Figaro 8333 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 (edited) Hah, ktoś widział? Daję stówę na to, że nie. Ja obejrzałem "The Gathering" (pełnometrażowy pilot) oraz kilka pierwszych odcinków 1 sezonu. I jestem naprawdę zaintrygowany. A czytając, że 1 sezon jest najsłabszy; że następne niszczą to już w ogóle ekstaza... Babylon 5 jest chwalony za spójność - Straczykowski wiedział od początku jak fabuła podąży jeszcze przed realizacją 1 sezonu co w dzisiejszych czasach jest niemożliwe. POLECAM, pod wieloma względami lepszy od Star Treka. Edited October 11, 2010 by Figaro Quote
Kris Blake 40 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 (edited) Babylon 5 jest świetny. Pierwszy sezon to tak jakby wstęp. Kolejne miażdżą. Piąty niestety odstaje - pierwotnie miało być pięć sezonów, potem były jakieś problemy i miały być cztery, więc wszystko upchnięto w tych czterech ( zresztą zakończenie zostało od razu nakręcone po czwartym sezonie, ale że jednak zrobiono piąty to je puszczono po piątym ). W końcu jednak nakręcono piąty, ale niestety gorszy niż pozostałe ( mimo wszystko warto obejrzeć, bo parę odcinków jest fajnych, a zakończenie genialne ). I tak jak piszesz Figaro - Babylon 5 jest chwalony za spójność, fabuła trzyma się kupy i widać, że była przemyślana od początku. I nawet efekty robione na amigach nie przeszkadzają. Ze swojej strony polecam. Chyba najlepszy serial science fiction jaki widziałem. (...) Babylon 5 jest chwalony za spójność - Straczykowski wiedział od początku jak fabuła podąży jeszcze przed realizacją 1 sezonu co w dzisiejszych czasach jest niemożliwe. (...) Straczynski . Edited October 11, 2010 by Kris Blake Quote
Junkhead 33 Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 To ten serial z którego Sheldon ma bekę? Quote
Recommended Posts