Jump to content

Reedycje od Lucas'a

VViking

Recommended Posts

Posted

nie wiem, czy to pytanie, się aby już przez to forum nie przewinęło, ale niestety nie mam dość czasu poszukać, a wujek Google zawiódł w poszukiwaniu szybkiej odpowiedzi :) Czy te reedycje klasycznych przygodówek (Grim Fandango, Full Throttle itp.) zostały przystosowane do nowych sprzętów? Nie mówię o poprawionej grafice, ale po tym czy one w ogóle działają np. na Viście i nowszych podzespołach (np na prockach dwurdzeniowych itp.)? Szczerze wątpię, aby wydali gierki które nie działają na nowszych komputerach, ale wolę się upewnić :)

• Replies 3
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Grałem na XP i dwurdzeniowym w Grim Fandanago i było ok. Za to np przy takich rezerwowych psach coś tam trzebabyło motać w ustawieniach, bo gra chodziłą kilka razy szybciej. Najlepiej ściagnij demko(a jak nie ma to ;) i sprawdź, a potem kupisz oryginał.

Posted

W razie problemow z instalowaniem lub odpaleniem Curse of Monkey Island albo Grim Fandango mozesz rowniez sciagnac zmodyfikowane setupy z http://quick.mixnmojo.com/software . Instaluja cala gre na twardy dysk i przystosowuja do nowszych systemow operacyjnych.

Dla unikniecia nieporozumien doprecyzuje, ze to tylko zmodyfikowane pliki instalacyjne i wciaz wymagaja oryginalnych plytek z grami.