Jaką grę wybrać? v.2
Napisano 01 styczeń 2008 - 02:47
Platformówki : Ratchet and Clank i Jak and Daxter (warto rozpocząć od pierwszych części).
Obowiązkowo GTA : San Andreas, dużo nie trzeba mówić, wiele godzin grania na wysokim poziomie.
Któraś część Tony Hawka to chyba też dobry wybór, jeśli lubisz gierki sportowe, a niekoniecznie chcesz grać tylko w sporty drużynowe.
God of War : przedstawiciel gatunku, który powstał właściwie w czasach PS2, świetna slashero-platformówko-przygodówka, z bardzo dobrą grafiką i niesamowitą muzyką oraz bardzo fajnym mitologicznym klimatem.
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 26 styczeń 2008 - 21:51
Nowej tak, z resztą to nic dziwnego bo ta gra ma ponad 6 lat. Na szczęście na Allegro można znaleźć używane egzemplarze w całkiem przyzwoitym stanie.
Napisano 05 luty 2008 - 19:08
a unreal jakos mi nie podszedl wcale, kiepski framerate, po czesci autocelowanie (nie wiem czy da sie wylaczyc), kiepska grafa i ogolnie mniejsza frajda podczas grania w kilka osob
Napisano 05 luty 2008 - 20:12
Quake III natomiast choć sam w sobie (IMO) gorszy od UT jako FPS, na PS2 prezentuje się znacznie lepiej, z bardzo ładną i płynną grafiką, sporą ilością map i opcji oraz także znośnym sterowaniem.
Tym samym kwestią jest czy chcesz sobie powalczyć samotnie z botami czy też ze znajomymi. W przypadku tego drugiego raczej odpuściłbym sobie UT na rzecz QIII.
Napisano 09 luty 2008 - 09:54
Do niedawna pewniakiem był SSX ale teraz chyba kupię PES5 i poczekam na RE4.
Na SSXa jeszcze przyjdzie czas (trójkę muszę wreszcie wymęczyć na 100%).
Kiedy wogóle wychodzi On Tour?
SSX On Tour wychodzi24 Października w USA. Europa nieco później. Najbardziej z tych gier brałbym RE4.
SSX fajna gra
Napisano 09 luty 2008 - 21:06
Choć za symulatorami / arcade'owymi strzelankami nie przepadam to SL uważam za jedną z najlepszych gier na PS2. Z gier akcji to w ogóle najlepszą. Głównym tego czynnikiem jest świetne udźwiękowienie (muzyka i komunikaty radiowe), ciekawe postacie i fabuła (coś czego brak pozostałym Ace Combatom) oraz duża ilość różnorodnych i naprawdę interesujących misji (czego to tu nie ma).
Gra na długie godziny z niemałym replay value.
Pozostałe Ace Combaty nie są złe ale brak im klimatu i ogólnego rozmachu, który posiada SL. Ace Combat 4 sprawia wrażenie lekko wolniejszego a fabuła jest tutaj dla zasady - nic interesującego. Belkan War natomiast jest jakby krokiem w tył w stosunku do SL, gdzie pozbawiają nas eskadry dając tylko jednego skrzydłowego, fabuła jest mało porywająca a wszelkie misje wrzucone są jakby na siłę. A w obu tych grach zadań też nie ma tak dużo jak w SL.
IMO pozycja, którą trzeba sprawdzić, nawet jeśli ma się opory do arcade'owych symulatorów.
Użytkownik Suavek edytował ten post 09 luty 2008 - 21:07
Napisano 13 luty 2008 - 10:30
Tu mocą jest mistyka, stwory, wilki, dinazaury, Samotność ekslporacji:D:D:D i genialne zagadki
Dokładnie jak w pierwszych częściach TR na PSX'a. I taki powinien być Tomb Raider, i basta. Żadnych nowoczesnych lokacji jak w Angel of Darkness, żadnej komunikacji przez radio jak w Legend.
Mnie też Anniversary oczarowało. Do tego stopnia że po lokacjach poruszam się tylko chodząc, nie biegam- po to żeby grało się dłużej i żebym zdążył nadelektować się tym artyzmem. Gra jest przepiękna a klimat rzeczywiście miażdży (gdy usłyszałem remix znajomej melodii w menu głównym to aż mi się łezka w oku zakręciła). Szczególnie Egipt wymiata, kojarzy mi się z moją ulubioną częścią (The Last Revelation). Zagadki są w sam raz, dość złożone i niebanalne (fizyka!), ale zaciąć się trudno.
Gra się bardzo przyjemnie, sterowanie jest idealne a Lara pięknie animowana. Bonusów moc, sekretów masa- dla mnie wypas. Jedyne do czego się mogę przyczepić- jednak Anniversary cierpi na syndrom dzisiejszych gier: co ta za checkpointy co kilka kroków? Co to za odnawianie energii? Czemu półki do których można się dostać są tak dobrze widoczne? Walka ze zwierzakami jest super, ale czemu skoro gram na hardzie będąc w połowie gry nie użyłem jeszcze żadnej apteczki? Za łatwo, oj zdecydowanie za łatwo, przydałby się hardkor jak za dawnych lat. No i chyba jednak za krótko- 14, 15 godzin. Chciałoby się przynajmniej 30.
Gra na 9+ jak dla mnie.
Dodam jeszcze że zakończenie jest troche z du.py, i ostatni level wraz z ostatnim bossem troche mnie rozczarował. Co nie zmienia faktu że to jedna z najlepszych i najładniejszych przygodówek na PS2- ja bawiłem się lepiej niż przy GoW. Atakuj śmiało, tym bardziej że w empiku można dorwać edycję kolekcjonerską za jedyne 80 PLN.
Użytkownik White edytował ten post 13 luty 2008 - 10:35
Napisano 13 luty 2008 - 17:00
Napisano 13 luty 2008 - 22:43
Plusy piątki :
przede wszystkim strzały - miód .
bramkarze - w szóstce i 2008 to jakieś ciecie z okręgówki , błąd za błedem , masakra . W piątce na powtórkach parady to miód
grafa - mam w tej chwili wszystkie części i najlepiej wypada piątka . W szóstce i 2008 powtórki akcji to kaszana straszna !!!
piątka jest bardziej nastawiona na obronę niż na atak co dla mnie jest plusem . Brak hokejowych wyników .
gameplay moim zdaniem rozp....ala wszystko co powstało w kwestii piłki kopanej . Kopara opada i tyle
A teraz podobno dla niektórych wielki minus piątki : częste faule . Trzymając w obronie cały czas iksa będziesz miał kilkanaście fauli w meczu . Nie mówiąc już gdy dodasz do tego kwadrat no i wślizgi to robi się niezła sieczka . Ale ..... można z tym żyć a z czasem nauczyć się jak unikać fauli . W szóstce i 2008 moim zdaniem jest przeginka w drugą stronę bo mecze rozgrywane są często bez ani jednego faulu !!! Faule to esencja futbolu panowie i bez nich to nie piłka nożna tylko szachy !!! Osobiście nie zwracam uwagi na ilość fauli w meczu bo one są częścią widowiska pod tytułem piłka nożna i tyle .
Minusem piątki mogłoby być też to że składy już jakby nieaktualne ale w w PES 2008 składy drużyn robił jakiś japoniec który wie co to piłka nożna bo widział to coś raz w telewizji . Co powiecie na to : Drogba nie w pierwszym składzie , Evra na pomocy , Terry na ławie , atak MU - Giggs , Arsenal z jednym napastnikiem - Van Persie . Adebayor ława . A to tylko cztery angielskie drużyny . (pipi)a a co z resztą !!!!!!!!! A więc kupuję grę i zaczynam od edycji składów . SKANDAL .
A na koniec o tajemniczych przenikaniach i randomie : piszą o tym na forum jacyś fanatycy turniejów , frustraci którzy chcą być najlepsi na świecie i gra dla nich to koszmar , nerwy , frustracja .
NAJWIęKSZY RANDOM I PRZENIKANIE JEST W PRAWDZIWYCH MECZACH PIłKARSKICH . POOGLąDAJCIE W TELEWIZJI - POLECAM .
Użytkownik malin1976 edytował ten post 13 luty 2008 - 23:02

Logowanie