Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Chłop w ok. 15 minucie mówi, że gra na hardzie a przeciwnicy nadal w większości stoją i się dają oklepać pojedynczo. Echhh

• Replies 448
  • Views 65.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Nie oszukujmy się ta gra na pewno wyleci na początek 27 - to widać po tej prezentacji. Śmiesznie się czyta ta porównania do Hogwartu, widać, że te osoby nigdy nie grały w Fable, bo tu dostaliśmy 100%

• Będzie mocny tytuł na start przyszłej generacji Xboxów 

• Może będę zdartą płytą grającą w kółko to samo, ale przecież to zero zdziwienia xD Każda gra od MS to nie kwestia "czy będzie na PlayStation" a raczej "czy będzie day one na PlayStation". Jak ktoś jes

2 godziny temu, Rooofie napisał(a):

Chłop w ok. 15 minucie mówi, że gra na hardzie a przeciwnicy nadal w większości stoją i się dają oklepać pojedynczo. Echhh

Plusik, tyle lat przy tym dłubią i już mi się chce ziewać po kilku minutach gameplayu jak widzę to walkę. Cała reszta się wydaje bardzo w porządku, ale walka meh. Może naprawią na 10 rocznicę wydania gry tak jak zrobił to CD-Projekt Red :D

W dniu 25.08.2026 o 11:29, suteq napisał(a):

Ale przecież tam samemu się tworzy postać więc co to za pierdolenie xddd

Tak, ale większość ludzi gra na defaultowych postaciach.

Ta walka z chlopem z toporem na koncu, ja pierdole ludzie wszystko ma swoje granice.

5 godzin temu, Soul napisał(a):

W końcu to wygląda jak trzeba.

Jestem w szoku jak dobrze to się zapowiada. Ten sposób prowadzenia dialogów w cutscenkach robi robotę, myślę, że humor będzie mocnym akcentem całej gry. Ciekaw jestem czy tak samo dużo pracy jak w wykreowanie tego miasta włożyli w resztę śwista. Co oni tam mówili, 400 NPC każdy z własną historią, wszędzie można wejść itp. No to jest ogrom roboty, a mówimy tu o jednej tylko lokacji.

Pięknie to wygląda, ogrom opcji powala, a walka mi się bardzo podoba.
OK, ten brute z wielkim toporem to trochę za duża gąbka i za długo to trwa, ale ogólnie zajebiście te starcia wyglądają, płynne przejścia pomiędzy animacjami, broń biała, łuk, magia - wszystko tu ładnie się miesza i daje sporo możliwości.
Oprócz METRO i Tomb Raidera to właśnie na FABLE czekam najmocniej w przyszłym roku.

Walka coś strasznego, szczególnie ten boss w 15 minucie, az mam flashbacki z final fantasy 16.

O, zamieniili tego obrzydliwego transa na normalną babczkę.

Walka coś strasznego, szczególnie ten boss w 15 minucie.

Nie wygląda to aż tak źle, ale ten totalny brak reakcji typa na dźganie mieczem to lekki KEK.

Edited by Josh

Tu jest jeszcze kolejny materiał z rozgrywki z innym bossem na końcu.

Ponad 1000 NPC. Bardzo bardzo często podają tę liczbę hehe. Ile tej "historii" każdy będzie mieć, to kwestia względna. Zrobiono im wygląd, imię, cechy charakteru i moralności, co robią cały dzień... Nie nastawiam się na jakieś wielkie historie.

Tymczasem historia NPCa: "zły smok spalił mi chatę, więc sobie teraz chodzę wokół zgliszczy całą dobę. Czy pomożesz mi zabić tę bestię?"

- Nie

- Tak [rozpocznij quest]

14 godzin temu, ogqozo napisał(a):

Ponad 1000 NPC. Bardzo bardzo często podają tę liczbę hehe. Ile tej "historii" każdy będzie mieć, to kwestia względna. Zrobiono im wygląd, imię, cechy charakteru i moralności, co robią cały dzień... Nie nastawiam się na jakieś wielkie historie.

1000 NPC jak 1000 planet w Starfieldzie. Przypominam, że Copilot należy do Microsoftu. ;)

po tych wczorajszych gameplayach, szczególnie po walce i walce z ukraincem to bad szkoda bo trochę liczyłem na tytul

W dniu 25.08.2026 o 11:29, suteq napisał(a):

Ale przecież tam samemu się tworzy postać więc co to za pierdolenie xddd

Reklamując grę takim paszczurem widać że twórcy mają mocną odklejkę i nie wiedzą czego chcą gracze, albo inaczej - mają to gdzieś.

Gra wpada do GamePassa, więc na pewno ogram. Osobiście podoba mi się to, co widzę.

Niesamowite że ta gra po tylu latach męczarni, pojawiła się i robi tak niesamowite wrażenie.

Nie wiem czy to do końca "moja" gra, ale idea i wykonanie do mnie przemawia, dałbym rękę sobie uciąć do niedawna że z fable nic już nie będzie.

Chyba pierwsza gra ze stajni Microsoftu która mnie zainteresowała, fajnie że nie będzie exem.

Edited by Rtooj

Będzie można w końcu wyryć na drzewie serduszko z napisem kocham Monikę (żebyś zdechła, szmato) , wrócić za 10 lat czasu gry i zobaczyć ów dzieło odpowiednio nadgryzione przez czas jak to obiecywał Piotrek Moline 20+ lat temu?

• Author

Jest kilka rzeczy do poprawy, jak np. rzucający się w oczy brak reakcji przeciwników na trafienia, ale rzuć tutaj ogromny budżet. Oprawa, rozbudowanie, animacje wszystko na najwyższym poziomie

W tym gameplayu z kuszą niesamowita jest warstwa dźwiękowa, wyobrażam sobie co oni zrobią z dualsense'm tam.

To prawda, czuć piniondza. Animacja wspaniał, a te budynki to każde dzieło sztuki.

Polygon.com
No image preview

Fable Will Officially Be 20 Hours Long, Xbox Confirms In...

But you can 'literally play it forever' if you want

Główny wątek +/- 20h i „nieskończoność” dodatkowego kontentu, czyli gierka na 100+ h

Edited by Resident Debil

2 minuty temu, Resident Debil napisał(a):
Polygon.com
No image preview

Fable Will Officially Be 20 Hours Long, Xbox Confirms In...

But you can 'literally play it forever' if you want

Główny wątek +/- 20h i „nieskończoność” dodatkowego kontentu, czyli gierka na 100+ h

Tak to powinno zawsze wyglądać.

I chyba przeważnie wygląda jeżeli chodzi o wszelakie open-worldy ) kwestia tego, jak różnorodny i fajny będzie Albion, żeby przytrzymać przy sobie graczy. W jedynce i dwójce lubiłem po prostu spacerować, słuchać ost i chłonąc ten podszyty humorem brytyjskim humorem klimat. Myślę, że tutaj może być podobnie

• 2 weeks later...