Jump to content

Fast food


Cris

Recommended Posts



Z nadzieją czytam ten temat, że zjem jakiegoś hamburgera który mnie rozłoży na łopatki. Chodzi mi o to, że jak zjem chinola za 20zł, a pójdę do tajskiej gdzie danie kosztuje drugie tyle to najczęściej uderza mnie kontrast jakości. Z burgerami mam to nieszczęściej, że czy jem w pasibusie czy jakimś lepszym lokalu to jest raczej OK-ish zamiast "wow".

 

Tylko na to czekam. :dunno: 

Link to post
5 minut temu, Paolo de Vesir napisał:

Z nadzieją czytam ten temat, że zjem jakiegoś hamburgera który mnie rozłoży na łopatki. Chodzi mi o to, że jak zjem chinola za 20zł, a pójdę do tajskiej gdzie danie kosztuje drugie tyle to najczęściej uderza mnie kontrast jakości. Z burgerami mam to nieszczęściej, że czy jem w pasibusie czy jakimś lepszym lokalu to jest raczej OK-ish zamiast "wow".

 

Tylko na to czekam. :dunno: 

Burger zawsze będzie kotletem w bułce, może być lepszy lub gorszy, ale zawsze to będzie kotlet w bułce. Jadałem już zwykłe, droższe w restauracjach i uważam, że płacenie za burgera więcej niż te 20-25 zł z frytkami to beka.

  • Upvote 1
Link to post

Do burgiego chętnie wrócę jak znowu będę w Kato. W Kraku na pewno warto uderzyc do Grubej Buły. Krówka naprawdę robi różnicę porównując do mielonki z maca.

 

Niektore burgerownie smażą well-done, nie przyprawiają niczym praktycznie i je się bułkę z twardym klopsem. A gdy wołek jest rozowy, soczysty, czuc pieprz i sól, do tego własnej produkcji sosy, jakieś dodatki typu dżem z cebuli czerwonej, albo cebulowy placek bhaji w Spice Lamb w Moa. :fsg: Gdyby nie fakt, ze właśnie zjadlem z 40 kawałków sushi to juz bym opluł sobie brodę ze smaku.

1 minutę temu, krupek napisał:

Burger zawsze będzie kotletem w bułce, może być lepszy lub gorszy, ale zawsze to będzie kotlet w bułce. Jadałem już zwykłe, droższe w restauracjach i uważam, że płacenie za burgera więcej niż te 20-25 zł z frytkami to beka.

 

No bo na tym to polega. Tak jakby miec pretensje, że ramen to tylko rosół -_- A można przyrządzić od super chu.jowego do nieba w ryju.

20zl za 200g wolowiny z dodatkami, bułka i frytkami to chyba na granicy opłacalności :f

Link to post

No ja płaciłem za burgera niegdyś 35-40 zł i nie był warty ceny, stąd moja opinia. Generalnie, jadałem już niesamowite rzeczy w różnych miejscach i  w normalnych cenach, więc jakieś kosmiczne kwoty za jedzenie mnie odpychają. Wysoką cenę za jakiś wysoki gatunek rzadkiego mięsa, ryb, czy owoców morza jestem w stanie zrozumieć, ale to już nie moje klimaty.

Link to post
Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał:

Basibus troszkę overhype, ale wciąż liczę że MaxBurger mnie oczaruje. Szczerze mówiąc jakoś w ogóle dawno nie jadłem burgera którego mógłbym określić "wyśmienitym". Z drugiej to fast-food, czy można naprawdę oczekiwać cudów?

Lepszego niz w Baranoli w 3city imo nie dostaniesz:dunno:

Link to post
5 godzin temu, Paolo de Vesir napisał:

Basibus troszkę overhype, ale wciąż liczę że MaxBurger mnie oczaruje.

MaxBurger to taki mniej wiecej poziom Burger Kinga. Ze zwyklymi burgerowniami nie ma nic wspolnego.

 

W pasibusie jadlem dwa razy. Raz bylo ch.ujowo ale dalem szanse i za drugim bylo spoko. Nic wybitego, burgerownia jakich malo. Wciaz rzadzi Moa ale dawno tam nie jadlem to nie wiem czy sie nie zje.balo.

 

Tez uwazam, ze burger to 25zl max (bez frytek). Ale sa knajpy gdzie jestem w stanie przelknac wyzsza cene za przyslowiowego schabowego bo czuc, ze ktos sie nad tym pochylil bardziej jesli idzie o kompozycje, dobor skladnikow i przypraw.

Link to post

Mnie się chyba burgery już przejadły, a na pewno jestem zachowawczy jeśli chodzi o testowanie nowych. W nieznanych knajpach omijam a trzymam się głównie sprawdzonych jak krakowska Moa, katowicki Burgi czy warszawski Barn. 

 

Jak pany wyżej pisały - to po prostu buła z kotletem, można do środka wrzucić nawet i wołowinę kobe, ale jaki sens to nie wiem. 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych"). W związku z tym prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowaną Polityką prywatności Privacy Policy.