PSX not dead!
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 29 lipiec 2008 - 18:46
BTW: Pamietam jeszcze jeden screen z "Koudelki" - gdy glowna bohaterka walczyla z...krzeslami
Napisano 24 sierpień 2008 - 23:25
Te wakacje nawet mi przeleciały po hasłem PSX! Pękły mi w łapach wszystkie Megameny i Medievil 2, a nawet HULK i SPAWN (fanfary!). Zaliczyłem na moim szaraczku w tej 11- letniej wędrówce prawie 90 gier. Zasłona milczenia na to ile było oryginałów. W końcu jednak po tych latach skończyłem już prawie wszystkie pozycje jakie mnie interesowały łącznie z crapami pokroju kilku Batmanów (oklaski współczucia mile widziane) i innych komiksowych kaleSON(y)iarzy. Kończe właśnie Ghost In The Shell i po tym został mi ostatni , ten jedyny (oryginalny) METAL GEAR SOLID. Zostawiłem go na sam koniec, najlepszą według mnie grę PSX'a. Ale przed tym mój stary, już siwy dziadek szaraczek odpocznie, bym zaliczył Metal Gear i Metal Gear 2 na emulatorze a potem skończę MGS'a na nim, kończąc moją przygodę z pierwszym PlayStation w jak najlepszym stylu, bo przechodząc moją ukochaną grę. Później schowam PSX'a do kartonu. Nie sprzedam go nikomu, nie wydam, nie wyrzuce. Zostawie na pamiątke pięknie spędzonych chwil. I kiedyś, może za kilka lub kilkadziesiąt lat rozpakuje go i podłącze do starego telewizora z łezką kręcącą się w oku. I nawet wtedy w dobie PlayStation Ileśtam, ten pierwszy PlayStation nie będzie dead.
Napisano 16 wrzesień 2008 - 15:50
Szaraczek nie umarl,zyje w moim sercu...Mysl,ze sprzedalem go po kupnie Czarnuli nie daje mi spac po nocach.Mlody bylem,brak dochodow...Dzis,w miare dorosly,posiadajacy wszystkie konsole od Sony,moge z pelna swiadomoscia stwierdzicmza z PSX'em spezilem najpiekniejsze chwile w moim 17-letnim dorobku gracza,,,Dopiero niedawno sobie uswiadomilem,ze to szmat czasu...Wtedy gry mialy ten magnetyzm,piekna fabule,ktora wzruszala,wyciskala lzy...Sam pamietam jak wielokrotnie starsza wchodzile do pokoju,wolajac mnie na obiad,a ja tylko przytakiwalem glowa ukrywajac twarz...Bo kto widzial zeby plakac przy grach...Dzis jak juz mowilem,gram na PS2 i PS3,PSP,ale to nie to samo...Gram zeby grac...Moze z grami jest jak z malzenstwem...Na poczatku jest zarliwa milosc,a pozniej zwykle przyzwyczajenie...Po prostu poznalismy nasze hobby i nie zaskakuje nas jak kiedys...Wiem jedno,ze o kanciatej,szarej konsoli nie zapomne nigdy...O zbudowanym wiatraczku na gorace dni,o tworzonych okladkach na kopie zapasowe z wycinek kupowanych podwojnie numerow PE.Wtedy nie bylo mnie niestety stac na oryginaly...I o moich dwoch skarbach,ktore to zrobilem w szkole na warsztatach...Dwie piekne szkatulki z recznie wyrzezbionym logo Playstation i Tekken 3,zachowujac kolorystyke i podobienstwo dobrania oklein...Do dzis pamietam mine nauczyciela i kolegow z klasy...Patrzyli na mnie jak na jakiegos aliena...Ale co tam,szkatuly zdobia moj pokoj do dzisiejszego dnia...Jak to jest,ze konsola moze wywrzec takie uczucia,natchnienie... To byly piekne chwile;')
Dzis tylko jednego zaluje...Sprzedazy Szaraczka...Mojego kochanego kompana...Mysl o tym nie daje mi spac po nocach.W koncu postanowilem ze kupie PSX'a z allegro i pogram w moje stare gry...Ich nie sprzedalem na szczescie,a mam ich grubo ponad 200.Trzeba kiedys skonczyc te wspaniale RPGi.Niestety to nie bedzie moj szaraczek,ale zaopiekuje sie nim jak swoim...W koncu pokaze dziewczynie jak powstala moja historia...Historia czlowieka.ktory gra od 17 lat...
Pewnie zostane wysmiany za ten tekst,ale co tam.Chcialem sie podzielic z Wami moja przygoda z niesmiertelnym PSX'em...Milego trwania przy szarej maszynce marzen:]
Napisano 21 październik 2008 - 01:34
Napisano 14 listopad 2008 - 15:55
Jestem kolekcjonerem konsol PlayStation, niedawno postanowilem zakupic szaraka w idealnym stanie - problem jednak w tym, ze konsola pochodzi z Wielkiej Brytanii i dodatkowo nie dostalem z nia przewodu zasilajacego. Na szczescie dysponuje takim kablem, ale poki co sprzetu nie podlaczam, poniewaz mam pewne obawy, ze sprzet po podlaczeniu sie "spali". Czy to prawda? Jesli tak to jak temu zaradzic. Prosze o szybka odpowiedz! Z gory dziekuje!
Napisano 18 listopad 2008 - 08:50
Jestem kolekcjonerem konsol PlayStation, niedawno postanowilem zakupic szaraka w idealnym stanie - problem jednak w tym, ze konsola pochodzi z Wielkiej Brytanii i dodatkowo nie dostalem z nia przewodu zasilajacego. Na szczescie dysponuje takim kablem, ale poki co sprzetu nie podlaczam, poniewaz mam pewne obawy, ze sprzet po podlaczeniu sie "spali". Czy to prawda? Jesli tak to jak temu zaradzic. Prosze o szybka odpowiedz! Z gory dziekuje!
spokojnie dokup przewod zasilajacy w pl, nic sie nie stanie. bez obaw
Napisano 18 listopad 2008 - 11:20
Ja pamiętam jak jakoś ponad rok temu wyciągnęłem kolekcje PSXa + skład 50 gierek. Niby posiadałem wtedy i mocny PC i PS2 ale PSX wciągną mnie na prawie że miesiąc szarpiąc płytki jak leciało. Teraz w sumie żałuje że sprzedałem całą kolekcję za grosze...
Niby w dobie Nextgen popyt jest ostry na nowości wszelakie ale znam masę osób co woli wydać kasę na PSXa lub DC co by pograć i powspominać sobie stare czasy i długie sesje w Diablo z kumplem
Napisano 26 marzec 2009 - 13:51
Playstation to niekończąca się przygoda. Na zawsze ta konsola będzie stała u mnie w domu. Używana, czy zakurzona, ale będzie!
Napisano 29 marzec 2009 - 19:43
Napisano 30 marzec 2009 - 01:23
Napisano 23 lipiec 2009 - 18:48
Napisano 27 lipiec 2009 - 07:28
Nie mogę pograć w Xenogearsa i Chrono Crossa, a to boli strasznie. Kiedyś to siekierą od konsoli byście mnie nie oderwali, a teraz wrzucam quit game i idę spać. Klimat gier z PS1 był niepowtarzalny i na żadnej konsoli już tego nie powtórzą, chyba że porobią remake-i
Wbijam na aukcje i zobaczę czy wyrwę szaraczka w dobrym stanie

Logowanie