Posted May 29, 200915 yr Czy mógłbym podłączyć neta do PS3 przez laptopa i modem internetowy?Jakim kablem mam to zrobić? Czy jednak muszę modem zastąpić komórką (sony ericsson s500i)? Proszę o odpowiedź
June 3, 200915 yr możesz ale to nie ma sensu bo w ciągu kilku dni skończy ci się limit transferu i po ptokach, szybkość spadnie tak drastycznie że nie pograsz... Jaki masz system op.??
June 16, 200915 yr u mnie jest to tak PS3 60 GB TOSHIBA A200-1ZW Vista Premium ROUTER TP-LINK WA-501G (kupilem w komputronik.pl) TELEFON NOKIA N82 Z KARTA PLAY ONLINE NA KARTE (JAKO MODEM) takie combo pozwala mi na wygrywanie wyścigów w Gran Turismo 5 Prologue oraz wczorajsze dojście do generała w Killzone (nie mam problemu z zajęciem pierwszego miejsca).Wygrywałem tez w Wipeoucie czy Resistance 2 Competitive także grać się da.Kosztuje mnie to 50zł do 100zł miesięcznie (5-zł = limit 4gb).Tyle że ja jestem w Gdyni i łapie UMTS/HSDPA więc u mnie to ma sens ,jakby telefon łapał EDGE to nie ma co myśleć nawet o graniu. Najpierw odpalasz start->panel sterowania->centrum sieci i udostępniania->skonfiguruj połaczenie lub sieć->robisz nowe połączenie z modemem (telefon,modem) w którym masz kartę (play,orange co tam chcesz).Potem PPM na połaczenie które utworzyłeś i klikasz "właściwości".Wybierasz ostatnią zakładkę udostępnianie i zaznaczasz "zezwalaj innym uzytkownikom sieci...".Podłączasz router/acces point kablem skrętką z zestawu do wejścia LAN w laptopie,konfigurujesz go wpisując w przeglądarce 192.168.1.1.Jeśli wszystko śmiga i strona konfiguracji routera się odpala ustawiasz sobie hasła i zabezpieczenia na sieć (WPA/WEP).Teraz wchodzisz znowu start->uruchom wpisujesz regedit.W rejestrze znajdujesz wpis HKLM\System\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters i zmieniasz IP w ScopeAdress oraz ScopeAdressBackup na takie jakie ma Twoja karta sieciowa w laptopie (np 192.168.1.2).Trzeba to wykonać ponieważ domyślnie za każdą zmianą IP ręcznie na karcie sieciowej Vista zmienia spowrotem na 192.168.0.1 I to już wszystko,odpalasz konsolę,wybierasz w network cała konfigurację sieci na automatic (wireless oczywiście) i masz bezprzewodowy net dla swojej PS3/PSP/Ipoda Touch. Sens ma to tylko przy PlayOnline na kartę gdzie masz 4gb do wykorzystania na ściągnięcia,próbowałem z blueconnectem i iplusem to po jakiś 2 godzinach gry dostawałem sms że nie mam środków na koncie (20 zł miałem) a na Playu jak nic nie będziesz ściągał na laptopie może Ci nawet posłużyć ze 3 tygodnie. Mam nadzieję że pomogłem. Edited June 16, 200915 yr by wiedziu
June 17, 200915 yr Author Dzięki wiedziu. Chyba modem zastąpie komórką bo mam nikły miesięczny tranfer 1gb
June 18, 200915 yr jak czegoś nieogarniasz z tego co napisałem (sam niedawno walczyłem ze zrobieniem czegoś takiego pod siebie) to wal do mnie,pomogę.