Jump to content

wielad

Lokale ktore polecacie.

Recommended Posts

Okaze sie zaraz, ze faktycznie lodziarnia ale smaki regionalne - sledzia, fladry, kutra o poranku.

Share this post


Link to post


Posted (edited)

Bosko już dawno się zjebało w całej Polsce. 2-3 lata temu zajebiste lodziki były. Teraz? Zwykła sieciówka dla januszexu z co raz większą ilością chemii. 

Edited by sprite

Share this post


Link to post

Też u mnie jest taka pizzeria co już działa ponad 20 lat i jest no nie powiem... żarcie jest "spolszczane", czyli grube ciasto, pizze typu chłopska z jajkiem i kiełbasą. I wiecznie tam ruch, stoliki zaje.bane, a dowóz mają drogi (i nie nabijają na niego paragonu). A weź przy znajomych coś powiedz złego na tę pizzerię, to Cie zjedzą "ale co ty gadasz? właśnie przynajmniej się tym najesz". 

Share this post


Link to post

Ja tam lubię sobie takie przysmaki skonsumować. Jak byłem szczylem to babcia na wsi robiła mi taką "pizzę" z blachy, gdzie było zwykłe drożdżowe ciasto, warzywa z ogródka, mnóstwo sera i swojska kiełba. Potem takiego skurczybyka zalewało się Tortexem w opór i było to prawdziwe niebo w gębie. Płaciłbym gruby pieniądz aby skosztować tego przysmaku raz jeszcze.

Share this post


Link to post

To chyba taka typowa polska pitca, bo mój ojciec też taką kiedyś robił, jak jeszcze mu się chciało gotować.

Share this post


Link to post
18 minut temu, grzybiarz napisał:

Też u mnie jest taka pizzeria co już działa ponad 20 lat i jest no nie powiem... żarcie jest "spolszczane", czyli grube ciasto, pizze typu chłopska z jajkiem i kiełbasą. I wiecznie tam ruch, stoliki zaje.bane, a dowóz mają drogi (i nie nabijają na niego paragonu). A weź przy znajomych coś powiedz złego na tę pizzerię, to Cie zjedzą "ale co ty gadasz? właśnie przynajmniej się tym najesz". 

 

Oesu, chyba zatem w każdej mieścinie jest taka pizzeria. U nas to samo - jedna z najstarszych pizzerii, ale ciasto na dwa palce, nasiąknięte tłuszczem, posypane serem typu salami. No ale ludzie biorą jak poyebani. I też coś złego powiedzieć to jak Antychryst. 

  • Haha 1

Share this post


Link to post

Ilu ludzi tyle preferencji. Mam ziomeczka który naprawdę lubi podjeść i wyciągnięcie go na pitcunię gdzieś indziej, niż Dominos nie wchodzi w rachubę. W poprzedniej robocie na pizza day też zamawiano stamtąd, pomimo że na folii zostawało tyle tłuszczu, że można by coś na nim usmażyć. No takie to gusta.

Share this post


Link to post

Polski gust jest taki, za byc duzo i tanio.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Posted (edited)

U mnie w rodzinnym mieście funkcjonuje cały czas buda z fast foodem, która powstała jakoś w 90, albo 91 roku. Hamburger z taką je.bitną mieloną, zapieksy skapciałe, kurczak z rożna no i kebs. Za dzieciaka się tam jadło zapieksy, ale dziś bym chyba nie ruszył nic stamtąd. Popyt wciąż mają, a w czasie pandemii mieli złoty okres, bo u nich zawsze na wynos to i nie musieli zawieszać działalności w żaden sposób. Jak tam przejeżdżam to ludzie stoją na ulicy z wielki bułami, ryje w sosach, po łokciach cieknie. Klasyczny widok w tym miejscu.

 

Ostatnio nawet FBI do nich zagląda.

1.png

Edited by krupek
  • Upvote 1
  • Haha 3

Share this post


Link to post

No i znów, chyba w każdym średnim mieście takie budy są (w dużych miastach raczej giną w gąszczu innych lokali) i jeśli dają sprawdzone, powtarzalne żarcie, nikogo nie trują i nawet w zwykłą bułkę z parówą potrafią zrobić nie na odwal się to szanuję i niech trwają jak najdłużej. Zawsze mnie bawi jak ludzie się podniecają lokalami z USA, które działają kilkadziesiąt lat oferując podobną mielonkę w burgerze czy parówie jak u nas, ale tam dzięki temu że trzymają fason robią sobie klientów na lata, więc czemu tak by nie miało być u nas. 

 

Idę do takiej budy i jem zapiekankę przenosząc się w czasie 25 lat wstecz - to jest dopiero magia 

Share this post


Link to post
22 godziny temu, _Red_ napisał:

@Shen

 

 

yummy.

17 zl za drozdzowke z koncentratem :pizza:

 

 

 

no szkoda, że lokalne specjały nie zadowoliły twojego podniebienia:dunno:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Posted (edited)

Jeśli bułka z serem to specjał to wolę nie próbować tych mniej popularnych dań :ohstop:

 

W dniu 5.06.2020 o 20:45, krupek napisał:

Rok temu byłem na Helu w restauracji Maszoperia, taka typowa, niska (na wejściu zaje.bałem banią w belkę) klimatyczna chata rybacka, spory wybór ciekawych dań z ryb i owoców morza, pozytywnie wspominam.

Ostatnia szansa w krupku, dziś tu będę :ohboy:

Edited by _Red_

Share this post


Link to post

Zaparkowalem przypadkiem zupełnie blisko tego przybytku więc  wpierw papu, potem zwiedzanie.

 

No i hmmm...

 

:ohboy::ohboy:

ZA JE BIS TE mega soczyste miękkie mięso smażone na maselku, w delikatnym cieście i do tego pieczone ziemniaczki z ziołami. Rozplywam się. 9/10 krupków. Uratowałeś honor :* 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post

Zachęciłem do zjedzenia mięsa :frog:

  • Haha 1

Share this post


Link to post

Planuje skoczyc na Hel rowerami ze znajomymi, to trzeba bedzie sprawdzic ten lokal:notbad:

Share this post


Link to post

Tez chcielismy rowerami, ale kwaterka oferuje takiego złoma z fotelikiem dziecięcym, że zakwasów na nim dostalem w drodze do Jastrzebiej Góry. Na Hel 80km w dwie strony byłoby nierealne :frog:

Share this post


Link to post

Drożdżówkę z keczupem żarł zamiast do pyra-baru iść
:dunno:

 

Share this post


Link to post

Wrocław 
 

Jakby kogo interesowała wizyta w nowej knajpie wojewódzkiego  , to może sobie póki co temat na koniec kolejki wrzucić . Jedzenie takie sobie , lokal bardziej do pokazania się (i w większości takie towarzystwo )

 

 

Ajvar na Jagodnie tez bez szału , inny format lokalu ale przynajmniej miałem nadzieje na coś extra i było tak sobie , Dania bardzo mocno mięsne ale trochę im brakuje do oryginałów z bałkan.

 

 

Share this post


Link to post

Najlepsze śniadania we Wrocławiu - okolice Kuźniczej i Stare Miasto głównie, to...? 

Share this post


Link to post
W dniu 8.06.2020 o 14:55, krupek napisał:

U mnie w rodzinnym mieście funkcjonuje cały czas buda z fast foodem, która powstała jakoś w 90, albo 91 roku. Hamburger z taką je.bitną mieloną, zapieksy skapciałe, kurczak z rożna no i kebs. Za dzieciaka się tam jadło zapieksy, ale dziś bym chyba nie ruszył nic stamtąd. Popyt wciąż mają, a w czasie pandemii mieli złoty okres, bo u nich zawsze na wynos to i nie musieli zawieszać działalności w żaden sposób. Jak tam przejeżdżam to ludzie stoją na ulicy z wielki bułami, ryje w sosach, po łokciach cieknie. Klasyczny widok w tym miejscu.

 

Ostatnio nawet FBI do nich zagląda.

1.png

Gdzie to, nie kojarze tego przybytku

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać w Polsce Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako "RODO", "ORODO", "GDPR" lub "Ogólne Rozporządzenie o Ochronie Danych"). W związku z tym prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowaną Polityką prywatności Privacy Policy.