- (23 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Aktualnie ogladam bieżące wrażenia z niekoniecznie nowych serii
- (23 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 23 styczeń 2008 - 20:53
Dajcie jakiś cynk.
I jeszcze jedno. Zaczałem oglądac odświerzonego Hellsinga w wersji Ultimate. Czy poza epizodem 3 wyjda kolejne czy na tym się zakończyło?
Użytkownik Jakim edytował ten post 23 styczeń 2008 - 20:55
Napisano 23 styczeń 2008 - 22:05
Naruto,Bleach,Berserk(zakonczenie masakryczne o.O ),Onizuka,Shakugan no Shana,Golden Boy(genialne xDDD),Gantz,Hellsing,D-Gray man,Death Note.Wlasciwie zaczyna mi brakowac pomyslow na ogladanie,bo nie wiem co dobre jeszcze zostalo, teraz sie wzialem za Darker Than Black(niezle sie zapowiada).
Użytkownik Ader edytował ten post 23 styczeń 2008 - 22:06
Napisano 30 styczeń 2008 - 09:54
Napisano 30 styczeń 2008 - 13:42
Dajcie jakiś cynk.
I jeszcze jedno. Zaczałem oglądac odświerzonego Hellsinga w wersji Ultimate. Czy poza epizodem 3 wyjda kolejne czy na tym się zakończyło?
Anime od 4-13 tomu jak dobrze pamietam, warte dodania jest również to że pare ważnych watków z mangi zostało pominietych badz tez uproszczonych. Manga Berserka to o wiele dłuzsza seria ale historia opowiedziana w anime to jeden zamkniety rozdział (Dla mnie najlepszy). Również polecam
Napisano 30 styczeń 2008 - 17:50
Manga na chwilę obecną ma powyżej 30 tomów. Porównując historię papierową z animowaną widoczny jest jeden fakt, manga jest mroczniejsza, a i więcej krwi się przelewa. Anime kończy się w miejscu, który jest doskonałym punktem wyjścia dla następnego sezonu, które pewnie w przyszłości powstanie (chociaż brakuje tutaj jednej kluczowej postaci i z tym może być problem). Pamiętam, że ze dwa lata temu pojawiła się plotka, jakoby miał postać sezon drugi. Miura (autor mangi) skomentował to śmiechem i powiedział, że manga tak naprawdę jeszcze się nie zaczęła O.o
Aha, istnieje gra na ps2, która jest luźną adaptacją następnych tomów mangi. Niestety całosc jest po japońsku, a rozgrywka na dłuższą metę nuży. Warto mieć na uwadze "kozacki" opening i wstawki FMV. TUTAJ możecie go obejrzeć.
Napisano 15 marzec 2008 - 23:16
Użytkownik Figaro edytował ten post 15 marzec 2008 - 23:18
Napisano 19 marzec 2008 - 22:04
Użytkownik Belcoot edytował ten post 19 marzec 2008 - 22:04
Napisano 20 marzec 2008 - 17:22
Który najlepszy? Zależy czego szukasz i czego oczekujesz. Osobiście wychwalać zawsze będę Gundam 0080 - sześcioodcinkowa OVA, w której walki mechów są tylko uzupełnieniem, a fabuła i występujące postaci naprawdę potrafią utkwić w pamięci. No i genialne wzruszające zakończenie.
Podobnie 08th MS Team, OVA 13 odcinkowa (jeśli dobrze pamiętam), trochę więcej potyczek mechów ale historia bardzo realistycznie (jak na anime mecha) przedstawiona.
Aktualnie dobiega koniec emisji pierwszego sezonu Gundam 00, który w moim odczuciu ma szanse zyskać sobie miano najlepszej serii TV Gundama. Opisywałem go zdaje się w innym topicu gdzieś na forum.
Jeśli oczekujesz czegoś w miarę znośnego, nie ultra-ambitnego ale zarazem przyzwoitego i efektownego to mogę polecić Gundam Seed (nie Seed Destiny!). Ot taka mieszanka gatunkowa z niezłymi postaciami, ładną oprawą audiowizualną (szczególnie audio) i ciekawą, wielowątkową fabułą. A i akcji nie zabraknie.
Fani Dragonballów, Naruto i innych naiwnych nawalanek mogą sięgnąć po G Gundam - mimo, iż śmieszą mnie wszelkie kule energii wystrzeliwane przez bohaterów (a co tu dopiero mechy) i inne zabawne techniki to tym anime byłem bardzo pozytywnie zaskoczony.
No i oczywiście klasyki, takie jak Mobile Suit Gundam czy Zeta Gundam, które choć mogą zniechęcić wielu dzisiejszych widzów przez swoją wiekową formę, to prezentują naprawdę wysoki poziom pod niemal każdym względem. Szczególnie Zeta. Jeśli masz opory do oglądania serii po 50 odcinków to warto sięgnąć chociaż po filmy kompilacyjne serii - te uważam za bardzo dobre.
Tak czy inaczej od Winga radzę trzymać się z daleka. Crap i tyle.
Użytkownik Suavek edytował ten post 20 marzec 2008 - 17:23
Napisano 20 marzec 2008 - 17:26
Wing jest taki sobie, uważany za jedną z najgorszych serii.
Użytkownik mario87 edytował ten post 20 marzec 2008 - 17:27
Napisano 20 marzec 2008 - 17:29
Że też musiałem właśnie wybrać najgorszą serie. Trudno, ale 2 ep ktory mam na dysku tez czeknę.
Jestem po 20 epach Welcome to the NHK i myslę ze dobre anime. Zostały już tylko 4 epy
Użytkownik Figaro edytował ten post 20 marzec 2008 - 17:31
- (23 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie