Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Indyki & ukryte perełki, które warto znać

Featured Replies

nie słyszałem o tym wcześniej ale ciekawie wygląda, do tego ten polski klimat

będzie w GP i XPA

• Replies 644
  • Views 76.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Trochę taki vibe greckiej trylogii God of War w stylistyce Prince of Persia.

• Boomcio
    Boomcio

Doczekają, ja często zakładam tematy z ciekawymi tytułami jak coś.

• Dziś premiera mojego TOP 2 jeśli chodzi o 2k25. Czekałem na ten tytuł od daaawna, zagrywałem się w demko jak szaleniec, a teraz nie mogę oderwać się od fulla. OST, oprawa i fizyka są tutaj PERFEKCYJ

Strasznie długo to pichcą, ale dobrze wiedzieć że gierka dalej żyje i ma przynajmniej jakąś ogólną datę premiery.

Nintendo, chuju, gdzie Wave Race?!

nie wiem gdzie to wrzucić, ale jakoś w tym zalewie premier nie widziałem, że Nightdive odświeża Sin

I to tuż tuż za rogiem.

Dzisiaj o 15:00 wskoczył na stora Moonlighter 2, demko mi się podobało i wjechałem w pełną wersję, zobaczymy co tam ciekawego w fullu.

17 godzin temu, Szermac napisał(a):

Stylistycznie super, wygląda jak jakieś pojebaństwo od Sudy ) Ale gameplay raczej mało przekonujący, nie wiem po co te paski życia i tona cyferek podczas walki, przez to gra sprawia wrażenie mobilki. No i kamera jest za bardzo oddalona od postaci, może gdyby była bliżej to by bardziej przypominało klasycznego slashera.

Fajnie sie gra, kamera mi jedynie coś nie pasuje podczas bitki, jakoś za mało dynamiczna sie wydaje, dodałem sobie na wishliste jak nie zapomne to ogram za 13 lat

taki klon Death Stranding ale fajnie wygląda

EA jest już dostępny na steam. Ja już sobie śmigam dawkując w małych porcjach. Nie dlatego że nie wciąga, wręcz przeciwnie - rozsmakowuję się w tym tytule, zwiedzam i powoluteńku poznaję. Jeśli tylko macie możliwość to sprawdźcie koniecznie. 72PLN obecnie, grania na jakieś 15-25h, cudeńko. Liczę na wydanie pudełkowe na PS5 (kupię chociaż nie posiadam tej konsoli, czysto kolekcjonersko i w ramach uznania dla autora gierki).

Zwiastun premierowy EA:

Dla mnie Withering Rooms oraz W. Realms to absolutny fenomen. Pamiętam, że sporo czytałem o "jedynce" jeszcze przed jej sprawdzeniem, oglądałem trailery i gdybałem "co ludzie w tym widzą". Wydawało mi się głupie, drętwe i bez polotu. Ostatecznie zdecydowałem się na zakup i przepadłem na wiele godzin. A Realms traktowałem już jak pewniak od pierwszych zapowiedzi. Więc jeśli oglądając te zwiastuny ktoś z Was ma podobnie, to serio - sugeruję sprawdzić (jedynka ma swoje wydanie w boxie na PS5). IMO kiedyś to będą wydania kultowe.

Edited by Amer

Nawet fajnie wygląda to koreańskie Diablo.

Sovereign Tower to wydany tylko na PC, ale mający raczej konsolowy urok i prostotę sterowania "symulator króla".

Właściwie jest to trochę visual novel... czego tu nie ma. Są zadziwiające treści i wybory, ciśnienie czasu lepsze niż w Dawnwalkerze. Ostatecznie zarządzanie królestwem, relacje z doradcami i RPG zazębiają się w bardzo sensowny sposób.

Na przestrzeni sierpnia, gra doczekała się kilku recenzji (ma 85 na Metacriticu), ale trochę jednak przeszła niedoceniona.

W dniu 5.09.2026 o 09:12, Amer napisał(a):

EA jest już dostępny na steam. Ja już sobie śmigam dawkując w małych porcjach. Nie dlatego że nie wciąga, wręcz przeciwnie - rozsmakowuję się w tym tytule, zwiedzam i powoluteńku poznaję. Jeśli tylko macie możliwość to sprawdźcie koniecznie. 72PLN obecnie, grania na jakieś 15-25h, cudeńko. Liczę na wydanie pudełkowe na PS5 (kupię chociaż nie posiadam tej konsoli, czysto kolekcjonersko i w ramach uznania dla autora gierki).

Zwiastun premierowy EA:

Dla mnie Withering Rooms oraz W. Realms to absolutny fenomen. Pamiętam, że sporo czytałem o "jedynce" jeszcze przed jej sprawdzeniem, oglądałem trailery i gdybałem "co ludzie w tym widzą". Wydawało mi się głupie, drętwe i bez polotu. Ostatecznie zdecydowałem się na zakup i przepadłem na wiele godzin. A Realms traktowałem już jak pewniak od pierwszych zapowiedzi. Więc jeśli oglądając te zwiastuny ktoś z Was ma podobnie, to serio - sugeruję sprawdzić (jedynka ma swoje wydanie w boxie na PS5). IMO kiedyś to będą wydania kultowe.

Gieruni wpada w moje upodobania - widzę Burton'owskie klimaty wub

Świetnie to wygląda, niesamowity klimat. Jak już się wygrzebię z wysypu wrześniowych i październikowych hitów, to na pewno sprawdzę.

Ja mam czas bo konsolowa wersja w 2 połowie nowego roku lapka