Skocz do zawartości


Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

PC Hardware - problemy


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
802 odpowiedzi w tym temacie

#41

  • Goście

Napisano 06 August 2009 - 17:19

http://www.cpuid.com/cpuz.php
  • 0




#42 Soul

Soul
  • Użytkownicy
  • 4857 postów

Napisano 06 August 2009 - 17:22

Dzięki Ziomuś. piwo.gif

Dobra widzę że mam dwie kości po 512 (ale balas) i do tego ich częstotliwość to 332,5 MHz, moja pytanie brzmi czy jak kupie pamięć która jest taktowana 667/800Mhz to czy będzie ona działać sprawnie z moim laptopem? Pytanie drugie mam dwa sloty na płycie głównej, czy może być jedna stara + ta nowa wpięte w tym samym czasie ?

Użytkownik Soul edytował ten post 06 August 2009 - 17:27

  • 0

#43 Mastah

Mastah

    Push it to the Limit

  • GSR
  • 738 postów
  • Skądkondominium rosyjsko-niemieckie pod żydowskim zarządem powierniczym
  • GamerTagMastah27
  • PSN IDMastah

Napisano 07 August 2009 - 11:20

CYTAT(Gooralesko @ 29 07 2009, 17:15) Wyświetl post
Raczej HDD. Jak masz możliwość to sprawdź na innym dysku. Lub weź swój do znajomego. Najpierw na nim wyczyść jedną partycję i podłąćz do kompa kolegi. Zainstaluj windę i podziałaj chwilę by sprwdzić czy takie odgłosy lub zawiechy występują.


Ta, to twardziel był. O dziwo całkiem nie padł, bo dzisiaj rano udało mi się już część danych skopiować na nowy dysk, więc na całe szczęście ta 2tygodniowa przerwa oznaczała tylko wydanie $$$ na części, a nie płacz i zgrzytanie zębów z powodu utraty danych, uff.

  • 0

#44 Lukas_AT

Lukas_AT
  • Użytkownicy
  • 1773 postów
  • GG4640398
  • SkądPoznań

Napisano 15 August 2009 - 02:59

Mam problem ze słuchawkami. Od kilku dni dźwięk mam zniekształcony w dodatku cichszy. I to występuje w różnym stopniu, raz mocniej, raz mniej. W dodatku jak poruszam kablem to dźwięk potrafi się zrobić normalny. Na kablu nie widać z zewnątrz żadnych uszkodzeń. Gdzie może tkwić problem? W środku kabla czy głośniki padły jakoś?
  • 0

#45 ksztyrix

ksztyrix
  • Wyrzutki
  • 2037 postów

Napisano 20 August 2009 - 09:25

Może ktoś pomóc. Instaluje kartę sieciową, mam ją w menadżerze urządzeń, ale jak chcę zainstalować sterowniki windows nic nie znajduje. Ściągnęłem stery ze strony producenta, pokazuje windowsowi skąd ma je zainstalować a on ich nie widzi. O co kaman?

Ok, już se dałem rade.

Użytkownik ksztyrix edytował ten post 20 August 2009 - 10:11

  • 0

#46

  • Goście

Napisano 20 August 2009 - 11:08

CYTAT(Lukas_AT @ 15 08 2009, 03:59) Wyświetl post
Mam problem ze słuchawkami. Od kilku dni dźwięk mam zniekształcony w dodatku cichszy. I to występuje w różnym stopniu, raz mocniej, raz mniej. W dodatku jak poruszam kablem to dźwięk potrafi się zrobić normalny. Na kablu nie widać z zewnątrz żadnych uszkodzeń. Gdzie może tkwić problem? W środku kabla czy głośniki padły jakoś?



skoro ruszając kablem zmienia się dźwięk, tzn że albo kabel albo wtyczka padnięta. Pewnie coś się ukruszyło.
  • 0

#47 Reiko

Reiko
  • Użytkownicy
  • 765 postów
  • Skądsztryms

Napisano 20 August 2009 - 11:42

http://mpassion.word...tyku-typu-jack/
  • 0

#48 Toshirou

Toshirou
  • Wyrzutki
  • 1080 postów

Napisano 16 September 2009 - 07:29

Witam.

Zakupiłem używany komputer, którego config to:

E4400 2x2Ghz
Gigabyte GA-946-S3
GeForce 9600GT
4GB DDR2
Cooler Master Real Power 450W

Mój problem polega na tym, że podczas grania w część gier (Guitar Hero World Tour, NFS: Shift i kilka innych) gry zacinają się na kilka sekund (nawet jak w ustawieniach mam wszystko na LOW). Problem ten nie występuje podczas grania w Call of Duty World At War czy we Wiedźminie. Co może być przyczyną tego, że nowe gry się tną na tym sprzęcie? Chcę pograć nawet na niskich detalach w nowe gry, a ten sprzęt powinien to umożliwić bez problemu.

Proszę o pomoc.
  • 0

#49 Scorp1on

Scorp1on
  • Użytkownicy
  • 7943 postów

Napisano 16 September 2009 - 07:34

zacinaja sie tzn zatrzymuja sie na te kilka sekund czy przez chwilke widzisz pokaz slajdow? Bo ja mam te drugie ;> ale sadze ze zainstalowanie od nowa systemu moglo pomoc, ale skoro kupilem uzywanego pewnie to juz zrobiles
  • 0

#50 Toshirou

Toshirou
  • Wyrzutki
  • 1080 postów

Napisano 16 September 2009 - 07:40

No właśnie nie instalowałem jeszcze nowego systemu :P Obecnie mam Win7 32bit i jest ok. Nie chciałbym zmieniać systemu, bo na XP wykryje mi bodajże 2gb ramu, a Vista to lipa. No chyba, że będę zmuszony do instalacji nowego systemu to wtedy to zrobię..

Zatrzymuje się na kilka sekund.
  • 0

#51 Scorp1on

Scorp1on
  • Użytkownicy
  • 7943 postów

Napisano 16 September 2009 - 07:45

Pozostaje XP 64bit, badz cieszenie mniejsza iloscia ramu do premiery W7 w zwykym XP ;)

Użytkownik Scorp1on edytował ten post 16 September 2009 - 07:48

  • 0

#52 KiNiO_64

KiNiO_64
  • Użytkownicy
  • 669 postów
  • SkądGłównie Kraków

Napisano 16 September 2009 - 07:51

A ten twój zestaw nie jest przypadkiem kręcony? albo po awaryjny? jeśli to nie sprawka systemu to może pamięci ram lub procesora...
Tak czy siak do puki nie zmienisz system możemy sobie gdybać godzinami :)
  • 0

#53 Toshirou

Toshirou
  • Wyrzutki
  • 1080 postów

Napisano 16 September 2009 - 07:59

Jak sprawdzić czy jest kręcony? :) Everest - czujnik ?
  • 0

#54 KiNiO_64

KiNiO_64
  • Użytkownicy
  • 669 postów
  • SkądGłównie Kraków

Napisano 16 September 2009 - 08:19

najprościej będzie jak w biosie przywrócisz Defoultowe ustawienia, albo wczytasz optymalne. musisz po grzebać bo czasem masz wymienione opcje już na pierwszym ekranie biosu a czasem trzeba szukać.

Czyszcząc ustawienia wyczyścisz też OC.
  • 0

#55

  • Goście

Napisano 17 September 2009 - 19:03

Nie znasz się, nie grzeb w BIOSie. Zassaj se everesta i sprawdź.
  • 0

#56 sznurek

sznurek
  • Wyrzutki
  • 2150 postów

Napisano 29 September 2009 - 19:03

Ktoś poradzi coś? Mam nagrywarkę, ktora bezproblemu nagrywała mi wszystkie, nawet gorsze, płytki. Teraz zrobiłem fofrmat i od tego czasu ma jakieś problemy z nagrywaniem płyt. Nie wiem czy to ma jakiś związek.
Właśnie nagrałem dwie TDK i było ok, a następne dwie nawet nie ruszyło choć napęd chodził. Pierwsza płyta nagrała się jako track 01 choć nagryawłem co innego i jest nie do odtworzenia, a druga 0 kb. W obu przypadkach musiałem zatrzymać proces nagryuwaia bo i tak nic z tego nie było. Próbowałem w Nero i Ashampoo nagrywać i nic (tzn dwie wcześneij w tym drugim nagrałem). Co tu padło? Laser? Płyty czyta. Nie wiem czy TDK to jakaś zła firma, ale przed chwilą przeczytałem, że od zmiany producenta to się nadają do du.py. Nagrywarka nie wiem jakiej firmy, tylko writemaster napisane (to jakaś firma?)
  • 0

#57 raven_raven

raven_raven

    siadl plaski i morda

  • Premium Member
  • 17849 postów

Napisano 19 December 2009 - 18:21

Mam pytanie: czy do Samsunga R522 można podłączyć np. Xboxa 360 i laptop będzie mi służyć jako monitor? Przekątną nie zabija, ale w końcu to panorama no i HDReady jest.

Wyjście HDMI niby jest, ale czy może ono działać w drugą stronę?
  • 0

#58 Gość_Siwy__*

Gość_Siwy__*
  • Goście

Napisano 20 December 2009 - 01:44

Nie, za dobrze by bylo.

Użytkownik Siwy_ edytował ten post 20 December 2009 - 01:44

  • 0

#59 Kisa v16

Kisa v16
  • Użytkownicy
  • 168 postów
  • SkądRawicz

Napisano 27 December 2009 - 15:54

Dzisiaj odpalam s.t.a.l.k.e.r.a. a tu nagle z mojej karty (9600 gt) zaczęły dobiegać jakieś niepokojące piski. Podczas początkowych filmików piszczenie jest tak głośne, że sąsiadów można obudzić :), a podczas gry znikome, ale słyszalne. Również w innych grach ono występuje, choć jeszcze wczoraj go nie było. Szukałem na google, żeby obczaić co jest grane i jedyne co znalazłem, to info, że to mogą być jakieś cewki czy coś takiego. Nie dowiedziałem się jednak czy to jest groźne dla kompa/karty. Wydajność jest ta sama ale te piszczenie karty wkurza. Miał ktoś taki problem? to coś poważnego?
  • 0

#60 Scorp1on

Scorp1on
  • Użytkownicy
  • 7943 postów

Napisano 27 December 2009 - 16:59

A to nie jest przypadkiem taki dzwiek ostrzegawczy ze karta sie grzeje? Dawno, dawno temu gdy gralo sie w COD2 na High to piszczal komp
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 6