Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 348

Featured Replies

• Author
20 minut temu, Pix napisał(a):

@Perez czy recenzent do największej premiery w historii gejmingu został już wybrany?

Panie, ja tu jestem od pakowania paczek, gdzie mi do ustalania takich wiekopomnych spraw.

• Replies 111
  • Views 6.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

marzy mi się Myszaq, jego recenzja SA to do dzisiaj dla mnie top topów

1 minutę temu, Słupek napisał(a):

Ile tam było stron? 12? Do tego pisane w szpitalu po złamaniu nogi prawie wpadając pod pociąg, o ile dobrze pamiętam. Kiedyś to dopiero były klimaty boomer

Edited by Resident Debil

Nie jestem psychofanem GTA, ale chetnie zobaczylbym recenzje rozlana na 20 stron jak za dawnych czasow taki y2k throwback z wielkimi zrzutami obrazkowymi, przeroznymi ramkami, ciekawostkami etcetera etcetera, chyba wiecie o co chodzi, fajnie byloby chociaz raz wrocic do takiej stylowki rozrzutnej.

No recka GTAV to był przy tym (czy nawet porównując do GTA IV) lekki kapiszon, zero AURY. No ale to ogólnie był dosyć kiepski moment jeśli chodzi o formę pisma jak dla mnie.

Godzinę temu, Słupek napisał(a):

Zbijam piątkę ziom ) Myszaq już na zawsze będzie mi się kojarzył z GTA San Andreas. Z innymi grami Rockstara też. Koso i Myszaq to moi ulubieni recenzenci. Ci goście to esencja tego naszego szmatławca. A ten słynny numer z San Andreas to trzymam na wierzchu i czasem sobie czytam ) To były piękne czasy, było biednie, ale człowiek jakoś sobie radził. Pierwszy raz grałem w SA na kompie, oczywiście w pirata kupionego na giełdzie komputerowej. Co do nr 350 to moim zdaniem wystarczy tylko skromnie o tym napisać. Lepiej zostawić najlepsze rzeczy na 30 lecie i numer 400.

Relacja z gamescomu na plus. Zawsze lubiłem te kilkanaście stron zapowiedzi nadchodzących gier. Choć personalnie to raptem kilka mam na celowniku.

• Author
16 minut temu, aux napisał(a):

Lepiej zostawić najlepsze rzeczy na 30 lecie i numer 400.

Aż sprawdziłem z ciekawości - numer 400. - styczeń 2031... W sumie fajny miesiąc na taką okrągłą rocznicę. Tylko weź tyle dożyj ;)

2 godziny temu, Pix napisał(a):

Fajnie zobaczyć, że @Konsolite wydostał się w końcu z więzienia niszowych metroidvanii i zrecenzował dwa głośne tytuły triple AAA. Dodatkowo jeszcze je wysoko ocenił.

Piekło zamarło ;)

Miał być Konsolite Unchained, a na razie wychodzi na to, że książę ciemności łagodnieje ;d

Oj tam, oj tam, jak coś jest dobre to docenię, choć chyba dałem jedną z najniższych ocen - z tego co widziałem, to wszędzie 9tki i dychy się sypią dla nowej Oni.

W podcaście zapowiadałeś, że po ograniu dema Onimushy to będzie crap, a tu proszę bardzo

Demo było / jest moim zdaniem słabe, jako jeden z początkowych segmentów ujdzie, ale moim zdaniem powinni dać zupełnie inny moment, aby pokazać i skupić się na walce, a nie kiedy "raczkujesz" i wiele nie możesz. Lepiej by było, gdyby dosłownie wrzucili sam prolog.

Widzę, że pokaz gta 6 odbył się za późno i się nie załapał do numeru.

Tak z ciekawości zapytam:

@Perez czy recenzent do największej premiery w historii gejmingu został już wybrany?

Gwarantuję ci że to nie będę Ja, choć skoro piekło zamarzło to kto wie? Jednak szansa jest zerowa i dostanie to jakiś fan serii. Inna sprawa że nie chciałbym nawet, nie jestem specjalnym fanem tej serii.

8 minut temu, Perez napisał(a):

Aż sprawdziłem z ciekawości - numer 400. - styczeń 2031... W sumie fajny miesiąc na taką okrągłą rocznicę. Tylko weź tyle dożyj ;)

Potrzymaj mi piwo ;)

14 minut temu, Perez napisał(a):

Mniej niż 4.5 roku, zleci jak z bicza strzelił

Zrecenzowanie GTA VI przez Myszaqa pewnie miałoby swój urok, ale z tego co się orientuję, to on raczej już wypadł z giereczek i tylko czasem coś pyknie każualowo.

Konsolite też już się określił, więc odpada. Piechota w życiu nie wziąłby na siebie takiego ciężaru, co już nie raz powtarzał po recenzji Ragnaroka. Adamus zapewne napisałby świetną reckę, ale też wątpię, żeby chciał.

Obstawiam, że może ktoś ze starszyzny za zasługi. Przychodzi mi tu na myśl Kali albo Butcher. Swoją drogą panowie razem chyba kiedyś napisali reckę do pierwszego Red Dead Redemption.

Ewentualnie zostaje jeszcze Komodo, który podobno zaklepuje najlepsze gry 3 lata do przodu ;d

W każdym razie oczekuję chociaż tych 4-6 stron dla recenzji

12 minut temu, Pix napisał(a):

Konsolite też już się określił, więc odpada.

jeśli ludzie będą chcieli to się poświęcę ;)

Może nawet dam więcej niż 7/10 ;)

7 godzin temu, Konsolite napisał(a):

jeśli ludzie będą chcieli to się poświęcę ;)

Może nawet dam więcej niż 7/10 ;)

Mega spoko 7/10 dla największej gry wszech czasów? Ty akurat pewnie byś sobie byś poradził z HEJTEM, ale daj spokój chłopaku, nie warto przez resztę życia oglądać się za siebie, kiedy wychodzisz wieczorem na miasto ;d

yep, recenzje rdra pisał Kali i Butch i pamiętam że by jechana swego czasu na forum. chyba w połowie czy w całości napisana w pierwszej osobie.

osobiście z czasów teraźniejszych to najbardziej lubię recki Komodo. są hmm najbardziej dokładne, pełne. zawsze wszystko wypunktowane, uargumentowane no i po prostu dobrze je się czyta.

• Author

Nowy numer od dzisiaj w sprzedaży :) Prenumeraty rozesłane, PDF udostępniony, tak że pozostaje życzyć miłej lektury i zapraszamy do komentarzy.

IMG_6842.jpeg

3 godziny temu, Pix napisał(a):

Mega spoko 7/10 dla największej gry wszech czasów? Ty akurat pewnie byś sobie byś poradził z HEJTEM, ale daj spokój chłopaku, nie warto przez resztę życia oglądać się za siebie, kiedy wychodzisz wieczorem na miasto ;d

Coś tam , coś tam Guilty Gear xd

Spokojnie, piekło nie zamarznie po raz kolejny ;)

Z kolei Azi byłby dobrym wyborem do tej recenzji.

Może jakaś ankieta na forum komu powinien Roger dać do recenzji ? ;)

Edited by Konsolite

29 minut temu, Konsolite napisał(a):

Coś tam , coś tam Guilty Gear xd

Spokojnie, nawet gdyby piekło zamarzło ponownie to pewnie już są układy, cyrografy oraz inne machinacje aby było 10/10 i jestem na szczycie listy persona non Grata.

Z kolei Azi byłby dobrym wyborem do tej recenzji.

Może jakaś ankieta na forum komu powinien Roger dać do recenzji ? ;)

Dobrze wiesz cwaniaku, że w ankiecie byś był wysoko ;)

Ale w sumie nie ma się co oszukiwać, gta można lubić lub nie, ale to jednak największe wydarzenie w naszej branży i nie tylko naszej. Fajnie by było dać takiej recenzji naprawdę sporo miejsca i jakąś kompetentną osobę. Ja Konsolkę jak najbardziej widziałbym w tej roli, ale nie ma się co oszukiwać, że Roger mu pozwoli. Azi też spoko gość, lubię jego teksty w specjalach, ale chłopak jednak jest w ikstrimie raczej tylko na gościnnych występach.

Dlatego faktycznie Pan Komodo wydaje się najbezpieczniejszą opcją. Jego recki wydają się zazwyczaj sprawiedliwe i dobrze uargumentowane. Nie boi się przyznać niższej oceny głośnemu tytułowi, ale też nie przypieprza się o byle co i nie szuka dziury w całym.

W takich momentach jak dobrze że po latach sugestii powstał dział Replay i powrócił Zgrentgen. Konsolite będzie miał miejsce na wystawienie GTA VI 7-/10, Zax napisze że Rockstar nie dowiózł bo WuWa/Genshin dostarcza więcej za darmo a GTA to zlepek RUDYMENTARNYCH, oklepanych rozwiązań Coolface

11 minut temu, Pix napisał(a):

Dobrze wiesz cwaniaku, że w ankiecie byś był wysoko ;)

i cały misterny plan w pizdu ;)

Ale w sumie nie ma się co oszukiwać, gta można lubić lub nie, ale to jednak największe wydarzenie w naszej branży i nie tylko naszej. Fajnie by było dać takiej recenzji naprawdę sporo miejsca i jakąś kompetentną osobę. Ja Konsolkę jak najbardziej widziałbym w tej roli, ale nie ma się co oszukiwać, że Roger mu pozwoli.

XD
Psychologia odwrotna może zadziałać ;)

Azi też spoko gość, lubię jego teksty w specjalach, ale chłopak jednak jest w ikstrimie raczej tylko na gościnnych występach.

Może czas na extra gościnny występ?

Dlatego faktycznie Pan Komodo wydaje się najbezpieczniejszą opcją. Jego recki wydają się zazwyczaj sprawiedliwe i dobrze uargumentowane. Nie boi się przyznać niższej oceny głośnemu tytułowi, ale też nie przypieprza się o byle co i nie szuka dziury w całym.

Czas pokaże. Gdyby była taka możliwość, to moim zdaniem najlepiej by było aby kilku autorów dostało i zrobiło dłuższe 3grosze, tak na pół strony każdy, jako dodatek do głównej recenzji.
Jednak prędzej ZgredGen jest możliwy niż to że redakcja dostanie kilka kodów, choć dziwniejsze rzeczy miały miejsce, więc kto wie?

4 minuty temu, łom napisał(a):

W takich momentach jak dobrze że po latach sugestii powstał dział Replay i powrócił Zgrentgen. Konsolite będzie miał miejsce na wystawienie GTA VI 7-/10, Zax napisze że Rockstar nie dowiózł bo WuWa/Genshin dostarcza więcej za darmo a GTA to zlepek RUDYMENTARNYCH, oklepanych rozwiązań Coolface

Wilk syty i owca cała ;)

6 minut temu, Konsolite napisał(a):

Czas pokaże. Gdyby była taka możliwość, to moim zdaniem najlepiej by było aby kilku autorów dostało i zrobiło dłuższe 3grosze, tak na pół strony każdy, jako dodatek do głównej recenzji.
Jednak prędzej ZgredGen jest możliwy niż to że redakcja dostanie kilka kodów, choć dziwniejsze rzeczy miały miejsce, więc kto wie?

Żeby się nie okazało, ze rockstar żadnych kodzików nie roześle przed premierą, bo i takie plotki krążyły. Oczywiście dla dobra graczy, żeby UNIKNĄĆ SPOILERÓW

3 minuty temu, Pix napisał(a):

Żeby się nie okazało, ze rockstar żadnych kodzików nie roześle przed premierą, bo i takie plotki krążyły. Oczywiście dla dobra graczy, żeby UNIKNĄĆ SPOILERÓW

Spokojnie, ci co mają dostać, dostaną.
Iluś tam streamerów/jutuberów dostanie by zapychać internet ;)

I idioci zaczną wrzucać spoilery w tytułach miniaturek, jak to robią przy każdej grze.

W sumie zaraz premiera, żadnej kolekcjonerki bez gry, za minimum 1500zł nie pokazali?

1 godzinę temu, Konsolite napisał(a):

Spokojnie, nawet gdyby piekło zamarzło ponownie to pewnie już są układy, cyrografy oraz inne machinacje aby było 10/10 i jestem na szczycie listy persona non Grata.

wstawaj-zesrales-sie_2020-07-29_20-14-42~3.jpg

Czy te układy, cyrografy oraz inne machinacje są teraz z nami w pokoju? facepalm

Wyłącz telewizję włącz myślenie, prawda jest gdzieś tam.