udało się strzelić dwie bardzo ładne bramki ze stałych fragmentów gry. Z jednej strony to dobrze, bo przynajmniej mamy czym postraszyć Szwedów, z drugiej to źle, bo fakt, że nie umiemy strzelić gola z gry nie napawa optymizmem. Za mało było wejść z akcją bocznych obrońców (chociaż Ratajczyk w drugiej połowie parę razy się zapuścił), za mało boczni pomocnicy próbowali rajdów, zejść z piłką do środka, a napastnicy za mało dawali się faulować. Ważne, że w końcu coś wygraliśmy, bo wszyscy odetchną (kibice, Janas i sami zawodnicy), ba, mało tego, wygraliśmy w 100% zasłużenie, a nawet można było zauważyć pewien postęp w grze naszego zespołu.

Niestety doświadczenie z przed 4 lat nie pozwala mi myśleć optymistycznie o środowym meczu. Pewnie stanie się tak, że Szwedzi po raz drugi z rzędu pozbawią nas złudzeń na grę w finałach mistrzostw Europy. Miejmy nadzieję, że Łotysze jakoś się podniosą po dzisiejszej porażce (choć bez tego co dostał czerwoną kartkę, będzie im ciężko) i przynajmniej zremisują z Węgrami (a może pokuszą się o zwycięstwo, bo oni także nadal walczą o drugą lokatę). Moje typy na te mecze (bardzo optymistyczne):

POLSKA - Szwecja 1:1
Łotwa - Węgry 1:1
rychu18
Zastrzeżeń do gry Polaków co nie miara, ale wynik napawa pewnym optymizmem. Wciąż ciężko jest nam rozegrać parę piłek w tyłach i zbyt często ratujemy się długimi podaniami. Za dużo jest chaosu, częściej należy przyjąć piłkę i zabrać się do linii... no ale jak to zrobić skoro przy przyjęciu prostej piłki zdaża się, że odskakuje ona na 5m... Poza tym za mało ruchu. Zawodnicy zagrywają piłkę i czekają zamiast wyjść na pozycję. Współczuje też napastnikom, bo nie dostali zbyt wielu dobrych piłek. Mimo to udało się strzelić dwie bardzo ładne bramki ze stałych fragmentów gry. Z jednej strony to dobrze, bo przynajmniej mamy czym postraszyć Szwedów, z drugiej to źle, bo fakt, że nie umiemy strzelić gola z gry nie napawa optymizmem. Za mało było wejść z akcją bocznych obrońców (chociaż Ratajczyk w drugiej połowie parę razy się zapuścił), za mało boczni pomocnicy próbowali rajdów, zejść z piłką do środka, a napastnicy za mało dawali się faulować. Ważne, że w końcu coś wygraliśmy, bo wszyscy odetchną (kibice, Janas i sami zawodnicy), ba, mało tego, wygraliśmy w 100% zasłużenie, a nawet można było zauważyć pewien postęp w grze naszego zespołu. 

Niestety doświadczenie z przed 4 lat nie pozwala mi myśleć optymistycznie o środowym meczu. Pewnie stanie się tak, że Szwedzi po raz drugi z rzędu pozbawią nas złudzeń na grę w finałach mistrzostw Europy. Miejmy nadzieję, że Łotysze jakoś się podniosą po dzisiejszej porażce (choć bez tego co dostał czerwoną kartkę, będzie im ciężko) i przynajmniej zremisują z Węgrami (a może pokuszą się o zwycięstwo, bo oni także nadal walczą o drugą lokatę). Moje typy na te mecze (bardzo optymistyczne):

łatwo pisać,ale wejść za któregoś z nich na boisko i coś pokazać to już większy problem.
EviLT
Wygrana polski- ale przyznacie ze po dosc duzym szczesciu.
Gra byla haotyczne .

Ze szwecja licze na remis bylo by pieknie
rychu18
było w tym chaosu ale było teź widac dobrą grę w wykonaniu graczy.jak dla mnie ,ta gra była całkiem,całkiem chociaż.najważniejsze ,że zwycięstwo ,nie ważne w jakim stylu to bramki się liczą-najwazniejszy współczynnik w piłce.
Foorman
łatwo pisać,ale wejść za któregoś z nich na boisko i coś pokazać to już większy problem.

Bez takich tekstów proszę... Piłkarze są od grania (i wygrywania smile.gif ),a tacy ludzie jak ja od krytykowania biggrin.gif . Wkurza mnie, że oni nie potrafią (i tu powiniennem powtórzyć swój wcześniejszy wywód), cieszę się z ich wyniku, ale wciąż oczekuję więcej (ciągle mam w pamięci grę za kadencji Engela)...
rychu18
spokosios foorman :wink:
Foorman
Zapomniałem jeszcze napisać o jednej rzeczy... Mianowicie nikt dzisiaj nie wspominał o jeszcze niedawnym bożyszczu naszej reprezentacji - Olisadebe, i w TV też prawie zapomnieli... A to bardzo ważne. Ktoś w końcu strzela u nas bramki - i to nie czarnoskóry ktoś smile.gif Tak w ogóle to określenie jest trochę na wyrost, bo ostatnio Oli nie strzela goli biggrin.gif (ile goli strzelił po zakończeniu mundialu dla reprezentacji?)
Jeszcze małe pytanko: Kto według was zagrał dziś najlepiej?
Moim zdaniem Sobolewski...pokazał ząb icon_twisted.gif
Arek_
Polska-Szwecja 0:1
Pozostaje się modlić by Węgrzy nie ograli Łotwy na co są duże szanse. I znów dziennikarzyny się skompromitują z tymi swoimi meczami ostatniej szansy
Verb
Łotwa - Polska 1:0
Polska - Szwecja 1:5

To będdzie kompromitacja, czuję to...

i 0:2 dla Polski o_O
Sarni

Buahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahaha.

Tak, oczywiście Ryszardzie, tyle, że oni zarabiają grubą forsę i nazywają się profesjonalistami. Czyli uważasz reprezentacje San Marino za świetny zespół, bo byle menel z ulicy nie wejdzie na boisko grając przy tym lepiej niż główny zespół ? laugh.gif

Rychu, jesteś lepszy od megatomka z onetu laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Co do gry - w tym wszystkim najbardziej mi się podoba wynik, bo sama gra była prawdę powiedziawszy kiepska i przy dobrej dyspozycji Szwedów trzeba będzie liczyć na szczęście, bo umiejętnościami wciąż jesteśmy w tyle. Przepiękna bramka Szymkowiaka. Mam jeszcze do jednego zastrzeżenie - co oni mają zamiar osiągnąć, wykonując rzuty wolne po ziemi ? Przecież to jest chore! Ogólnie z wyniku jestem zadowolony, z gry jeszcze nie.
rockatansky
...wynik dobry... gra tylko momentami...
...zaskoczeniem była chyba lepsza gra w drugiej połowie, szczególnie na początku - Łotysze praktycznie przestali istnieć...
...brakuje jednak organizacji gry, za dużo chaosu, nie ma zgrania, za dużo strat piłek... nadal poniżej możliwości gra Szymkowiak...
...Sarni: twierdzisz, że piłkarze powinni grać lepiej, bo dostają za to duże pieniądze... ciekawe czy gdybyś ty takie dostawał drałbyś lepiej... może zaangażowanie by wzrosło, ale to nie jest jeszcze równoznaczne z dobrą grą...
...kadrze potrzebne jest zgranie, drużyna musi być jednością, każdy ma wiedzieć gdzie być potczas wyprowadzania kontrataku... obecnie wygląda to tak, że zawodnik gdy dostaje piłkę musi czekać, aż mu się ktoś wystawi - nie ma zagrań w ciemno...
...za Engela było inaczej...
...spostrzeżenia odnośnie meczu ze Szwecją:
- Kryszał czy Sagabnowski? jeśli wejdzie Saganowski i mecz mu nie wyjdzie to ryzykiem będzie wpuszczenie słabeko Kryszałowicza...
- Lewandowski na ławkę...
- Żewłakow na boisko...
...a jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to już Słowenia czeka w barażach... icon_twisted.gif
Sarni
...Sarni: twierdzisz, że piłkarze powinni grać lepiej, bo dostają za to duże pieniądze... ciekawe czy gdybyś ty takie dostawał drałbyś lepiej... może zaangażowanie by wzrosło, ale to nie jest jeszcze równoznaczne z dobrą grą... 

Chodzi mi o to, że Ci zawodnicy zgraniają grubą forsę i mają obowiązek grać dobrze (w końcu nazywają się profesjonalistami). Po pierwsze takiej forsy nikt mi nie oferuje nawet, a po drugie skoro znaleźli się w reprezentacji to chyba mamy prawo coś od nich wymagać. Bo jeśli kierować się logiką 'są lepsi ode mnie, czyli są wypas', to praktycznie każda reprezentacja na świecie jest zaj,ebista... Jeśli dany zespół zagra poniżej oczekiwać (nie mówię o Polsce), to chyba mamy prawo go krytykować, a nie ciągle chwalić 'bo sam byś lepiej nie zagrał'...
Veron
Kurde, wygrali. Przed meczem bardziej w to wierzylem niz powaznie o tym myslalem, ale zostalem pozytywnie zaskoczony. Gra faktycznie nie byla najwyzszych lotow, ale w drugiej polowie widac bylo, ze wrweszcie sklad zaczal sie zgrywac - szybkie podania, ktore wreszcie dochodzily celu to wrecz nowosc u naszych:D Saganowski po wejsciu zaprezentowal sie swietnie - ruchliwy, aktywny, walczacy o pilke i do tego swietnie podajacy i nie bojacy sie kiwnac - tego nam trzeba w przodzie, bo wydaje mi sie ze Zurawski to sam chce sie przekwalifikowac na srodkowego pomocnika...

Teraz trzeba wierzyc, ze potrafia ograc Szwedow u siebie. A ja, jak zwykle w to wierze:D
rockatansky
Chodzi mi o to, że Ci zawodnicy zgraniają grubą forsę i mają obowiązek grać dobrze (w końcu nazywają się profesjonalistami). Po pierwsze takiej forsy nikt mi nie oferuje nawet, a po drugie skoro znaleźli się w reprezentacji to chyba mamy prawo coś od nich wymagać. Bo jeśli kierować się logiką 'są lepsi ode mnie, czyli są wypas', to praktycznie każda reprezentacja na świecie jest zaj,ebista... Jeśli dany zespół zagra poniżej oczekiwać (nie mówię o Polsce), to chyba mamy prawo go krytykować, a nie ciągle chwalić 'bo sam byś lepiej nie zagrał'...

...mają obowiązek wykazywać się zaangażowaniem, walczyć i wkładać serce ...gdyby kasa załatwiała wszystko, to nasi już by pewnie mieli załatwione miejsce w ME'2004... co do gry to nie do końca się zgodzę, bo ta zależy w dużej mierze od innych czynników... poza tym to nie skoki, to drużyna i trzeba ją motywować jako pewną całość i każdego z osobna... jeśli drużyna gra słabo i zawodnicy to czują, to wpływa to negatywnie na każdego członka drużyny i ten proces trudno odwrócić...
...mnie najbardziej martwi, że nasi nie strzelili więcej bramek, bo sytuacje przecież były...
...jestem też ciekaw jak zagrałby Szymkowiak ze Świerczewskim (kiedy jeszcze grał, nie grywał) w drugiej linii...
Sarni

...mają obowiązek wykazywać się zaangażowaniem, walczyć i wkładać serce ...gdyby kasa załatwiała wszystko, to nasi już by pewnie mieli załatwione miejsce w ME'2004... co do gry to nie do końca się zgodzę, bo ta zależy w dużej mierze od innych czynników... poza tym to nie skoki, to drużyna i trzeba ją motywować jako pewną całość i każdego z osobna... jeśli drużyna gra słabo i zawodnicy to czują, to wpływa to negatywnie na każdego członka drużyny i ten proces trudno odwrócić...
...mnie najbardziej martwi, że nasi nie strzelili więcej bramek, bo sytuacje przecież były...
...jestem też ciekaw jak zagrałby Szymkowiak ze Świerczewskim (kiedy jeszcze grał, nie grywał) w drugiej linii...

Nie chodzi mi do cholerci o kasę, tylko o to, że teksty typu 'sam byś lepiej nie zagrał' są po prostu debilne, bo jaki jest sens porównywania zwykłego człowieka do zawodnika który po prostu powinien grać na maksimum swoich umiejętności, a te mamy dużo większe niż pokazali nasi piłkarze - pamiętasz jak grała reprezentacja za Engela ? I jeden Boniek wszystko zepsuł...
rockatansky
Nie chodzi mi do cholerci o kasę, tylko o to, że teksty typu 'sam byś lepiej nie zagrał' są po prostu debilne, bo jaki jest sens porównywania zwykłego człowieka do zawodnika który po prostu powinien grać na maksimum swoich umiejętności, a te mamy dużo większe niż pokazali nasi piłkarze - pamiętasz jak grała reprezentacja za Engela ? I jeden Boniek wszystko zepsuł...

...w tekście "sam byś lepiej nie zagrał" jest odrobina prawdy - wiele osób krytykuje reprezentacje w sposób bezmyślny, często nie potrafiąc sprecyzować co było źle, mówią "drali tragicznie", "wszystkich bym wyrzucił i postawił na młodzież" ...słysząc słowa Szaranowicza po MŚ, że trzeba postawić na młodzież, która będzie walczyć itp. a później po meczach kontrolnych, że może trzeba postawić na doświadczenie... a może trzeba było w meczu z Portugalią wprowadzić innych zawodników... a może trzeba było pozwolić Engelowi kontynuować jego dzieło? ...bulwersowały mnie szczególnie wypowiedzi po MŚ osób, które oglądały mecze reprezentacji tylko dlatego, że ta grała w MŚ, wcześniej może widzieli jakiś mecz eliminacyjny...
...cholernie mnie denerwuje, jak ktoś mówi, że przegrali, bo im nie zależało, że mają ciepłe posadki w klubach itp. ... możliwe, że z niektórymi piłkarzami tak jest, ale nie wierzę, że ze wszystkimi... poniżej zamieszczam więc listę moich faworytów, którzy wg mnie zaangażowaniem się wykazują i powinni grać w reprezentacji:
...Krzynówek (walczy, walczy, walczy), Szymkowiak, Hajto, Bąk, Dudek (pamiętam łzy w oczach po puszczonych bramkach na MŚ), Żurawski, Olisadebe (nie wierzę, że symuluje)... a Engela nie powinni zwalniać...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.