Forum Psx Extreme: PSX not dead! - Forum Psx Extreme

Skocz do zawartości

Dobra rada

Zanim coś napiszesz, koniecznie przeczytaj regulamin!Regulamin znajdzieszTUTAJNieprzestrzeganie regulaminu może być źródłem wielu Twoich kłopotów!!
  • (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

PSX not dead! Oceń temat: -----

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Kimari

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 22
  • Rejestracja 13-sierpień 04
  • SkądCzęstochowa
  • PSN idRonsoKimari

Napisano 01 styczeń 2008 - 01:45

Kolejny Rok Rownież z PSX :D
Krasze i Ejs Kombaty Mgsy i Finale
Not Det :D
0

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odpowiedzi do tego tematu

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   hdx

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 187
  • Rejestracja 26-październik 05
  • SkądZagłębie
  • GG1942033
  • Tlenhdxx
  • GamerTaghdx PL

Napisano 29 lipiec 2008 - 09:14

Koudelka to bardzo klimatyczna gra, świetna fabuła, grafika (dużo filmików), muzyka oraz dźwięki. Ogólnie bardzo dobra i interesująca gra. Jak najbardziej odpalić.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   kulak4

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 01-kwiecień 05

Napisano 29 lipiec 2008 - 18:46

Ja osobiscie nigdy w "Koudelke" nie gralem, ale w pismach branzowych zbierala sredniutkie recenzje (rzedu 6/10). Jednak sprobowac mozna, nie raz i nie dwa gry dobre byly niedoceniane przez recenzentow...
BTW: Pamietam jeszcze jeden screen z "Koudelki" - gdy glowna bohaterka walczyla z...krzeslami wink.gif.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Look-e

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 0
  • Rejestracja 12-kwiecień 08

Napisano 24 sierpień 2008 - 23:25

Ja na moim plejaku pykam już... 11 lat. Czasami sam się dziwie że on jeszcze nie jest dead, bo nawet przerobiony jest na pirata. Czasami łapie zadyszki i nie czyta płyt, a wtedy na bok go kłade, a jak nadal nie czyta to załączam CD Playera i wrzucam jakąś płytke z muzą i po chwili muzyczki plejek znowu czyta płytki (mój patent smile.gif )
Te wakacje nawet mi przeleciały po hasłem PSX! Pękły mi w łapach wszystkie Megameny i Medievil 2, a nawet HULK i SPAWN (fanfary!). Zaliczyłem na moim szaraczku w tej 11- letniej wędrówce prawie 90 gier. Zasłona milczenia na to ile było oryginałów. W końcu jednak po tych latach skończyłem już prawie wszystkie pozycje jakie mnie interesowały łącznie z crapami pokroju kilku Batmanów (oklaski współczucia mile widziane) i innych komiksowych kaleSON(y)iarzy. Kończe właśnie Ghost In The Shell i po tym został mi ostatni , ten jedyny (oryginalny) METAL GEAR SOLID. Zostawiłem go na sam koniec, najlepszą według mnie grę PSX'a. Ale przed tym mój stary, już siwy dziadek szaraczek odpocznie, bym zaliczył Metal Gear i Metal Gear 2 na emulatorze a potem skończę MGS'a na nim, kończąc moją przygodę z pierwszym PlayStation w jak najlepszym stylu, bo przechodząc moją ukochaną grę. Później schowam PSX'a do kartonu. Nie sprzedam go nikomu, nie wydam, nie wyrzuce. Zostawie na pamiątke pięknie spędzonych chwil. I kiedyś, może za kilka lub kilkadziesiąt lat rozpakuje go i podłącze do starego telewizora z łezką kręcącą się w oku. I nawet wtedy w dobie PlayStation Ileśtam, ten pierwszy PlayStation nie będzie dead.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   otaku84

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 78
  • Rejestracja 04-sierpień 04
  • SkądBydgoszcz
  • PSN idotakuPL

Napisano 16 wrzesień 2008 - 15:50

Witam szanownych graczy.
Szaraczek nie umarl,zyje w moim sercu...Mysl,ze sprzedalem go po kupnie Czarnuli nie daje mi spac po nocach.Mlody bylem,brak dochodow...Dzis,w miare dorosly,posiadajacy wszystkie konsole od Sony,moge z pelna swiadomoscia stwierdzicmza z PSX'em spezilem najpiekniejsze chwile w moim 17-letnim dorobku gracza,,,Dopiero niedawno sobie uswiadomilem,ze to szmat czasu...Wtedy gry mialy ten magnetyzm,piekna fabule,ktora wzruszala,wyciskala lzy...Sam pamietam jak wielokrotnie starsza wchodzile do pokoju,wolajac mnie na obiad,a ja tylko przytakiwalem glowa ukrywajac twarz...Bo kto widzial zeby plakac przy grach...Dzis jak juz mowilem,gram na PS2 i PS3,PSP,ale to nie to samo...Gram zeby grac...Moze z grami jest jak z malzenstwem...Na poczatku jest zarliwa milosc,a pozniej zwykle przyzwyczajenie...Po prostu poznalismy nasze hobby i nie zaskakuje nas jak kiedys...Wiem jedno,ze o kanciatej,szarej konsoli nie zapomne nigdy...O zbudowanym wiatraczku na gorace dni,o tworzonych okladkach na kopie zapasowe z wycinek kupowanych podwojnie numerow PE.Wtedy nie bylo mnie niestety stac na oryginaly...I o moich dwoch skarbach,ktore to zrobilem w szkole na warsztatach...Dwie piekne szkatulki z recznie wyrzezbionym logo Playstation i Tekken 3,zachowujac kolorystyke i podobienstwo dobrania oklein...Do dzis pamietam mine nauczyciela i kolegow z klasy...Patrzyli na mnie jak na jakiegos aliena...Ale co tam,szkatuly zdobia moj pokoj do dzisiejszego dnia...Jak to jest,ze konsola moze wywrzec takie uczucia,natchnienie... To byly piekne chwile;')
Dzis tylko jednego zaluje...Sprzedazy Szaraczka...Mojego kochanego kompana...Mysl o tym nie daje mi spac po nocach.W koncu postanowilem ze kupie PSX'a z allegro i pogram w moje stare gry...Ich nie sprzedalem na szczescie,a mam ich grubo ponad 200.Trzeba kiedys skonczyc te wspaniale RPGi.Niestety to nie bedzie moj szaraczek,ale zaopiekuje sie nim jak swoim...W koncu pokaze dziewczynie jak powstala moja historia...Historia czlowieka.ktory gra od 17 lat...
Pewnie zostane wysmiany za ten tekst,ale co tam.Chcialem sie podzielic z Wami moja przygoda z niesmiertelnym PSX'em...Milego trwania przy szarej maszynce marzen:]
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   papi

• Ikona
  • Grupa born to fit
  • Postów 29
  • Rejestracja 30-grudzień 05
  • SkądLądek Zdrój
  • GG2953467

Napisano 21 październik 2008 - 01:34

Nikt cie nie będzie jechał smile.gif szczerze to sam lubię czytać takie wynurzenia. Należę do grona tych osób które twierdzą że gry za czasów PSX'a miały zupełnie innego "ducha" w sobie i większe pokłady miodności, może to kwestia wieku. Im człowiek starszy tym innaczej podchodzi do tematyki growej. Jednak sentyment mam największy do tamtej konsoli. Cała otoczka wokół giercowania była taka magiczna. tytuły były trudniej osiągalne, kasę trzeba było żulic od starych, ale przeżycia były nieziemskie. Obecnie gram na ps2 i to już nie to samo, co nie znaczy że nie czerpie przyjemności z grania. PSX gdzieś tam leży w kartonie i czeka na odświeżenie starych czasów.
0

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Don_Pedro

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 64
  • Rejestracja 16-lipiec 05
  • SkądCzerwonak
  • GG5719123

Napisano 14 listopad 2008 - 15:55

Witam

Jestem kolekcjonerem konsol PlayStation, niedawno postanowilem zakupic szaraka w idealnym stanie - problem jednak w tym, ze konsola pochodzi z Wielkiej Brytanii i dodatkowo nie dostalem z nia przewodu zasilajacego. Na szczescie dysponuje takim kablem, ale poki co sprzetu nie podlaczam, poniewaz mam pewne obawy, ze sprzet po podlaczeniu sie "spali". Czy to prawda? Jesli tak to jak temu zaradzic. Prosze o szybka odpowiedz! Z gory dziekuje!
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   kulak4

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 01-kwiecień 05

Napisano 14 listopad 2008 - 18:04

Ja sam kupiłem kiedyś PSOne z U.K. i jedyne, co musiałem zrobić przed podłączeniem do "polskiego" kontaktu, to zakup konwertera do wtyczki (jak wiadomo w Wielkiej Brytanii mają inne gniazdka). Z tego co pamiętam, to wszystko było w porządku.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   genetyk@

• Ikona
  • Grupa Wyrzutki
  • Postów 59
  • Rejestracja 07-październik 07
  • SkądKraków
  • GG7408519
  • Tlentam gdzie ja
  • GamerTagszymitsu
  • PSN idbez hasła

Napisano 18 listopad 2008 - 08:50

CYTAT(Don_Pedro @ 14 11 2008, 15:55) Wyświetl post
Witam

Jestem kolekcjonerem konsol PlayStation, niedawno postanowilem zakupic szaraka w idealnym stanie - problem jednak w tym, ze konsola pochodzi z Wielkiej Brytanii i dodatkowo nie dostalem z nia przewodu zasilajacego. Na szczescie dysponuje takim kablem, ale poki co sprzetu nie podlaczam, poniewaz mam pewne obawy, ze sprzet po podlaczeniu sie "spali". Czy to prawda? Jesli tak to jak temu zaradzic. Prosze o szybka odpowiedz! Z gory dziekuje!

spokojnie dokup przewod zasilajacy w pl, nic sie nie stanie. bez obaw

0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Tomaszek88

• Ikona
  • Grupa Wyrzutki
  • Postów 7
  • Rejestracja 22-październik 06

Napisano 18 listopad 2008 - 11:20

@Don_Pedro - spokojnie kupuj i graj smile.gif

Ja pamiętam jak jakoś ponad rok temu wyciągnęłem kolekcje PSXa + skład 50 gierek. Niby posiadałem wtedy i mocny PC i PS2 ale PSX wciągną mnie na prawie że miesiąc szarpiąc płytki jak leciało. Teraz w sumie żałuje że sprzedałem całą kolekcję za grosze...

Niby w dobie Nextgen popyt jest ostry na nowości wszelakie ale znam masę osób co woli wydać kasę na PSXa lub DC co by pograć i powspominać sobie stare czasy i długie sesje w Diablo z kumplem wink.gif To jest moc! Niebawem nabędę nowego PSXa smile.gif
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Rafael_Sorel

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • Rejestracja 10-grudzień 05
  • SkądSłupsk
  • GG1673689

Napisano 07 grudzień 2008 - 00:14

Też jestem kolekcjonerem ale zbieram każdy model który się ukazał SCPH.....i pokolei

0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   Dreamcaster

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 60
  • Rejestracja 17-lipiec 05
  • SkądLodz
  • GG7709892
  • Tlensamuel666

Napisano 07 grudzień 2008 - 00:41

Pochwal się fotką jak wyrwiesz specjalne modele ;-)

0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Rafael_Sorel

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • SkądSłupsk
  • GG1673689

Napisano 08 grudzień 2008 - 22:32

SPox wink.gif ale pochwal się fotką a nie wypisanymi modelami
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   Mune

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 0
  • Rejestracja 20-listopad 07

Napisano 26 marzec 2009 - 13:51

No nie powiem, miło się czyta wasze posty smile.gif Mówicie dokładnie o tym, co od jakiegoś czasu kołacze mi się w sercu - PSX NOT DEAD! Mój wierny staruszek SCPH-7502 (jak ktoś na forum napisał) stracił rączki - to znaczy port padów odmówił posłuszeństwa. Myśle: "Spoko. Mam PS2. Pogram sobie W FFVII na niej!". A tu klops. Czarnula rysuje płyty. Na oryginalnym egzemplarzu Finala mam wyrżnięte przez konsolę okręgi. Pomyślałem: "Gry na PSX dla PSX'a!". Jak pomyślałem, tak zrobiłem i kupiłem PS one. Czekam na dowóz.

Playstation to niekończąca się przygoda. Na zawsze ta konsola będzie stała u mnie w domu. Używana, czy zakurzona, ale będzie!
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   ChevChelios

• Ikona
  • Grupa Wyrzutki
  • Postów 339
  • Rejestracja 03-październik 05
  • SkądKatowice

Napisano 29 marzec 2009 - 19:43

Eh nie robi się już takich gier - http://www.youtube.c...feature=related jedno z zakończeń po których siedziałem ze szczeną na podłodze, za każdym razem gdy kończyłem grę. (około 50 razy jak nic)
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   Nitrom

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 74
  • Rejestracja 07-czerwiec 04

Napisano 30 marzec 2009 - 01:23

moj pierwszy czytaj maj 98 scph 1002 niestety nie przezyl, choc do dzis mam model 5XXX.. Na pewno nie umarł, zwłaszcza jak ktoś nie grał nigdy, to by się nie zawiódł. apropo poważnie zastanawiam się nad kupnem dreamcasta, nigdy nie miałem z nim "kontaktu"
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Rafael_Sorel

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • SkądSłupsk
  • GG1673689

Napisano 31 marzec 2009 - 21:10

Polecam to tak jakbyś kupił next=gena wink.gif szczególnie jak nie miałes z nim doczynienia

Użytkownik Rafael_Sorel edytował ten post 31 marzec 2009 - 21:12

0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   famas_kg

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 5
  • Rejestracja 08-grudzień 07
  • SkądKołobrzeg

Napisano 23 lipiec 2009 - 18:48

Ja posiadam do dzisiaj swoją SCPH-5502, niestety nie kręci płyt, jak mogę ją zregenerować, ponieważ gry, które teraz oferują Nam, Graczom ludzie z branży niestety ale nie pociągają mnie tak jak tamte. Ehhh...pamiętne czasy przy Finalu 7 czy RE2 i niezapomniany Vagrant Story. Teraz szukam czegoś podobnego w tym klimacie, mimo, że nie gustuję w takich grach, to na PSX wywierały na mnie taki wpływ i zachowanie, że odkleić się od telewizora czy kładzenie się spać o 6 aby o 7 wstać do szkoły, to teraz jest niemożliwe. Pamiętacie THPS 2 czy potyczki z kumplami w Tekken'a 3, że o ISS już nie wspomnę? Muszę ożywić Szaraka, bez dwóch zdań, jestem mu to dłużny!
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   CoATI

• Grupa Senior Member
  • Postów 1120
  • Rejestracja 31-maj 05
  • SkądUstroń
  • GG7299835
  • Tlencoati@o2.pl
  • PSN idCoatiXan

Napisano 24 lipiec 2009 - 11:04

ma/mial ktos PSX'a w wersji Net Yaroze?
0

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   Kiziek

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 8
  • Rejestracja 09-czerwiec 09
  • SkądSzczawno-Zdrój/Wałbrzych
  • GG10010230
  • PSN idKiziek

Napisano 27 lipiec 2009 - 07:28

Ja swojego sprzedałem przy zakupie ps2, teraz żałuję. PS2 leży i się kurzy na PS3 nie ma nic ciekawego (jest parę wyjątków).
Nie mogę pograć w Xenogearsa i Chrono Crossa, a to boli strasznie. Kiedyś to siekierą od konsoli byście mnie nie oderwali, a teraz wrzucam quit game i idę spać. Klimat gier z PS1 był niepowtarzalny i na żadnej konsoli już tego nie powtórzą, chyba że porobią remake-i biggrin.gif
Wbijam na aukcje i zobaczę czy wyrwę szaraczka w dobrym stanie biggrin.gif
0

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   Finch

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 06-kwiecień 08

Napisano 27 lipiec 2009 - 22:22

No, a ja w końcu swojego szaraka doprowadziłem do stanu używalności. Wymiana lasera na nowy sprawiła, że konsolka zmartwychwstała :-)
0

• (4 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4