Jump to content

Modyfikacja mayflash usb fighting stick - pytanie ...

dreadziok666

Recommended Posts

Siemano , mam pytanie odnosnie tego sticka, kupilem go chyba z 2 lata temu jako noob w stickach troche pogralem dokupilem guziki sanwy i podmienilem gra sie lepiej , ale ... sam joystick mam dalej ten sam i jest on okropny zamowiony mam juz jlf jakis z sanwy ale tu pojawia sie pytanie moje co do PCB tego sticka bo ... mam problemy czasami jak daje do rogu np prawego to mi chopek robi cios np tylko z tym guzikiem i kierunkiem tylko w prawo bez " dolu " czyli nie robi do rogu i mi kombo sie cale kladzie ... czy to wina PCB bo cos czytalem o nim " PCB ma zdecydowanie słaby odczyt inputów spowodowany silnym SOCD " na stronie kowala. Jak np zrobie przod przod i trzymam ten przod i potem daje w dol to tez wychodza rozne " wałki " typu ze zrobi cios np down + 2 albo forward + 2 a nie do rogu i szlag mnie trafia ... ( mowa o tekkenie na ps3 ) Jak ktos sie zna to prosze o pomoc czy to wina kijowego samego joysticka czy PCB jest jakies lipne tez i musialbym je zmienic ? Ciekawi mnie czy jak zamontuje tego nowego JLF sanwy to tez tak bedzie, albo ten joystick stary ma juz zjechane przelaczniki ? Mam ochote tym calym bajzlem ciepnac o sciane jak mi po raz kolejny kombo nie wychodzi przez to, please help :)

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Może być kilka możliwości a mianowicie: tak jak wymieniłeś mikroprzełączniki się sypią i raz łapią a raz nie,uwalone pcb,albo może też być jakieś zwarcie i wtedy przy próbie jednoczesnego naciśnięcia dwóch przełączników (aby skos wyszedł) łapie tylko jeden z nich. Tak czy owak poleciłbym Ci nowe pcb bo na gałę już wydałeś i pewnie dalej problem będzie występował. Mayflash ma jedną rzecz dobrą....bude a reszta ssie,smutna prawda. Pozdro

zastanawiam sie tylko skad wziasc nowe pcb zeby to nie byl jakis kosmos bo jak np widze te pcb z sony sixaxis to mnie sciska o ile bym to wogole umial przerobic, znacie jakis pad ktory moge normalnie kupic wystarczy mi do samego ps3 i zeby nie kosztowalo to 150 zeta jak ten fight stick bo poprostu zamiast tego zamowilbym se paewong'a PCB ktore jest uniwersalne do ps3/pc/xbox360 a kosztuje 50 dolcow . A mozliwe jest tez ze podlaczylem jakos zle GND od samego joya i dlatego taki wałek wystepuje ? bo tak teraz patrze po rozkreceniu tego pudla ze chyba 1 switch podlaczylem na odwrot do tasmy ;d

Hehe to przełącz i zobacz ;) zamiast płacić 50 dolców możesz kupić sticka Datel który chodzi po jakieś 120zł z tego co pamiętam i właśnie posiada ową płytkę na stanie ;) a jak tylko do ps3 to możesz sobie kupić np. tego pada do pc http://www.sklepy24.pl/sklep/siriusz_pl/produkt/gamepad-media-tech-warrior/11081 ktory posiada brd płytkę.