August 26Aug 26 Chłop w ok. 15 minucie mówi, że gra na hardzie a przeciwnicy nadal w większości stoją i się dają oklepać pojedynczo. Echhh
August 26Aug 26 2 godziny temu, Rooofie napisał(a):Chłop w ok. 15 minucie mówi, że gra na hardzie a przeciwnicy nadal w większości stoją i się dają oklepać pojedynczo. EchhhPlusik, tyle lat przy tym dłubią i już mi się chce ziewać po kilku minutach gameplayu jak widzę to walkę. Cała reszta się wydaje bardzo w porządku, ale walka meh. Może naprawią na 10 rocznicę wydania gry tak jak zrobił to CD-Projekt Red :D
August 26Aug 26 W dniu 25.08.2026 o 11:29, suteq napisał(a):Ale przecież tam samemu się tworzy postać więc co to za pierdolenie xdddTak, ale większość ludzi gra na defaultowych postaciach.
August 26Aug 26 5 godzin temu, Soul napisał(a):W końcu to wygląda jak trzeba.Jestem w szoku jak dobrze to się zapowiada. Ten sposób prowadzenia dialogów w cutscenkach robi robotę, myślę, że humor będzie mocnym akcentem całej gry. Ciekaw jestem czy tak samo dużo pracy jak w wykreowanie tego miasta włożyli w resztę śwista. Co oni tam mówili, 400 NPC każdy z własną historią, wszędzie można wejść itp. No to jest ogrom roboty, a mówimy tu o jednej tylko lokacji.
August 26Aug 26 Pięknie to wygląda, ogrom opcji powala, a walka mi się bardzo podoba.OK, ten brute z wielkim toporem to trochę za duża gąbka i za długo to trwa, ale ogólnie zajebiście te starcia wyglądają, płynne przejścia pomiędzy animacjami, broń biała, łuk, magia - wszystko tu ładnie się miesza i daje sporo możliwości.Oprócz METRO i Tomb Raidera to właśnie na FABLE czekam najmocniej w przyszłym roku.
August 27Aug 27 Walka coś strasznego, szczególnie ten boss w 15 minucie, az mam flashbacki z final fantasy 16.
August 27Aug 27 O, zamieniili tego obrzydliwego transa na normalną babczkę.Walka coś strasznego, szczególnie ten boss w 15 minucie.Nie wygląda to aż tak źle, ale ten totalny brak reakcji typa na dźganie mieczem to lekki KEK. Edited August 27Aug 27 by Josh
August 27Aug 27 Ponad 1000 NPC. Bardzo bardzo często podają tę liczbę hehe. Ile tej "historii" każdy będzie mieć, to kwestia względna. Zrobiono im wygląd, imię, cechy charakteru i moralności, co robią cały dzień... Nie nastawiam się na jakieś wielkie historie.
August 27Aug 27 Tymczasem historia NPCa: "zły smok spalił mi chatę, więc sobie teraz chodzę wokół zgliszczy całą dobę. Czy pomożesz mi zabić tę bestię?"- Nie- Tak [rozpocznij quest]
August 28Aug 28 14 godzin temu, ogqozo napisał(a):Ponad 1000 NPC. Bardzo bardzo często podają tę liczbę hehe. Ile tej "historii" każdy będzie mieć, to kwestia względna. Zrobiono im wygląd, imię, cechy charakteru i moralności, co robią cały dzień... Nie nastawiam się na jakieś wielkie historie.1000 NPC jak 1000 planet w Starfieldzie. Przypominam, że Copilot należy do Microsoftu. ;)
August 28Aug 28 po tych wczorajszych gameplayach, szczególnie po walce i walce z ukraincem to szkoda bo trochę liczyłem na tytul
August 28Aug 28 W dniu 25.08.2026 o 11:29, suteq napisał(a):Ale przecież tam samemu się tworzy postać więc co to za pierdolenie xdddReklamując grę takim paszczurem widać że twórcy mają mocną odklejkę i nie wiedzą czego chcą gracze, albo inaczej - mają to gdzieś.
August 29Aug 29 Niesamowite że ta gra po tylu latach męczarni, pojawiła się i robi tak niesamowite wrażenie.Nie wiem czy to do końca "moja" gra, ale idea i wykonanie do mnie przemawia, dałbym rękę sobie uciąć do niedawna że z fable nic już nie będzie.Chyba pierwsza gra ze stajni Microsoftu która mnie zainteresowała, fajnie że nie będzie exem. Edited August 29Aug 29 by Rtooj
August 29Aug 29 Będzie można w końcu wyryć na drzewie serduszko z napisem kocham Monikę (żebyś zdechła, szmato) , wrócić za 10 lat czasu gry i zobaczyć ów dzieło odpowiednio nadgryzione przez czas jak to obiecywał Piotrek Moline 20+ lat temu?
August 29Aug 29 Author Jest kilka rzeczy do poprawy, jak np. rzucający się w oczy brak reakcji przeciwników na trafienia, ale rzuć tutaj ogromny budżet. Oprawa, rozbudowanie, animacje wszystko na najwyższym poziomie
August 29Aug 29 W tym gameplayu z kuszą niesamowita jest warstwa dźwiękowa, wyobrażam sobie co oni zrobią z dualsense'm tam.To prawda, czuć piniondza. Animacja wspaniał, a te budynki to każde dzieło sztuki.
August 30Aug 30 Polygon.comFable Will Officially Be 20 Hours Long, Xbox Confirms In...But you can 'literally play it forever' if you wantGłówny wątek +/- 20h i „nieskończoność” dodatkowego kontentu, czyli gierka na 100+ h Edited August 30Aug 30 by Resident Debil
August 30Aug 30 2 minuty temu, Resident Debil napisał(a):Polygon.comFable Will Officially Be 20 Hours Long, Xbox Confirms In...But you can 'literally play it forever' if you wantGłówny wątek +/- 20h i „nieskończoność” dodatkowego kontentu, czyli gierka na 100+ hTak to powinno zawsze wyglądać.
August 30Aug 30 I chyba przeważnie wygląda jeżeli chodzi o wszelakie open-worldy kwestia tego, jak różnorodny i fajny będzie Albion, żeby przytrzymać przy sobie graczy. W jedynce i dwójce lubiłem po prostu spacerować, słuchać ost i chłonąc ten podszyty humorem brytyjskim humorem klimat. Myślę, że tutaj może być podobnie
September 8Sep 8 https://www.gamesradar.com/games/rpg/fable-devs-originally-had-a-tool-to-randomize-the-rpgs-1-000-npcs-that-would-have-saved-us-so-much-time-but-that-just-didnt-make-as-much-sense/"We individually picked everything about every NPC to make it into an NPC that you could read, that made sense top to bottom," Fulton explains Edited September 8Sep 8 by Resident Debil