Jump to content

Opera i Youtube

dawdi17

Recommended Posts

Posted

Od dwóch dni mam problem z Youtube na nowej Operze. Filmik się nie ładuje tylko wyskakuje link "Old flash? Go upgrade" do strony Macromedii z nowym Flash Playerem. No i niby luz, ściagam, aktualizuje i... dupa... Jakby wogóle nie zaktualizowało... Na Mozilli działa elegancko, ale nie na Operze... Ale, że jestem od niej uzależniony to nie chce korzystać z Mozilli po to by móc obejrzeć coś na Youtube. Any idea?

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest Oran
Posted (edited)

wtf z tym YT? Opera, mam najnowszego flasha, ładuje mi sie strona z filmikiem, widze playera i nagle 'old flash, go upgrade'... ciastka jutubowe wyczysciłem więc nie ogarniam...

// ==UserScript==
// @name        YoutubeProtectionRemover
// @include     http://www.youtube.com/*
// @description Removes lame protection on YouTube
// @copyright 2010, Snap
// ==/UserScript==

window.opera.addEventListener(
'BeforeScript',
function (ev){
ev.element.text = ev.element.text.replace("yt.flash.update(swfConfig, forceUpdate);","");
},

false);
//end

Zapiszcie to jako YoutubeProtectionRemover.js , wrzućcie do folderu ze skryptami od Opery (musiscie go ustawić, lub jak już macie to wpisać w pasek adresu opera:about i sprawdzić w polu "Folder skryptów użytkownika" gdzie on jest) i... Wyczyścić ciasteczka z jutuba.  

To pisałem w innym temacie, poza tym jest temat o przeglądarkach i nie musiałeś zakładać do tego nowego tematu tylko tam zadać pytanie. Ale Stonek pewnie połączy i będzie fajosko. :)

Edited by Oran
Posted

W Opera about mam:

Preferencje

C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\operaprefs.ini

Zapisana sesja

C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\sessions\autopera.win

Zakładki

C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\bookmarks.adr

Profil użytkownika

C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera

Pamięć podręczna

C:\Documents and Settings\Dawid\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\cache

Pomoc

C:\Documents and Settings\Dawid\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\opcache

Poczta

C:\Documents and Settings\Dawid\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Opera\Opera\mail

Ścieżka dostępu do wtyczek

C:\Program Files\Opera\program\plugins

C:\Program Files\Mozilla Firefox\plugins

C:\Program Files\Java\jre6\bin\new_plugin

Style użytkownika

C:\Documents and Settings\Dawid\Dane aplikacji\Opera\Opera\styles\user

Hmmm... skrypty to chyba nie pluginy, mam utworzyć foler "scrpits"?

Posted (edited)

Mi nie dziala ten skrypt. W narzedzia-preferencje-zaawansowane-zawartosc-opcje javascript wskazujesz gdzie jest skrypt.

Edited by LOKI7777
Guest Oran
Posted

Usuń ciasteczka i zapisz tak jak napisałem. Znaczy dokładnie tak - ustaw folder, zapisz tam plik pod taką nazwą jak podałem, usuń ciasteczka (rób to na wyłączonej operze, te wrzucanie skryptu). Oglądaj se teledyski z du.pami.

Posted

Juz mam, blad byl w katalogu ze skryptami - dalem na dysk D(bezposrednio, bo tu wrzucilem skrypt), najwidoczniej sie pogubil, po zminie na D:\"jakis folder" jest OK.

Guest Oran
Posted (edited)

JESZCZE RAZ BY KAŻDY MIAŁ WSIO NA TACY PODANE:

[Kopiujesz to co poniżej - zwróć uwagę by skopiować wszystko, czyli od ==UserScript== do //end]

// ==UserScript==

// @name        YoutubeProtectionRemover
// @include     http://www.youtube.com/*
// @description Removes lame protection on YouTube
// @copyright 2010, Snap
// ==/UserScript==

window.opera.addEventListener(
'BeforeScript',
function (ev){
ev.element.text = ev.element.text.replace("yt.flash.update(swfConfig, forceUpdate);","");
},

false);
//end

Zapiszcie to jako YoutubeProtectionRemover.js  (otwórz notatnik i tam wklej, następnie zapisz), wrzućcie do folderu ze skryptami od Opery (musiscie go ustawić, lub jak już macie to wpisać w pasek adresu opera:about i sprawdzić w polu "Folder skryptów użytkownika" gdzie on jest) i... Wyczyścić ciasteczka z jutuba.  

Folder tworzysz tak: narzędzia -> preferencje -> zaawansowane -> zawartość -> opcje Javascript i wskazujesz na dole folder gdzie będziesz wrzucał skrypty (każdy skrypt jaki tam wrzucisz Opera będzie używać).

Edited by Oran