Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Premiera zaplanowana jest na 22 października 2026 r. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez Sylvan Wielki
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Podrasowana wersja offline Brave Exvius.Ino fajnie. Proszę o więcej takiego traktowania uśmierconych gachy.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Dobrze to wygląda. Mocno rozwinęli koncept Brave Exvius i zrobili z tego nową grę. Premiera 22 Października tego roku.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 3 minuty temu, Suavek napisał(a):Dobrze to wygląda. Mocno rozwinęli koncept Brave Exvius i zrobili z tego nową grę. Premiera 22 Października tego roku.Coś wspaniałego, marzył mi się Final w HD-2D po tych wszystkich ogranych DQ/Octopathach itp.First Turn-Based FF in DecadesPre-purchase FINAL FANTASY RESONANCE on SteamReturn to the pixel‑art world of FINAL FANTASY, evolved from its classic roots. Travel with companions bound by fate and call on Visions to aid you in battle to uncover the truth behind a force that tWidzę z tego preview IGNu, że summonami w grze są Persony w postaci ekipy ze wszystkich mainline FF, dobre dobre. Pokazane to jest w formie CGI dosyć fajnie moim zdaniem.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Day fucking one, uwielbiam hd-2d, uwielbiam octopathy, a tutaj serwują gierkę w uwielbianym uniwersum final fantasy
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Wszystko fajnie, ale jak zobaczyłem te 'first turn based ff in decades' to w sumie aż łezka się zakręciła. Co oni robią z tą seria. Gdyby nie FF7 to chyba już całkiem bym stracił wiarę. Sama gierka wygląda świetnie, wlatuje na wishliste.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 godziny temu, Daffy napisał(a):Day fucking one, uwielbiam hd-2d, uwielbiam octopathy, a tutaj serwują gierkę w uwielbianym uniwersum final fantasyTo wygląda jak Octopath. Ten sam 2.5D pixel-artowy styl + jeszcze jakieś przerywnik 3D?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Octopath mnie nie przekonał, ale ta gra chyba będzie nowocześniejsza, więc kto wie. Turówki mogą być ciekawe - Francuzi pokazali. Ale Japończycy często specjalnie robią bardzo proste turóweczki, bo w Japonii te gry kupują ludzie którzy serio mają średnio 50 lat obecnie.Adaptacja Brave Exvius, jakieś mashupy spinoffy, spamowanie symboli serii, to nie brzmi jakby to miała być fascnująca spójna opowieść, ale Square-Enix umie robić gry, taki Theathrythm też przeszedł jako spinoff-ciekawostka, a to po cichu jedna z najlepszych gier z Final Fantasy w tytule, i megawciągający RPG.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jeden release bliżej FF Tactics 2 .Zwykle przejście wedlug preview IGN 30-40h, czyli tyle ile zajmuje może 1 postać w Octopathcie 2, nie przesadzą z rozmachem i dobrze.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Francuzi to trochę zepsuli - to praktycznie nie ma już wiele wspólnego z klasyczną grą turową. Całą grę da się przejść, opierając się głównie na unikach i parowaniu. Zero strategii, prawie brak statusów. Nic szczególnego.19 minut temu, ogqozo napisał(a):Octopath mnie nie przekonał, ale ta gra chyba będzie nowocześniejsza, więc kto wie. Turówki mogą być ciekawe - Francuzi pokazali. Ale Japończycy często specjalnie robią bardzo proste turóweczki, bo w Japonii te gry kupują ludzie którzy serio mają średnio 50 lat obecnie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Oj, chyba gierka wjedzie na premierę, super się prezentuje i liczę, że SE dowiezie - mam nadzieję, że nie zaszaleją z ceną. Brave Exvius do tej pory mam na telefonie, ale nigdy nie był odpalany
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 minutę temu, Snake_Plissken napisał(a):Oj, chyba gierka wjedzie na premierę, super się prezentuje i liczę, że SE dowiezie - mam nadzieję, że nie zaszaleją z ceną. Brave Exvius do tej pory mam na telefonie, ale nigdy nie był odpalany 49,99 USD
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):49,99 USDTa, sprawdziłem teraz - w PL cyfra 260 zł, więc pudełko pewnie za trochę ponad 200 zł będzie chodzić. Nie ma źle, trzeba będzie tylko czas znaleźć na wszystko xD
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Teraz, Snake_Plissken napisał(a):Ta, sprawdziłem teraz - w PL cyfra 260 zł, więc pudełko pewnie za trochę ponad 200 zł będzie chodzić. Nie ma źle, trzeba będzie tylko czas znaleźć na wszystko xDSteam 199 zł, pudła pewnie będą za max 200 na konsole.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Na PC w GreenManGaming z kontem bronze cena bardzo kusząca:Wersja Deluxe to kosmetyka i consumable, więc można olać.Gra mam wrażenie tylko bazuje na FFBE, a nie jest remakiem 1:1. Fabuła pewnie będzie ta sama, ale opowiedziana w nowy sposób i z pewnością z nowymi scenami i dialogami. Nie pamiętam już dokładnie, co tam się działo, ale kojarzę, że śledziłem z zainteresowaniem. Klasyczne fajnalowe schematy, kryształy, wojny, summony itp. oczywiście, ale dobrze prowadzone i z charyzmatycznymi bohaterami.Ciekawe jak dużo będzie tych Visions do zdobycia.
Opublikowano 45 minut temu45 min Ależ petarda. Grałem w Octopath 1 i 2, bardzo mi się podobały poza fabułą, jeżeli przeniosą do tej gry mechaniki z Octo, ale dowalą typowo Finalowym scenariuszem to jestem kupiony jak dziecko w Nigerii przez handlarzy organami.
Opublikowano 44 minuty temu44 min Teraz, Josh napisał(a):Ależ petarda. Grałem w Octopath 1 i 2, bardzo mi się podobały poza fabułą, jeżeli przeniosą do tej gry mechaniki z Octo, ale dowalą typowo Finalowym scenariuszem to jestem kupiony jak dziecko w Nigerii przez handlarzy organami.W Octo i innych takich zawsze mi brakuje do szczęścia tylko ff theme i ichniejszego nazewnictwa, to jest jednak taki "oryginał". Jako osoba, która nienawidzi mobilek cieszę się, że takie gry z fan servicem jak tutaj te Visions powstają już w wersji pełnoprawnej i skończonej offline.