Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wyjazd do japonii

Featured Replies

Opublikowano

w zimie planuje sie ponownie wybrac do japonii i szukam chetnych jako,ze juz tam bylem wiem gdzie nocowac i gdzie grac;p moze ktos chce sie wybrac??

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Autor

najbardziej boli noclego,bo wychodzi 100zl za noc,ale moze znajde cos tanszego,zresztak kolega wspominal mi ,ze lepiej wynajac jakies mieszkanie i wychodzi znacznie taniej,zwlaszcza jezeli dzielic koszta;p

jedzenie w zaleznosci od gustow,mozna naprawde oszczedziac i jesc makaron,ktory swoja droga nie jest zly...lub za 500-600 jenow cos normalniejszego,lub wiecej za naprawde dobre jedzenie,sushi w shinjiku kosztowalo nie 100-130 za talezyk.granie w joyboxie kosztuje 50 yenow.co do lotow to nie wiem szukam tanich;p

Opublikowano

A 11 letnie dziewczynki po ile ?

Opublikowano

A samo dotarcie na miejsce? bo na miejscu kosztorys mniej wiecej znamy. A z tym wynajeciem mieszkania to nie tak latwo bez 'sponsy' - osoby z jap. ktora za ciebie poreczy. Mieszkanie 17 m2 kosztuje 39000 jenow czyli jakies 1400/1600 zl za miesiac + bezzwrotna oplata w wysokosci ok 2 czynszow + kalcja zwrotna kolejne 2 czynsze. Wiec jesli nie planujemy tam zostac na min. rok to sie nie oplaca. A zaznaczam ze mieszkanie 17 m2 jest u nich przeznaczone dla rodziny z 1 max 2 dzieci.

Edytowane przez Keii

Opublikowano

Nie wiem czy to ja jestem jakiś zaciemniały jeszcze przez prace, czy może u nich metr jest znacznie dłuższy niż u nas ;D ale 17 m2 to chyba taki ... jeden średni pokój ;D

Opublikowano
  • Autor

keii,nie szukaj mieszkan w necie.taka moja rada na przyszlosc,moj kolega mieszkal tam 9 miesiecy,a co do osoby,ktora mieszka w tokyo to znam jedna osobe.lecz ja mysle o max 30 dniach,a nie roku;p

Opublikowano

spike a robisz jakis daleki pociag i potem prom czy samolot (i 6k; e)

bati - to klasyk pokoj, kuchnia w przedpokoju kolo drzwi, klasyk typu "tanie mieszkanie dla studenta/zaczynajancej 1dnej osoby" ; o .generalnie znam od nas z rejonu kilku koreanczykow - z tej bogatej polodniowej koreii - i mowia, ze u nas to sie mieszka i pracuje na stadnionach czy innych zamkach, tam mieszkania/miejsca pracy to takie klitki, ze polsce sa w raju; ).