White 23 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Nie wiedziałem czy założyć ten temat tu czy w "Alternatywie", ale skoro tu jest Mogwai... Polski zespół grający rocka instrumentalnego (tzw. "post rock"), ostatnio zdobywający coraz większą popularność w Polsce oraz za granicą. Właśnie wydali swój pierwszy album i cóż można powiedzieć- dla mnie brzmią dość podobnie do Explosions in the Sky. Całkiem fajnie się słucha, co prawda przełom żaden to nie jest, ale potencjał moim zdaniem mają. Kto wie, może wraz z kolejnym albumem stworzą coś jeszcze bardziej kreatywnego i odważnego i będziemy mieli polskiego Mogwaia? Zespół koncertuje wraz z God is an Astronaut i Caspian- 7, 8 i 9 września będą w Poznaniu, Gdyni i Warszawie. Póki co album "Aura" można dostać w Empiku za przystępną cenę 30 zł. Warto się wykosztować i przyłożyć cegiełke do rozwoju ambitniejszej muzyki w Polsce. Najlepsze kawałki z płyty to IMO "Tragedy of Joseph Merrick" i "Purr", obu można posłuchać na myspace: http://www.myspace.com/tidesfromnebula Quote Link to comment
tukan 1917 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Najlepsze kawałki z płyty to IMO "Tragedy of Joseph Merrick" i "Purr" Dokładnie. Dobry polski band, warto się zapoznać Quote Link to comment
Mikes 65 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Mam nadzieje ze nie będą polskim Mogwaiem bo Mogwai jest do dupy. Zobaczymy jak grają, jak na razie post-rockowym zespołoem nr. 1 w polsce jest IMO california stories uncovered Quote Link to comment
tukan 1917 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 Mam nadzieje ze nie będą polskim Mogwaiem bo Mogwai jest do dupy. Chyba Ty. Quote Link to comment
Shen 9601 Posted August 1, 2009 Share Posted August 1, 2009 znam i lubie, na zywo dobrzy sa. a mogwai srednie jest. Quote Link to comment
Recommended Posts