Posted January 30, 200916 yr Cześc jakis czas temu miałem zainstalowanego FFds show'a który pozwalał mi na wyostrzanie obrazu w DVD.Niestety przeinstalowałem system zainstalowałem kolejnego FFsa i nie moge poprawiac jakosci w DVD [ divix działa i inne takie, wszytko tylko nie DVD ] jak macie zainstalowanego to możecie wrzucic w naped płytke dvd, wejsc w menu filtrów i sprawdzicz czy wasza wersja wyostrza obraz [ po włączeniu filrta sharpen ] .Ładnie proszę dodam że taki Matrix po wysostrzeniu albo Final Fantasy Advent Children wygląda znaaaacznie lepiej.
January 30, 200916 yr A zaznaczyles w Menu FFDshow, na samej gorze Codecs aby dekodowal rowniez dvd ? Moze w nowszych wersjach jest to domyslnie odznaczone i dlatego nie wyostrza.
January 31, 200916 yr Author A zaznaczyles w Menu FFDshow, na samej gorze Codecs aby dekodowal rowniez dvd ? Moze w nowszych wersjach jest to domyslnie odznaczone i dlatego nie wyostrza. Mhm mam zaznaczone.
January 31, 200916 yr Author otworz film media player classiciem i zobacz czy jest roznica Hehe. ja cały czas jadę na MPC ...
February 1, 200916 yr W takim razie nie wiem co Ci powiedziec. Ostatnio aktualizowalem K lite codec packa, jak zwykle instalka wariantu 7 lots of stuff i wszystko pieknie dziala.
February 1, 200916 yr Author W takim razie nie wiem co Ci powiedziec. Ostatnio aktualizowalem K lite codec packa, jak zwykle instalka wariantu 7 lots of stuff i wszystko pieknie dziala. Dobra skoro Ci wszystko pięknie działa to czy to znaczy że możesz wyostrzac DVD ? [ możesz dla mnie sprawdzic czy Ci to działa? ] Dzięki za zainteresowanie sie tematem !
February 1, 200916 yr dvd to przezytek, ponizej 720p nie schodze. Ponizej film z nalozonym filtrem wyostrzajacym: A tu odpalony przed chwila Pianista na dvd, dolaczony do jakiejs gazety. Filtr wyostrzajacy ustawiony na maksa aby byl widoczny efekt + okienka ffdshow. Edited February 1, 200916 yr by Yacek
February 2, 200916 yr Generalnie to licznik z ati tray tools sie pojawil i generalnie pokazuje nieprawde bo zmienilem tryb renderowania. Na poczatku robilem print screena i nie bylo filmu w okienku po zapisaniu Do tego mialem wlaczony Deinterlace'ing z Frame Doublerem ale w tym nowym FFDshow cos popsuli ta funkcje i generanie uznaje, ze cos nie dziala wiec moze stad takie kwiaty. Film leci oczywiscie 25fps czy ile on ta ma w standardzie.
February 2, 200916 yr Author Generalnie to licznik z ati tray tools sie pojawil i generalnie pokazuje nieprawde bo zmienilem tryb renderowania. Na poczatku robilem print screena i nie bylo filmu w okienku po zapisaniu Do tego mialem wlaczony Deinterlace'ing z Frame Doublerem ale w tym nowym FFDshow cos popsuli ta funkcje i generanie uznaje, ze cos nie dziala wiec moze stad takie kwiaty. Film leci oczywiscie 25fps czy ile on ta ma w standardzie. Wielkie dzięki za pokazanie. w takim razie ostateczne pytanie: jaką posiadasz wersje, zainstalowanego kodek paka [ nie musisz dawac mi linków sam sciagne,tylko chce wiedziec co ] jeszcze raz dziekuje EDIT: własnie sprawdziłem ze u mnie tez wyostrza filmy w hd [ x264 ] czyli mam problem tylko i wyłącznie z DVD Edited February 3, 200916 yr by jamor