Spyker 59 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Cze! Może jakieś dwa tygodnie temu kupiłem sobie router Pentagram Cerberus P6352. Gdy po włączeniu laptopa się z nim połącze to jest o takie coś: Aby zlikwidować ten problem musze wyłączyć i włączyć router. Robie to 2, 3 razy i dopiero wtedy znika ten trójkącik. Co mam zrobić, aby od razy bez żadnych operacji mógłbym śmigać po necie? Dzięki za odzew i Pozdro! Quote Link to comment
Stona 569 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Kupić nowy router albo zadzwonić do ISP. Z obrazka z centrum sieci wynika że router nie łączy się z netem. Nie wiem też gdzie widzisz trójkącik? Quote Link to comment
Spyker 59 Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 (edited) Kupić nowy router albo zadzwonić do ISP. Z obrazka z centrum sieci wynika że router nie łączy się z netem. Nie wiem też gdzie widzisz trójkącik? Tutaj: http://img214.imageshack.us/img214/9095/88513539.jpg Znaczy się z netem to się łączy, wszystko działa, ale najpierw trzeba jak wcześniej wspomniałem wyłączyć i włączyć, 2 albo 3 razy router. Jako dowód dodam, że właśnie pisze z lapka połączonego z tym routerem :potter:. I kupno innego routera też odpada, bo ten jest dostosowany do Netii, Anex A itd. Edited February 6, 2011 by Spyker Quote Link to comment
Stona 569 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Beskitu, przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Obrazek w centrum sieci sugeruje Ci , że masz połączenie z routerem ale router nie ma połączenia z siecią. Rozumisz? Z obrazka wynika, że komp próbuje się połączyć z inną siecią, konkretnie z tym TP linkiem. Wyrzuć go z "zarządzaj sieciami bezprzewodowymi". Quote Link to comment
Spyker 59 Posted February 6, 2011 Author Share Posted February 6, 2011 Mam tylko dwa pentagramy: http://img23.imageshack.us/img23/9622/internetec.png Quote Link to comment
Stona 569 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 To wywal tego bez [2]. Nie wiem po co masz 2x tą samą sieć skonfigurowaną. Co nie zmienia faktu, że to raczej nie pomoże na Twoje problemy. Quote Link to comment
misika 8 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 tam tam tam tadam... oto odpowiedź na twoje problemy: - w opcji Wan tam gdziee masz ustawienia dotyczące sięci czyli providera itd. masz opcje powinno tam być autoconnect ustaw to. -zmień czyszczenie dhcp na co miesiąc nie co 24h Jak coś wal na pm. Quote Link to comment
Stona 569 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 Pentagramy nie mają autołączenia o.O ? Quote Link to comment
misika 8 Posted February 6, 2011 Share Posted February 6, 2011 wszystkie mają opcje chyba connect on demand autoconnetc itd. Quote Link to comment
Recommended Posts