Jump to content

Laminacja przednia, sticker z tyłu - zna ktoś?

Featured Replies

Posted

Witam wszystkich!

Niedawno nabyłem SE Madcatza i w przygotowaniu na BlazBlue chciałbym zmienić artwork. Goście z Zachodu robią to za pomocą druku a następnie laminacji przedniej tj. przód jest zalaminowany dla ochrony, natomiast tył mozna przykleić do Arcade Stick'a. Czy ktoś wie o firmie w Polsce (najlepiej w Warszawie) która coś takiego robi? Dorwałem jedną w Katowicach, ale muszę się upewnić czy się dobrze rozumiemy lol. Albo inaczej - jeśli ktoś ma inną metodę na zmianę artworka niech powie.

Wielkie dzięki!

• Replies 3
  • Views 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

laminat termiczny powoduje rozpad papieru foto ktory zazwyczaj jest sklejony z 2 warstw. efekt jest taki ze sie rozszczepia i rozpada w połowie na dwie warstwy, np przy cieciu skalpelem rozcinasz warstwe laminatu natomiast warstwe papieru "targasz" poniewaz jest tam papka tak jakby był zamoczony nie da sie go dobrze ciac a nawet jesli to i tak zaczyna sie strzepic

jesli juz to laminujesz jak najciensza kartke ale znow cienka przeswituje

jedynym wyjsciem jest sitodruk na plastiku ktory jak wiadomo kosztuje i tez sie siciera od nasady dłoni

nie kombinuj bo s(pipi):P na SRK widzisz efekt zazwyczaj w marnej jakosci foto bez flesha i rozdziałka zerowa , nie widac efektu realnego a tym bardziej po np 2 -3 tyg a zazwyczaj jest taki ze katastrofa

Edited by kowal

• Author

Ok, czyli jednak lepiej jechać na oficjalnym artworku? Gość z SRK coś tam majstruje w sprawie plexi do SE to może coś tak wyjdzie... :unsure:

no i co dasz mu za to tyle kasy ile chce?

a chce w (pipi) i troche

koszt takiej plexi (2mm) to max 10-15zł na laserze tyle ze jak masz wersje SE to dodatkowo musisz miec gientarke do plexy bo blat sticka jest pod katem, nie wiem ile kosztuje zaginanie, nie spotkałem sie z firma co by to oferowała w PL.

jak nie masz dostepu do stiodruku na cienkim, miekkim i gietkim plastiku to daj sobie spokuj ze zmianami artworka

jedyne wyjscie foila samoprzylepna obustronna i laminat na czym cienszym i to przykleic. w razie czego od tasmy obustronie przylepnej odkleisz laminat od oryginału i ozyskasz pierwotny wyglad. ale ogolnie efekt jest taki sobie. szkoda zachodu