alik 0 Posted February 5, 2009 Posted February 5, 2009 W practisie jest tak w ogóle o wiele trudniej wyrywać się niż w walce, A do wyrwania się z rzutów jest tak naprawdę potrzebne opanowanie dlatego najciężej jest się wyrwać w walkach turniejowych. Nauka wyrywania się wg. mnie 1.Widzieć rzuty 2.Opanowanie 3.Trochę refleksu(chyba że chodzi o rzut DJ to trochę więcej tego refleksu jednak potrzeba) a w ogóle ciekawy topic :o Quote
Sztuka 0 Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 Dochodzą też inne rzuty jak QCF 1 u Heihachiego czy na kucającego. Ogarnąć to wszystko jest bardzo trudno. Przydaje się też refleks Ferrari. Quote
Bażant 0 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Dochodzą też inne rzuty jak QCF 1 u Heihachiego czy na kucającego. Ogarnąć to wszystko jest bardzo trudno. Przydaje się też refleks Ferrari. Hit throwy takie jak f+2+3 lawa czy qcf+1 henia mają bardo dużą klatkę na wygranie. Więc da się ogarnąć Z rzut na kucającego czy leżącego mają taką samą animację wiec wyrwanie się jest po prostu zgadnięcie. Tak samo jak zgadywanka kinga Jaguar step 2+3_1+3 czy b+1+2. Więc refleks ferrai nie ma tu żadnego znaczenia. Quote
Guest mevek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Dochodzą też inne rzuty jak QCF 1 u Heihachiego czy na kucającego. Ogarnąć to wszystko jest bardzo trudno. Przydaje się też refleks Ferrari. Hit throwy takie jak f+2+3 lawa czy qcf+1 henia mają bardo dużą klatkę na wygranie. Więc da się ogarnąć Z rzut na kucającego czy leżącego mają taką samą animację wiec wyrwanie się jest po prostu zgadnięcie. Tak samo jak zgadywanka kinga Jaguar step 2+3_1+3 czy b+1+2. Więc refleks ferrai nie ma tu żadnego znaczenia. nie mam zielonego pojecia, co chesz zgadywac, kiedy "king" bedzie cie lapal "b+1+2" ??? tego rzutu nie mozna zlamac!!! ^ ^ Quote
Bażant 0 Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 nie mam zielonego pojecia, co chesz zgadywac, kiedy "king" bedzie cie lapal "b+1+2" ??? tego rzutu nie mozna zlamac!!! ^ ^ No ale masz tam możliwości wyboru, 1_2_1+2_3+4 i chyba po jednej nóżce nie wiem dokładnie ;P Quote
Guest mevek Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 nie mam zielonego pojecia, co chesz zgadywac, kiedy "king" bedzie cie lapal "b+1+2" ??? tego rzutu nie mozna zlamac!!! ^ ^ No ale masz tam możliwości wyboru, 1_2_1+2_3+4 i chyba po jednej nóżce nie wiem dokładnie ;P racja, chodz i tak wszyscy wiemy, ze najbardziej "popularne"sa : b+1+2, 2+4 badz b+1+2, 3+4 gdzie w obu przypadkach mamy kontynuacje. zadziej spotykany jest b+1+2, 1+3, gdzie nie ma zadnej kontynuacji, jak tylko maly "bug" przy scianie, ktory zabiera 12% sprowadzajac przeciwnika na glebe. czasem siada jakis set-up. to tyle ode mnie Quote
Bati 1 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 (edited) Nie wiem na jakiej zasadzie to działa ale z kontynuacji b+1+2 kinga da się wymaszować Niewiele rzutów da się w ten sposób ominąć, ale ten akurat niestety tak działa. Nieraz ludzie nawalając wszystko jak leci na padzie wyrywali mi się z kontynuacji, gdzie często robiłem różne. PS. Ja tam się schylam pod rzutami ;D Edited February 11, 2009 by Bati Quote
Bażant 0 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Ja osobiście nie cierpię b+1+2. Ale to jest coś takiego jak f,f+2 Ganryu na Hita, masz podobne możliwości wygrania ale wszyscy boją się 1+2 bo juggluję za 70 dmg. Quote
Mastachi 75 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Co wy chcecie, ja wmaszowalem nina calego multisa Quote
Bati 1 Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 I właśnie z tego co słyszałem, z kontynuacji CH pp+2 Ganryja też da się uciekać maszując, ale za to nie jestem pewny ;D Quote
Guest mevek Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 I właśnie z tego co słyszałem, z kontynuacji CH pp+2 Ganryja też da się uciekać maszując, ale za to nie jestem pewny ;D najlepszy na julke... sprawdzcie! xD Quote
Recommended Posts