Jump to content

błąd BLUESCREEN

Axels

Recommended Posts

Witam !

Ponownie zgłaszam się z problemem Bluescreen ale teraz już w ogóle nie wiem o co chodzi

Tym razem mój komputer zawiesił się na bluescreenie tak że miałem czas na spisanie błędu :D

DRIVER_IROLL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Wiecie może o co chodzi Dzięki za pomoc z góry :D

Edited by Axels
  • Replies 10
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ja nie wiem jak wy to robicie, ja mam system postawiony od roku, nie formatowany itd. i żadnego blue screena nie miałem.

No i? BlueScreen to nie zawsze problem syfu. Często jest to problem sprzętowy. Poza tym, to że Ci się nie pokazuje bluescreen może być tylko i wyłącznie wynikiem tego, że masz w ustawieniach wyłączone pokazywanie się go ;P

Ej chłopie wiesz co wyślij listę sprzętu jaką masz w kompie i wersje sterowników jakie instalowałeś no i jaki system?, sprawdź czy wszystkie komponenty kompa są dobrze umocowane na swoim miejscu (tzn czy jakaś karta nie wisi luzem albo nie jest przesunięta) i czy nie stykają się ze sobą (np radiator karty graficznej nie dotyka pamięci ram), sprawdź czy któryś kabelek/taśma poniewierający się w obudowie luzem, nie dotyka innych urządzeń w nie kontrolowany sposób... przeprowadź stress test systemu najlepiej przy użyciu UBCD (ultimate bootcd), jak będzie się wysypywać albo zawieszać to któreś urządzenie jest uszkodzone... jak jeszcze coś wymyślę to dam znać :-)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...