Opublikowano piątek o 09:543 dni Ograłem w nocy demko i jest bardzo dobrze, jako fan Onimushy cieszę się na powrót serii. Morda się cieszyła na powrót znajomych przeciwników jak te pancerniki kolczaste, system walki też bardzo spoko i jest mocno rozbudowany względem poprzedniczek, aczkolwiek zgadzam się, poza bossem nikt nie sprawiał tam problemów. Dodali też nowe patenty jak te wizje i odblokowywanie drzwi poprzez rozwalanie tych rączek z nićmi. W demku kapliczki nie mają sensu bo mam autosave, ale w poprzedniczkach robiło się w nich upgrade zbroi i broni, więc pewnie tu będzie tak samo. Graficznie i wydajnościowo jest w porządku, ale kolorystyka trochę mdła. Grałem na XSX.
Opublikowano piątek o 12:493 dni Mdła kolorystyka to już standardowy problem RE Engine z HDR - od początku mają z tym coś nie tak.
Opublikowano piątek o 12:573 dni To też mnie gryzło, a nie wspomniałem. Podbiłem trochę nasycenie w menu, ale generalnie nie umiem w te suwaki i nie lubię. Gry powinny być skalibrowane fabrycznie, po to mam HGIG w telewizorze. :/
Opublikowano piątek o 13:053 dni Mam dość podstawowy telewizor ze słabym HDR więc zawsze gram z wyłączonym HDR, czasem używam Dolby Vision dla gier bo wygląda już lepiej. No i z wyłączonym gry wyglądają OK i nie trzeba się bawić suwakami, a tutaj trochę mi to zajęło a efekt i tak był dość blady. Residenty nie miały u mnie takich problemów, nie wiem jak z Requiem bo jeszcze nie grałem.
Opublikowano piątek o 13:183 dni Ja w każdej grze Capcomu na wstępie wyłączam HDR, odpalam sRGB i dopiero włączam grę bo wiem, że nie umieją i będzie skopane mleko xD
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dużo o hdr, a może napiszę o grze.No padaka, grałem kiedyś w jedynkę, i trochę jakbym się cofnął w czasie do PS2. Interakcja z otoczeniem - zerowa, jeżeli nie liczyć pustych, wszystkich, garnków. Pieprzone gałązki nie do ścięcia.Grafika? No taka ładniejsza z PS4. System walki niby spoko, ale jezu, co za nuda. Dialogi? Może wina j. angielskiego, ale również powrót do przeszłości, nie wiedziałem że to jest nadal możliwe. Komentarze bohatera to żart. Zagadki? r2+l2 pokazuje nitki które trzeba śledzić, brawo.Nie czekam, ale nawet jakbym miał się brać to najpierw odswieżę poprzednie, jeżeli dam radę. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Rtooj