Jump to content

Wybuchające granaty

Recommended Posts

Sprawdziłem wszystkie poprzednie tematy i zauważyłem że nikt się jeszcze nie wypowiedział w tej materii. Chodzi o Wasze przymyślenia , refleksje , wnioski na temat eksplozji . Jakie tragiczne skutki może nieść za sobą brak rozwagi Master czifa podczas używania granatów , lub plazmowych bomb kowenantów? Czy zyski rzeczywiście będą większe niż koszty? Jak wyjść cało z morza eksplozji ? Jak odczepić przyklejoną plazmę nim będzie za pózno?

• Replies 19
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Plzame odczepic sie da ale dzieje sie to bardzo rzadko, przypadkowo i jest to blad gry. Plazme mozna tez odbic melee ale to tez chyba zupelnia randomowa sztuka.

No widzialem przypadki takie ^^

Stucka da sie odkleic jak w odpowiednim momencie przejdziesz przez shield dorsy. (ale to tylko czasem sie zdarza i to blad gry)

Co do odbicia za pomoca melee to to tylko 2 razy widzialem i to tylko na filmikach .... fajnie to wyglada ^^

Co do rzucania nadow to sadze ze sa bardzo pozyteczne szczegolnie jak sie boji walczyc z kims na brki (pozdrawiam karczoha ;P )

Gdyby nie nady w halo to trudno bylo by odbic pozycje jak np Snipe tower na guardianie. Wogule halo bez nadow to nie halo ^^

No ale oczywsicie trzeba umiec nimi rzucac.

Edited by miniu

Nie że się boje tylko yebie Cie moimi granatami jak chce i to Cie wqrwia :) Gdzie biedaku nie pójdziesz ... tam zawsze masz granat pod nogami :) Ogarnij lepiej tą fize to może coś Ci lepiej z nejdami pójdzie :D

Imo

Umiec rzucać dobre granaty + dobry aim z BR > Morderczy aim z BR + ni wiedzieć jak rzucać granaty

taka prawda, bo w Halo tak się składa, że nie gramy na mapach typu ... pusta mapa Foundry

Nie że się boje tylko yebie Cie moimi granatami jak chce i to Cie wqrwia :) Gdzie biedaku nie pójdziesz ... tam zawsze masz granat pod nogami :)

No nie trudno przewidziec gdzie bede jak na rozgrzewkach biegne przecie prosto przed siebie nawet moja siora by mnie nadem trafila ;)

Nie że się boje tylko yebie Cie moimi granatami jak chce i to Cie wqrwia :) Gdzie biedaku nie pójdziesz ... tam zawsze masz granat pod nogami :)

No nie trudno przewidziec gdzie bede jak na rozgrzewkach biegne przecie prosto przed siebie nawet moja siora by mnie nadem trafila ;)

Tak tylko, że rozgrzewki zawsze gramy na Guardianie a mapa jest mała i prosta jak budowa cepa :) Więc jakbyś nie biegł to nie zmienia różnicy :D

Tak tylko, że rozgrzewki zawsze gramy na Guardianie a mapa jest mała i prosta jak budowa cepa :) Więc jakbyś nie biegł to nie zmienia różnicy :D

Ta tylko po co cwiczyc nady na rozgrzewce ...

Ta tylko po co cwiczyc nady na rozgrzewce ...

Ja nie ćwiczę :) Po prostu rzucam bo tak się gra 8)

BTW.

na Guardianie 4v4 można fajnie granatami niszczyć na respach :) Tylko trzeba do tego dobrego teamworku zeby rzucic w tym samym momencie dobry granat :) Zawsze jakiś frag Hellooooł :D

Najbardziej porzyteczna plazma to plazma na snowboundzie , gdzie jest jednym z najlepszych sposobów na szotganiarza. A że szoguna z tych krecich tuneli inną bronią wypłoszyć nie sposób pozostaje często ona jedyną alternatywą.

Plasma wszedzie sie przyda ;)

W h1 mozna uniknac smierci od plazmy nawet jak dostaniesz na cialo - wystarczy zrobic w odpowiednim momencie melee w sciane tak zeby wybuch byl poza mapa... Nie wiem czy ktos pamieta, ale chyba mi sie to udalo zrobic na jednym z PHN'ow i bylo to na Chillu - Pafeu pamietasz? ryj tej xD