kasuro 34 Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Posiadam laptopa z intel celeron 1,87 Ghz. Program pokazuje mi temeprature 72 stopni. Po wyczytaniu na necie mam rozumieć że jest źle. Jakieś pomysły, modyfikacja? Quote
Guest Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Sprężone powietrze którym wyczyścisz tylny wywiew ? ;> Ogólnie pewnie jest zasyfiony radiator. Quote
kasuro 34 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Sprężone powietrze którym wyczyścisz tylny wywiew ? ;> Ogólnie pewnie jest zasyfiony radiator. dac so specjalisty? tzn sklep ? moze mogą coś wymienić, lepsze chłodzenie? Quote
Guest Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Sprężone powietrze sam kupisz w pierwszym lepszym mediamarktcie lub avansie. Nie wiem 10-20 pln. Później dmuchasz w radiatory [to te dziury którymi wylatuje gorące powietrze z tyłu/boku lapa.] Rób to przy wył. kompie. Lepszego chłodzenia w laptopie nie da się założyć. Nic nie mogą wymienić poza pastą ale wątpię żeby to dużo dało. No chyba że lap ma z 3-4 lata i pasta to już kamień Quote
kasuro 34 Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 (edited) Cóż tak zrobie. Wada laptopów, praktycznie brak rozbudowy . Chociaż jak czytałem sa modele z wymienna karta graficzną. Dzieki za pomoc Edited September 29, 2009 by kasuro Quote
KiNiO_64 18 Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Jeśli chcesz rozbudowywać laptopa to trzeba niestety nabyć maszynę zgodną ze standardem CBB (common build block) i możesz wymienić praktycznie wszystko, tak jak ma to miejsce w biurkowym kompie... Quote
Recommended Posts