FARMEROS 2080 Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 (edited) Czesc wam, pogadajmy tu o Polskim bragga. Nie znam sie na tym, ale ostro sie jaram, tej. Na poczatek pare kawalkow. http://www.youtube.com/watch?v=CBORxZZbnPg http://www.youtube.com/watch?v=5qDW3PVqWVg http://avepdg.wrzuta.pl/audio/wWxPCAjhoO/0...e_produkcje-rcc etc. etc. Podzielcie sie czyms ciekawym, np. uwagami lub linkami. Edited November 9, 2008 by FARMEROS Quote
Guest tk Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 słoniu wprowadza imo nową jakość w tej kwestii, obadajcie sobie promo video ze studia gdzie przewija zwrote na składak "poznań - jestem stąd". solo może wyjść jeszcze w tym roku i imo to będzie coś wielkiego, nawet numer z wokalistą preshrunka szykuje co będzie kamieniem milowym w polskim rapie . z bardziej uznanych graczy to pihuj ma mordercze zwroty. warto też zwrócić uwage na wschodzącą gwiazde hardkor rapu - waszke gie. Quote
FARMEROS 2080 Posted November 9, 2008 Author Posted November 9, 2008 No waszka (pipi) kopie dupe niesamowicie. Propo slonia, to sie jaram teraz mikstejpem wsrh, no moc niesamowita, cofam co kiedys napisalem w jakims temacie. Z Shellerem tworza za(pipi)isty duet i chcialbym uslyszec jeszcze cos z pod szyldu wsrh. Pih ma nudne bity i jego flow mi sie nie podoba, ale faktem jest iz pancze ma kozackie. Widze, ze w Poznaniu siedzi kupe tego. Ramona23, qlop etc. etc. Nowy tet szykuje sie morderczy, cos czuje ze to bedzie mocarne przyebanie, a juz niedlugo jego plytka. Jimson tez na horyzoncie, ciekawe czy pojedzie w te bardziej odjechane klimaty z ostatniej epki 'gorączka w parku igieł'. Jeśli tak, to będe mocno kontent. Cos polecicie ? Quote
peter.a 0 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 WSRH, to jak dla mnie płyta roku. Od premiery do dzisiaj się jaram. http://www.youtube.com/watch?v=FmASpJDk6dQ to link do tego materiału ze studia o którym mówił TK. Quote
Devil 3 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 (edited) IMO PeeRZeT i jego "hipocentrum" zasługuje na tytuł płyty roku Link Trzeba sprawdzic. poza tym caly czas czekam na nowego Tet'a- szykuje się szeryf. Co do Ensona- nie dośc, ze nagrywa kawalki/dissy na za(pipi)istym poziomie to jeszcze we Fristajlu jest jednym z moich faworytow Kilka sznurków: Enson - Debiut Roku Enson - Prawda się nigdy nie starzeje (diss) Enson - Pokuta (diss) i jeszcze link do jego walki z 3-6 - Jak narazie chyba najlepsza walka tego roku (fristajl) Białas- w ilości kawałków/mixtapeów mało kto może go przebic. Zna się na tym, ma swoje własne flow/styl, czasem potrafi po prostu zabic podwójnym. Nie dośc, że nagrywa w hój dużo to jeszcze we Freestylu jest czołówką- jedne z najlepszych podwójnych. Prawdą jest, że może nie ma jakichś super Panczy- powiedziałbym nawet, że jedzie bardziej chamsko, ale czasem umie doyebac. Białas - Kiedyś i Teraz Człowieku Mixtape [2008] (to ten najnowszy, IMO warty przesluchania). ps. ja się jaram :] Edited November 11, 2008 by Devil Quote
Guest tk Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 obu widziałem na początku roku - białas niepozorny, ale jak już sie dorwie do majka to rzeźnia, enson troche gorzej, ale i tak konkretny poziom. jeśli już mówimy o "hardkorowym bragga" na wolno to nie sposób nie wspomnieć o diablo diabliku. poszperajcie w mp3 z eliminacji do zeszłorocznego wbw - beka nieziemska. typ nie ma 1,70m, pulchny okularnik w starej katanie ale jak wejdzie na scene to rozpier.dala wszystkich. wydaje się jakby w du.pie miał wszelkie zasady powrzechnie uznawanego "dobrego freestyle\u - ba! nawet niekiedy nie chce mu sie rymować . często jego technika na zdeklasowanie przeciwnika do jak najobleśniejsze disowanie samego siebie xD. niepowtarzalna postać na scenie i każdej bitwie dodaje kolorytu i niezapomnianej dawki humoru. można kochać, albo nie nawidzieć. nie powiem, że w mojej ocenie szale przeważają oczywiste inspiracje jakimi kieruje się w doborze tematyki tekstów . Quote
Devil 3 Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 obu widziałem na początku roku - białas niepozorny, ale jak już sie dorwie do majka to rzeźnia, enson troche gorzej, ale i tak konkretny poziom. jeśli już mówimy o "hardkorowym bragga" na wolno to nie sposób nie wspomnieć o diablo diabliku. poszperajcie w mp3 z eliminacji do zeszłorocznego wbw - beka nieziemska. typ nie ma 1,70m, pulchny okularnik w starej katanie ale jak wejdzie na scene to rozpier.dala wszystkich. wydaje się jakby w du.pie miał wszelkie zasady powrzechnie uznawanego "dobrego freestyle\u - ba! nawet niekiedy nie chce mu sie rymować . często jego technika na zdeklasowanie przeciwnika do jak najobleśniejsze disowanie samego siebie xD. niepowtarzalna postać na scenie i każdej bitwie dodaje kolorytu i niezapomnianej dawki humoru. można kochać, albo nie nawidzieć. nie powiem, że w mojej ocenie szale przeważają oczywiste inspiracje jakimi kieruje się w doborze tematyki tekstów . Jeśli chodzi o najbardziej poyebanego persona (doslownie) w polskim free to chyba Gospel nie ma sobie równych. na limtv.pl warto obadac, co ten koles robi- beka gwarantowana. Jeśli mówimy juz o normalnych fristajlowcach to chyba muflon nie ma sobie równych.... Tet już nie bierze udziału w bitwach, Pe też nie. Innej kon(pipi)ncji raczej nie ma. Muflon nie dośc, że za(pipi)iste podwojne sadzi to jego pancze po prostu rozpierdalayą!! Może i nie płynie po bitach, ale i tak jest szefem. Nie ma drugiego takiego czlowieka. Flint, jego brat jest słabszą odsloną muflona w panczach. za to flow ma za(pipi)iste. Wystarczy obadac fajty z WBW'08- Muflon i Flint za(pipi)ali życiówke. Chociaż szkoda Białasa i 3-6'ia. Solar- koleś leci płynnie, czasem rzuci na prawde dobrego pancza, ale "między panczami" nawija baaardzo przeciętnie. Na WBW tez (pipi)nął życiówke. Puoc, dolar i Green nie powinni się znaleźc w tym finale..... www.limtv.pl - wszystkie (no prawie) bitwy w dobrej jakości, polecam. ps- Najbardziej i tak jara mnie Smark/BRD, ale ich każdy juz zna;] Quote
FARMEROS 2080 Posted November 24, 2008 Author Posted November 24, 2008 KU,RWA MIAZGA, JA SIE JARAM ! Quote
Guest Posted December 12, 2008 Posted December 12, 2008 Jimson - nie ma Boga... warto tu dolozyc swoje 30 srebrnikow. Quote
Recommended Posts