Posted September 18, 201014 yr Witam! Pytanie raczej do osób posiadających obie konsole:) Która z nich, waszym zdaniem ma bogatszą bibliotekę gier jrpg/turowe strategie rpg? Wiem, że na DS jest tego multum jednak gdyby odrzucić wszystkie przeciętniaki to PSP w dalszym ciągu jest na przegranej pozycji? Nie ukrywam, że rozważam kupno jednej z konsol właśnie pod kątem tych gatunków:)
February 14, 201114 yr Bez dwóch zdań DS ma bogatszą bibliotekę tak jak już wspomniałeś nawet po odsianiu miernot i średniaków, pozostaje całkiem spora kolekcja ekstra gier RPG... PSP z kolei dysponuje lepszym zapleczem jeśli chodzi o emulatory: SNES, GBC/GBA i konsolki Segi mają swoją sprawdzoną biblioteczkę świetnych gier, na PSP znajdziesz całkiem udane emulatory tych konsol jeśli chodzi o DS-a to jedynym sposobem żaby cieszyć się dobrymi emulatorami jest zakup nagrywarki DSTwo. DSTwo wykorzystuje dodatkowy 300Mhz procesor i własne zaplecze systemowe dzięki czemu przeportowano na tą nagrywarkę (i DS-a) Kilka emulatorów które nie działają na żadnej innej nagrywarce. JA bym polecał DS-a ale to moje subiektywne zdanie, może dla tego że DS-a mam jakieś 4 lata dłużej niż PSP i skończyłem na tej platformie sporo więcej gier