Guest Maiden Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Witajcie, Chcę odpalić japońską grę na mojej konsoli co już wielokrotnie czyniłem. Nie byłoby problemu gdyby nie fakt, że czytnik w konsoli jest nowy i nie czyta płyt CD (Jedynie org. GD Romy) Przemyślałem sprawę i dorwałem na Allegro oryginalnego Action Replaya tyle, że bez "siusiaka" który się wkłada do portu NR2 - słowem samą płytę na GD romie. Nic z tego - po odpaleniu płyty, program domaga się "podpięcia " tej przystawki fo portu drugiego. Teraz pytanie następujące - Wnioskuję, że backuopowa wersja jakiej swego czasu używałem musiała być w odpowiedni sposób spatrzchowana. Dałoby się taki patch wrzucić na memorkę? Jeżeli nie to co czynić? Quote Link to comment
CoATI 1016 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 ta wersja 'backupowa' byla poprostu selfbootem, a nie zwyklym bootem [boty odpala sie swapem - utopia cd]... ale chyba tloczone utopie nie istnieja. Quote Link to comment
Guest Maiden Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 Tak, ale CD - X'a mam w oryginale. Mam też Utopię, CD - X, i jakieś inne śmieszne rzeczy powypalane. Po prostu czytnik nie czyta płyt CD i tyle. A ja mam gry japońskie w które chcę pograć ;( Quote Link to comment
CoATI 1016 Posted June 10, 2008 Share Posted June 10, 2008 i ten czytnik to problem wlasnie... ten cd-x to napewno TEN cd-x czy jakis inny wynalazek? Quote Link to comment
TroniC 12 Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 Na pewno zadziała ci DC X Import Loader na oryginale - niestety widziałem tylko na ebuy-u... No i cena tez nie zachęcająca - 80plz + wysyłka... Chyba taniej wyjdzie czytnik wymienić Maiden... Quote Link to comment
Recommended Posts