nuke` 2 Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 (edited) Kupiłem jakąś gównianą przejściówke KVM na allegro, żeby pod jeden monitor podpiąć komputer i drugi komputer (w moim przypadku 1 pc i 1 x360) no i nie dosc ze sie sygnalu nie dalo przelaczac, to jeszcze na pc obraz jest żółty :| odłaczyłem od tego chinskiego (pipi), i podlaczylem PC normalnie, i dalej jest zolty nawet w biosie, resetowałem biosa, przeisntalowalem stery, ruszałem wtykami, odpialem grafike i wpialem jeszcze raz i nic, czyzby sie cos spalilo na karcie graficznej przez ten shit ? jezeli tak to nie udowodnie tego sprzedawcy allegro, ze to przez jego wynalazek sie stalo? p.s: dodam, że osd monitora jest normalnie kolorowe i tak samo w przypadku xboxa360, normalnie kolor na monitorze jest. i na innym kablu również probowalem i dalej zolte Edited March 30, 2010 by nuke` Quote Link to comment
nuke` 2 Posted March 30, 2010 Author Share Posted March 30, 2010 Udało mi się rozgryźć ten problem. No niestety, wejście D-SUB zostało spalone, dobrze, że miałem przejściówke z d-suba na dvi i wyjście cyfrowe na karcie, problem rozwiązało i kolor jest. Jednak do tego KVM nie podłączam więcej, zwracam towar sprzedawcy (a raczej chińszczyzne) NIE POLECAM PRZEJŚCIÓWEK KVM - dzięki temu syfowi spaliło mi wyjście na karcie graficznej.. Quote Link to comment
Guest Posted March 30, 2010 Share Posted March 30, 2010 Jak możesz i masz, to daj lepiej jeszcze jpega tego chłamu, będzie dla potomnych ku przestrodze Quote Link to comment
nuke` 2 Posted March 31, 2010 Author Share Posted March 31, 2010 http://www.allegro.pl/item968177358.html tu jest aukcja na której kupiłem, ale tego syfu jest pełno na allegro i podejrzewam, że wszystkie te urządzenia to ten sam producent tylko inna obudowa, made in china, jakość plastiku jak by miała się rozlecieć tutaj zdjecie: http://img11.allegroimg.pl/photos/oryginal/968/17/73/968177358 aha i zaryzykowałem i podłączyłem jeszcze raz z tego wyjścia dvi, teraz się nic nie spaliło akurat, ale jakość jest tragiczna i xbox360 całkowicie nie współgra z tym przełącznikiem nie da się obrazu przełączać niestety... jednak nie ma co oszczędzać na takich produktach niestety Quote Link to comment
Recommended Posts