Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Game Pass - gry w abonamencie

Featured Replies

Opublikowano

Ja tak robię ale dosyć rzadko, np. w tym roku raz albo dwa. W ubiegłym roku chyba trzy razy. Bez znaczenia czy anulowałem dzień przed końcem czy zaraz po rozpoczęciu zawsze zwracali pełną kwotę. I tak mnie to zastanawia, bo na początku myślałem, że to jakiś błąd ale tyle czasu już to trwa, że raczej to jakiś ich celowy zabieg.

Edytowane przez rafanus2

• Odpowiedzi 13,8 tys.
  • Wyświetleń 1,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć, w ramach ćwiczeń programistycznych wykonałem stronkę z grami Xbox Game Pass. Nie będzie ona zbytnio reklamowana (nawet sensownej domeny nie ma) ale możecie przekazać dalej i dzielić się linkiem

• za 3 dni nowy rok, więc postanowiłem że zrobie podsumowanie ciekawszych gier które zapowiedziane są do Game Passa na przyszły rok:   1. Monster Hunter Rise - 20 stycznia 2023 r. 

Opublikowano

Jest tak jak piszesz, bo raz robiłem zwrot po dwóch tygodniach w tym roku i też mi normalnie zwrócili pełną kwotę.

Opublikowano
2 godziny temu, ogqozo napisał(a):

Czekam bardzo na recenzje Mixtape, taki był hype na tę grę tak długo, ciekaw jestem czy faktycznie było o co.

Niestety typowa gra do Game Passa

Screenshot_20260507-152144.Opera.png

Opublikowano

Super że sie udało, wezme wersje na nintendo bo chce żeby twórcy mieli za co ubrać dzieci do szkoły

Opublikowano

Ahh man I can't wait for Asmon to respond to this shit...A 10! GTFOH

Why does the movement looks choppy.....

But the question people wanted to know on the steam forums as well - is there LGBT stuff in this? If so... then I will pass on it... no offence tho

gracze doprawdy są żałośni

Opublikowano

Trepang2 może znaleźć trochę fanów na forumku (chyba tylko raz widziałem jak ktoś wspominał o tej grze, Jukka że grał).

Gra nazywana "Johnem Wickiem gier FPS", "następcą FEAR"... po prostu akcja.

Opublikowano

Panowie, ze dwa lata kupowałem abonamentu, i mam pytanie=czy te największe hity, jak nadchodząca Forza Horizon 6 są w Premium czy Ultimate?

Opublikowano

Ultimate.

Premium zdaje mi się mieć jakiś rok opóźnienia, bo dzisiaj dodano tam Doom Dark Ages, a ostatnio Oblivion Remastered.

Opublikowano

Tak, gry first party mają trafiać do Premium najpóźniej rok po premierze.

Opublikowano
3 godziny temu, ogqozo napisał(a):

Trepang2 może znaleźć trochę fanów na forumku (chyba tylko raz widziałem jak ktoś wspominał o tej grze, Jukka że grał).

Gra nazywana "Johnem Wickiem gier FPS", "następcą FEAR"... po prostu akcja.

Tak, skrobnąłem reckę w wiadomym temacie - dobry szpil, zwłaszcza jak komuś brakuje właśnie FEAR (pod kątem strzelania i feelingu walki, nie grozy).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakieś dobre i krótkie tytuły z Gamepass Premium polecacie? Tak na max 8-10 godzin bo jestem zmęczony wielkimi balasami na kilkadziesiąt godzin, które realnie zajmują mi rok lub dwa na skończenie.

Dzięki.

Opublikowano

Trudne pytanie bo nie wiem co lubisz ani co jest w tierze premium ale to drugie sprawdziłem i polecam Absolum i Ninja gaiden ragebound.

Opublikowano
Just now, devilbot said:

Trudne pytanie bo nie wiem co lubisz ani co jest w tierze premium ale to drugie sprawdziłem i polecam Absolum i Ninja gaiden ragebound.

Ninja Gaiden Rageboud jestem już przy końcówce. Bardzo dobra gierką ale przy bossie 3-5 już lamiłem to gram z assist mode (

Absolum dobre w pojedynkę czy warto tylko w co-op?

Opublikowano
12 minut temu, Czoperrr napisał(a):

Absolum dobre w pojedynkę czy warto tylko w co-op?

Jak najbardziej w pojedynkę. Coop to tylko opcja.

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Jakieś dobre i krótkie tytuły z Gamepass Premium polecacie? Tak na max 8-10 godzin bo jestem zmęczony wielkimi balasami na kilkadziesiąt godzin, które realnie zajmują mi rok lub dwa na skończenie.

Dzięki.

Na szybko:

• Minishoot Adventures (mnie jakoś mocno nie siadło, ale obiektywnie fajna gierka, kiedyś może wrócę)

• Symphonia (właśnie gram, kawał sympatycznej platformówki 2D wymagającej zręczności, ale uczciwej, bez walki)

• Crashe

• Crysis 2 i 3 były chyba dosyć skondensowane

• Dead Space 1-3 wszystkie do zrobienia w 10h każda

• Evil West (zwłaszcza jak się lubi akcyjniaki z ery PS360)

• Genesis Noir (spoko przygodówka, kiedyś będę miał wenę, to ogram do porządku)

• Like a Dragon: Majima jest piratem jest stosunkowo krótkie, jak olewasz poboczne rzeczy

• RoboCop: Rogue City ma pewnie z 10-15h, dobrze się bawiłem

• Shadowrun Dragonfall i Shadows co prawda raczej 20h, ale bardzo lubię jako takie skondensowane, a bardzo dobre izometryczne RPG

• kampania w Titanfall 2 to spokojnie mniej niż 10h, a bardzo miła

• Trepang2 to kawał zajebistego strzelania i spokojnie mieści się w podanym czasie jak olejesz praktycznie nic nie wnoszące misje poboczne

• Tunic jest bdb zeldoidem i da się pewnie skończyć w 10-15h

Jak widać w paru miejscach nagiąłem, paru gierek nie dodałem, które powinny spełniać kryterium, bo w nie zwyczajnie nie grałem, ale coś sobie chyba wybierzesz.

Opublikowano
2 minutes ago, Jukka Sarasti said:

Na szybko:

• Minishoot Adventures (mnie jakoś mocno nie siadło, ale obiektywnie fajna gierka, kiedyś może wrócę)

• Symphonia (właśnie gram, kawał sympatycznej platformówki 2D wymagającej zręczności, ale uczciwej, bez walki)

• Crashe

• Crysis 2 i 3 były chyba dosyć skondensowane

• Dead Space 1-3 wszystkie do zrobienia w 10h każda

• Evil West (zwłaszcza jak się lubi akcyjniaki z ery PS360)

• Genesis Noir (spoko przygodówka, kiedyś będę miał wenę, to ogram do porządku)

• Like a Dragon: Majima jest piratem jest stosunkowo krótkie, jak olewasz poboczne rzeczy

• RoboCop: Rogue City ma pewnie z 10-15h, dobrze się bawiłem

• Shadowrun Dragonfall i Shadows co prawda raczej 20h, ale bardzo lubię jako takie skondensowane, a bardzo dobre izometryczne RPG

• kampania w Titanfall 2 to spokojnie mniej niż 10h, a bardzo miła

• Trepang2 to kawał zajebistego strzelania i spokojnie mieści się w podanym czasie jak olejesz praktycznie nic nie wnoszące misje poboczne

• Tunic jest bdb zeldoidem i da się pewnie skończyć w 10-15h

Jak widać w paru miejscach nagiąłem, paru gierek nie dodałem, które powinny spełniać kryterium, bo w nie zwyczajnie nie grałem, ale coś sobie chyba wybierzesz.

Obczaje Symphonię, Yakuze też mam na liście, ale najpierw Infinite Wealth. Sporo z tej listy już ograłem.

Opublikowano

John Carpenter's Toxic Commando, jeśli jest w ofercie.

Opublikowano

Bardzo dużo tego jest, wspaniała usługa.

Warto zwrócić uwagę na Crypt Custodian, które chyba wypada zaraz z Game Passa. Na Switchu idealne, to jest taka metroidówka/zeldówka, ale w bardzo intensywnej odsłonie, cały czas nowe wyzwanie, i odkrywanie skrótów by wyciąć cały zbędny tłuszcz. Gra osiąga w te max 10 godzin tyle, co inne robiły w 30, bardzo dobra giereczka jak ktoś lubi zgrabnie. W sumie podobne uczucia z Minishootem.

Dredge to też taka gra że jakby większa, tylko skompresowana do 10-15 godzin. Nie ma tu tak naprawdę wielkiej historii, ale to takie skondensowane uczucie gracia w Sunless Sea, tylko przystępniej - co nie znaczy że jest lekko.

Genesis Noir to ciekawa gra, choć gra się w to na padzie imo kiepsko, mocno pod myszkę raczej robione. Z gier narracyjnych to mamy geniusz w postaci 1000x Resist, jak i ostatnio bardzo fajne Mixtape. Jest też trochę staroci, w tym przygodówek, są krótkie (ale i np. strzelanki jak stare FPS-y od Id, czy też Rare Replay). Jest Hellblade, Herdling, Indika, Inside, Inscryption, Little Nightmares, Planet of Lana itp.

Hi-Fi Rush to taki większy klasyk, ale jak dla mnie nie ma bata tego zrobić w 10 godzin. Może trochę ponad 10.

Opublikowano

Panowie ja nie jestem jakimś Januszem i większość z tych gier mam ograne, wymieniać wszystkiego nie będę bo to długa lista - można zobaczyć na profilu Exophase. Dredge, ta gra się nie kończy na Steam Deck ogrywam wersję GOG i mam już ponad 60 godzin na liczniku )

Opublikowano

A jakie mogą być odpowiedzi na pytanie "polećcie coś dobrego" lol. Jak już je ograłeś to dobrze. Luna Abyss wyszła jakoś w tym tygodniu, może jeszcze nie ograłeś. Krótka gra.