Jump to content

Akcesoria do DS'a

Recommended Posts

• Replies 16
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

A gdzie kupiłeś te folie? Allegro? Jakiś polski sklep netowy? Zdecydowana większość folii "Hori" dostępnych w Polsce, to niestety podróbki (właściwie, ja nigdzie oryginalnych nie spotkałam u nas ;)), więc mogą się zużyć bardzo szybko. Oryginał powinien spokojnie wytrzymać ponad pół roku albo i dłużej solidnego użytkowania.

Edited by Gosiek
Posted
A gdzie kupiłeś te folie? Allegro? Jakiś polski sklep netowy? Zdecydowana większość folii "Hori" dostępnych w Polsce, to niestety podróbki (właściwie, ja nigdzie oryginalnych nie spotkałam u nas :(), więc mogą się zużyć bardzo szybko. Oryginał powinien spokojnie wytrzymać ponad pół roku albo i dłużej solidnego użytkowania.

folie sa oryginalne,kupione na brytyjskim ebayu od goscia z Hong Kongu,poprostu odwalilem numer,bo przykleilem ja odwrotna strona :D mozecie mi dac tytul debila miesiaca,nie obraze sie :P

• 2 weeks later...
Posted

kupilem takie cos do mojego DSLite:

eb5561en04.jpg

wszystko fajnie-pieknie,ale oslonka zupelnie nie trzyma sie wierzchniej czesci DS-a,tzn.gdy konsola jest zamknieta,to wyglada dobrze i spelnia swoja funkcje,ale gdy chce ja otworzyc,to najpierw musze otworzyc oslonke,a pozniej dopiero kalpke konsolki :( nie wiem czy to tak ma byc,czy moze wierzch obudowy jest niewystarczajaco przylegajacy do konsoli,ale ogolnie niespecjalnie zadowolony jestem z takiego rozwiazania....

• 4 weeks later...
Posted

Ma ktoś jeszcze zwykłego DS'a? Wszystko na allegro jest do lite, a ja chce znaleźć jakiś pokrowiec do mojego DS'a... Jak ktoś zna jakiś sklep to prosze o zarzucenie linkiem ;)

z góry thx

Posted
Ma ktoś jeszcze zwykłego DS'a?

Ja JESZCZE mam classica. Jednak coś mi sie zdaje, że długo już nie pociągnie i trzeba pójść z duchem czasu, kupując Lite... :/

Posted
Ma ktoś jeszcze zwykłego DS'a? Wszystko na allegro jest do lite, a ja chce znaleźć jakiś pokrowiec do mojego DS'a... Jak ktoś zna jakiś sklep to prosze o zarzucenie linkiem :)

z góry thx

Ja mam Classica, pokrowce można dostać w Świat-Gier jeszcze. Ja z tamtąd mam.

Posted (edited)
Ma ktoś jeszcze zwykłego DS'a? Wszystko na allegro jest do lite, a ja chce znaleźć jakiś pokrowiec do mojego DS'a... Jak ktoś zna jakiś sklep to prosze o zarzucenie linkiem :P

z góry thx

Ja mam Classica, pokrowce można dostać w Świat-Gier jeszcze. Ja z tamtąd mam.

możesz zarzucić linkiem? Bo nawet ciocia googole nic nie wie o takim sklepie :D

sry, już mam. Wystarczyło dopisać jeszcze kilka hasełek. :)

Edited by Devil
Posted (edited)

Doszły dziś folie ochronne Hori. Nakleiłam chciałam pograć i... ekranik w ogóle nie reagował. Odkleiłam, przetarłam, znowu nakleiłam i dalej nic. Po paru próbach folie wylądowały w koszu na śmieci. Ekranik w sumie mam w bardzo dobrym stanie. Miał ktoś kiedyś taki problem?

Edit: Folie zamawiałam w sklepie Robson

Edited by Ana
Posted

Rekalibrowałaś ekran po nałożeniu folii?

Przez długi czas moja konsola żyła z tymi foliami z Robsona i ekran działał normalnie.

Folii trza było nie wywalać, może by się jeszcze przydały....

• 4 months later...
Posted (edited)

Wszystkie wyglądają czerstwo, a za cenę ~22 zł polecić mogę jedynie to: http://allegro.pl/item413756988_czarny_pok...y_na_suwak.html

Jeżeli masz kasę i możliwość sprowadzenia, to bierz to: http://www.play-asia.com/paOS-13-71-b6-77-...2b5n-43-8s.html

Sam korzystałem z tego pokrowca, w prawdzie jest dedykowany do Lajta, aczkolwiek Classic powinien się tam zamieścić. Pamiętam, że było wystarczająco dużo miejsca w środku. Świetnie chronił, wyglądał super, było miejsce na gry.

Poszukaj jakiś recenzji w necie tego pokrowca, powinny być zdjęcia, to zobaczysz, czy wystarczy miejsca.

Znalazłem preview: http://www.cheapassgamer.com/forums/showthread.php?t=97295. Pamiętam, że był w miarę miękki i rozciągliwy, także Classic powinien dać się tam upchnąć.

cp05.jpg

Edited by svonston