mlokon 8 Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Nigdy nie mogłem sobie pozwolić na najnowszy sprzęt, a nawet szkoda mi byłoby kasy na coś co za niedługo i tak będzie "gó.wno warte". Dlatego zakładam ten temat, ponieważ zanim złożyłem sobie swój obecny sprzęt (ok. 2 lata temu) to przeryłem bodajże "cały internet" hehe hula mi w tej chwili wszystko (prócz metro 2033:P) na high detalach, sprzęt się gotuje, ale daje rade! Specyfikacja: Najlepsza płyta główna 2007 roku (wg jakiegoś pisma:) ) : Asus M2N32 SLI Deluxe, o, coś takiego: http://pclab.pl/art19897-7.html Procesor: AMD Athlon X2 240 2,8ghz (przetaktowany na 3,5 ghz) Pamięć RAM: 2x1gb + 2x512mb GEIL DDRII 800mhz ze zmienionym timingiem: 4-4-4-12. link na ceneo: http://www.ceneo.pl/331009 miałem dodatkowe wolne dwa sloty na płycie i za 5 dych wyrwałem 2x512 identyczne, elegancko sie zgrywają Grafika: Gainward GeForce 9800GT z serii "Goes Like To Hell" 512mb, coś takiego: http://www.overclock.co.uk/product/Gainward-nVidia-GeForce-9800GT-Golden-Sample-Goes-Like-Hell-512MB-DDR3-VGADVIHDMI-PCI-E,-Retail_20301.html Dźwięk: Sound Blaster X-FI (Choć mam zintegrowaną, jestem tradycjonalistą i człowiekiem ktory docenia dobrt dźwięk ) dysk: 1TB seagate naped: nagrywarka dvd standard podsumowując: za płytę dałem około 250-300zł dwa lata temu, procesor wcześniej był inny(athlon x2 5000+ 2,6gb) ale przegrzałem go i oddałem na gwarancje cena ok. 200zł, pamięci Geila 200zł po zniżkach w komputroniku, grafika ok.400zł, SB X-FI 100zł, dysk 250zł, nagrywarka ~90zł. Łacznie ok mój komp wyniósł mnie 1200zł nie licząc rzeczy które już posiadałem. Podaje ceny i rzeczy które tyle kiedyś (2 lata temu) kosztowały. za 1200zł złożyłem zestaw który do dziś "uciągnie" najnowsze produkcje i swoja wydajnością potrafi przebić nie jeden zestaw za ok. 2tys. zł z supermarketu w dzisiejszych ofertach. Zastanawiam sie włąśnie nad 4-rdzeniowcem i inną kartą grafiki, więc jeśli ktoś chciałby coś z mojego zestawu = pisać w tym wszystkim najlepsze jest to ze czasem człowiek nawet w 50% nie wykorzystuje tej mocy ale dla satysfakcji i dla statystyk pragnie coś lepszego 1 Quote Link to comment
rinzen 966 Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Dźwięk: Sound Blaster X-FI (Choć mam zintegrowaną, jestem tradycjonalistą i człowiekiem ktory lubi efekt placebo ) poprawiłem. czuwaj! :potter: kupiłeś kastrata za 100pln (gamer albo audio), który nijak nie różni się od AC97 - w zamian dostałeś crystalizer, który tak naprawdę tylko obniża najwyższe tony i sterowniki całkowicie nieprzystosowane do 7x64 po tym jak się sparzylem na XFI Music (jedyna warta uwagi z serii XFI) zmieniłem na prawdziwą kartę dzwiękową (Xonar D2X) i obecnie nawet nie mam zamiaru patrzeć na produkty Creative Quote Link to comment
mlokon 8 Posted January 10, 2011 Author Share Posted January 10, 2011 Dźwięk: Sound Blaster X-FI (Choć mam zintegrowaną, jestem tradycjonalistą i człowiekiem ktory lubi efekt placebo ) poprawiłem. czuwaj! :potter: kupiłeś kastrata za 100pln (gamer albo audio), który nijak nie różni się od AC97 - w zamian dostałeś crystalizer, który tak naprawdę tylko obniża najwyższe tony i sterowniki całkowicie nieprzystosowane do 7x64 po tym jak się sparzylem na XFI Music (jedyna warta uwagi z serii XFI) zmieniłem na prawdziwą kartę dzwiękową (Xonar D2X) i obecnie nawet nie mam zamiaru patrzeć na produkty Creative (Wersja Gamer )miałem prawo o tym nie wiedzieć jednak wezme to pod uwagę całe życie i tak jade na swoich słuchawkach sennheisera i wydawało mi sie to lepsze od AC97 kumpli w zestawach PC:) używam Win7 x86 Quote Link to comment
Recommended Posts