Temat dla tych, którzy korzystają czasem z telefonów do rozmów i smsowania.
Z jakiego operatora korzystacie? Plus? Heyah, Play, Era, Orange?
Jaki typ umowy preferujecie? Na kartę, abonament, mix?
Interesuje mnie to, bo niedługo kończę umowę i chciałbym rozważyć wszystkie opcje. Rozmawiam mało, czasami w miesiącu kilka smsów i troche rozow, chciałbym mieć kontrolę nad wydatkami
Może nie tylko mi się taki temat przyda.
Strona 1 z 1
Ile im płacicie?
Strona 1 z 1
Odpowiedzi do tego tematu
Napisano 07 luty 2010 - 15:38
Mam najniższy abonament w erze, czyli niecałe 30 zł/m-c. Miałem wcześniej na kartę, ale miałem z tego więcej frustracji niż pożytku. Raz mając na koncie kilkanaście złotych nie mogłem zadzwonić bo limit minął, innym razem pożerałem w ciągu weekendu cały stan konta i zostawałem bez możliwości wysłania nawet głupiego smsa. Dlatego wziąłem na abonament, bo może i wychodzi w ogólnym rozrachunku te kilka złotych drożej, ale mam cały czas funkcję dzwonienia. Aha, do tej pory nie ogarniam zasady działania mixów.
Napisano 18 luty 2010 - 14:29
Co jest trudne w ogarnieciu mixa ? Ustalasz abonament, dajmy na to 50zl na miesiac, w ciagu miesiaca masz 50zl na wydzwonienie i jesli wydzwonisz te 50zl to juz nie mozesz dzwonic. A jesli chcesz dalej dzwonic to kupujesz sobie karte i doladowywujesz. Jest to forma abonamentu, w ktorej nie mozna przekroczyc zadeklarowanej, miesiecznej kwoty rozmawiajac badz piszac smsy.
Jest to dobra forma o tyle, ze jak cie poniesie z rozmowami to w najgorszym wypadku wykorzystasz miesieczny limit w jeden dzien i juz nie podzwonisz.
Jest to dobra forma o tyle, ze jak cie poniesie z rozmowami to w najgorszym wypadku wykorzystasz miesieczny limit w jeden dzien i juz nie podzwonisz.
Strona 1 z 1

Logowanie