Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z instalacja systemu po botoowaniu

Featured Replies

Opublikowano

Po bootowaniu z cd uruchamia mi sie instalacja systemu vista, win seven wczytuja sie pliku "system files are loading" czy jakos tak, pojawia sie nastepne okno widac kursor myszki,tło i nic sie nie doczytuje próbuje zainstalowac win 7 i mam taki problem wczesniej probowałem orginalna viste przeinsatlowac i też staje w takim momencie po botowaniu staje..w biosie mam ustawione na boot cd.. niewiem co zrobic a zalerzy mi na instalacji 7 Proszę o pomoc

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 3,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Poprzednio było ok? Formatowałeś dysk? Instalujesz na czystej partycji? Masz miejsce ? 7 chyba 20GB wymaga o ile dobrze pamiętam.

I zdecyduj czy chodzi o Viste czy Seven.

Opublikowano
  • Autor

jeszcze na tym kompie nie instalowałem nic mam go od września, ta partycja ma 100Gb ,a chce sformatowac podczas bootowania przed samą instalacją systemu..A niechce instalowac w ten sposób ze uruchomie viste i odpale instalke chce sfotmatowac dysk przed instalacją ale tak jak pisałem wkładam płyte bootjewczytują sie pliki i pojawia sie tło i mysz i cd jak by sie zamroził nic nie doczytuje

tak jest przy windows 7 przy viscie jest identycznie....

Opublikowano

U kumpla była identyczna sprawa ale z XP.. okazało się że to padnięty... RAM o.O

Opublikowano

1. spróbuj zainstalować na 1-kostce

2. możesz mieć problem z kontrolerem dysku twardego upewnij się że jest przestawiony w tryb natywny/compatybilności, opcje tą znajdziesz w biosie nie pytaj gdzie dokładnie bo nie znam twojego biosu

3. usuń wszystkie partycje , z formatuj całą powierzchnie dysku, wydziel nowe partycje może pójdzie

4. usuń z kompa wszystkie zbędne podzespoły, jeśli możesz to nawet grafikę (jeśli masz jakąś zintegrowaną), spróbuj zainstalować system i po kolei ładuj sprzęt sztuka po sztuce...

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za porady

Poradziłem sobie tak zbootowałem i o dziwo uruchomiłem instalecje xp zainstalowałem po tej instalacji zainstalowałem tez z bootowania win 7. wszystkie windowsy sa legalne wiec niewiem o co chodziło moze jakies pliki cos nie grało wirusa ani trojana tez niema ale poszło

Dzieki za porady :)