Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Xbox Series - komentarze i inne rozmowy

Featured Replies

Opublikowano

Hahahah typie. Przestań już. Tydzień temu uważałeś, że nie ma powrotu do eksow i wszyscy będziemy grać w gry wszedzie jak Phil przykazał.

• Odpowiedzi 38,3 tys.
  • Wyświetleń 3,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jak ja lubie to dodawanie sobie kompetencji z dupy. Urodził się na początku lat 90 i od razu staż gracza mu się zaczął liczyć, już jak berbeć bez umiejętności srania do nocnika sobie CV redaktora budo

• Ladnie Spencer obchodzi 25-cio lecie Playstation 

• Po całej generacji spędzonej z PS4 zakup klocka wydawał się jedynym sensownym rozwiązaniem. Głównie z uwagi na gamepass i całą bibliotekę nieogranych gier. Pierwsze wrażenie to radość z unboxingu, bo

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, devilbot napisał(a):

Hahahah typie. Przestań już. Tydzień temu uważałeś, że nie ma powrotu do eksow i wszyscy będziemy grać w gry wszedzie jak Phil przykazał.

Kiedyś tak uważałem, a potem przyznałem się do pomyłki, ile razy jeszcze mam się przyznać do błędu?

Z tym resetem to zobaczymy, to tylko moje przypuszczenie, nie powiedziałem że na pewno mam rację czy jestem o tym przekonany

Opublikowano
23 minuty temu, ASX napisał(a):

Moim zdaniem ma to związek z Xboxem na PC

Przecież Xbox jest na PC od dłuższego czasu

Opublikowano
33 minutes ago, ASX said:

M$ to firma stricte oparta na danych i kasie, nie na PRze i emocjach. Raczej nie będą podejmowali decyzji pod wpływem komentarzy na YT ;) Sharma chcę sprawiać wrażenie takiej blisko graczy itd. ale prawdziwe decyzje będą podejmowane jak to w MS na podstawie arkuszów w excelu ;)

Z tymi obniżkami cen konsol to też bym nie szarżował, bo przy tych cenach pamięci sukcesem będzie jak nie będzie kolejnej podwyżki ;) A z tym resetem marki to mam swoje przypuszczenie co może mieć na myśli. Zresztą pisałem o tym że Xbox jest w trakcie resetu już pół roku temu, ale nie będę tutaj o tym teraz pisać bo może się to nie spodobać ;)

Na ten moment decyzje podejmują właśnie pod wpływem komentarzy na YouTube i X, zmieniają zdanie co miesiąc zależy jak wiatr zawieje.

Opublikowano
  • Autor

myślę tylko że będzie bardziej obecny niż dotychczas ;)

Opublikowano

Zmieniając lekko temat, mogliby się pośpieszyć z tym odświeżeniem dashboarda bo tyle gadali o zmianach, a póki co widzę tylko kilka nowych dynamicznych teł z logiem Xbox i delikatny gradientowy kolorek w quick menu. No i trochę ozdobili ikonkę rzadkich trofeów. Przydałyby się większe zmiany.

Opublikowano
28 minut temu, devilbot napisał(a):

Kolejny krok wyjebanie gier ze Steama.

Opublikowano
  • Autor

Jeśli poważnie myślą o ekskluzywności to mogą to zrobić, bo Steam jest dla nich nie mniejszym konkurentem niż Playstation, dodatkowo podkopuje on Windowsowy fundament MS na PC. Ale nie sądzę by posunęli się aż tak daleko, ale wiadomo mogę się mylić.

Ludzie wciąż wypominają mi że pomyliłem się w kwestii ekskluzywności, a zapominają ile razy miałem rację na przykład w kwestii Helixa (gdzie z kolei byłem na początku wyśmiewany, ale potem jak informacje o hybrydzie konsoli i PCta się potwierdziły to jakoś każdy o tym zapomniał i przeszedł do porządku dziennego).

Gdybym miał zawsze rację nie pisałbym tutaj z wami na forum, tylko robiłbym analizy za miliony albo obstawiał na giełdzie. Jestem tylko kanapowym analitykiem, tak jak wy, na pewno będę jeszcze nie raz się mylił.

Opublikowano

Kurwa, Muramasa Revenant Blade wychodzi na wszystko tylko nie na Xboxa, a już myślałem że będzie dobrze...

Opublikowano
Teraz, devilbot napisał(a):

Kurwa, Muramasa Revenant Blade wychodzi na wszystko tylko nie na Xboxa, a już myślałem że będzie dobrze...

ale za to Kaczogród Serc 4 i Finalna Fantazja ma Play Anywhere

Opublikowano
1 minutę temu, wojtas011 napisał(a):

ale za to Kaczogród Serc 4 i Finalna Fantazja ma Play Anywhere

Od square enix wszystko ma.

Z dużych wydawców tylko te jebane betony z EA, ubi i Namco bandai nie chcą się do tego przekonać.

Opublikowano
  • Autor

chyba znowu trzeba będzie zapakować Spencera w samolot do Japonii jak Muramasy nie będzie na Xboxa

Opublikowano
9 minut temu, devilbot napisał(a):

Od square enix wszystko ma.

Z dużych wydawców tylko te jebane betony z EA, ubi i Namco bandai nie chcą się do tego przekonać.

Ea i Ubi przez te ich jebane launchery pewnie

Opublikowano

Była jakiś czas temu nowa o jakiejś nakładce Xbox na Windowsie i nie wykluczone, że wtedy tam będą się pojawiać gry Microsoftu na PC a nie na Steamie, chociaż z drugiej strony Steam ma najwięcej użytkowników, wiadomo jak większość ludzi na PC reaguje na to, że mają mieć jeszcze gdzieś konto na innej platformie dla kilku gierek, np tylko dla Alana Wale 2 musialem zakładać konto na Epicu. Zresztą na początku jak zaczęli wydawać gry na PC to chyba były tylko na Ms Store i nie za bardzo to się przyjęło zdaje się więc zaczęli wszystko puszczać na Steamie.

Opublikowano

odpuszczanie steam na pc to zabójstwo, nie wiem, może tylko jakaś typowo pc seria typu fallout albo tes 6 by była w stanie przekonać steamowy beton do kupienia gry gdzie indziej

Opublikowano

Steam jest najwygodniejszy, ma najwięcej opcji konfiguracji, włącznie ze szczegółowym dostosowaniem kontrolera pod każdą grę osobno czego nawet na PS5 nie ma, nie wiem jak na xboxach, jest tam największą społeczność PC więc i największą sprzedaż właśnie na Steamie jeśli chodzi o PC ale też i trzeba oddawać cześć kasy. Ms może w ten sposób pomyśleć i stworzyć wspólny launcher dla Xboxów i PC, nie jest to niemożliwe, nie wiem jakby na tym wyszli ostatecznie ale mogą tak zrobić. Jakby w Sony ktoś myślał to by stworzyli taki launcher na PC jeśli bali się, że Helix będzie uruchamiał gry ze Steama ale, że woleli rezygnować z portów i dodatkowej kasy to już ich sprawa, tam to już większą odklejka weszła niż u Ms nawet.

Opublikowano
28 minut temu, devilbot napisał(a):

To i tak cud, że Vanillaware wydaje coś na PC, boją się Xboxa bardziej niż piractwa xD.

Opublikowano

No ale nadal Xbox potrafi być dziwnie pominięty. W większości przypadków gry w końcu wychodzą ale jest to swego rodzaju problem.

Tak samo przykłady Death Stranding 2 i Stellar Blade. Jedna już wyszła na PC,.drugą zapowiedziano na S2. W obu przypadkach chyba developer posiada prawa do swojego IP.

Opublikowano

Gra Vanillaware pojawiła się szybciej na Xboxie niż na pc, chodzi oczywiście o Unicorn overlord.

Pewnie dlatego że wydawca była sega

Opublikowano
3 godziny temu, wojtas011 napisał(a):

Ea i Ubi przez te ich jebane launchery pewnie

Tak, te gry nawet osiągnięć nie mają na WinStore.

W ogóle to popuerdolone z tymi launcherami. Jak widzę coś z dodatkowym launcherem to omijam, bo mnie kurwica trafia.

Edytowane przez SnoD

Opublikowano

Limitka Seriesa X będzie miała mniejsze APU

Opublikowano
47 minut temu, SnoD napisał(a):

Tak, te gry nawet osiągnięć nie mają na WinStore.

W ogóle to popuerdolone z tymi launcherami. Jak widzę coś z dodatkowym launcherem to omijam, bo mnie kurwica trafia.

Taaaaa, taka sama sytuacja z grami blizzarda. Te nowsze cody mają acziki ale diabolo 4 i remake 2 już nie.