Figaro 8155 Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 (edited) Jest w takich działach jak South Park itd, więc czemu nie tu? Na pierwszym miejscu 3x22-23, czyli finał 3 sezonu. Dla mnie to dalej najlepszy odcinek, mnóstwo świetnych dialogów, a Jack wspiął się na wyżyny aktorstwa. A więc to tak: 1. 3x23 - j.w 2. 1x25 - niesamowity klimat, ogląda się jak na szpilkach 3. 2x24 - za sceny w bunkrze 4. 4x14 - kontrowersyjny finał, ale dużo emocji 5. 5x17 - za Jacoba i Flocke'a 6. 4x05 - wiadomo, kultowe sceny 7. 6x09 - historia Richarda... Nie zawiódł. 8. 4x09 - kocham ten ep ;f głównie za scenę śmierci Alex 9. 1x19 (albo 1x20... już nie pamiętam) - wizje Johna, jego retrospekcje... Smutna historia. 10. 5x01 - rozpoczęcie szalonego wątku, intensywny ep, wyszło im. 11. 2x21 - Eko i jego jazdy... Dobry ep. 12. 4x11 - KLIMAT 13. 5x07 - śmierć Johna, dorosły ep 14. 2x20 - za GENIALNĄ końcówkę. 15. 2x01 - ahh, stare czasy. Pierwsza scena rządzi 16. 1x08 - tortury na Sawyerze - dobre. 17. 3x13 - mistrzowski odcinek, świetne dialogi 18. 3x19 - głębia, ciężki klimat... świetny 19. 4x02 - dużo akcji, przedstawienie nowej grupy 20: 6x04 - co tu dużo gadać, dobre rozmowy, atmosfera Kurde, pominąłem dużo dobrych epów... Ten serial ma moc Edited April 23, 2010 by Figaro Quote Link to comment
Dobos 83 Posted April 23, 2010 Share Posted April 23, 2010 1- The incident Dla mnie to najlepsze 84 minuty kina jakie widziałem, po prostu masakra! 2- Through the Looking Glass Rewelacyjna akcja, aż ciężko usiedzieć w miejscu. I pierwsze flashforwardy nieźle wtedy szokowały. 3- The man behind the curtain Za rewelacyjne retrosy i dużą dawkę mistycyzmu, rewelacyjni Locke i Ben. 4- The Constant Za fantastyczną realizację i świetnie zrealizowane podróże w czasie. 5- Do No Harm za rewelacyjna akcję na wyspie i odwagę twórców z uśmierceniem Boone'a. 6- Homecoming za retrosy Charliego i świetną akcję z Ethanem. 7- Cabin Fever za akcje na frachtowcu i mistycyzm bijący z postaci Locke'a. 8- Ab Aeterno za epickość odcinka, dużo mitologii i świetnie zagraną rolę Richarda 9- Greatest Hits za ciągle rosnące napięcie i świetny pomysł z listą Charliego 10- The shape of things to come Za natłok akcji i szokującą śmierć Alex. dobra starczy 10, cięzko wybrać te najlepsze bo dla mnie 3/4 serialu jest wyśmienita i często wracam do wielu odcinków. Dopiero 6 sezon mi się nie podoba. Quote Link to comment
Recommended Posts