Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Autor No tak to wygląda, pisałem o tym już wcześniej że aktualnie produkują tak mało konsol że popyt choć niewielki jest wyższy niż podaż.To nie jest tak że tysiące Xboxów leżą gdzieś na magazynach i nikt ich nie chce kupić. Bo gdyby tak było sklepu robiłyby promocje , aby oczyścić magazyny i pozbyć się niechcianego sprzętu. Tak jak robiły to zawsze gdy jakaś konsola okazała się klapą. W przypadku Xboxa nic takiego sięnie wydarzyło.Najśmieszniejsze i najglupsze jest to że w tym przypadku to sam MS celowo i z premedytacją ograniczył sprzedaż własnej konsoli.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. 24 minuty temu, ASX napisał(a):To nie jest tak że tysiące Xboxów leżą gdzieś na magazynach i nikt ich nie chce kupić. Bo gdyby tak było sklepu robiłyby promocje , aby oczyścić magazyny i pozbyć się niechcianego sprzętu. Tak jak robiły to zawsze gdy jakaś konsola okazała się klapą. Wii U dostało pierwszy rzut, potem drugi rzut i ten drugi rzut już został do końca generacji w sklepach.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Game Busines: Microsoft planned to have the Halo CE Story Trailer at State Of Play but backed down, which made Sony angry about it.kisnę
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 5 godzin temu, Michu_M napisał(a):Gdyby takie Gearsy wyszły też na PS5 kupiłbym na premierę za pełną cenę. A tak nie kupię kolejnego sprzętu, który przez większość czasu będzie się kurzył.Zawsze można kupić używke Seriesa X, ktore sa o wiele tańsze, przejść te Gearsy, pograć w multi ze 30h i puścić dalej. To serio nie jakiś wielki problem, by zagrać w ten jeden tytuł.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Za to odpowiada Greenberg, to knur i młot który powinien wylecieć dawno temu albo w pakiecie z poprzednim kierownictwem, sam tutaj pisałem o tym wiele razy od czasów XO, po co oni go trzymają nie wiem.Piękna Asia robi dobrą robotę, możesz mi tak szeptać do ucha na każdym pokazie
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Dla mnie to mogli to skasować pięć minut przed Showcase. Żeby zobaczyć ten kwik że szlachcie coś zabrano, że tylko Sony zapewnia byt i całą masę innych pięknych wrzutów, było warto ;)
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Cancel AI, cancel już przyklepanych Gearsów na PS5, ciężko sobie wyobrazić lepszy początek kadencji dla fanów marki Xbox.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Trudno nadążyć za ich strategią. Co chwilę słyszymy coś innego: najpierw ekskluzywy były ważne, potem "gramy wszędzie", a teraz znowu ekskluzywy wracają do łask. Kto wie, co usłyszymy za rok jak np. E-day się nie sprzeda.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor ludzie i tak będą pisać że nic nie robi ;)i choć ja nie jestem fanem wszystkich jej decyzji, to trzeba przyznać że widać że dostała sporo wolności i działa mocno pod publikę, by na nowo odzyskać zaufanie, które sami na własne życzenie i przez własne głupie decyzje stracili. Ciekawe jak długo tylko to potrwa? ;)Najgorsze w MS jest to, że nie ma żadnej pewności że za miesiąc lub za rok nie wróci Amy Hood z pomysłem 30% zysków i wszystko to znów się nie powtórzy.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Tam jest ogromny bałagan. Matthew Ball zapytany: Dlaczego Clockwork Revolution jest ekskluzywny, a Senua nie? Nie odpowiedział. https://twitter.com/i/status/2064032381791858748Na razie to jest komedia - nawet ich wewnętrzne zespoły nie ogarniają, co się dzieje. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Kuba0101
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor No bo sami jeszcze nie wiedzą jaka dokładnie jest ich strategia odnośnie ekskluzywności. Przyznają to otwarcie:Dośc powiedzieć że developerzy Gearsów sami byli zaskoczeni że nie wyjdą na PS5A Sony jest wkurwione że wycofali trailer Halo ze State of Play
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 12 godzin temu, wrog napisał(a):Ten sam pan co wyżej powiedział, że nie nadążają z produkcją.Komu ten kit wciskają.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Na pewno z takich yolo decyzji podjętych 5 minut przed pokazem bo Asia się obraziła wyniknie porządna strategia na lata!
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Strategia jak strategia. Będzie dobra i skuteczna jeśli wytrzymają z nią 15 lat i zacznie przynosić efekty. W konsekwencję nie wierzę.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Piękna akcja z tym Gearsami czy Halo. Tak samo wcześniej odwrót PS od PC. Pomyśleć że jeszcze miesiąc temu myślałem o sprzedaży XSX.Wraca „napierdalanka” korpo, agresywniejsza walka o konsumenta. Tego trzeba na tym ostatnio politycznie poprawnym i generycznym rynku konsol stacjonarnych.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 1 minutę temu, balon napisał(a):Wraca „napierdalanka” korpo, agresywniejsza walka o konsumenta.W sumie trochę tęsknię za czasami 360. Jak była prawdziwa konkurencja, to obie firmy musiały się bardziej starać. Najgorzej jest wtedy, gdy jedna strona zaczyna czuć się zbyt pewnie. No, ale najpierw niech ogarną ten bałagan.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor 6 minut temu, SnoD napisał(a):Komu ten kit wciskają.Jeśli produkują 100 konsol a zapotrzebowanie jest na 101 to technicznie nie kłamie. Widać że gdzieś od 2023 zaczął celowo ograniczać produkcję konsol, aby osiągnąć wymagany przez MS 30% zwrot inwestycji. Sprzedaż konsol to w końcu dział, który ma duże koszty, a marża jest niewielka lub nawet ujemna wiec słabo się na nim zarabia. Jest to nawet wprost napisane w dokumencie Amy Hood z 26 czerwca 2023 r., że zaczną celowo dostarczać mniej konsol:To wyjaśnia dlaczego jeszcze przed podwyżkami Xboxy poznikały z wielu rynków, do dziś zresztą regularnie na reddicie są posty o tym że ktoś szuka konsoli i nie ma jej nigdzie w sklepach, w Polsce też przez dłuższą chwilę nie można było kupić XSX. Ludzie z Brazylii piszą że od ponad dwóch lat nie było nowej dostawy konsol. A z matecznika Xboxa czyli w USA w pojedynczych sklepach znikały regały z Xboxami, co wywoływało gorące dyskusje czy dni Xboxa są już policzone, nawet w tym temacie.Widać że w przeciwieństwie do Sony i Nintendo MS nie robi zapasów konsol tylko produkuje ich na styk lub nawet za mało, więc popyt choć nie ukrywajmy bardzo mały może być większy niż podaż.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 24 minuty temu, ASX napisał(a):No bo sami jeszcze nie wiedzą jaka dokładnie jest ich strategia odnośnie ekskluzywności. Przyznają to otwarcie:Dośc powiedzieć że developerzy Gearsów sami byli zaskoczeni że nie wyjdą na PS5A Sony jest wkurwione że wycofali trailer Halo ze State of PlayNo ale chyba sama zobaczyła ile dobrego PRu wokół tej jednej decyzji. YouTube tym razem zalany filmikami typu "Xbox is back" itp.Gearsy będą pewnie takim papierkiem lakmusowym, ale to musi wrócić konkretny marketing, reklamy, no i konsole (pobożne życzenia ale obniżka cen sprzętu też byłaby fajną decyzją).Jeszcze zostaje statement że w ciągu następnych stu dni zobaczymy reset marki. Trochę zajeżdża Donaldem Tuskiem ale może chociaż kilku dobrych pomysłów się doczekamy
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Autor M$ to firma stricte oparta na danych i kasie, nie na PRze i emocjach. Raczej nie będą podejmowali decyzji pod wpływem komentarzy na YT ;) Sharma chcę sprawiać wrażenie takiej blisko graczy itd. ale prawdziwe decyzje będą podejmowane jak to w MS na podstawie arkuszów w excelu ;)Z tymi obniżkami cen konsol to też bym nie szarżował, bo przy tych cenach pamięci sukcesem będzie jak nie będzie kolejnej podwyżki ;) A z tym resetem marki to mam swoje przypuszczenie co może mieć na myśli. Zresztą pisałem o tym że Xbox jest w trakcie resetu już pół roku temu, ale nie będę tutaj o tym teraz pisać bo może się to nie spodobać ;)
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Obniżka cen sprzętu xDW obecnych realiach na świecie będzie dobrze jak nie zobaczymy wyższych cen.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 3 minuty temu, ASX napisał(a):A z tym resetem marki to mam swoje przypuszczenie co może mieć na myśli.Śmiało, nikt nie patrzy