Jump to content

Kupno Nintendo 3DS

Cztery

Recommended Posts

Hej! ;> 

Chciałabym zakupić konsolę Nintendo 3DS, ale to będzie moja druga konsola od Nintendo i nie wiem co z czym się je... (Pierwsza to gameboy) 

Gdzie najlepiej go kupić? Przez internet? Znacie jakąś zaufaną stronę? Bo nie chce czekać aż do 1 marca, bo wiem że wtedy będę czekała kolejny miesiąc na kupno konsoli. (Zapewne ciężko będzie ją dostać) 

Nintendo 3DS czy Nintendo 3DS XL? Słyszałam, że ten drugi model jest cięższy i po kilkugodzinnym graniu strasznie bolą ręce.To prawda? :D 

Czy jeżeli kupię konsolę w Niemczech to będzie działała ta cała blokada regionalna? Będę musiała kupować gry tylko z DE? :O I czy jeżeli kupię tam konsole to będę mogła zmienić język? (Wydaje mi się, że tak, ale nie jestem pewna i wolę zapytać.) 

Czy gry po 1 marca będą droższe czy tańsze?

Czy to możliwe, że przetłumaczą jakieś starsze tytuły na 3DS? 

Zapewne większość z tych pytań wydaje wam się głupia, ale wcześniej kupowałam tylko konsole od sony... 

Proszę o szybką pomoc. :) 

Pzdr. 

• Replies 2
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Generalnie temat nadaje się do przeniesienia, ale odpowiem tutaj.

Co do blokady to na tyle na ile się orientuję tyczy się ona regionów a nie poszczególnych krajów więc dopóki kupujesz konsolę w europie nie powinno być problemu. W temacie cen ciężko wyrokować bo nikt nie wie jak zachowa się nowy dystrybutor. W teorii powinna się poprawić przynajmniej dostępność sprzętu i oprogramowania. Co do sklepów i ofert nie jestem w stanie nic konkretnego polecić. Oba 3DSy kupowałem przez allegro, przy czym w obu przypadkach były to większe sklepy wystawiające się również na portalu aukcyjnym.

Co do wyboru wersji konsoli zwykłej bądź XL - trudna decyzja. Ogólnie XLka jest lepiej wykonana i sprawia dużo solidniejsze wrażenie, plus efekt 3d działa znacznie lepiej. Na zwykłym 3DSie komfortowe granie z włączonym trybem 3d jest praktycznie niemożliwe, chyba że konsolę przykleisz do biurka a na szyje założysz kołnierz ortopedyczny co by makówką nie ruszać ;-)

XL-ka jest za sporo większa i cięższa więc jako konsola przenośna którą zawsze chcesz mieć przy sobie sprawdza się już gorzej (chociaż co podkreślam z całą stanowczością z racji składanej obudowy i tak jest wygodniejsza w transporcie niż np PS Vita). Co do męczenia rąk w związku z wagą urządzenia nie mam zdania. Mnie osobiście się nie zdarzyło żebym z tytułu wagi urządzenia odczuwał jakiś dyskomfort. Niestety, na niekorzyść wersji XL przemawia znacznie wyższa cena. No i z racji większych wyświetlaczy na XLu dużo bardziej widoczne są piksele więc jak ktoś ma na tym punkcie skrzywienie - może trochę marudzić.

W każdym razie jeżeli cena nie jest dla Ciebie problemem (różnica między obiema wersjami to ok 200-250 zł) to bierz XLa. Ja długo obstawałem przy classic'u ale koniec końców w moje łapy wpadł XL i szczerze mówiąc chyba nie wróciłbym do mniejszej wersji. Tylko pamiętaj o ładowarce, bo Nintendo odwala kaszane i sprzedaje XLke bez ładowarki.

Edited by lechu