Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Jak wyżej, Witch Queen ma najlepszą kampanię. W tym sezonie dodali jeszcze (chyba dla wszystkich) misje bazujące na starym contencie.

spacer.png

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 324 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Przesadzacie z tymi setkami godzin, po prostu chodzi o wyśrodkowanie tego a nie (pipi)a przegięcie w jedną lub w drugą stronę. W jedynce poszli za bardzo w stronę grindu a teraz jest znowu za łatwo. C

• Mamy to :)      

• Hmmm... po miesiącu grania, zmarnowaniu 63 godzin (według wastedondestiny.com) dotarłem wczoraj do max lighta (335) na jednej postaci. Poznałem fabułę, strajki, a w raid próbowałem zagrać 2 razy, ale

Opublikowano

Wróciłem do gry chyba po roku. Nawet nie pamiętam. Fabuła Królowa Wiedzma pęknięta. Widzę  że jest co jeszcze porobić dla samotnego gracza. Warto wziąć ten Upadek Światła? Pogram pewnie z 30h jeszcze i dalej w kąt. Lajtowo dla fabuły,  bo chyba ten ostatni? dodatek w sierpniu.

Opublikowano

Fabula w Lightfallu jest chujowa, ale jesli lubisz “poszczelac” to jasne - mozna sie swietnie bawic. 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś jeszcze gra? Myślałem żeby zacząć grać, ale kurczę trochę mnie to wszystko przerasta. Byłby ktoś skłonny powiedzieć co i jak? :)

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zacząłem grać, ale brakuje mi ludzi. Ktoś chętny, by razem polatać?

• 1 rok później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zalogowałem się dziś po latach do gaasa zobaczyć co tam słychać:

19c814fab1379-screenshotUrl.jpg

obama

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie ma się co czarować, D2 miało się skończyć na Final Shape i Bungo miało wziąć dupę w troki i robić D3. D2 i tak przeżyło znacznie dłużej niż miało. Mam nadzieję, że mimo wszystko D3 powstaje za kulisami, bo tym biednym Marathonem w którego gra kilka osób na krzyż to oni studia nie utrzymają. Sony też by ich nie trzymało przy życiu, gdyby mieli tylko tego Marathona do zaoferowania.

Ostatnie dodatki do D2 to była porażka, ludzie odeszli już dawno temu. Dobrze, że się ogarnęli i w końcu postanowili powiedzieć koniec, to akurat szanuje.

Także teraz D1 Classic, potem zapowiedź D3 i kasa będzie płynąć szerokim strumieniem.

Opublikowano

Zostaną zapamiętani jako jedni z większych wałkarzy z tym, co zrobili z zawartością za którą ludzie zapłacili, a która wyparowała(nawet podstawowa kampania). Bezprecedensowa rzecz, albo ja o tym nie słyszałem. Na odchodne mogliby to jakoś przywrócić z tej krypty, ale oczywiście to się nie wydarzy.

Opublikowano
  • Autor
12 godzin temu, SlimShady napisał(a):

Na odchodne mogliby to jakoś przywrócić z tej krypty, ale oczywiście to się nie wydarzy.

Wycięta zawartość nie jest kompatybilna ze zmienionym silnikiem i musieliby ją zrobić de facto od nowa. Oni nawet nie mogli przed sądem pokazać grywalnej wersji Red Wara i posiłkowali się YouTubem.

12 godzin temu, Patricko napisał(a):

Ostatnie dodatki do D2 to była porażka, ludzie odeszli już dawno temu. Dobrze, że się ogarnęli i w końcu postanowili powiedzieć koniec, to akurat szanuje.

Także teraz D1 Classic, potem zapowiedź D3 i kasa będzie płynąć szerokim strumieniem.

Ja grałem cały czas, ale Edge of Fate zabił we mnie resztki nadziei, że coś jeszcze mogą wyciągnąć z Destiny 2. Renegades było dużo lepsze, ale największych bolączek i tak nie naprawiło. Niestety według Shreiera D3 na razie nie powstaje, a Sony nie zatwierdziło im żadnego nowego projektu.

Bungie’s staff are looking to pitch and begin development of new projects, including in the Destiny franchise, but none have been greenlit and there’s no guarantee that any will move forward in a challenging market that has led companies like Sony to raise prices and cut costs. Headquartered in Bellevue, Washington, Bungie is one of the more expensive studios to operate, given the cost of paying tech-savvy workers in suburban Seattle and the longevity of its staff.

Opublikowano

Ogrywałem sporo D1 na PS4 i obecnie ograłem wszystkie dodatki do D2, uważam że stworzyli niesamowicie ciekawy świat ale to w jakim kierunku poszli teraz daje efekty. Raz dostajemy Witch Queen który był fenomenalny by później dostać właśnie Edge of Fate który jest jedynym dodatkiem w historii serii który kończyłem na siłę, zgadzam się że nawet Renegades które jest uznawane za kiepski było dużo lepsze. Szkoda bo ten świat jest tak fajnie i ciekawie rozwinięty że szkoda by go wywalili do śmieci a wygląda na to że zawieszają prace nad serią. Nie zrozumiały jest też dla mnie fakt wycięcia poprzednich DLC z gry i brak możliwości rozegrania kampanii z dawnych DLC mimo że posiadamy je kupione. Dużo tam było głupich decyzji i zbierają teraz za to cięgi, najśmieszniejsze jest to że mimo wszystko peak graczy w Destiny 2 jest taki sam jak w nowym Marathonie, wręcz wydaje się że stworzenie kolejnego mocnego DLC albo Destiny 3 sprzedażowo by zniszczyło Marathon więc teraz tylko kwestią czasu kiedy i te produkcję przestaną wspierać.

Opublikowano

Przed Bungo i Sony wiele spotkań pt. "Co dalej?". Na chwilę obecną pewnie skupią się na Marathonie i będą wrzucać coraz więcej contentu PVE, aż po tryby stricte PVE, żeby ściągnąć jak najwięcej ludzi. Chyba już w kolejnych sezonach ma być mocny focus na pve właśnie. Sony da im pewnie czas do końca roku czy coś, a jak nie pyknie to albo wskrzeszamy Destiny, albo zamykają studio. Ciężko tutaj o jakąś inną opcje. Nowego IP zupełnie nie widzę przy obecnej sytuacji studia.

No i czas... Przed PS6 raczej już nie usłyszymy o Destiny, chociaż bardzo bym chciał żeby ruszyli tego D1 na obecne generacje. Nie znam się, ale dodanie 60 klatek, fov i kilka zmian QoL nie powinno być jakim sporym kosztem, a masa ludzi by wskoczyła na nowo, ja na pewno.

Opublikowano

ciężkie czasy przed Bungie. GAASy może i zarabiają dużo kasy jak są sukcesem, ale są też bardzo drogie w produkcji.

Opublikowano
2 godziny temu, Patricko napisał(a):

dodanie 60 klatek, fov i kilka zmian QoL nie powinno być jakim sporym kosztem

Ale oni teraz są na etapie cięcia kosztów, bo obie gry są martwe, a kasa wycieka strumieniami. To nie jest najlepszy moment na robienie remastera Destiny 1 czy tam patcha pod nowe konsole, zwłaszcza że nikt tego nie zrobi za darmo, a wydanie takiego remastera nie przyniesie takich pieniędzy na jakie liczył wydawca.

Opublikowano

Był w ogóle w historii gorszy zakup niż Bungie? Zapłacili 3 miliardy za jedno studio, z praktycznie jednym IP, kilka lat później Destiny jest martwe a Marathon okazał się komercyjną porażką

Opublikowano

Zakup Firewalk Studios też nie był zbyt udany, ale oni raczej tyle nie kosztowali 😄

Opublikowano

Bluepoint kupione, pomogli przy GoW Ragnarok i do zaorania, wszystkie studia wykupione przez EA czy Activision które zostały wybebeszone a później zaciągnięte do łagrów Battlefield/CoD to też porażka, tak samo jak twory Amazona czy The Initiative gdzie zmarnowano ponad 5 lat na nic.

Opublikowano

Warto w ogóle zaczynać D1 dla samej fabuły? Czy lepiej sobie streścić na youtube i odpalić dwójkę?

Opublikowano

Fabuła? Obejrzyj u Byfa na YT, bo fabuła w grze praktycznie nie istnieje. W D1 grasz dla chorego grindu i raidów :)

Opublikowano

A to olać, grindować grę w której lada chwila mogą wyłączyć serwery. D2 pewnie jeszcze trochę pożyje nawet jak nie będzie już nowego contentu.

Opublikowano
8 godzin temu, ASX napisał(a):

ciężkie czasy przed Bungie. GAASy może i zarabiają dużo kasy jak są sukcesem, ale są też bardzo drogie w produkcji.

W międzyczasie zrobili Marathona ktory okazał się totalna klapa i ile to trwało? Z 5 lat? W tym czasie mogli robić Destiny 3 które by się przynajmniej zwróciło. Nie rozumiem kurwa logiki w zarządzaniu tym studiem, naprawdę. To musi być jakiś trolling albo totalny mastermind którego nie rozumiem.

Opublikowano

Bo pewnie po prostu czuli potrzebę zrobienia czegoś nowego. Nie udało się, no trudno. Ale trzeba ich uszanować, że nie zrobili casualowego MP, tylko dosyć hardkorowy, nieustępujący tytuł - i za to trzeba Bungie pochwalić.

Opublikowano

Jak się śledzi branżę, patrzy na to co odwalają te firmy i jakich ludzi oni zatrudniają to zerowe zdziwionko. Ja tam się cieszę, że gaasy szybko spadają z rowerka bo może zaczną przez to robić wartościowe gry w które ktoś zechce zagrać. Napisałbym szkoda, że bungie już nie robi Halo ale pewnie już nikt tam nie został z tamtych czasów i nie potrafili by zrobić gry na miarę Halo Reach.