Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vampire knight + Vampire knight guilty

Featured Replies

Opublikowano

No ostatnio robie sie fanka tej serii co o niej myslicie mam na mysli mange i anime co was pociaga co odrzuca? uwielbiam Yuuki nie lubie Zero a Kaname mopim idolem taki chlodnie wredny czasami:> jak Byakuya w Bleach...

Edytowane przez Ewcikson

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 3,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Głupia, banalna i momentami wręcz mdła seria...którą jednak ogląda się z przyjemnością (pod warunkiem, że gustuje się w romansidłach). Z początku oglądałem wyłącznie z ciekawości, później wciągnął mnie wątek miłosny między Yuki, a Zero i Kaname, teraz raczej oglądam tylko z przyzwyczajenia. Brakuje

większego rozmachu, przydałoby się troche więcej zwrotów akcji i ciekawych postaci (mogliby wrzucić jakiegoś bad-guy'a), czegokolwiek byle tylko fabuła się rozkręciła, bo powoli zaczyna się robić nudno. Co do postaci - Yuki jest strasznie przesłodzona i na dłuższą mete potrafi zirytować; Zero to ciota, która nie potrafi walczyć o swoje, a Kaname to wredny skurczybyk (porównanie do Byakuyi jak najbardziej na miejscu) i chyba jedyna naprawdę charyzmatyczna postać w tym anime. No dobra, dyrektor też jest fpyte ;)

Opublikowano
  • Autor
Głupia, banalna i momentami wręcz mdła seria...którą jednak ogląda się z przyjemnością (pod warunkiem, że gustuje się w romansidłach). Z początku oglądałem wyłącznie z ciekawości, później wciągnął mnie wątek miłosny między Yuki, a Zero i Kaname, teraz raczej oglądam tylko z przyzwyczajenia. Brakuje

większego rozmachu, przydałoby się troche więcej zwrotów akcji i ciekawych postaci (mogliby wrzucić jakiegoś bad-guy'a), czegokolwiek byle tylko fabuła się rozkręciła, bo powoli zaczyna się robić nudno. Co do postaci - Yuki jest strasznie przesłodzona i na dłuższą mete potrafi zirytować; Zero to ciota, która nie potrafi walczyć o swoje, a Kaname to wredny skurczybyk (porównanie do Byakuyi jak najbardziej na miejscu) i chyba jedyna naprawdę charyzmatyczna postać w tym anime. No dobra, dyrektor też jest fpyte ;)

Nie wiem czy czytales mange ,ale tam robi sie bardzo ciekawie- Yuki zostaje wredna baba... Zero zabija ... ( kogos z rodziny), Kaname - wcielenie zla( wladza rulez) do tego pojawia sie Sarah i Rido i wojna na szczycie gotowa- do tego poznajemy przeszlosc dyrektorka... ale nawalilam spojlerow fakt anime jest plytkie i przeslodzone w porownaniu z manga... tam jest bardziej dosadnie i obrazowo.. do tego wycinanie postaci w animcu mi sie nie podoba...

Opublikowano

No to żeś mi dopie'rdoliła spojlerami...jednocześnie zaostrzając apetyt (ale nie rób tego więcej ;) ). Jeżeli anime wkrótce się nie rozkręci to z pewnością zabiorę się za mange.

Opublikowano
  • Autor
No to żeś mi dopie'rdoliła spojlerami...jednocześnie zaostrzając apetyt (ale nie rób tego więcej ;) ). Jeżeli anime wkrótce się nie rozkręci to z pewnością zabiorę się za mange.

Az tak zle chyba nie jest poza tym przedsmak masz juz w 7 i odcinku 2 serii...No i sorki za spojlery... ale nie moglam sie powstrzymac:P

Opublikowano
Az tak zle chyba nie jest poza tym przedsmak masz juz w 7 i odcinku 2 serii...No i sorki za spojlery... ale nie moglam sie powstrzymac:P

No właśnie widzę, że coś się zaczyna rozkręcać, w końcu jakiś mocny fabularny twist. Dzisiaj obejrze 8 epizod i liczę na to, że forma serialu z odcinka na odcinek będzie zwyżkowa.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie widzę, że coś się zaczyna rozkręcać, w końcu jakiś mocny fabularny twist. Dzisiaj obejrze 8 epizod i liczę na to, że forma serialu z odcinka na odcinek będzie zwyżkowa.

tez na to licze choc nie polegam zbytnio na scenarzystach zdecydowanie wole mange szkoda ze wychodzi tylko 1 w miesiacu ale za to ok 30 str

Opublikowano

Nie wiem czym się tak jaracie? Co jest takiego fajnego w tej mandze/ anime? Ja z wielkim bólem, powstrzymując odruch ziewania przebrnąłem przez kilka chapterów. Może mnie oświecicie co jest takiego dobrego w tym całym VK?

Opublikowano
  • Autor
Nie wiem czym się tak jaracie? Co jest takiego fajnego w tej mandze/ anime? Ja z wielkim bólem, powstrzymując odruch ziewania przebrnąłem przez kilka chapterów. Może mnie oświecicie co jest takiego dobrego w tym całym VK?

No dobra moze jest ckliwe i romansidlowate i mdle: ale po 1 laczy w sobie elementy gotyku - ponurej historyjki o wampirach ze zwykla szkolna komedia ( po twilight mialam jazde wampirkowa). Zacznij od pierwszej serii animca, a potem wrzuc mange zobaczysz co mnie tak urzeklo:P Shizuka- to najtragiczniejsza postac 1 serii i ogladaj uwaznie, a sam zauwazysz roznice nawet w przydomkach i traktowaniu glownej bohaterki przez tzw. Wampiry. Poza tym sama hierarchizacja w swiecie wampirow jet troszke innowacyjna pure blood king, arystokracja.. to daje troszeczke inny obraz wampirow od tego europejskiego. no i ten byakusiowaty Kaname.. plus wredny Zero i juz ostro zarysowany konflikt...

Jak myslicie bedzie kolejna seria? czy na tym sie skonczy?

Edytowane przez Ewcikson