Guest Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Co jakis czas avast komunikuje mnie, ze zablokowal DCOM Exploit (czy jakos tak) i podaje jakis adres IP. W zasadzie te ataki mi nie szkodza, tylko ze denerwuje mnie ten komunikat. Firewall na MX Rgb SP2 wylaczony, tylko Avast broni. No i mam to tylko na Windzie Rgb, na normalnym XP tego nie ma. WTF? Quote
wilku00034 11 Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Proponuje zmienić antywirusa... Ja mam AVG 8.0 i jestem bardzo zadowolony Quote
Bandi 5 Posted August 21, 2008 Posted August 21, 2008 A ja proponuję zostać przy avast-cie bo mam i jestem bardzo zadowolony a wczesniej miałem płatnego kasperskiego! Zmień firewalla bo to firewall powinien ci blokować ataki a antywir jest po to aby wykrywać wirusy a nie blokować ataki Quote
KiNiO_64 18 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 (edited) Zachęcanie do piracenia /stona Ej to nie było zachęcanie do piracenia... w licencji Kaspesky-ego niema wzmianki na temat tego że nie możesz modyfikować zawartości rejestru własnego windowsa, rejestr windy na twoim hdd nie może być objęty restrykcjami obcych firm gdyż nie jest ich "dziełem" w znaczeniu podanym przez ustawę o prawie autorskim, przez obce firmy rozumiem nie "microsoft"... a trial reseter jest tylko rozwinięciem koncepcji ręcznego grzebania w rejestrze... ale niech ci będzie więc polecam Kaspersky-ego internet security bez trail resetera oraz symantech internet security wersje 360 dniową Edited January 29, 2009 by KiNiO_64 Quote
KiNiO_64 18 Posted March 25, 2009 Posted March 25, 2009 Przeskanuj kompa w trybie offline i z poziomu liveCD żeby z likwidować exploita Quote
Recommended Posts