March 5, 20178 yr Zła nazwa tematu, powinno być Switch Scena, Underground. Piraty i BM = Warn :) No i coś na wololo wyszło, ale bzdet: http://wololo.net/2017/03/05/release-dnswitch-utility-hijack-nintendo-switch-browser/
March 5, 20178 yr Serio chcecie az tak szybko piracić Switcha?? Tylko bez pier.dolenia ze temat ewentualnie bedzie o homebrew bo zaden do tej pory, pomimo nazwy nie był.
March 5, 20178 yr Author To nie my, to Nintendo i ich zabezpieczenia pisane w saperze. A bardziej na serio. Patrząc na tematy zakupowe, osoby udzielające się w strefie 3DS-a kupują również oryginały więc nie demonizujmy. Edited March 5, 20178 yr by Arm9_Team
March 5, 20178 yr Dokładnie. Sam mam nielizaną zelde, 1-2 switch i konsolę, zamierzam haratać w drodze do pracy, taki burżuj ze mnie!
March 12, 20178 yr http://wololo.net/2017/03/11/nintendo-switch-already-hacked-known-vulnerability >ukryj przeglądarkę w konsoli>nie załataj ją na exploit sprzed kilku miesięcy Edited March 12, 20178 yr by blakuś
March 12, 20178 yr Nie jestem zdziwiony :). Ale to tylko userland, żaden kernel-level, więc nic wielkiego z tego nie wynika.
March 12, 20178 yr Nie jestem zdziwiony :). Ale to tylko userland, żaden kernel-level, więc nic wielkiego z tego nie wynika. Kij wie czy nie kernel-level skoro te narzędzia były używane to jailbreak'a IOSa. Fakt faktem skoro kod źródłowy jest na necie to daje 24h i wjedzie nowy update Switcha :D
March 12, 20178 yr 3ds dłuzej sie bronił. Piractwo na nim to tez nadal nisza. Ciekaw jestem jak sytuacja sie rozwinie. Ja osobiscie za stary jestem na sciaganie nieleganie gier.
March 12, 20178 yr nawet jakby ten news zwiastowal w przyszlosci pojawienie sie piratow to pewnie bedzie jak z vita, czyli dostep do szarej strefy tylko na wybranym sofcie, na wyzszych juz kaplica i odpalanie gierek wymuszajacy wyzszy soft rowniez kaplica czyli tym tokiem rozumowania nawet jakby zlamali to by mozna bylo pograc co najwyzej w zelde, bombermana i 12switch, bo juz pewnie nowsze gierki beda wymagac nowszego softu
March 15, 20178 yr Switch uruchomi gry/emulatory nes/snes/gba ? W te starocie z tamtych generacji super się grali na PSP na małym ekraniku. Edited March 15, 20178 yr by Kriss_Hietala
March 15, 20178 yr wii uruchamiało emulatory więc taka opcja na switchu to kwestia czasu Switch uruchomi gry/emulatory nes/snes/gba ? W te starocie z tamtych generacji super się grali na PSP na małym ekraniku. Nintendo ma dodać oficjalnie Virtual Console za jakiś czas w update. Nie wyrobili się na premierę.
December 29, 20177 yr Coś mi się popsuło i zrobiłem nowy temat, sorry. Na konferencji 34c3 grupa hakerów znana z sceny 3DS przedstawiła w skrócie jak udało im się uzyskać dostęp do Kernela Nintendo Switch:http://wololo.net/2017/12/29/nintendo-switch-kernel-exploit-34c3-presentation-nvidia-backdoored/https://media.ccc.de/v/34c3-8941-console_security_-_switch Exploit do Kernela ma nie być publiczny ( chyba że ktoś inny go opracuje ), za to ma być stworzony Homebrew Launcher. No i bonus od liberto (twórcy RetroArch): Edited December 30, 20177 yr by blakuś
December 29, 20177 yr @blakuś ma tak krótką pamięć, że sam nie pamięta, że pisał już w istniejącym temacie i stworzył własny połączyłem ten Twój nowy z tym, posprzątałem trochę, przykleiłem.
December 30, 20177 yr Dobrze że planują wypuścić tylko Homebrew Launcher, ale podejrzewam że prędzej czy później, też wyjdzie jakiś iso loader.
December 31, 20177 yr Tylko przyczyni sie do wzrostu zainteresowania Switchem (nie zeby potrzebowal wiecej jakos). Mnie by interesowaly emu nes/snes z tego pakietu bo jakos Ninny sie nie spieszy...
December 31, 20177 yr Czy ktoś z was ma firmware 3.0.0 w ogóle? Na nowsze i tak nic nie wyjdzie przecież.
January 3, 20187 yr Promocja złodziejstwa? Raczej tu się większość interesuje Homebrew a nie piractwem.
January 3, 20187 yr Bądź realistą, tu jest polska tu się kradnie. Użycie tego typu przeróbek w celach innych niż piractwo jest jak pyłek na oceanie spi#$%^&*nia.
January 3, 20187 yr RetroArch dostał obsługę menu, odpala normalnie gry ( póki co ze SNESa - nie przeportowali innych emu ) - oczywiście tylko dla tych co są na 3.0