Snake. 9 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 (edited) Co dobrze zbiera SS/SW (oczywiście oprócz ff,N,2 )? Chodzi mi o coś na bliski/średni dystans. b+1 łapie dobrze obie strony? Edited April 14, 2008 by Snake. Quote
Matt-JF 0 Posted April 14, 2008 Posted April 14, 2008 Po lewej stronie bede tylko opisywal jak stoje/stoi stevem/steve.Jezeli ktos chce stepa w gore z atakiem w polu to najlepsze jest oczywiscie b+1,QCF+1 tez mozna uzyc w polu ale nie za czesto lepiej zostawic na gre przy scianie ten cios.Najprostsza rzecza jest obok b+1 przeczekanie i startowanie z d/f+2.D/f+1 nie oplaca sie na sciaganie w gore samo lub z kombinacjami bo d/f+2 i b+1 starczaja w zupelnosci.Z pozycji 1,d+1 ale to dla skillowcow drugi cios zaje biscie sciaga.Dla stepa w dol to d/f+2 jest krolem i f+2 ktore jest sriedniakowym sriedniakiem na gorny step tak w przypadku dolngo stepa jest dobrym sriedniakiem(samo f+2 czasem trackuje).Warto uzyc jak ma sie dobrze ulozona gre po f+2.No i jak napisales f,fn2.Przy scianie na obydwa bo namierza thebest jest QCF+1, b+1 ponownie oraz mistrzowskie oko przy uzywaniu d/f+2,2 zeby drugie KONIECZNIE trafilo na blok.Pozdro i cwiczcie Quote
Masta_Lover 0 Posted April 15, 2008 Posted April 15, 2008 (edited) Elo W DR dopiero zacząłem i mam małe pytanie. Jak Stevem kończyć JG F+3,1 ? Z czego wyczytałem robi się to po B+1 np. f+2,1~B, F+3,1, ale mi jakoś to nie włazi Drugie pytanko http://pl.youtube.com/watch?v=iTy_rp6EQkI 0:53 jak wykonuje się tego JG ? Sorry za możliwe banalne pytanie, ale w DR Steve dla mnie jest zupełnie inny i jakoś nie moge go opanować EDIT: Jaki w DR Steve ma najlepszy punisher ? I czy f+3,1 zbiera rollujących ? Edited April 15, 2008 by Masta_Lover Quote
szyper 0 Posted April 16, 2008 Posted April 16, 2008 musisz przejsc ostatnim ciosem do flickera i szybko (!) po tym zaczac f3,1. wlasnie nie amsz na nic czekac tylko d razu to zrobic. juggle: CH df2~f3~db~WS1, df1~f3~db~WS1, f2,1~B, flk f3,1 ale sa duzo lepsze do walki juggle z uzyciem ws1 jak co:P Quote
Snake. 9 Posted April 16, 2008 Author Posted April 16, 2008 (edited) Masta Lover, po d/f+2 stosuj takiego dżagielka: CH d/f+2~f+3,1, b+1~B~f+3~d/b~WS1~f+2,1~B~f+3~d/b~WS+1,2 Siedem dych po depe dwa, sweet Co do punisherów to najlepiej chyba używać 1,1,2 (od straty -8 do -13), d/f+1+2 (i14) a od -19 u/f+2. Może pomiędzy dwa te ostatnie ciosy da się wcisnąć coś dobrego (np. od -16), ale teraz nie pamiętam. Edited April 16, 2008 by Snake. Quote
alik 0 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 nie no stefkiem to jest full spontan tak mi się przynajmniej zdaje.. Quote
Guest mevek Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Po lewej stronie bede tylko opisywal jak stoje/stoi stevem/steve.Jezeli ktos chce stepa w gore z atakiem w polu to najlepsze jest oczywiscie b+1,QCF+1 tez mozna uzyc w polu ale nie za czesto lepiej zostawic na gre przy scianie ten cios.Najprostsza rzecza jest obok b+1 przeczekanie i startowanie z d/f+2.D/f+1 nie oplaca sie na sciaganie w gore samo lub z kombinacjami bo d/f+2 i b+1 starczaja w zupelnosci.Z pozycji 1,d+1 ale to dla skillowcow drugi cios zaje biscie sciaga.Dla stepa w dol to d/f+2 jest krolem i f+2 ktore jest sriedniakowym sriedniakiem na gorny step tak w przypadku dolngo stepa jest dobrym sriedniakiem(samo f+2 czasem trackuje).Warto uzyc jak ma sie dobrze ulozona gre po f+2.No i jak napisales f,fn2.Przy scianie na obydwa bo namierza thebest jest QCF+1, b+1 ponownie oraz mistrzowskie oko przy uzywaniu d/f+2,2 zeby drugie KONIECZNIE trafilo na blok.Pozdro i cwiczcie jak graliśmy, dawno temu online to widziałem, ze robiłeś płynnego dash-a stevkiem. jestem ciekaw jak go sie robi. może obdarujesz mnie w ta wiedzę? dodam,ze gram nim tylko sporadycznie bawiąc sie juglami Quote
Matt-JF 0 Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 Sa 3 sposoby na zrobienie dasha.Pierwszy: po zrobieniu f+3 musisz wcisnac 4ke i trzymajac przjezdzajac szybko palcem przez 1~2 tak zeby nie wyprowadzic ciosu i niepuszczajac 4ki zrobic dwa razy fn,d,d/f i powtarzajac czynnosc masz dasha.Sposob nr dwa to trzymac 3ke po zrobieniu f+3 i zrobic f,f,fjakbys robil sidekicka i puszczac na moment trojke dociskajac i masz dasha,b.trudno na poczatku ale jest do wyuczenia.Trzeci sposob bo zakladam ze tu tez doszedles jest zdecydowanie inny niz dwa poprzednie.Wymaga calej sily woli conajmiej 3lat doswiadczenia w tekkenie bycia na conajmniej 3 turniejach ponad przecietnego refleksu oraz bezlagowej przejsciowki co by nie wywalic pada przez okno a wiec zaczne opisywac 3ci sposob: (niech czytaja to osoby od lat 40,kto niespelnia tego wymogu prosze czym predzej przejsc do dzialu ''Hyde park'' i poczytac temat ''rodzyny'') po f+3 trzeba szybko wcisnac d/b w momencie kiedy kuca steve zeby scancelowac podjazd i ponownie zrobic f+3 i znowu scancelowac i tak dlugo az Ci sie podoba lub kiedy dojdziesz do przeciwnika Wyglada to tak f+3,D/B f+3,D/B f+3,D/B ... Ja osobiscie stosuje dwa pierwsze sposoby ale 3ci od czasu do czasu tez stosuje Quote
Guest mevek Posted October 28, 2008 Posted October 28, 2008 Sa 3 sposoby na zrobienie dasha.Pierwszy: po zrobieniu f+3 musisz wcisnac 4ke i trzymajac przjezdzajac szybko palcem przez 1~2 tak zeby nie wyprowadzic ciosu i niepuszczajac 4ki zrobic dwa razy fn,d,d/f i powtarzajac czynnosc masz dasha.Sposob nr dwa to trzymac 3ke po zrobieniu f+3 i zrobic f,f,fjakbys robil sidekicka i puszczac na moment trojke dociskajac i masz dasha,b.trudno na poczatku ale jest do wyuczenia.Trzeci sposob bo zakladam ze tu tez doszedles jest zdecydowanie inny niz dwa poprzednie.Wymaga calej sily woli conajmiej 3lat doswiadczenia w tekkenie bycia na conajmniej 3 turniejach ponad przecietnego refleksu oraz bezlagowej przejsciowki co by nie wywalic pada przez okno a wiec zaczne opisywac 3ci sposob: (niech czytaja to osoby od lat 40,kto niespelnia tego wymogu prosze czym predzej przejsc do dzialu ''Hyde park'' i poczytac temat ''rodzyny'') po f+3 trzeba szybko wcisnac d/b w momencie kiedy kuca steve zeby scancelowac podjazd i ponownie zrobic f+3 i znowu scancelowac i tak dlugo az Ci sie podoba lub kiedy dojdziesz do przeciwnika Wyglada to tak f+3,D/B f+3,D/B f+3,D/B ... Ja osobiscie stosuje dwa pierwsze sposoby ale 3ci od czasu do czasu tez stosuje tak jak pisałeś : 2-a 1-wsze sa do opanowania. jak do tej pory to ostatni sprawia mi najwięcej problemu, ale jak ktos chce to potrafi przeciez wielkie dzięki za pomoc Quote
szyper 0 Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 To Alik, ale PRO. Ja znałem tylko trzecią metodę i mu ją podałem i teraz robi to bez problemu. Quote
alik 0 Posted October 30, 2008 Posted October 30, 2008 Wg mnie to Matt poprostu sobie zakpił. mówiąc co wymaga ta ostatnia metoda bo mi się wydaje że to niema nic wspólnego z byciem na turach itd. a jeśli nie kpił to raczej przesadził bo ja mam z rok na karku Quote
Snake. 9 Posted December 17, 2008 Author Posted December 17, 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=POPRJCDOvDk&...feature=related - Knee grający Steve'em oO Może ktoś nie widział (ja np. dopiero dzisiaj zobaczyłem, nie wiem jak to się stało : P). Na początku myślałem że to pomyłka i miał być Nin (bo to z UT8, na którym byli obaj), ale widać w tym gameplay'u Steva niedociągnięcia (których nie ma w walkach Nina ), ale jak dla mnie i tak masakra ;] Quote
alik 0 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 (edited) Podrzucę wam kilka oczywistych trapów jak tych mniej ::: Trapy na BackRola : d/f 1+2 tylko trzeba trochę dodaszować do przeciwnika ; f 3 n2 ZA(pipi)ISTE ; f 2,1 ; ff n 2 ; i oczywiście f3 1. Trapy Kiedy przeciwnik roluje w twoją stronę : Wystarczy tak naprawdę df 1,2,1+ kontynuacja jugla Trap kiedy przeciwnik leży i np naciska kwadrat (czyli przewraca się z boku na bok) f 3 n1 ; no i to za(pipi)iste wg mnie ff n2 Trapy na wstającego : takie tam prostackie d/f 1 ; d 2,1 ; d/f 1,2,1 No ogólnie jest tego wóchte wóchte.........A to wszytko i troche więcej jest np po d/b 3,2 Edited March 5, 2009 by alik Quote
Recommended Posts